Európai Unio


...nem dícsérni.

Amerika hangja: Amerikai elemző: az Európai Unió szétesőben van, a kelet-közép-európai országok Washington felé fordulnak. (Aprócska gond, hogy az USA is döglődik..)

Már akkor sejthettük, hogy az Európai Uniót kretének vagy gazemberek irányítják, amikor a tyúkketrec dőlésszögével és megvilágításának fényerejével foglalkozott az európai parlament, miközben még ma is teljes a káosz az unio törvényei és működése körül. Amikor ilyen sok évvel az unio létrejötte után sincs letisztázva, kinek a kötelessége megvédeni az EU határait?! Ki adhat engedélyt az EU-ba (nem Németországba!) történő bevándorlásra? Milyen fokon kapcsolódhat az euro a dollárral? Lehet-e nemzetközi egyezményeket kötni az EU-nak a tagok konszenzusa nélkül? stb.

Túl a zeniten?

A bomlás virágai
A britek elérték, hogy rájuk külön szociálpolitika vonatkozzon a jövőben. Ez nem az egységesülés jele.
"A személyek szabad áramlása nem egyenlő a segélyturizmussal. Meg kell találnunk a módját, hogyan lassítsuk le az újonnan belépő országok korlátozásmentes hozzáférését a brit munkaerőpiachoz."
Vajon a munkaerő szabad áramlása miként kapcsolható a segélyturizmussal össze?!
Sógorék
Csökkenté a külföldi vállalatoktól Ausztriába delegált munkavállalók létszámát, és időkorláthoz kötné az ausztriai munkavégzésüket az osztrák kancellár.
A kancellár az újság szombati számában megjelent interjújában arról beszélt, hogy korlátozná a Kelet-Európából érkezők hozzáférését az osztrák munkaerőpiachoz.
Vajon a kancellár nem látja, hogy olcsó keleti munkaerővel voltak csak versenyképesek? Amely munkaerő megtermelte az adókat és a társadalombiztosítást is.
Europai kultúra - amire nyugaton büszkék
A múlt héten egy kanadai masszázscentrumra csaptak le a rendőrök. A bejelentések alapján ugyanis emberkereskedők tartottak fogva és kényszerítettek szexuális munkákra külföldi állampolgárságú nőket.
Renzi, az olasz
Reális mérlegelés tárgya, hogy az Európai Unió a jövőben csökkentse a négy visegrádi ország támogatását, amennyiben azok továbbra is elutasítják a menekültek befogadását - mondta az olasz miniszterelnök abban az interjúban, amelyet szerdán közölt a Právo című cseh baloldali napilap.
A taljánnal ellentétben mi tudjuk, hogy nem szociális támogatást kapnak a lemaradottabb országok, hanem felzárkóztatási pénzeket. Ugye, ha egységes Európát akarunk, akkor egysebességes, azonos feltételrendszerrel dolgozó országok együttesét kell kialakítani. Ez csak akkor lehet, ha a lemaradottabbak nagyobb sebességgel haladnak, mint a vezető államok. Különben a szakadék csak nő az union belül. Mint látjuk, így is 4-5-szörös bért adnak Európa nyugati felén, mint a "frissen" csatlakozott államok munkáltatói. Ugyanazért a munkáért..

Rémítették a népet, hogy a britek kilépnek az unioból, s micsoda tragédia lenne ez nekünk. Momentán több millió kontinentális munkavállaló dolgozik a szigeten. Az angol béreknél alacsonyabb keresettel. Tessék elképzelni, hogy mivel pótolnák hirtelen a lengyel vízvezeték szerelőket és sofőröket? Ráadásul csökkentett béren. Aztán az unios munkamegosztás és kereskedelem is hirtelen komoly problémákat vetne fel. A TTIP okán Samu bácsi sem osztogatna dícséreteket. Ma a britek nyertesei az unionak. ("A pénzemet akarom!" Margaret Thatcher). Az olcsó konkurrencia miatti düh hamar elpárologna az angol fejekből, s maradna a dolgozzunk kevesebbért.

Franciaország helyzete is egyre rosszabb.
„Franciaországnak vége – Magyarországon szebb és szabadabb az élet.”Almássy Ferenc újságíró volt az Echo Tv Mélymagyar című műsorában Bayer Zsolt vendége.

Kapcsold az 5. sebességet

Fico és az eurozóna
"A fejlődés egyik sebessége az eurózónáé lesz, ahol mindannyian a nagyobb mértékű integrációt támogatjuk (...), a nem euróövezeti tagországokat pedig másik sebesség jellemzi majd" - fejtette ki Fico.
A mindenen túl.
A brit távozás nagy csapás lenne az Unióra nézvést, de nem lenne akkora, mint amekkorára a britek ébrednének. Az már más lapra tartozik, hogy Brüsszel, miközben kijutott az egyik zsákutcából, azonnal belefutott egy másikba. Hiszen önmagát felszámoló precedenst teremtett: ha a britek a maradás mellett döntenek, úgy egy sor ország maga is követelni kezdheti nem csak a vendégmunkások szociális ellátásának csökkentését, hanem a britekre vonatkozó más egyedi elbírálásokat is.
Sebességváltó?
A kormányközi megállapodás értelmében az integráció jövője az EU újradimenzionálása, azaz egy „kétsebességes” unió kialakulása irányába mutat. Más szavakkal úgy is fogalmazhatunk, hogy a tagállamok többségének részvételével olyan mag-Európa jön létre, amely – kényszerűségből – azt a logikát követi, hogy csak Európa és a szerződések „megosztásával” lehet Európát megmenteni, és ezzel egy jövendő euróválságot megelőzni, illetve a jelenlegit kezelhetővé tenni.
Két- vagy többsebességes unio divergálódik. Vagyis a távolságok folyamatosan nőnek a tagállamok között, s egy idő után már értelmetlen még emlegetni is közös Európát.

Az unio minden tagállama nem része az eurozónának. Ez már önmagában egy akadálya az egységesüléseknek. Persze, ha arra gondolunk, hogy az euro a dollár neve földrészünkön, amelynek értékét a Rothschildok állapítják meg, akkor eleve kilátástalan egy önálló EU kiépítése.

Magyar felzárkózás.
A 10 legnagyobb közlekedésfejlesztési beruházás megítélt támogatása összesen 1 109 756 028 086 forintot, azaz 1110 milliárd forintot tesz ki. Ez csaknem annyi, mint az egész 2015-ös év pénzforgalmi államháztartási hiánya (1215 milliárd forint), ami azért ugrott meg jócskán, mert Brüsszel felől akadozott az uniós támogatások folyósítása.
A közlekedésfejlesztés abszolut összeurópai érdek, mert az úthálózatra egész Európának szüksége van.
Mérlegképes - inflációjelző
A 2006. és 2009. közötti időszakra a következőket mutatják: Dánia +24, Németország +620, Hollandia +160, Ausztria + 17, Finnország + 23, Svédország +110; Bulgária -24, Írország -31, Görögország -120, Spanyolország -360, Magyarország -20, Portugália -68, Románia -48 MM€. Ebből világosan látszik, hogy a pénz vagy a tőke – ha valakinek így kedvesebb – nem a magtérségből áramlik a perifériaba, hanem fordítva: a perifériából a magtérségbe. Másképp mondva: a centrum kiszivattyúzza (ismét egy comme il ne faut pas) a pénzt a perifériából, így ott egyszerűen nem marad elegendő, hogy mindazt a szépet és jót meg lehessen valósítani, aminek eredménye a versenyképességének növekedése lenne.
Ma a közgazdáink állandóan a GDP-re mutogatnak, amihez tulajdonképpen nem sok közünk van. A megtermelt javak zömét az idegen vállalatok kiviszik hazánkból. S legyintenek az ország mérlegének egyenlegére. Pedig valójában az mutatja meg, hogy többet fogyasztunk, mint amit megtermelünk. Itt a fogyasztást nem szó szerint kell érteni. Az unios tagdíj, az unios határvédelem, a törökök és az afrikaiak megsegítése is a közös pénztárcánkat terheli. Igaza lenne Boros úrnak, hogy a mérleg sem abszolut lényeges, amennyiben a hiányt a beruházások okozzák. Amelyek hamarosan hozzák kamatostól a befektetett összegeket. A gond akkor van, ha improduktív helyre ment az eladósodás. Például levegőben utántölthető vadászgépekre. Vagy sportra..

Nyebojsza
A többsebességes EU azóta létezik, mióta a “Nagy Bumm”-azaz a tömeges bővítés megtörtént. Közérthetőbben: mióta a Közös Piac kiéhezett országai rávethették magukat Közép-Kelet-Európa rendszertváltott országaira.
Sokan azt hiszik, hogy leraboltak bennünket, immár mehetünk. Pedig mindent lehet fokozni! Egy ügyes politikus mindenütt talál magának lopni valót!

Most van a Nap..

Norvégia ellenáll: A norvég miniszterelnök kijelentette, hogy Norvégia felfüggeszti a Genfi Egyezményt ha összeomlik Svédország.

Pénzért mindent! Az Együtt PM a kvóta mellett tüntetne. Mert van az a pénz, amiért korpás.. Vajon mit fizetnek a résztvevőknek?

Egyedülálló a kibocsátó országok közül, aki visszavárja honfitársait. Kedvelünk, Asad!

