Migration: költözés, vándorlás. (Országh szótár). Emigratio: ki- v. elköltözés. (Finály H. szótára). Latin emigrare "move away, depart from a place," from assimilated form of ex- "out" (see ex-) + migrare "to move".
Menekült: A refugee, in contrast to a migrant, is according to the Geneva Convention on Refugees applied to a person who is outside their home country of citizenship because they have well-founded grounds for fear of persecution because of their race, religion, nationality, membership of a particular social group or political opinion, and is unable to obtain sanctuary from their home country or, owing to such fear, is unwilling to avail themselves of the protection of that country;
Ergo minden menekült migráns, de nem minden migráns menekült.

Migráció 2.



Friss fejlemény, hogy mégis lezárjuk a szerb határt drótkerítéssel. Bár szerintem olcsóbb lett volna, ha megszüntetjük a migráns-útlevelek gyártását az illetékes görög, bolgár szervek helyett. S papírok nélkül hogyan küldhetnék hozzánk a migránst "vissza" ?! Annyi megvan, hogy ezek után a szerbek is jobban zárják a déli határaikat, ha nem akarnak migráns torlódást országukban. Vagyis 1 kerítést építünk, de kettő keletkezik. Sőt, lehet, hogy a szerbeken túli országok is szigorítanak, mert ők sem akarnak menekült-táborrá válni. Ha minden kerítés a migránsok 90 %-át visszatartja, akkor 3-4 kerítés már elhanyagolhatóvá teszi a népáradatot. Sajna, a kormányunk is csak szavakban építi a kerítést, s a velük egy követ fújó MSZP-vel időhúzó vitákat folytatnak..
A Gőgös MSZP-s alelnök kicsit nehezen érti nyelvünket. Egyfolytában határőrizeti létszámbővítést követel a határ kerítés építése helyett. Pedig világosan megmondta neki Kósa úr, hogy a határőrizeti szervek ma is 100%-ban elfogják a határsértőket. Ennél többet nem lehet elfogni. Mi több, el sem kell fogni a határsértőt, mert önként jelentkezik. Csak magyar papírokat nem lenne szabad osztogatni nekik, hiszen NEM MAGYARORSZÁG az első EU-s állam, amelyet a migránsok érintenek. Görögországon, Bulgárián keresztül kellett jönniük!
Persze, ha az MSZP ezzel arra céloz, hogy nem kerítés kell ide, hanem tűzparancs, akkor mindjárt másképp hangzik a dolog! Ugye, a tűzparancs olcsóbb, hatékonyabb, s azonnal életbe léptethető. Csak nehezen vállalható a világ előtt, azért is kussol a sajátjáról az USA és Izrael. Megjegyzem, egy olyan világban, ahol a német és a francia első vezető lehallgatható, ott ismertnek kellett lenni a magyar migrációs helyzetnek is. Vagyis Európa vezetőinek csendes nyugtázásával történt eddig minden.

2015.07.01. Megépül a kerítés. Egyenlőre rendőröket és hőkamerákat adunk a szerbeknek, hogy egyenesben láthassuk a szerbek déli határán bejövő migránsokat. Azért szólni kellene nekik, hogy mosolyogjanak a kamerába nézve! A hőkamera az majdnem olyan borzasztó fegyver, mint a géppisztoly. Bizonyára visszariadnak tőle a migránsok...
2015 júl.13. Megkezdődött a próbaszakasz (150m) építése. A FIDESZ, mint egy turbó fokozatra kapcsolt lajhár, látott a feladatnak. Bár a balliberálisoknak abban igazuk van, hogy néhány géppisztoly olcsóbb és hatékonyabb lenne. Mint apáik idejében.. Borzolja a kedélyeket, hogy még pengéket és mindenféle balesetveszélyes dolgokat is beépítenének a liberálisok! Bezzeg a magyarokkal szemben nem voltak gátlásaik! Ahogy a nemzetiségi Ferenc belelövetett a népbe, s gumibottal verette, gázzal árasztotta el az utcán morgó magyarságot. Persze, a magyarért nem kár! Van belőlük így is több a kelleténél!