Ez csúcs! 2016 március

Beteg EU beteg vezetői. Mi lesz a vége?
Váratlan helyzet a csúcson
Nem tudtak megállapodásra jutni a migrációs válság megoldását célzó török tervezetről az uniós tagállamok vezetői.
Az örmények, kurdok között népirtást végző, ISIS támogató törökök becsületesen zsarolnák Európát. Már a bérgyilkosságért járó pénzt is kevesellik, UNIÓS TÁRSAINK akarnak lenni. De várjuk őket! Mind a 77 milliót az 1 millió liberális "menekült" helyett!
Népességcsere
Az EU-nak viszont minden egyes visszafogadott szíriai állampolgárért cserébe be kellene fogadnia egy szíriai menekültet közvetlenül Törökországból
A magyar miniszterelnök sem értette, miért kell török nemzetiségű menekülteket befogadni Európába a szír menekültekért cserébe? Vajon azt értette, hogy eddig is miért kellett az EU-nak befogadnia bangladesi, afgán, szomáliai, marokkói stb határainkon betörő embereket?
A csúcstalálkozó előtt Merkel asszony sub rosa már egyeztetett a törökkel, de Merkel érdekei még a német népével sem azonosak, nemhogy a többi uniós országéval. Mint ismert, csekély számú menekült él a török menekülttáborokban, mivel a szíriai menekültek nagy többsége turk szeparatista volt. (Terrorista.) Ezt a 2 millió terroristát hozná be Merkel az unioba, noha csak 400 ezer import terroristáról volt még tavaly szó.
Az unios határvédelem elmulasztásáért senkit sem vontak felelősségre. Az sem merült fel, hogy miért nem küld Merkel hajókat, vonatot a bevándorlóiért, miért kell azoknak EU-s országokat is kikerülve, idegen országokon átgyalogoltatnia? Kitéve ezeket a szegény szír gyerekeket a vándorlás viszontagságainak. Pedig azok a gyerekek már amúgy is sokat szenvedtek, amikor a szemét EU-s, NATO-s repülőgépek lebombázták otthonaikat.
Matteo Renzi olasz kormányfő péládul a török sajtószabadság említését hiányolta a tervezetből, és kijelentette, hogy csak akkor írja azt alá, ha egy sajtószabadságot említő passzus bekerül.
Említésre sem kerültek a kurd munkáspárt elleni terrorista merényletek, melyeknek máig sincsenek elkövetőik.

Szelektív moralitás

Az EU vezetői és általuk megvezetett emberek az elmúlt év során gyakran kaptak a szívükhöz. Mert ezek a szegény, árva szír kisgyerekek, éhező anyák, üldözött apák, terroristák által kibombázott családok, akik a biztonságos Törökországból betörtek a biztonságosabb Görögországba, majd minden papír nélkül tovább vándoroltak a még biztonságosabb Németországba, azokon emberi kötelességünk segíteni.
Előfordult, hogy némelyik még ostobább liberális a genfi egyezmény nevét is megemlítette, de azt a többiek gyorsan leintették, még mielőtt kiderül, hogy erre a helyzetre az NEM ALKALMAZHATÓ. Ugye, annak értelmében Izraelnek, Szaud Arábiának kellett volna befogadni a vándorokat, de azok egy darabot sem kértek ezekből a "menekültek"-ből.
A nemzetközi egyezmények alapján - az "igazi" menekültek - a szomszédos országig menekültek. Mint a magyarok anno Ausztriáig. Attól fogva már csak oda mehetnek, ahová viszik őket előzetes egyeztetés szerint. Elismerem, az aleppo környéki türkmén nemzetiségű szírek "igazi" menekültek, hiszen fegyveres felkelést szítottak a törvényes kormány ellen szeparatista okokból. Mert a "Nagy Törökország" része szerettek volna lenni. Feltehetően nem kitüntetéssel, fizetésemeléssel fogadná Asad elnök a hazatérőket. Viszont nekik ott van Törökország úgy, mint az "ukrán" menekülteknek Magyarország. Ezért nem is éltek menekülttáborokban, hanem öngondoskodóan szétszórva a törököknél.
Ember még nem ellenőrizte - s nem is fogja -, hogy mire ment el a migráció kapcsán a törököknek 8 milliárd dollár? A kurd területek bombázására? Mert a 260 ezres menekülttábori létszámra biztosan nem.
Visszakanyarodva a migrációra, az EU és az ENSZ adminisztráció, Merkel asszony hathatós közreműködésével a "menekülteket" hosszú menetelésre kényszerítette. Gyalog, pici babával, öreg mámi tolószékkel indulhattak egy Európát átszelő kirándulásra. Mert ezeknek a széplelkeknek nem volt pénzük hajót, vonatot küldeni a vándoroltatottakért. Hadd hulljon a férgese! S nehogy valamelyik ország (akár az union kívüli Makedonia) vizsgálni kezdje, hogy van-e közöttük terrorista (zömük az!), hát megtiltották minden közbenső országnak a vizsgálódást. Sehol sem volt szabad okmányokat kérni, a vándorokat zárt helyen tartani, hanem akadálymentesen engedni kellett őket Németország felé. Mert szegény politikai üldözöttek, segítsük őket!

A morális kérdések furcsa módon nem jelentek meg úgy, hogy miért is kell menekülni ezeknek az embereknek ?! (Itt az egyértelműen illegális gazdasági bevándorló marokkóiakat nem említeném.) Ugye, miért is kellett a franciáknak, angoloknak,egyéb szövetségeseinknek (USA, Törökország, Kanada, Ausztrália) lebombázni Szíriát?! Ki a fene hívta oda őket?! S ha már lebombázták hadüzenet nélkül Szíriát, hát miért nem ők fogadják be a kibombázottakat? Miért akarják ennek gondját másokra lőcsölni?
Görögországban 2016 márciusában már több tízezer migráns torlódott fel. Humanitárius katasztrófát emlegetnek. Megjegyzem, a németeknél, lengyeleknél 1 millió migráns landolt. Akkor ott már több, mint humanitárius katasztrófa van? Vagy az Iránba (NATO elől menekült) 3 millió afgán nem humanitárius katasztrófa? S mi lesz, ha megindul a felmelegedés kapcsán 1 milliárd ember?

Senki sem emleget ERKÖLCSöt a Musza Dag 40 napja kapcsán. A lebombázott kurd falvak ezrei kapcsán. A felrobbantott békemenet kapcsán. A turk szeparatisták által kivégzett keresztény papok kapcsán. A hátbalőtt orosz szövetséges gép kapcsán. Vagy a lebombázott szír települések kapcsán, amelyekben legalább 90%-ban békés polgárok laktak.
Ezzel szemben óriási a neoliberális tiltakozás a határok fegyveres megvédése kapcsán. Mert micsoda dolog az, ha a határsértőt fegyverrel lelövik?! Ha vízbefojtják, az humánusabb.. Meg ha bérgyilkossal lövetjük le a határsértőt, az is erkölcsös. De az önvédelem az erkölcstelen dolog. El tudom képzelni, milyen rossz véleményük lehet a neoliberálisoknak Izraelről és az USA-ról, amiért azok fegyverrel védik határaikat. Nem antiszemiták ezek a neoliberálisok véletlenül?! Sejtettem én, hogy a liberális épp olyan szitokszó, mint a náci..

Csend van - a hülyeség nem fáj
A tervezet szerint Törökország visszafogadja a megállapodás hatályba lépésétől kezdve a területéről a görög szigetekre illegálisan átkelő menedékkérőket, az EU pedig vállalja, hogy legális úton átvesz Törökországtól ugyanannyi szíriai menekültet, amennyi szíriai állampolgárt az illegális határátlépés miatt Görögországból visszaszállítanak Törökországba. (De előbb biztonságos távolságra viszik a tötök partoktól.)
Túl a jogszabályokon: Minden szíriai menekült az EU szerint. Most akkor szír menekültet adunk türkmén szír menekültért? Ráadásul Asad elnök van olyan normális, hogy minden szír állampolgárt visszavár. De mihez kezd Merkel a négereivel? Akik annyira azért nem négerek, hogy dolgozni akarjanak. Meg a bangladesi, ceyloni, afgán, marokkói stb "menekültekkel" ? S ki védi meg az EU határait a török vonalon kívül?!
Elégedett németek Végre férfiakat kaptunk! De örülünk: német lányok. Mi is: német fiúk!

Bizalmatlanság
Lapunk korábban úgy értesült, hogy az EU-ban bizonyos kényes információkat nem feltétlenül osztanak meg Magyarországgal, mert attól tartanak, hogy azok illetéktelen (feltehetően orosz) kezekbe juthatnak.
Fel kéne világosítani az EU országait, hogy a Gyurcsány korszaknak vége. Ma már nem az orosz titkosszolgálattal vizsgáltatják át a magyar titkosszolgálatot. Célszerűen erre kell kiépíteni egy belső elhárítást.

Az egységesülés útján
Werner Faymann csökkenteni akarja a külföldi vállalatoktól Ausztriába delegált munkavállalók létszámát, és időkorláthoz kötné az ausztriai munkavégzésüket. Emellett azt sem támogatja, hogy a szóban forgó munkavállalók kiküldetését állandósítsák.
A szigorítást az összes ágazatban érvényessé tenné, és felülvizsgálná az alkalmazás feltételeit is, hogy a munkaadóknak ne érje meg külföldi munkaerőt foglalkoztatni. A javaslat ezzel korlátozná a Kelet-Európából érkezők hozzáférését az osztrák munkaerőpiachoz.

Ma is vannak, akik az Európai Egyesült Államok eszméjében hisznek. De tessék már oda figyelni! Választott vezetőink még ma sem hajlandóak megvédeni az EU határait. (A török vicctől eltekintve.) Miközben a már beérkezett migránsokkal sem tudunk mit kezdeni (max. elküldjük őket Ukrajnába tavaszt csinálni), már újra jönnek a "menekültek". S az uniós polgár meg törheti a fejét, hogy Merkel, Juncker, Schulz és társaik ostobák, vagy kilóra megvettek? Akik vezetnek bennünket, mint a szamár elé kötött fűcsomó.. Egyszer csak elérjük, hiszen itt van a szemünk előtt..
A sajtó meg a terrorizmussal van tele. Lehet, elbagatellizálom a kérdést, de a terrorizmusnak csak százakban, ezrekben mérhető az áldozati száma. Ellenben itt szép csendesen az életterünket foglalják el, szorítanak ki bennünket békés eszközökkel onnét, ahol őseink vérük hullajtásával teremtettek számunkra hazát.

..bolond szél
ki kell építeni egy közös menekültügyi rendszert, amely egységes szabványok alapján működik, és a hirtelen keletkező, sok embert érintő válságok kezelésére be kell vezetni egy "kötelező szolidaritási mechanizmust"
Az unio területén eddig is munkanélküliség volt 4-25% mértékben. Erre idehozza ez a banda még a világ 2 milliós "menekült" áradatát. De még ez sem elég nekik: További nagylétszámú embertömeg beengedésén és kvóta szerinti elosztásán gondolkodnak. A határok megvédése helyett.. Nem lenne itt az ideje elzavarni Merkelt, Junckert és Schulzot melegebb tájakra?!

Morvai Krisztina
Az Európai Unió a "lappangó hatáskörelvonással" szinte mindent szabályozni kíván a nemzetállamok helyett. Sajnálatos kivétel a minimálisan biztosítandó életszínvonal, ideértve a bérek, jövedelmek kérdéskörét.

Világ ploretárjai! Egyesüljetek!
Helyzetjelentés
Több európai ország problémái is összetalálkozhatnak június végén: ha a britek az uniós kilépés mellett döntenek, Spanyolországban előretör a radikális baloldal és Franciaországban belpolitikai válsággá mélyülnek a sztrájkok, az nagy felfordulást hozhat Európában.

Brexit
A cég elemzői szerint a piaci nyugalom abból a szempontból indokolt, hogy a Brexitnek valószínűsíthetően csak korlátozott hatása lenne a kontinentális Európa gazdaságára. A legtöbb EU-társállam nagy-britanniai exportja - Írország kivételével - a hazai össztermék (GDP) arányában mérve csekély, így a brit importkereslet jelentős, például 5 százalékos visszaesése 0,5 százaléknál kisebb GDP-arányos veszteséget okozna a legtöbb uniós exportőr ország gazdaságának - áll a Capital Economics szerdai elemzésében.
Vannak fenyegető gondolatokat terjesztők, akik figyelmeztetnek: a britek a második legnagyobb netto befizetői az unionak. Miből lesz jövőre stadionépítés, ha kilépnek?
2007-2013: (Az Európai Unió költségvetési rendszere: dr. Hetényi Géza)
• Kb. 33 milliárd euró uniós támogatás
• Kb. 8 milliárd euró befizetés -> nettó egyenleg: kb. 25 milliárd euró
Apróság, de a 8 milliárd tetszőlegesen elkölthető pénz, a 33 milliárd pedig stadionra, díszburkolatra, multi cégek támogatására cimkézetten érkezik. Jobb esetben unios úthálózat fejlesztésre megy el. Csak a termelői szférába ne menjen!

Eljött az igazság pillanata
Európa második legnagyobb gazdasága a kilépés mellett szavazott. A britek távoznak az unióból. Még a láthatóan fogorvoshoz induló brit matróna is mosolyog..
De nem eszik olyan forrón, mint főzik! Ez az első eset, hogy valaki távozik az unióból. Most kell még kidolgozni a távozás szabályait is. Ki kinek mennyivel tartozik és hogyan tovább? Bent maradhat-e a Közös Piacban, avagy teljes lesz a különállás? Felülírja-e a népakaratot az elit, vagy megy minden a maga útján? Milyen hosszú lesz a válóper?

Világvége hangulatkeltés
Az egyetlen biztos dolog, amit az ember tehet, hogy aranyba, amerikai államkötvénybe és japán jenbe fektet, és figyel, hogy mi lesz.
Aztán veszít most az aranyvásárlásnál, meg majd pár hónap múlva az eladáson is, amikor rájön, mekkora ökör volt.

A brit miniszterelnök az unios válóperi tárgyalások helyett inkább családjával tölti eztán idejét..

Ne feledjük! A britek még mindig az EU tagjai! Majd csak a válóper lezárulta után lesznek szabadok.!

A nagy vesztes - Magyarország
Ugye, a támogatások összege a nagy netto befizető távozása után csökken. Vagyis hazánk is kevesebbet kap stadionokra, uszodákra, térburkolatra és kastélyfelújításra. Vagy ezek maradnak, de a nyugdíjak csökkennek..
A szavazási eredmény hírére zuhant a forint. Ugyanis elképzelhető, hogy 2018 után drágábban kapjuk a Rolls Royce autót és a skótviszkit. Ezt a bankszektor máris beárazta.. Legyen meg Matolcsy akarata!.. Lett volna javítani való!
A közvetlen brit-magyar kereskedelmi kapcsolatok limitáltak, és várhatóan a több tízezer magyar munkavállalónak sem kellene egycsapásra hazajönnie a szigetországból.
A KSH adatai szerint 2015-ben Magyarország 1,5 milliárd eurónyi importot és 3,5 milliárd eurónyi exportot bonyolított az Egyesült Királysággal. [A statisztika nem hozza, hogy a kereskedelemből mennyi a multik részesedése, s mennyi a tisztán magyar vállalatoké.]

A Soros megmondó
..az Európai Unió szétesése gyakorlatilag visszafordíthatatlanná vált a britek kilépésével - írta Soros György.. Még az osztrákok is újragondolták..
Még a britek be sem jelentették kiválási szándékukat hivatalosan, máris temeti őket a liberális sajtó. Ami persze csak riogatás, nehogy mások is kedvet kapjanak elhagyni a hülyék intézetét. Mert az EU nem rossz dolog, miként végső soron a szocializmus sem. Csak a létező EU és a létező szocializmus ami számunkra nem kívánatos. Az az EU, amelyik önvédelemre képtelen. Ahol a néger menekült többet keres, mint az EU-s állampolgár. Ahol a vezetőség nem választott tisztségviselőkből áll, hanem valakik által kinevezettekből. Ahol állandóan közös értékekről papolnak, de jóformán egy érték sincs deklarálva és egyhangúlag elfogadva, pedig ezeknek szerepelni kellene az EU alkotmányában, ami szintén nincs, hacsak a lisszaboni szerződést nem tekintjük annak. Amit a tagállamok polgárai megvitattak, s konszenzussal akaratukkal egyezőnek nyilvánítottak. Te akartad, George Dandin?

Máma már nem szakad tovább... A britek egy csoportja új népszavazást akar! Addig szavazunk, míg nem nyerünk!.. Külön utakon: A 21 nem meghívott külön tanácskozik. "Külügyminiszteri találkozót szerveznek Varsóban azon 21 európai uniós tagország számára, amelyek nem vettek részt a hat alapító tagállam szombati berlini külügyminiszteri megbeszélésén - erősítette meg a PAP hírügynökségnek Rafal Bochenek lengyel kormányszóvivő"

3000 brit cég Magyarországon?
Ezen cégek kötődése Nagy-Britanniához rendkívül eltérő lehet. A brit háttér nem jelent feltétlen export-import kapcsolatot, és tulajdonosi befolyás mértéke is változó, ennek ellenére valószínűsíthető, hogy a brit érdekeltségű cégeknél többen mérlegelik a BREXIT lehetséges következményeit.
Az angol cégalapítás legnagyobb előnye a magyarországival szemben: Az Ltd. alapítása során nulla angol fonttal lehet így céget alapítani.
Kitekintő: Jonathan Knott brit budapesti nagykövet 2013-ban egy interjú során említette, hogy 5000 brit kis- és közép vállalkozásnak van magyar üzleti/kereskedelmi kapcsolata. Ezzel párhuzamosan a következő 3-4 évben szeretnénk, ha a magyar kereskedelmi/üzleti kapcsolattal rendelkező brit kkv-k száma az említett 5000-ről 8000-re emelkedne.

Kebelbarát Korhatár nélkül! Juncker és a brexit apostola. Színjáték a világ.. Cameron Azért vesztette el a népszavazást, mert az európai vezetőknek nem sikerült eloszlatniuk az emberek aggodalmait a bevándorlással kapcsolatban — ezt mondta David Cameron a kedden kezdődött brüsszeli csúcs éjszakába nyúló vitájában. Persze, ez mellett még rengeteg oka van az EU elutasítottságának minden nép körében.
A brexit előképe, Grönland.

KEMÉNYEN
Egyes pofátlan és velejéig aljas, kollaboráns "európai vezetők" vérfrissítésről, munkaerő piaci "hiánypótlásról" beszélnek, de a képüket borító vastag bőrüket hamarosan lenyúzzák "védenceik", mert nem csak gátlástalan gyilkosok, de "antiszemiták" is az "ártatlan menekültek"...

Ugocsa nem koronáz!
A skótok elválnának Angliától, csak benne maradhassanak az unioban. Ez eddig érthető. Csak akkor miért rendeztek szavazást e kérdésben Skóciában?! Ha ennyire egyértelmű a bennmaradásuk. Szólhattak volna előre.. Mondhatnám ugyanezt az Észak-Írekre is, akik szerint eljött az ideje Írország egyesítésének. London lakossága - amely zömében bevándorlókból áll (Londonistan) - érthetően az EU mellett tette le voksát. Nekik nem hazájuk Anglia..