A szerb kormányfő szerint a zsidó magyarok megint Auschwitzban akarnak élni. Nem tartja követendő példának! Vajon a szerb miniszterelnök akkor is így beszél majd, amikor már több százezer menekült zsúfolódik össze országában? S kérem, ez csak egy ideiglenes megoldás! Természetesen a problémát az oldja fel végképp, ha a liberálisok lemondanak a munkanélküliség politikájáról és minden országban megindul a munkahely termtés. Még akkor is számolni kell a túlszaporodott népekkel és a globális felmelegedéssel, amely probémákat szintúgy meg kell oldani.
Szél Bernadett pártja nem ért egyet a lépéssel, mivel az „nem való Európába”. (Ugye, a spanyol kerítés Európán kívül van.. A bulgárok pedig már alig vannak Európában. Luxemburg viszont vérbeli uniós állam, s nem épít kerítést Németország felé.) El kell ismerni, a németek sem építettek kerítést a lengyel határra, amikor egy megnevezhetetlen népcsoport megindult feléjük a Szovjetunió felbomlása után.
Bokros Lajos egyszemélyes pártja is tiltakozik a kerítés ellen. Valószínűleg Bokros elvtárs házát sem védi kerítés, s minden - házába beköltözni vágyó - hajléktalant szívesen lát létszámkorlát nélkül. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt is csatlakozott Bokros úrhoz.. Azért szívesen megnézném Bokros és társai arcát, amikor egy reggel mindegyikhez becsöngetne (egyszerűen besétálna) 10 hajléktalan, hogy mától kezdve itt laknának..

Felrémlik a neoliberális akció, amikor szolidarításból egy éjszakát a hajléktalanokkal töltöttek. Aztán reggel elköszöntek tőlük, mert várta őket a fürdőszoba és a villásreggeli otthon. A hajléktalan meg vadászhatott a kukákban élelmiszerek után tovább.. Feladat kipipálva..
Akik már nem hajléktalanok..
A magyarellenes erők mindent bevetnek, hogy a kerítés megépítését megakadályozzák. Természetesen hosszú távon én is ellenzem a kerítést, mert miként egy portál felhívta rá a figyelmet, ez olyan lesz, mint a berlini fal. Elválaszt egy nemzetet fizikailag. Mert a népírtások ellenére, még számos magyar él a Délvidéken. Most meg hallom, hogy a Balkán felől betelepült aranysakálok életterét veszélyeztetné a kerítés. Egy nyamvadt Európai Unió határa miatt... Bár a sakál átfér ott is, ahol az ember nem..

Válasszatok!
Négyméteres acél kerítésoszlopok betonalapban, rajtuk drótháló kétméteres magasságba merevítő keresztgerendákkal, a kerítés tetején pengés NATO-dróttal, amiből a kerítés tövéhez is jutott.
Kérdés, hogy a drótvágóval felszerelt embert mi tartja vissza, ha itt csak szállodai ellátás várja áttörése után?! Vagy bevetik a magyarok ellen már bevált oszlató eszközöket, mint vízágyú, gumilövedék, könnygáz, gumibot ? S ha 175 méter kerítés 7 nap alatt készül el, akkor 175 km kerítés megépítéséhez hány nap kell?

Régészek is segítenék a kerítésépítés gyorsítását. Mivel manapság semmi dolguk, hiszen a finnugor- avar múlt teljesen tisztázva lett általuk, hát felcsapnának drótot húzni. Vagy időt...
Magyarországon ugyanis „minden építkezésnél kötelező a felügyelet, amely régészeti lelőhelyen halad át, és mélyebbre ásnak közben 50 centiméternél” – mondta Wilhelm Gábor, a kecskeméti Katona József Múzeum beruházási csoportvezetője.
Vajh mi lehetett az indoklás az 50 cm határnál? Ugyanis a talaj állandó mozgásban van. Az erozió (szél, eső) egyik helyről elhordja a földet, másik helyen lerakja. Néhol régészeti leletek kerülnek elő immár egy kapavágásra, máshol több méter mélységbe kerül minden.! Gondoljuk el, hogy mélyszántásnál csak régész vezetheti a traktort! S elvileg a területünk minden pontja egy-egy lehetséges régészeti lelőhely valamely korból. Lehet, hogy az országhatár syginna (magyar) sírokkal van kikövezve?
Persze, nem kellene annak a kerítésnek olyan mélyre lemenni, s a 4 m magasság is felesleges. Könnyebb a drótvágót cipelni, mint egy létrát. Csempész alagutat meg nem furnak ilyen kis üzletért.. S aztán a migránsok tömegei nem úttalan utakon érkeznek, hanem zömükben autópályán. Elég lenne, ha a szerb rendőrség ellenőrizné a pályákon haladó, személyautónál nagyobb járművek rakterét. Vagy a direkt migránsokat szállító állami buszokat..