Erdogan szultán megindul seregeivel. Mondjuk, nem netto befizetők lesznek, de nálunk már gazdagabbak, így nem mi leszünk a célpont. Németország lesz az új Nyugati-Turk Birodalom?

Hazánk népe unio párti. De a többség nem magasabb elv, távlati cél alapján az, hanem egyszerűen jól szeretne élni. Ez a béreinken eddig nem mutatkozott meg, ellenben rabszolgának eladott gyermekeink juttattak keresetükből hazánkba. Ha a rabszolgapiac beszűkülne, vagy az EU-s "támogatások" elapadnának, akkor pillanatok alatt felerősödne a szuverenitás utáni vágy.
Ne feledjük, mi sok száz éve multikultiban élünk, azért is vagyunk lemaradva. A sokféle etnikum lehúzza népünket.. Nem azért tiltakozunk a kvóta ellen, mert az helyből ostobaság és különben is idegengyűlölők lennénk! Csak a tapasztalatok alapján látjuk, hogy csak a homogén nép erős.

Földi
Buta törvények gátolják, hogy Európa felvegye a harcot a merénylőkkel, akik már nem egyszerű terroristák, mögöttük egy reguláris haderő áll - véli Földi László biztonságpolitikai szakértő.
A volt titkosszolga nem buta ember. Biztos vagyok benne, ő is tudja: Itt Európa mesterséges szétverése folyik egy más alapokon nyugvó későbbi egyesítés érdekében. Sajnos, a kitervelők szemében mi csak névtelen tömeg vagyunk, egy leírható veszteség.

Angyalka elrepül? - Merkel
Attól még, hogy a Bildelberg összejöveteleken szívesen látott vendég, az még nem jelenti azt, hogy illuminátus tag. Mivel nő, Angela Merkel a mindent megengedő Nagy Oriens (Grand Orient) szabadkőműves mozgalomhoz tartozik, ugyanis egyéb mozgalmaknak női tagjai semmiképpen nem lehetnek. Szabadkőműves ághoz tartoznak az összes politikusok szerte a világon. Még Hitler is az volt a Thule-társágban.

Ártatlan vagyok! _ tőlem..
Németország a Magyarországon Nyugat felé elindult menekültek beengedéséről tavaly szeptember 4-én hozott döntéssel nem nyitotta meg határait a menekültek előtt, mert a határok nyitva voltak - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben az utóbbi napokban történt támadások nyomán tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva.
Még a végén ki fog derülni, hogy a magyar kormány a migráció felelőse.. Azért érdekes, hogy ez a másfél milliós menekültáradat ezek szerint Magyarországról indult el. Nekem viszont van egy olyan sejtésem, hogy az Európai Unióból menekültek sokan el előbb Makedoniába, majd Szerbián át érték el hazánkat. Vagyis az unio menekültjei.. S ne mondja senki, hogy Görögország nem biztonságos ország, mert akkor miként lehet schengeni határ?!

Ihaj csuhaj
Miniszterelnökünk itt európai vezetői posztra tör. Másik ujdondásznál meg ki akarja vezetni az országot az unióból. Az igazság meg odaát van ?

Ha mindenki kilép, mi akkor sem!
"Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország kilépjen az Európai Unióból?"
Patyi András, a testület elnöke jelezte: a kérdés a csatlakozási szerződésre vonatkozik, amely nemzetközi szerződés, és arról - az alaptörvény rendelkezése értelmében - nem lehet népszavazást tartani.
Ergo, Magyarország örökös tag marad, vagy előbb alkotmányt kell módosítani. Ezek szerint miniszterelnökünk még népszavazással sem vezethetné ki országunkat az EU-ból.

Menekül már.. Bloomberg szerint az egyik német bank a 100 ezer euró feletti betéttel rendelkező kisbefektetőknek már mínusz 0,4%-os kamatot kínál.
Tánc az ördöggel
Nekem a karikatura tetszik...

Még ma is sokan hisznek az unio eszméjében. Pedig hogyan integrálódhatnak olyan népek, amelyek még az önvédelemben (határvédelem) sem képesek konszenzusra jutni?

Kijózanodás
Megelőzte az Angela Merkel német kancellár vezette Kereszténydemokrata Uniót (CDU) a vasárnapi mecklenburg-elő-pomerániai tartományi törvényhozási (Landtag-) választáson a berlini vezetés menekültpolitikáját élesen bíráló Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt az urnazárás után megjelent első becslések szerint. Mint említik, ez a vidék a legidegengyűlölőbb része Németországnak. Itt van Angela Merkel választókörzete. Eddig Merkel asszony eléggé titkolta beállítottságát...

Sok ilyet Angliának!
Mondjuk, így a németeknél is gyorsan megoldható lenne a demográfiai válság. De ki fog dolgozni ?!

A banánköztársaság külügyére hazánkat fenyegeti.
"Nem lehet elfogadni, hogy egy tagország masszívan megszegi az Európai Unió alapértékeit". Vajon melyek ezek az alapértékek és hol vannak leírva? A pénzmosodás hiányolja a tűzparancsot déli határainknál. Bizonyára sokat élt az USA-ban és Izraelben! Mi egyenlőre megelégednénk a szocialisták által a magyar nép ellen már kipróbált könnygázzal, viperával és gumilövedékkel.. A kormány helyében meg figyeltetném, kik nem mennek el szavazni, akik bizonyára migránsokra vágynak. A már itt levőket ezek mellé telepíteném, hadd örüljenek egymásnak!

Alapértékeink
Szellemi és erkölcsi öröksége tudatában az Unió az emberi méltóság, a szabadság, az egyenlőség és a szolidaritás oszthatatlan és egyetemes értékein alapul, a demokrácia és a jogállamiság elveire támaszkodik.
Lásd a holland népszavazást és a magyar népszavazás elleni uszítást. A hazánk területéről elrabolt lányok hasznosítása nyugat-európai kuplerájokban. A magyar gyárak lerombolása, fiaink rabszolgamunkája nyugaton. A NATO piszkos háborúja az arab világ ellen, ahol az ide menekülő árva szír kisgyermekek szüleit NATO gépek bombázták halálra. Olvashatatlanul a teljes szöveg.

Merkel nem érti, miért nem dolgozik a migráns? Mondjuk, nehéz is egy alap német nyelvtudás nélkül munkát vállalni. Tanulni meg egy analfabétának okoz gondot. De a szex még megy..
A magyar vállalkozók a német példából tanulva már a magyar munkabéreknél 30 %-kal magasabb szlovák munkabérest csábítanák hozzánk. Mert akinek az isten hatalmat adott...

Vissza a kalózokhoz
A rendőrségnél önkéntes munkát vállaló Mohamed Dame húsz évvel ezelőtt érkezett Svédországba, még hat éves korában. Elmondása szerint az elmúlt húsz év alatt olyannyira elszabadult a bűnözés, a drogterjesztés, a drogfogyasztás és az erőszak, hogy szerinte Szomália manapság már biztonságosabb ország lehet, mint Svédország.

New Deal? - de már a következő mondatban:
Jean-Claude Juncker hangsúlyozta, a migrációs krízis megoldása érdekében minden támogatást meg kell adni Olaszországnak és Görögországnak, amelyek menekültek ezreit mentik meg naponta. Több menekültet kellene menteni? Az afrikai partok közeléből?
El kell érni, hogy a háborúk, az erőszak és a kínzások elől menekülők számára helyet biztosítsanak az uniós tagországok - hangsúlyozta Juncker.
Pofán kéne vágni a NATO országokat, amiért háborút szítanak, kínoznak, erőszakoskodnak, minek folyományaként a békés polgári lakosság menekül. Szégyen a bolygónkra nézve, hogy ilyen szervezet létezhet még, mint a NATO. Reméljük, Juncker úr fellép a gonoszok ellen!

Gyurcsány jobbkeze (Klárika mit szól hozzá?)
Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció szakpolitikusa kijelentette: a nemzetközi sajtót olvasva sehol nem találkozott a tűzparanccsal, szerinte Nógrádi „bődületes marhaságról” beszélt.
Vetkőzz Áginak a szemkilövős sajtón kívül más forrásból is illene tájékozódni, akkor nem beszélne ilyen vadai dolgokat. Természetesen egy szocialista fordulat esetén nem kellene félni a migránsok bejövetelétől. Tessék visszaemlékezni a Kádárék korára! Egy migráns sem tudott átjönni a határon. Ugyanis, ott nem gumilövedéket használtak a határőrök. S Ferenc már bebizonyította a magyar nép ellen, hogy nem riad vissza semmilyen eszköz használatától a jó ügy érdekében.

Tűzparancs van érvényben az USA mexikói határán. Menekülő szíriaiakat, köztük gyerekeket lőttek agyon a török határőrök a szír-török határon az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint. Bulgária. Izrael nem viccel. Természetesen a legtöbb határkerítésnél tűzparancs van érvényben. Lásd pl. Koreát. Mert a kerítés magában nem állít meg senkit, ha azt nem védik. Shot A Georgian citizen has been shot six times and killed by Russia's border guards patrolling the area between Georgia and breakaway Abkhazia. Ukrainian border guard, near “Krasnaya Talovka” border crossing point, opened fire at Russian tourists, who were taking a selfie. Forum. Mint látjuk, a bolygónk számos országában védik fegyverrel az országhatárt. Mivel az a legolcsóbb és leghatásosabb. Nálunk meg még egy botot sem kap a határőr, amivel a kerítésszaggató kezére verhetne.