Kíváncsi lennék, hogy a szomáliai analfabéta - aki tán azt sem tudja, mi az az Európa, honnét tudja, hogy menni kéne. S irányként Magyarország bejelölve, annak is Ásotthalom térsége megcélozva? Valakik tanácsot adnak távoli országokban? Netán bíztatnak?
S miért is politikai menekült nálunk a bangladesi ember, akinek Indián keresztül kell jönnie? Ha egyszer India hivatalosan nálunk demokratikusabb ország..

Nem kell hozzá matematikusnak lenni, hogy mindenki átlássa: Néhány géppisztolyos ember tűzparanccsal ezredrészébe sem kerülne a kerítésnek, s ezerszer hatékonyabb lenne annál. De nincs ember az unióban, aki ezt lelkére venné. Azért Európa nem az USA vagy Izrael! Itt fehér emberek élnek! (éltek).

Friss hír a témában. Mint miniszterelnökünk is konstatálta: A mesterségesen kreált afrikai tavasz megnyitotta az utat Afrika mélyéről érkező milliók előtt. S elgondolkodtató, hogy mi is volt az igazi ok? Valóban csak Kadhafi aranyéhsége? Vagy csak délről kaput akartak nyitni az EU-ra? S Sárközy annyira elvakult Kadhafi kijelentése (Sárközy választási finanszírozása) kapcsán, hogy nem vette észre az USA csapdáját?!

Épül a kerítés!
Országszerte tiltott határátlépés miatt szerdán 1564 embert fogtak el a rendőrök, hét gyanúsítottal szemben embercsempészet, egy esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. Ott, túl a rácson..: Az épülő pengefalunk kisebb lesz a bulgár v. spanyol falnál. Nem értem a háztulajdonosok kerítés építési mániáját sem! A villa körüli kerítés nem tartja vissza a tolvajt. Bár vitathatatlanul csökkenti a próbálkozók számát. Kis pénz, kis foci: A kormány a tervezett 4 m magas kerítést 3 m magasra módosította, de végül is 1,5 m magas lesz. Ha a 1,5m nem állítja meg a migránst, akkor a 4m sem! Bár eddig a migránsok csak átszáguldottak országunkon, már egyre több mondja közülük, hogy nálunk is szívesen lenne segélyezett. Én meg a németeknél: Teljes ellátáson felül 143 euro havi zsebpénz...

Gondoljuk el! Bekerítem a gyümölcsösömet, mert nekem az van. (Másnak háza, hazája..) Ha valaki mégis átmászna a kerítésen, akkor nem bottal fogadnám, hanem vendégszállás, étel-ital, zsebpénz. Aztán mondanám neki, hogy ott a mobiltelefonja, hívja a rokonokat is! Minimum ingyen nyaralás..

Hogyan tovább?
Az úgynevezett dublini rendelet (Dublin III.) az EU egyik menekültügyi jogszabálya, melynek értelmében a menekültek csak abban az uniós tagállamban nyújthatnak be menedékkérelmet, ahol először léptek az európai közösség területére. Ezután e menedékkérők ügyében csak az adott ország hatóságai illetékesek, ezért a többi uniós tagállamból visszaküldhetik a menedékkérőt az adott tagállamba.
Az Európai Bizottság azt kifogásolja, hogy Magyarország kerítést épít a Szerbiával közös határon, hogy a további menekültáradatot leállítsa. A migrációs ügyekért felelős szóvivő emellett annyit mondott, hogy a bizottság nem a kerítések alkalmazását tartja a legjobb megoldásnak, inkább más intézkedéseket javasol, de ezeket nem részletezte.
Bekérette Németország a magyar nagykövetet, és tiltakozását fejezte ki az ellen, hogy Magyarország a továbbiakban nem fogadja be a nyugati országokból visszatoloncolt menekülteket.
Van sapka a nyuszin?
Ha nem engedjük be a migránst, azért vernek. Ha beengedjük, akkor meg azért.. EU, oh! Van, aki a zsidókat okolja mindenért. Pedig a Vona, Orbán, Tóbiás, Schiffer nem kimondottan zsidó nevek.