Az antiszemiták nagyon kiélezik a tűzparancs alkalmazását, remélve, hogy ezzel is ütnek egyet Izraelen. Pedig először is az USA, Oroszország, India és még sok ország határőreinél nem szélvihar elleni nehezék a fegyver. Másodszor azért előbb felszólítanak, aztán lőnek. Harmadszor: csak a szomszédos országból jöhet menekült. S ha a szomszédoknál olyan állapotok vannak, akkor a határőrségnek speciális utasítást ad kormányzata. Negyedszer: gazdasági migráns sehol sem lépheti át a határt, még a beléptető kapunál sem. Ezért is érthetetlen, hogy most akarják északon felülvizsgálni, ki jogosult menedékre. Ha egyszer beengedték országukba a vízummal, útlevéllel érkezőt, akkor most ne panaszkodjanak. Ha meg papírok nélkül engedtek be valakit, az végképp az ő saruk, pláne így 1 év elteltével.

Juncker, a kiválasztott.
"A vég kezdetét jelenti, amit Magyarország művel".
Herr Juncker! A népek helye vagon kérdés, mint azt a nagy elődöd már megállapította. Elvégre semmi sem tiltja emberek tömeges áthelyezését akaratuk ellenére. Vagy, ha akartatni kell, akkor a gazdád ad neked pár milliárdot a bolygó pénzéből, s elérheted, hogy akarják az áttelepítést. Vajon te milyen nép fia vagy? Mert, hogy nem vagy európai, az fix!
Segítek! Lehet áttenni a határon egyesével is a migránsokat! Semmilyen törvény nem írja elő, hány másodpercnek kell eltelni az egyesével idulók startja között, hogy az ne tűnjön csoportos áthelyezésnek.

Az EU területén 23 millió munkanélküli volt. Ehhez jött tavaly a másfél millió szír orvos és iraki mérnök. Az unios országok területén rengeteg a munkanélküli diplomás, vagy a végzettségétől eltérő munkakörben foglalkoztatott diplomás. A gyárakban erőteljes automatizáció folyik, egyre kevesebb képzetlen munkaerőre lesz szükség. Erre a görögök, olaszok, németek idecipelnek szinte erővel debil tömegeket. Ha mindezt saját országukba teszik, az ő belügyük. De a nevezettek állandóan ránk akarják testálni a bevándoroltatottakat. Mint az olasz miniszter minapi elszólásából is látjuk: Eszük ágában sincs megvédeni az olasz határt! Azért hoztak létre nemzeti és nemzetközi "határvédelmi szervezeteket", hogy lebonyolítsák a migráns importot.

A második lépcső A migránsáradat után jönnek a módosabbak is. Cseléd még lehetsz náluk, ha felekezetet váltasz! Legszebb öröm a káröröm, mondják némi igazságtartalommal.

Van élet a halál után
Orbán szerint van élet az EU-n kívül is.
A kijelentés első közelítésben igaz! Ugyanis semmit sem javult helyzetünk az elmúlt 27 évben, kivéve Csányi urat. Pont annyira vagyunk fizetésben elmaradva az osztrákoktól, mint egy emberöltővel ezelőtt. Csak közben még el is adósodtunk.
Egy apró hibája van a kijelentésnek: A "demokratáink" a rendszerváltástól folyamatosan eladtak bennünket az ördögnek. Gyárainkat fillérekért megvették és lerombolták, vagyis a piacot és a munkahelyeket adták el hőseink. Ma egy esetleges elszakadás után jóformán a sarló és a kalapács maradna a kezünkben, meg néhány sportpálya. Tudom, nem a miniszterelnökünk tehet minderről, mert ez volt az ára az áhított csatlakozásnak. Azért készülve egy esetleges rosszra, csak kéne minden alapvető termékre legalább egy magyar gyár. Ruha és konfekció, bőr és cipőipar, némi mezőgazdasági gépgyártás és egy csekélyke hadiipar.


Baráti körben

Két legyet..
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke állítólag azzal fenyegetőzött, hogy lemond, ha Martin Schulz nem marad az Európai Parlament elnöke a törvényhozás második szakaszában – írta meg a Der Spiegel alapján a Politico. (Mint ismert, Shulz 8 elemis végzettséggel áll a parlament élén. Juncker jogász.)

Demokratikus NATO szövetségesünk: Erdogan szerint az EU határa nem szentírás.

Roma politikus baráti üzenete:
Orbán Viktor barátom, mi nem akarjuk Budapestet még egyszer meglátogatni, ahogy azt tettük az elmúlt száz év folyamán a ti beleegyezésetek nélkül. De ne provokálj, mert nekünk is van tűréshatárunk.
Mint ismert, egyik nemzetiségünk meghívására valóban eljöttek a románok Budapestre az I. vh után. Aztán a rongyos gárda védőkíséretében hazatakarodtak az "ősi" román földre. Román hétköznapok.

Gazdasági helyzet

Romló tendenciák
A befektetői hangulat azonban egyértelműen aggasztó képet mutat: idén ugyanis felgyorsult a tőkekivonás üteme Olaszországból.
Az IMF számításai szerint az egy főre jutó jövedelem mértéke Olaszországban mintegy 12 százalékkal alacsonyabb a 2007-es szinthez képest. Ennél csak a görög mutató rosszabb.

A sajtót böngészve ismételten találkozhatunk azzal az ostoba gondolattal, hogy Magyarország az EU csatlakozás nyertese, mivel több pénzt kapunk, mint amennyit a közös kasszába befizetünk. Csak ugye, azért állunk ilyen rosszul, mert a balliberális és a jobbliberális kormányok mindent elloptak. Bezzeg, ha a Jobbik lehetne hatalmon!...
Tessék már végre megérteni, hogy itt nem néhány ellopott milliárdról beszélünk! Hazánk rendszert váltott, EU-hoz csatlakozott, s rosszabb a helyzetünk, mint egy emberöltővel ezelőtt. Ugyanúgy aránylik bérünk az osztrákokéhoz, mint a szocializmus idején, csak ráadásul a nép és az állam is eladósodott. Mert zabáltok!.. Felélitek a hasznot! Természetesen hazánk mindig többet termelt, mint amennyit fogyasztott. Csak új rablói vannak a nyárnak..
Az EU-s pénzekből tessék már valakinek kimutatni, hogy mennyi volt az annyi, s kik kapták meg? S volt-e olyan kikötés, hogy mire szabad elkölteni, mert ellenkező esetben kitalálnak ránk valamilyen kötelezettség szegési eljárást, aminek ürügyén megvonható az unios pénz?! Ugye, a kormányok kussolásáért egyesek levehetik az 5% MANYUP díjukat a bejövő billiónyi pénzből, de annak oda kell menni, ahová parancsolják!
Pedig de jó lenne látni, hogy végre valóban gyárépítésekre, mezőgazdaság modernizálására mennek el a felzárkóztatási pénzek! Kórházfejlesztés 400 milliárd 5 év alatt. Ez a forrás 1/10. része. Persze, 100eFt-os hűtő 1 mFt-ért.. Kitől is? Na és Demszky patkánylyuka is elvitte 1 évi unios pénzünket egy olcsóbb kéregvasút helyett.

Támogatás: Strukturális és kohéziós alapok. 2014-ben 6 milliárd euro támogatást kaptunk (mint a törökök a határőrizetért) s ennek harmada a mezőgazdaságban landolt. Mi pedig cca 1 milliárd tagdíjat fizettünk be az EU-nak szabad felhasználásra, cimkézetlenül. Minden tagállamnak „tagdíjat” kell fizetnie, ennek meghatározó elemeit a GNI forrás és az áfa-alapú befizetések képezik.
New Deal: Nógrád megye 18.728 milliárd Ft, Budapest 898.808 milliárd Ft támogatás. EU-s pénzek elosztása úgy működik, hogy először a magyar állam saját zsebből kifizeti a pályázatokat, és az EU utána fizeti ki a magyar államnak a támogatást. Az EU nem ellenőrzi az összes kifizetést, mert ők tisztességesek és ezt feltételezik rólunk is. Lám, Luxemburg is mire jutott becsületes és jól szervezett gyáriparával..

Sebességváltó
Az EU vezetői idióták, vagy bennünket néznek annak!
Lengyelek tiltakoznak a 2 sebességes unio ellen. Kérem szépen, ha az újonnan csatlakozott államok nem haladnak nagyobb sebességgel, mint a mag, akkor sosem lesz felzárkózás! Örök rabszolgasors vár a kelet-európai államokra. Nekünk nagyobb sebességgel kell haladni, majd miután elértük a német szintet pár hónap múlva, utána lehet egy sebességessé tenni az EU-t. Viszont, ha a mag halad nagyobb sebességgel, akkor a távolságok csak tovább nőnek, s értelmét vesztik a felzárkóztatási alapok. Majd küldenek néha egy banánt a majmoknak..

Néha felröppennek hírek, hogy jön a kötelezettség szegési eljárás, aztán csökkentik a támogatás összegét Brüsszelböl. Sírjunk, vagy nevessünk ilyenkor? Ugyanis az EU ezzel saját magát bünteti, mert tovább tart az adott állam felzárkóztatása. Öngól.
Természetesen ennyire gyenge nem vagyok. Tiszta sor, hogy a "felzárkóztatás" bla-bla, s tulajdonképpen cimkézett pofapénz jön Brüsszelből. Ami kisebb részben a provincia urainak jár, amiért asszisztálnak a világméretű csaláshoz. Amit nyugati "áldással" elkorrumpálhatnak. Itthon sem kretének a vezetők, meg Brüsszelben sem. Mindenütt tudják, hová folyik el a "korrupció" pénze. S ha az EU kifizetési nehézségekkel küzködik, akkor csak rámutatnak az épp szükséges tételre, hogy ott a korrupt pénz, kérjük vissza! A magyar kormány meg széttárja karját, hogy emelnénk mi életszínvonalat, de a szocialisták ellopták az alapját. Törődjetek bele, hogy egyre rosszabb nívón éltek, mert jöhet még a madárinfluenzánál veszélyesebb betegség is az országra!