2015.08.07. Európa nem kapkodja el a migránsok visszatoloncolását! Pedig nyíltan világgá kürtöltük, hogy csak az idén 100 000 fő feletti migráns ment keresztül országunkon s nyert magyar kísérőpapírt az álnevéhez. Egyenlőre még kell a rabszolga. Aztán, ha egyszer visszatoloncolnák őket (vagy a közülük semmire sem használhatóakat), akkor tovább passzoljuk a szerbeknek tömegeiket. Amennyiben ez nem menne, akkor pedig kapnak magyar okmányokat, s immár legálisan mehetnek Németországba. Csak az unio hirtelen felbomlása okozna gondot, vagy egy váratlan magyar gazdasági csoda migráns-vonzó kibontakozása. Azért ne legyünk elfogultak a nyugattal szemben se! Állítólag a magyar kormány kérte, hogy októberig ne küldjék vissza hozzánk a magyar papírokkal rendelkező 2-300 000 migránst. Kell egy kis idő, amíg a téli szállásukat felépítjük..
Bayer Zsolt írása, amiért a "Mandiner"-től kapott hideget, meleget. Leginkább meleget! "Megkérdezte valaki az európaiakat, hogy hogyan is akarnának élni?"
Mondjuk, a TTIP, vagy a CETA kapcsán kérdeztek bennünket?! Még azt is eltitkolták, amiben a hátunk mögött megegyeztek! Kuss disznó, nincs moslék!


USA-Mexico border A nagy átvágás - 2015.08.07.
Átvágta az épülő határkerítést az éjjel néhány menekült Ásotthalomnál - ősszel már bűncselekmény is lehet a 2 ezer forintos kár, amit okoztak. Ma még az illegális határátlépés talán csak szabálysértés. Annyi, mint átkelni a piros lámpánál, csak valamivel olcsóbb szórakozás. A pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege háromszázezer forint. Kirótták? Vagy a határsértés még szabálysértésnek sem minősül?
Minek vannak a hőkamerák stb, ha nem érzékeli a határ rendőrség a migráns csapat közeledtét?
Miért nem vonul oda a rendőrség, s vet be könnygázt, gumilövedéket? Mert az, hogy bűncselekmény lesz a határsértés, még nem tart vissza senkit. Legfeljebb költségesebb lesz az elfogottak őrizete... A fogház jóval drágább, mint a menekülttábor. Őr kell a kerítés mellé, a szükséges jogosítványokkal.
Mert, ha egyszer mégis vissza kellene fogadnunk 300 000 migránst, hát építhetnénk nekik egy Debrecen méretű várost, teljes ellátással..


Magyar sebességgel épül a kerítés. 5 fő épít, mellettük bevetésre készen az 5 fős váltás. Vérünket minimálbérért, de dolgozni !? A havi alapilletmény 106 ezer forint, őrvezetőként 117 ezer, tizedesként 119 ezer, szakaszvezetőként 130 ezer, míg őrmesterként bruttó 142 ezer forint. Amennyiben az átlagosnál nagyobb igénybevétellel és nehezebb körülmények között teljesítenek szolgálatot, úgy jogosultak például nyelvi, készültségi, búvári vagy gyakorlati pótlékra. A sok pénz a külföldi kiküldetésekben van. Igaz, a pénzzel arányosan a veszély is növekszik. Egy Afganisztánban szolgálatot teljesító magyar szakaszvezető nettó 600 ezer forintot keres, tiszti beosztásban pedig már közel 800 ezret. Mint látjuk, a véráldozat sincs ingyen. Elvégre nem atomfizikusokból lesz Afganisztánban szakaszvezető, ahonnét rendszeres repülőjárat hordja a koporsókat..
S hová építsük azokat a befogadó állomásokat, melyeknek meg sem szabadna épülni?! Elvégre azért van a kerítés és a csősz, hogy távol tartsák a betolakodót!
Persze, a kerítés építést a nyugati határainknál is folytatni kellene! Ha netán felbomlana az unio, akkor ne küldhessék vissza hozzánk a több százezer migránst, miként Hitler a 60000 lengyel zsidót vagonba rakva a vh előtt. Akiket a lengyelek sem akartak befogadni..

Hidegháború kánikulában.
A mostani migrációs hullám kapcsán nem véletlen, hogy a nagy segélyszervezetek nem aktívak – nem ők várják egy pohár vízzel és szelet kenyérrel az embereket Ásotthalomnál és nem ők osztanak ételt a Keletinél. Ez ugyanis nem menekülthullám, hanem egy jól szervezett, egyes kormányok által egyenesen támogatott népvándorlás. Feltehetően már készül a téli menedék a szomáliai politikai menekültek számára..