Belépés díjtalan - kilépés bizonytalan.
Angela Merkel vagy Francois Hollande „büntetési” javaslata: ők minimum 60 milliárd fontot fizetettek volna ki az Egyesült Királyságon.

3 sebesség, de fordítva!
Alacsony, 500 euró (155 ezer forint) alatti a minimálbér összege a „szegényházban”, vagyis szinte az összes olyan tagországban, amely 2004 óta csatlakozott. Málta és Szlovénia kivétel, ezek az országok Portugáliával, Görögországgal és Spanyolországgal együtt alkotják a közepes nagyságú (500–1000 euró közötti) minimálbért fizetők csoportját. A gazdag országokban a minimálbér is magas (1300 euró fölötti), ide tartozik többek között Hollandia, Németország, Franciaország és Írország is. Juncker császár csicskása voltam.. ..de már nagyon unom! Jeszenszky elvtárs szerint mi egy virágzó Európában élünk. Nem tudom, ő merre lakik, de felénk még hó takará el a bérci tetőt.

A "napi.hu" cikke fenyegetőzik, hogy az osztrákok javaslatára csökkentenék az unios támogatást azon országok felé, akik nem akarnak négereket betelepíteni. Most megijedtünk. Mi lesz szegény nyugati cégekkel, akikhez a támogatás nagyrészt visszakerült, s mi lesz az improduktív beruházások sorsa "támogatás" nélkül ?! Se egy stadion, se egy uszoda, se kastélyfelújítás, se díszburkolat... Az angol netto befizetők máris lemondanák további támogatásaikat (A pénzemet akarom!). Végül kénytelenek leszünk saját erőből iparosítani. Mint a háború után, amikor boldog-boldogtalannak még hadisarcot is fizettünk. [Tavalyi támogatás, EU: Lengyelország 9,5 milliárd, Csehország 5,7 milliárd, Románia 5,2 milliárd és Magyarország 4,6 milliárd euro támogatásban részesült. A föld alapú támogatás azért zömében magyar zsebbe kerül 2020-ig.]

Embertelen bánásmód az EU-ban
A magyar hatóságok az Emberi Jogok Európai Egyezményét megsértve tartottak fogva két bangladesi menedékkérőt 2015 őszén a röszkei tranzitzónában, későbbi visszaküldésük Szerbiába pedig azzal a kockázattal járt, hogy embertelen bánásmódnak lesznek kitéve görögországi befogadóközpontokban - mondta ki keddi, nem jogerős ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB).
Ha az EU országaiban embertelenül bánnak az illegális bevándorlókkal, akkor ki kell zárni Magyarországból az EU-t!

Az Európa Tanácsnak eleinte tíz tagállama volt: nyolc nyugat-európai ország, valamint Törökország és Görögország, az Emberi Jogok Európai Egyezményének aláírása napján viszont már Izland és Németország is csatlakozott a szervezethez, amelynek ma 47 tagállama van. Ha a magyaroknak 6 millió forintot kell fizetni, amiért az embertelen bánásmódot tanusító Görögországba küldték vissza az illegális bevándorlókat, akkor elképzelhetően Görögországgal milliárdokat fizettet az EJEB az embertelen bánásmódért. Persze, számos börtöntöltelékünknek is szép summát adattak már meg eme derék bírák. Kell nekünk ez a tagság? Vagy így indokolja a kormány a pénzkiáramoltatást? Azért fizetem, mert köteleztek rá..

Süllyed a Titanic? - Ki marad utoljára?
Szerda kora délután az Egyesült Királyság uniós nagykövete átadta azt a levelet Donald Tusknak, amit Theresa May kormányfő kedd este aláírt, ezzel a szigetország hivatalosan is aktiválta a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét, és kérte kilépését az Európai Unióból.

Egy noname senki már hazánkat is kizárná az unioból.
Az EU 500 millió polgárából egy megfenyegette hazánkat és Lengyelországot, hogy fogadják el az importált néger kvótát, különben kiátkozás esete forog fenn. S mehet Orbán Canossába!
Mert nem azért hordták az olasz és görög hajók a migránsokat Európába, mert nekik kellettek, hanem, hogy szétoszthassák északon. Érdekes módon a görögöket, akik százezrével hordták ide a migránst, aztán embertelenül bántak velük Strassburg szerint, senki sem akarja kizárni a közösségből.
Persze, a kizárás sem olyan egyszerű, ahogyan ezt a hülyegyerek elképzelte! Ugyanis erre se törvény, se precedens! Maximum az adott ország szavazati jogát lehet megvonni nagyon súlyos esetben. Pénzmegvonás pedig ugye öngól lenne az EU-nak..
Tessék elképzelni a lengyelek helyzetét! Saját népük milliói dolgoznak Nyugat-Európában, mert otthon csak nagyon alulfizetett munkakörök vannak. Feltehetően a lengyeleknél is megvette az EU a gyárakat, s földig rombolta. Ráadásul még arra a megmaradt éhbéres munkahelyekre is ukránok tódultak be. Ergo, az import afroázsiai tömegek csak segélyre jöhetnek. Már, ha van egy országnak erre osztogatni való pénze. Nem véletlen, hogy az összes "politikai" menekült a svédekhez, németekhez ment védelemért, mert ott adták a legmagasabb ellátást, ami munka nélkül elérhető. S közben a kontinens szemete üvöltött, hogy mindenkit beengedni, s hagyni kell, menjen, ahová csak akar.

Éber unio
Ugye, a minap még azért üvöltött a neoliberális csőcselék, hogy minenkit át kell engedni a határon. Akkor is, ha nincsenek iratai, vagy netán fertőző beteg. Most meg átlendült az agyuk a másik végletbe, s az unios polgárokat vetik szigorú ellenőrzés alá mindkét irányban a schengeni határokon. Ami ünnepek, szabadságolások idején, amikor egy-egy átkelőhelyet tízezrek rohamoznak meg, emberfeletti terheket ró a határrendészetre. Persze, a haveroknak elnézzük, ha trehány munkát végeznek, de a nemkedvelt országokon szigorúan számonkérjük! Mint a kötelezettség szegési eljárások, vagy az ország eladósodottságának mértéke. Mocskos egy banda irányítja az EU-t, pedig azt hittük, a szocializmust nem lehet alulmúlni!
Most gondolok csak bele! Ezt a szabályozást Magyarországra hozták névre szólóan! Nekünk van a leghosszabb szárazföldi schengeni határunk, ahol az unióban dolgozók átkelnek tömegével: Törökök, bulgárok, románok, ukránok.. Még tán Lengyelország jöhet számításba az ukrán vízummentesség kapcsán.

Nincsen ész és nincs erő..
Az EU tehetetlen Orbánnal szemben. Ugye, a kizárás fogalmát elfelejtették rögzíteni az alapszerződésbe, tehát az ejtve.
A 7-es cikkely csak a többiek teljes egyetértésével alkalmazható. De a magyar vétózza a lengyelek esetében és viszont.
Maradna a pénzmegvonás, mint fegyver. 2020 utánra.. De az is kétélű kard! Olyan, mint az oroszok elleni embargó! Mindkét fél veszít, csak az USA röhög a markába..

Ritka gondolat - Feláldoznád életedet az EU-ért? Junckerért? A globalista tőkésekért?

..nem várom meg, amíg kapom!
Theresa May miniszterelnök kész lenne nukleáris megelőző csapást mérni az Egyesült Királyság ellenségeire „extrém körülmények között”, mondta Michael Fallon brit védelmi miniszter hétfőn.
Fel, támadunk! Hitler utódai megtámadnák ellenségeiket, nehogy esetleg azok támadják meg őket.

A krimi példa
Ugye, ha az oroszoknak szabad elszakadásra szavazni, akkor más népeknek is! Miért ne szakadhatna le Észak-Írország Britanniáról s csatlakozhatna az ír sziget többi lakójához? Vagy teszem azt Erdély Romániáról? A katalánok Spanyolországról, Padania Itáliáról.. Elvégre a népeknek van önrendelkezési joga, lásd Trianon.

Cél a magyar nívó!
Görögország és nemzetközi hitelezői kedd hajnalban megállapodtak arról, hogy milyen újabb reformlépéseket kell tennie a kormánynak ahhoz, hogy stabilizálja, és növekedési pályára állítsa a gazdaságot. ..csökkentik a nyugdíjakat 2019-től, valamint szűkítik az adómentes termékek és szolgáltatások körét.
Lám, ilyen egyszerű egy fülig eladósodott államot növekedési pályára állítani! Ugye, milyen okos vezetőink vannak? Sinen vannak A görög nép a megszorításokért hálából százezrével küldi a migránsokat az EU-ba. Ha megdöglött a tehenem.. Valamivel jobb az olaszok cipője, a franciák pedig még most indultak csak el német munkahelyekért.

A BREXIT kapcsán észre kell vennünk, hogy egy FONTban számoló ország távozik. Tessék elképzelni ugyanezt egy euroban számoló ország esetében! Ugye, az EKB "közös adósságából" is ki kéne venni a részét a távozónak! Vagyis nem lenne ilyen sima és egyszerű a válóper, mint az angolok kapcsán. Rögtön 15 évre visszamenően megtalálnák azokat a "jogtalanul elköltött" támogatási összegeket, amelyekről eddig is tudtak, csak hallgatólagosan áldásukat adták rá. De egy kilépőről lekerülnek az áldások, fizessen meg mindenért!