Egy megye készen
Lassan el lehet bocsátani a rendőröket, hiszen védeniük nem szabad a magyar határt. Akkor meg minek vannak? A migráns önként jelentkezik...
Az elkerített szakaszon: “hétfőn 1199 illegális bevándorlóval – köztük 205 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén.” Az "intézkedés" alatt a gazdasági menekültek ellátása (iratok, vonatjegy, menekülttáborba irányítás) értendő. Bezzeg, mikor Rákosinak közúti balesete volt, s mivel sietett tovább, csak annyit mondott a kíséretének: Intézzétek el. Másnap a "vétkest" temették.. Ez persze, csak vicc. De a (nyugati) határon átszökést segítőkre valóban kínhalál várt Rákosi börtöneiben.
Határvadászok: Mivel a rendőrség túl szigorú volt a határsértőkkel szemben, azért szeptembertől "határvadászok" veszik át helyüket. Vajon a helyi vadásztársaságok mit szólnak a konkurrenciához?!

2015.08.24. Ma hangzott el először a médiában, hogy a munkanélküliség ellenére szüksége van Európa kedvezményezett részének az olcsó munkaerőre. Valahogy a gyárosok mégsem költöznek Kelet-Európába, ahol még szép számmal akad munkanélkülivé tett ember. Vajon miért?
Fogadóállomás:
„Németország nem engedi, hogy gyűlölettől fröcsögő rigmusokkal fogadják vagy ordibáló részegek fenyegessék a menekülteket, akiknek nehéz élethelyzetéről mindenkinek el kellene gondolkodnia” – tette hozzá Steffen Seibert.
Miként arról is el kellene gondolkodni, hogy miként jutottak emberek tömegei munkátlan állapotba?! Qui proDest? /Nyelvészkedőknek: Értem én, hogy a "qui=ki" és a "cui=kinek". Csak mi a proDest etimológiája?/

2015.08.26. Nagy lehet a munkaerő hiány a németeknél, mert a TV mutatta: még tolószékes ember is igyekezett nyugatra a határunkon át. Vajh milyen munkában reménykedik?
Az is érdekes, amikor a migráns szégyenlősen eltakarja az arcát, amikor észleli a TV kamerát. Bizonyára, mert nagyon csúfnak tartja magát!
Mint láttuk, Ukrajnában 200 000 migráns új világot teremt. A németekhez csak ez évben 1 millió érkezik...
Nagy baloldali pártunk ismét követelte a határ-rendőrségünk megerősítését! Ugye, kellene minden migráns mellé egy hordár is, aki cipeli helyettük a csomagot a határtól a buszokig. Mást nem tehet a rendőr. Mondjuk, a honvédségünket is használhatnák erre a nemes feladatra! Csak ehhez előbb törvényt kell módosítani! Ugyanis a határaink védelme nem tartozik a honvédség (zsoldos sereg) feladatkörébe. Állítólag csak katasztrófaelhárításnál használhatóak..Sajtószemle: Egyik uniós ország sem bánik olyan brutálisan és embertelenül a menekültáradattal, mint Magyarország - olvasható a Der Standard című osztrák liberális napilap csütörtöki számában.

A németeket irányítók közölték, hogy Szíriából minden bevándorló letelepedhet Németországban! 2 legyet egy csapásra! Ugye, gyöngítjük a német egységet a heterogén népességgel, s gyengítjük Szíriát a katonaképes korú férfiak átcsábításával. Csak még egy kis anyagi segítség kellene az Iszlám Államnak azon felül, hogy megvesszük az olajukat!

2015.08.28. Kossuth rádió: Ütköző: Ha bűncselekmény lesz a határsértés, az nem okoz a börtönökben férőhely hiányt. Mert egyszerűen visszatoloncolják a határsértőt. Ugyanis az előzetes tervek szerint már nem lesznek szabadjára engedve az EU-ban a bevándorlók, hanem a határnál felállított táborban fogják kivizsgálni, hogy szükség van-e az adott személyre, vagy nincs. S ha nincs, akkor máris mehet vissza a határ másik oldalára.
Ma először hallom, hogy a 2006-ban a szocialisták magyarok ellen bevetett vízágyú, gumilövedék, könnygáz, gumibot, vipera stb fegyvertára határsértők ellen is bevethető lehet.

A főváros nagy pénzért új tranzit állomást építene a migránsoknak. Kérem szépen, már Chilében bebizonyosodott, hogy a stadionok tömegek ideiglenes tárolására is alkalmasak. Elvégre azért építjük őket..

Juncker, a kirekesztő: - Aki másként gondolkodik, mint én, az nem európai!