Emelt szinten
A pénz már régóta jelen volt. Aztán megjöttek a harcosok. Ime, már a fegyverarzenál is gyarapodásnak indult.. A herrenvolk szlávosodik? Gyermekeink jövője a tét! Csáki szalmája.

A soros parlament megvonná szavazati jogunkat!
Remélhetőleg ezt lengyel barátaink nem hagynák, mert mi lenne országunkkal, ha nem szavazhatnánk meg a brüsszeli javaslatokat?!
Magyarországon fennáll a kockázata az uniós alapértékek súlyos megsértésének, s ezért az EP utasítja belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságát, hogy készítsen jelentést Magyarországról, hogy az EP szavazhasson az uniós szerződés hetedik cikke első lépésének megindítására vonatkozó indoklással ellátott javaslatról.
Alapértékek nincsenek részletezve. Bizonyára a Soros bérencei szerint nem lett volna szabad megvédenünk a schengeni határunkat! Nem lett volna szabad a Transparecy Int. harcát átvenni a civil szervezetek bevételeit átláthatóvá tevő törvény alkotásával. Nem lett volna szabad a Soros továbbképző központ kiváltságait megnyirbálni. A médiát pedig 100%-ban meg kellett volna hagyni a neoliberális oldalnak. A nyugati országok szolidarításból átvették az afrikai partoknál a jobb életre vágyó négereket az embercsempészektől, majd követelték, hogy vegyük át tőlük, mert nekünk szánták ajándékba. Az EU a létező legrosszabb forgatókönyv szerint megvonná Orbán Viktor szavazati jogát. Értsd: Ha önként nem fogadja be Afrikát, akkor egyszerűen ránk tukmálják, amikor már nincs szavazati jogunk. ..és ezek a barátaink...
Az EU parlament "demokrácia" értelmezésében, ha valami ellen szavazol, akkor elvesszük a szavazati jogodat! Tudjuk, a demokrácia "népuralmat" jelent. Tisztázni kéne, hogy melyik nép uralmáról beszélünk..


Tandem
Az eurozona körül épülne első sorban az unio. Remélhetőleg közgazdáinknak lesz annyi esze, hogy ebből kimaradunk. Ugyanis a PIGS országok, élükön a görögökkel nagy bajban vannak, s mégsem adják le életszinvonalukat a miénkre. Ismert, hogy a görög államadósság jelentős hányada a németeknél volt, akikazonban ezt ügyesen áthelyezték az Európai Központi Bankba. Vagyis mára az egész eurozónáé a görög adósság. Csak akkor lenne szabad belépnünk a zónába, ha előbb rengeteg pénzt eltapsolva mi is eladósodnánk.

A szlovákokat bevitték az erdőbe
Szegények azt hitték, hogy a maghoz tartozásról szavaznak, közben a rabszolga állapotuk állandósításáról dönthettek. Hiszen a "mag"-hoz csatlakoztunk mi is 2004-ben. De anyám, én nem ilyen lovat akartam! Nem konvergálunk, hanem divergálunk!

..ami VÁLASZ-ra vár..
"És újságíróként még érdeklődve végig is nézném, hogy mit kezd magával az erős és büszke európai ország az uniós piacok, az uniós támogatások és az EU-tagság jelentette védernyő nélkül a kilépés miatt gerjedő gigantikus tőkekivonást, gazdasági pánikot követően, ha nem gebednénk bele valószínűleg mindannyian."
Anno az unios csatlakozást a választópolgárok 40%-a megszavazta. (Összesen 3 056 031 választásra jogosult szavazott igennel Magyarország uniós csatlakozására, bár az ÖSSZES párt a csatlakozás mellett kampányolt.) Mert a néprészeink újraegyesítését s erős gazdasági fellendülést vártunk.
Az idegenek által elcsatolt területeinken továbbra sem felhőtlen a helyzet. A várt gazdasági fellendülés elmaradt. A brexit után, valamint a kiadások növekedése kapcsán az unios támogatások beszűkülnek. Az esetleges tőkekivonás pedig a bérmunkák lecsökkenését jelentené. Lenne néhány nehéz évünk. Viszont utána elindulhatna gazdaságunk a csúcs felé. Mert jelenleg a gazdasági helyzetünk kilátástalan. Népünk életszinvonala pusztán Gyuri bácsi főnökein múlik.

Napfogyatkozás: Budapest az EU szabályai szerint fejlettsége okán már uniós forrásra sem nagyon számíthat. (..hogy milyen undorító a HVG fórumozó bázisa..)

Belépés díjtalan a kilépés bizonytalan
Az EU 100 milliárd eurot fizettetne a britekkel a kilépésért. Ha nem fizetnek, akkor nem léphetnek ki. Volt a neten olyan ökör, aki a magyarok kizárásától rettegett. Aki menni akar, azt sem engedjük! Kizárni..

Libia under attack?
Csütörtök este az olasz parlament megszavazta, hogy az ország hadihajói líbiai vizekre menjenek, hogy korlátozzák a migránsok áthajózását a Földközi-tengeren. Vajh a hadihajók meg fogják támadni a Soros migráns importáló hajóit? Netán a gumicsónakokat lövik líbiai felségvizeken? (Hős négerek szelik át gumicsónakon - mentőmellény, víztartalék és élelmiszer nélkül - a tengert. Csak az utolsó métereknél kellett az olasz pénzügyőrség hajójára kéredzkedniük. Ha leáll az olcsó csónakmotor, s még evező sincs..)
A libiai parlament még nem ratifikálta a döntést. Bár Sárközy sem sokat kérdezősködött, amikor bevonult Afrikába.. Régebben az olaszok hadihajóval importálták a négereket, de aztán rájöttek, hogy a Soros hajóival mindez olcsóbb. Ismert, hogy Sorosék hazudnak, mert nem fuldoklókat mentenek ki az olasz partoknál, hanem embercsempészektől átvett négereket hordanak Afrika partjaitól Itáliába. Elég lenne megtiltani a kiszállást a hajókról, miként ezt a franciák már megtették.
Telt házas: Sokat segítene az évi 200 000 illegális bevándorlót fogadó Olaszországon, ha a magyarok átvennének tőlük 300 főt ellenőrzésre.

Limbo hintó
..a belső eurózóna költségvetés plusz forrásokat is ígérhet Magyarországnak, amelyhez az eurón kívüli, de EU-tagok nem férnének hozzá és a jelek szerint ilyen anyagi ösztönzőkön keresztül szorítaná rá az Európai Bizottság (és a nagy tagállamok) a kisebb kelet-közép-európai országokat a csatlakozásra és szuverenitásuk valamelyes feladására.
Még több stadionra való.. Plusz a déli országok adósságtömegének átvállalása. Jó dolog az eurozona tagjának lenni, de azért egy-két évtizedet még várnunk kellene, ha már eddig vártunk. A szlovákoknál már veszett a fejsze..
Még mindig riogatnak a 7-es cikkellyel. Ha nem fogadod el önként a rosszat, akkor elvesszük a szavazati jogodat, s ráderőltetjük. Ja, hogy te akkor sem fogadod el! Akkor mást már nem tudunk tenni. Csak iparfejlesztésbe ne kezdjetek, mert akkor katonákat küldünk Magyarországra! Kaptok a pofátokra szuverenitást izelítőként a nyugati demokráciából..


A Vona is talál szemet!
Természetesen bérunio nélkül nincs EU. Azonban ezt ne úgy képzeljük el, hogy minden ember fizetése azonos! Különbségek mindig voltak és lesznek. Csak a mérték! Mert a 3-10-szeres bérkülönbség nem elfogadható! S mint az union belüli vándorlásból látszik, nem is fogadják el a népek. Max 2-szeres díjnak látom, ami nem készteti vándorlásra a tömegeket. Mert kis többletért senki sem hagyja ott megszokott környezetét és vállal cigány életet.
Ha nem történik változás hamarosan, akkor összeomlanak a rabszolga államok, mivel arra nem rendezkedhetnek be, hogy örökké brüsszeli "támogatásból" tartsák fenn magukat. Igaz, már napjainkban is vannak magyarok, akik hamarosan nyugati nyugdíjat kaphatnak, s a kint levő 1 millió magyar hivatalosan bejelentett fele is kinti nyugdíjból élhet öregként. Vagyis annyival kisebb ellátmány szükséges nálunk. Ennek nemzetbiztonsági kockázatát most ne részletezzük. A miniszter félrelép. Varga úr szerint a bérunio egyenlő az adóemeléssel. Német szintű bérek - német szintű adók. A magyar bárók továbbra sem létesítenek húzó ágazatú gyárakat.
Nincs szolidarítás Vona ötletével!
A nyugat beintett a bérunionak! Még hogy ez a bőgatyás, svájcisapkás társaság is olyan jól éljen, mint ők itt az utolsó napjaikban! Migránsokat adunk, de a pénzt nem! Nyugaton ez a szolidarítás. Mondjuk, a magyarok nem is pénzt (halat) akartak, mert maguk szeretnének halászni, csak horgászengedélyt! Legyen végre szabad stadion helyett gyárakat építeni, felzárkózni.