2015.09.03. Minden pártunk erősítené a határvédelmet. Az MSZP a rendőrséget erősítené, a FIDESZ határvadászokat küldene, a Jobbik pedig visszaállítaná a határőrséget. Ami közös bennük, hogy töltény nélkül küldenék a fegyveres embert a határ védelmére. Csak olyan csúnya embereket kell kiválasztani, hogy amikor a migráns meglátja őket, ijedtében visszaszalad.
Vajon épül-e már a déli határon a téli befogadó szállás? Mert jelentőesen lelassul az emberfolyam sodra, ha hazánknak ki kell vizsgálni egyenként a menedékkérelmek jogosságát. Miközben tőlünk délre eső országokban autóbuszok viszik a migránst egyik parttól a másikig, csak mielőbb tűnjön el, s telepedjen a németek nyakára. Mint látjuk, az összes földrész közül csak Európa biztonságos, mert minden migráns ide tart. Vajon, ha ideértek mind, akkor is el lehet ezt mondani Európáról? (Malmö!) Vagyis itt a vendégek levetik szokásaikat, s európaiakká válnak?! Állat az emberben.

Iszapbirkózás
Közös európai megoldást sürgetett a menekültkérdés megoldására Martin Schulz Orbán Viktorral tartott közös megbeszélésén. Az Európai Parlament elnöke a menekültek tagállamok közötti elosztására szolgáló kvótarendszert szorgalmazott.
Ne gondolja senki, hogy az elnök úr ennyire ostoba! De egy politikus ritkán mondhatja azt, amit szeretne! Minden értelmes ember tudja, hogy a kvótarendszer nem megoldás és elfogadhatatlan. S természetesen az sem igaz, hogy a migráció német probléma! Ugye, a németeknek, ha olcsó munkaerőre van szükségük, azt szabályozott keretek között is megkaphatták volna, elkerülve napjaink káoszát. Itt inkább Németország megszállásáról lehet szó lassan 1 millió katonakorú férfi által, akik tán még katonák is voltak valahol. Mindössze fegyvert kell nekik osztani egy-két kamionról, s átvehetik a hatalmat. Nekünk, magyaroknak meg addig is etetni, gondozni kell őket, miközben a magyar beteg szinte éhhalálra van ítélve kórházainkban, hontalanjaink száma sosem látott mértéket ért el, s 150 000 majd nyugdíjas korú férfi vár rá, hogy valami segélyt kapjon, ha már munka nem jut neki, pedig már 40 évet ledolgozott. A kevésbé szerencsések pedig annyit voltak az elmúlt 25 évben munka nélkül, hogy ebbe a 150 000-be sem férnek bele. Dögöljenek meg! (A migránsokkal együtt érző derék magyarok szerint.)

A migráció kérdésében felelősen csak a francia és angol vezetés döntött, ahová nem engedtek be egy migránst sem. Sőt, a beszökötteket a rendőrség begyűjtötte és kitoloncolta. Ennél egy fokkal gyengébb a balkáni hozzáállás, ahol villámsebesen átszállították a migránst az ország területén, s aztán bajlódjon velük más. Legrosszabb a magyar megközelítés volt. Itt nem segítették tovább a migránst, de meg sem állították. Noha a fősodor Ásotthalom - Budapest - Hegyeshalom vonalon közlekedett, azért rengetegen széledtek szét az országban a migránsok közül (akikről az égvilágon semmit sem tudunk!), s ma már szinte minden városban előfordul hátizsákos vándor. Ne feledjük, ezek a migránsok biztonságos, demokratikus országokon át (EU-s görög, bulgár) érkeztek, tehát egy sem politikai menekült. Csak érthető módon szeretnének jól élni. S valakik bíztatják őket Németország megszállására.

Szorul a hurok Németország körül. Lassan beérnek az amerikai taktikák, s a több szálon futó eseményekből lánc válik. Megmondta a miniszterelnök úr: Nem egészséges, ha valaki gazdag, de védelmi képessége gyenge. Miként a dakota mondás is szól: If you want peace, para bellum!
Lehet, hogy a németek hamarosan aláírják a TTIP-t ?! S a németekre nehezedő amerikai nyomás fokozódik. Legutóbb a német autóiparon ütöttek egy nagyot, hatalmas anyagi kárt okozva "barátaiknak". (Volkswagen). Nagy károkat okozott az unionak , hogy az USA kérésére fel kellett függeszteni az oroszokkal való kereskedelmet. Igaz, ez az oroszokat is gyengítette, de az USA volt a nevető harmadik.

Ausztria átengedi a "magyar" migránsokat. Mint emlékezünk, az olasz határt egy ideig zárták.. Cserébe elvárnák, hogy fogadjuk el a butácska kvóta rendszert. Ami gyakorlatilag megfelel az unio belső határainak a visszaállításával, hiszen másképp értelme sincs a kvótának, hiszen oda megy mindenki az union belül ellenőrzés nélkül, ahová csak akar. Persze, lehet ez a kvóta gumicsont is..
Az egyik törpe párt tagja, Szigetvári úr elfogadná a kvóta rendszert. Még a számát is megadta, hogy hány migránst fogadna be az én kontómra. Cserébe én befogadnék Szigetvári úr lakásába 3 MAGYAR hajléktalant.
Először szüntessük meg a magyar munkanélküliséget, de legalább vigyük le 2%-ra a munkanélküliek számát, aztán lehet beszélni olyanok befogadásáról, akik munkájára szükségünk van. Mert amíg a magyar emberekről sem tud államunk gondoskodni, addig ne is akarjon idegenekről gondoskodni! A német nyugdíjasok eltartói..

Amikor - feltehetően amerikai parancsra - a migránsok kezdték rohamozni Európát, akkor az ügynökök kiabáltak, hogy mindenkit be kell engedni. Később már csak politikai üldözötteket emlegettek, majd utoljára háborús menekülteket.
1.) A gazdasági menekültek kötelező befogadásáért akkor habzott volna a szájuk, amikor unios tagok lettünk! Mert mi még akkor sem állhattunk be cselédnek nyugatra.
2.) Politikai menekült a világon több száz millió lehet. Ugye, annyi nem fér be Európába.
3.) Háborús menekültek: Kellene szólni kedves NATO szövetségeseinknek, hogy hagyják abba a népirtást az arab világban, s máris nincs háború, ami elől menekülni kell.

A migráns barátok lelkiismeretének megnyugtatására közlöm, hogy az elmúlt 2 évben hazánk több menekültnek adott állampolgárságot, mint pl a nálunk sokkal gazdagabb Dánia. Vajon Romániát is megelőzzük? /A hatályos állampolgársági törvény alapján eddig csaknem félmillió kérelmező szerzett visszahonosítással román állampolgárságot. A legtöbb visszahonosítási kérelem a Moldovai Köztársaságból, Ukrajnából, Izraelből, Oroszországból, Bulgáriából és Törökországból érkezett./

Ok és okozat
Minden jószívű ember együtt érez a migránsokkal, s befogadja országába. Minden jószívű ember együtt érez a hajléktalannal és befogadja otthonába.
Ellenben a HOMO SAPIENS a problémákat a gyökereknél oldja meg. Pl felemeli szavát a NATO ellen, amelynek csapatai migrációra kényszerítik az emberek millióit azzal, hogy szétbombázzák otthonaikat. Az USA , Franciaország, Anglia és más vérengző állam ellen szólunk...

2015.09.15. Új fejezet a népvándoroltatás korában. Mától bűncselekmény a magyar határ illegális átlépése. A bűnösöket visszatoloncolnánk a szerbekhez, ha azok visszafogadnák őket. "Nem fogadja vissza Szerbia azokat a menekülteket, akik bejutottak Magyarországra, azonban a magyarok ki akarnák őket toloncolni az országból – jelentette ki Aleksandar Vulin, a szerb szociálisügyi miniszter. Hozzátette: Szerbia akár a hadsereggel is útját állná annak, hogy Magyarország visszatoloncolja a területére az illegális határátlépőket. " Mint ismert Görögország felmentést kapott az uniótol a visszafogadásra. Vagyis, a mienkkel verik a csalánt a görögök, akik ma is magasabb életszinvonalon vannak nálunk..
Persze, senki se gondolja, hogy idióták vezetik Európa államait! Ezek az emberek pontosan tudják, hogy mit beszélnek, s mit cselekszenek. Csak a retorikában meg kell felelni Európa népének elvárásainak, cselekedetekben pedig meg kell felelni a világ urainak. E kettősség miatt tűnik úgy, mintha tanácstalanok ülnének le állandóan tanácskozni.
A migráció kérdését sokan sokféleképpen látják és kezelnék, de senki sem meri felvetni az okokért való felelősséget. Merthogy a szír emberek millióit a nagyon demokratikus USA bombázta ki otthonából Izrael érdekében. A migránsok miatt nyüszítő Törökország fegyverrel támogatta a törvényes rend ellen lázadó szíriai és a balhéra beköltöző egyéb arab csoportokat. Hol vannak az ENSZ békefenntartók?! ..akik már a Balkánon (Hollandia!) olyan szépen levizsgáztak?

A médiában nyilatkozók közül Földi Lászlóval lehet leginkább egyetérteni. Europe under attack. A kontinens határait csak kemény eszközökkel lehet megvédeni. Földi úr ugyan a Közel-Kelet pacifikálására helyezi a hangsúlyt, azért továbbra se feledkezzünk meg a túlszaporodott népekről!
Sokan aggódnak a migránsok közé vegyült terroristák miatt, de ne feledjük, ez a hatalmas migráns tömeg önmagában nemzetbiztonsági kockázat.

A hegyek vajudtak Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta, hogy 120 ezer menekültet kvóták szerint osszanak el az EU-tagállamok között. Ez még nem jelent végleges döntést, a javaslatot az uniós belügyminisztereket tömörítő Tanácsnak is jóvá kell hagynia.
A magyarok közül a szocialisták - Szanyi Tibor és társai - megszavazták a kvótát. Feltehetően nem azért, mert kretének, hanem, mert Amerika ezt parancsolta. S a szovjet hátsó után most Samu bácsi az ügyeletes. Pedig hazánk kvóta nélkül is túlteljesített. Máig titkos, hány ember (és honnét) kapott kettős állampolgárságot, de a véglegesen befogadott migránsok számával sem dicsekszik pártunk és kormányunk. Ez az országunkon átvonuló, segélyezésre aspiráló 200 000 fő csak a hab a tortán. Ami még keserű is lehet a végén, ha a 150 000 nyugdíjra váró helyett ők kapják meg a tartalékainkat. Magyarnak lenni büszke gyönyörűség.
Közvélemény: Egyetért-e a magyar kerítésépítéssel? Ezt a kérdést tette fel a héten a francia Le Figaro online kiadása. A voksolást már lezárták, 56 ezren szavaztak, 88% igen, 12% nem. Eközben a horvát határon is megkezdődött a kerítésépítés. Mivel a sajtóból ki vannak cenzurázva a nemi erőszakos esetek, csak tippelhetünk, hány német nőt "tettek boldoggá" ezek a vérmes, fiatal, déli férfiak. Annak fényében, hogy Svédországban évi 60 000 a migránsok által elkövetett nemi erőszak száma.

A Retekklub és más hasonló szennycsatorna elkezdte mosni gyengébb embertársaink agyát, hogy a menekült az jó, szép, okos és nekünk égetően szükség lenne rájuk. Ugye, innét elment az IQ tetemes hányada nyugatra, s kaphatnánk helyette menekült orvost, informatikust. Aki olyan hülye, hogy nem a (MIÉRT IS?) jól fizető nyugatra menne, hanem nálunk kérne menedéket az amerikai bombázók elől. Kedves gyengébb embertárs! Ne dőlj be ezeknek a hazugoknak! A menekültek közül még a 4 elemis sem akar nálunk maradni, nemhogy az orvos! A gazemberek odáig merészkednek, hogy szinte előírnák: A magyar állampolgárokat szudániakra kell cserélni, mert hát darab-darab. Majd elmagyarosodnak, mint az elmúlt 500 évben a romák. Nagy a munkaerő hiány Európában! Ez látszik a spanyol ifjúság esetében, de nálunk is sokan sétálgatnak dologidőben! De hát liberális, ergo hazudik! S ennek is mi, szabadelvűek látjuk majd kárát.. S, tetszenek tudni, a németek sem ostobák! Ha valóban olyan szuper dolog lenne bangladesi, szudáni stb menekültet befogadni, akkor nem akarnának kvótát, hanem ide mindet! Ezzel szemben Angela Merkel széke megingott, mert szembe megy a nép akaratával. Akik torkig vannak a francia, amerikai fegyverek áldozatainak befogadásával. A jövő elkezdődött..

Remélhetőleg ezek a migránsok sosem nyernek letelepedést hazánkban! Emlékezzünk rá, hogy az átlag IQ náluk nem éri el a 90-et! Ma a médiában általában 120-130-as IQ-ju emberek nyilatkoznak olyan butaságokat, hogy összeszorul az ember gyomra. Hazánknak leginkább 130 feletti IQ-ra lenne szüksége, de még az is elmegy tőlünk, aki ilyen s itt él! Mert az unió jobban lerabol bennünket, mint a szovjet testvérek anno, pedig az sem volt semmi! Egészen megdöbbentő volt számomra, hogy még a "Főszerkesztők fóruma" is nívón aluli polémia volt. Akik a tájékoztatás fő felelősei! Akkor mit várjunk a tőlük tájékozódó emberektől?!

migráció 1 A kerítésig
migráció 2 Az elzárkózás
migráció 3 A migráció okai

Politika
Nyitólap