Öregkor - Merkel mintha leépülne
"2015 szeptemberében azért indultak menekültek Magyarországon gyalog az osztrák határ felé, mert megtévesztették őket."
Hát, ha a Soros banda által adott utazási csekk, térkép, jogi felvilágosító brossura, a menekülttáborok ellátmányának drasztikus csökkentése, valamint az ENSZ felhívása a határok kinyitására migránstévesztésnek gondolható, akkor Angelának igaza van.
De mint tudjuk, ezek az emberek nem menekültek a jog szerint, hanem illegális bevándorlók. A menekült csak az első biztonságos országig menekült. Eritreától Olaszországig nincs biztonságos ország? Akkor mit kerestek a NATO csapatok Szíriában, s miért nem Afrikában küzdöttek a demokráciáért, mint Sárközy?! S mintha afgán területeken már 35 éve biztosítanánk a demokráciát..
S ha Angela nem tudja elviselni, hogy az általa javasolt Juncker pénzt adott az olaszoknak minden behozott afrikaiért, vagy hogy Ciprasz hatalmas hajókkal hordta Ázsiából Európába a vándoroltatottakat, mert nem törölték el az államadósságukat, ezt tán baráti körben kéne lerendeznie, s Kelet-Európát felejtse el, ahogyan a gazdaságuk fejlesztésénél is elfelejtette.

Más: többször hallani a médiában a 2 sebességes EU gondolatát! Akinek van szeme, az látja, hogy 27 sebességes az EU. Ami önmagában jó lenne, csak épp a legelmaradottabbaknak kellene a leggyorsabban fejlődni.

A tervezett reformokkal Emmanuel Macron a magas munkanélküliség ellen próbál valamit tenni. A francia államfő által javasolt változtatások szerint egyszerűbbé válna az alkalmazottak elbocsátása és felvétele. Macron úgy véli, ez az alapja annak, hogy rugalmasabbá tegyék a munkaerő piacot, és reményei szerint így sikerülne 9,5-ről 7 százalékra csökkenteni a munkanélküliséget 2022-ig, az elnöki ciklusa lejártáig.
Ha annyira magas a munkanélküliség a franciáknál is, akkor mi a fészkes fenének hordatja Juncker Európába az analfabéta négerek százezreit?! Lehet, hogy Juncker Európa ellensége ?!

A magyar miniszterelnököt a ballib oldal megvádolta, hogy kivezeti országunkat az unioból. Mert Pu-Tin és Er-Dogan mellé akar betársulni. Mondjuk, a neve passzolna: Őr-Bán. Egek! Akkor mi nem fogunk kapni szír orvost és szudáni informatikusokat? A németek 25 milliárd €-t költöttek tavaly migránsokra. Mi is szeretnénk rájuk költeni ? Money

Soros tervező
Jean-Claude Juncker: "egységesebb, erősebb, demokratikusabb" Európára van szükség.
Pl a tisztségviselők (tanácselnök) választása terén. Macron néhány jó ötletét beárnyékolja a számtalan ostoba ötlete. Mert a határokat meg kéne védeni és nem védetni. Migránsokat csak minden ország a saját szakállára importálhatna, de még az is kockázatos ügy a többiekre nézve. Megoldást találni az adóssághegyek eltüntetésére (infláció!). Világszinvonalú haderő felállítása. Tekintettel a robotizációra, népességcsökkentést az alacsonyabb intelligenciahányadosú népeknél. Közel teljes foglalkoztatottságot az EU népének.
Egységes árakhoz egységes bérrendszert kialakítani. Egységes szociális rendszert. Egységes adókat. A német kancellár csak Németország nevében nyilatkozzon, ott is figyelembe véve a német parlament jogosultságait és a médiaszabadságot. stb.


Török határ Fekete Péter öcsém..
A Rózsa Sándor terem melletti Soros teremben támadta Timmermans Mariska a magyar miniszterelnököt. :-)
Az elnökhelyettes úrnak abban igaza van, hogy nem a kerítés védi meg az országot! A törököknél is van kerítés, de ott lőnek is! A tűzparancs kiadása hiányzik nálunk. Persze, ha a németeknek dugó Danik kellenek, akkor semmi gond! Menjenek le délre nagy hajókkal, s vigyék a dildot haza. (Fekete Péter)

Soros tanít benneteket
Ugye, csak hozzuk szakványában a migránsokat. Ha nincs rá elég pénzünk, majd ő ad kamatra. Viszont nagyon jól látja, hogy a problémákat ott kell megoldani, ahol keletkeztek. Munkahelyeket kell teremteni a 3. világban. Kedves Fekete úr! Adja oda a hitelt, ahol munkahelyet kell teremteni! Adja kamatra a pénzét az immár demokratikussá tett Iraknak, hogy épüljenek gyárak. Nem nagy koponyák az EU vezetői, de tán Soros tanácsai nélkül is elboldogulnak valahogy..

Il silenzio
438-152 arányban, 71 tartózkodás mellett a szigorúbb határozattervezet mellett döntött az Európai Parlament Lengyelország ügyében: a testület elkezdni előkészíteni a 7-es cikkely szerinti eljárás megindítását Lengyelországgal szemben. Tiltakozunk!
Vizionáljunk! Lengyelország valahogy elvesztené szavazati jogát. Vajon ezek után mivel tudná még szankcionálni a lengyeleket a soros parlament? Ha számtalan kötelezettség szegési eljárás kezdődne. Ha már az uniós támogatásoknak is vége. Ha már a lengyelek nem fizetnének tagdíj adót... Kizárni senkit sem lehet. Jó, tudom, ott van a Samu bácsi a coltjával, meg a világpénzzel, de neki elvileg nincs beleszólása az eurodollár terület belügyeibe.
Vajon az unió kabaré parlamentje mikor kezdi tárgyalni az integrációs folyamatok szabályait? A tyúkketrec dőlésszöge már megvolt..


Rakéta vagy molotov koktél?
Párizsban rakétákkal lőtték a rendőröket a bevándorlók: már megindult az európai polgárháború! Több jármű is kigyulladt, amiket nem lehetett eloltani mert a helyszínre érkező tűzoltókat is rakétákkal lőtték és kövekkel dobálták meg. Természetesen az esetről óriási a hallgatás, és csak a független médiumok számoltak be róla, holott rengeteg fényképes és videós bizonyíték van róla. A jövő elkezdődött?

8 elemivel (Hitler legalább szakmunkás volt..)
Shulz 2025-re szeretné kialakítani az Európai Egyesült Államokat. Aki nem áll be a sorba, azt kizárná. Vajon császárnak képzeli magát?!
Shulz (balszerencsés hatalomra kerülése esetén) ezt úgy tudná megvalósítani, ha saját országát és a vele egyetértőket kiléptetné az EU-ból, majd létrehoznák az EEÁ (EUS). Mert kizárni senkit sem lehet, de a brit példa után kilépni már "egyszerű". Ergo, Shulz akarja kivezetni országát at EU-ból, nem Orbán. Még ma sem látom, miért olyan sürgős Európa átszervezése?

Új kohók, új szentek..

Élet a halál után
Miniszterelnökünk nem aggódik, hogy felbomlik az EU, s akkor nem jön többé az extra pénz! Nem lesz több stadion, kisvasút, kastélyfelújítás és diszburkolat. Nem lesz világbajnokság 300 milliárd forintból. Mert erre jött a pénz, csak modern gyárak építésére nem jött. Valamint uniós bérekre sem. Mert miért adtak volna többet, ha ennyiért is dolgozott a nép?
Azért bennünket, félrelökött nyugdíjasokat (3 éve 1,8 % nyugdíjemelés) izgathat a dolog. Mert a dolgozóktól levont nyugdíjjárulék a nyugdíjak 20 %-át fedezik. Ha ehhez hozzáadjuk a személyi jövedelemadót teljes mértékben, meg a vállalatok által befizetett szociális járulékot, még az sem fedezi a nyugdíjköltséget. Azért, ha kevés is, kapjuk.. Valahonnét.. Mert 10 % nyugdíj levonás mellett 5 x annyi dolgozó kellene, mint nyugdíjas, hogy fedezni lehessen a járulékból az eltartást. 2 millió nyugdíjashoz 10 millió dolgozó kellene, hogy az öreg évekre is jusson a régi kereset 50 %-a. De csak 3 millió dolgozónk van, abból is 1 millió a befizetett ?!? személyi jövedelem adóból kapja keresetét.
Szóval az egész bérkérdés zavaros. Mint a magyar állami vagyon magánosítása a rendszerváltás után. Amikor a népvagyon zöme külföldi kézre lett átjátszva, de sok itthoni nincstelen ember is gyárat, üdülőt vett magának a semmiből. Ma pedig már több embernek 100 000 000 000 Ft-ja van, sokak pedig a híd alá kerültek lakcím szerint. Aki már mindenét elvesztette, az már nem veszíthet. Aki meg összeharácsolta magát, az átmentheti vagyonát akár Tajvanra. A középréteg, amelyik kockáztat..
Azért ismételten figyelmeztetnék: A II VH után a férfiak sokasága meghalt, lerokkant, fogságba került. Vesztesként hadisarcot fizettünk rengeteg államnak. Mindezek dacára nagyobb volt a gazdasági fejlődésünk, mint napjainkban. Vagyis Moszkva vagy Brüsszel nélkül (ellenére) is képes népünk boldogulni. Legfeljebb kevesebbet lehet lopni az elvtársaknak.
Az EU-ra szavaztunk. Mert a hottentották Trianonban szétszaggattatták hazánkat, s ez tűnt a békés egyesítés lehetséges módjának.

Sodrásban
Orbán Viktor az írásban felidézte, hogy manapság sokan akarják szemükre hányni, hogy bár kereszténynek vallják magukat, mégsem engedik a más földrészről érkezők betelepítését Európába. Szerinte ugyanakkor a „szeresd felebarátodat, mint magadat" krisztusi parancs azt is jelenti, hogy „vállaljuk és óvjuk mindazt, amink és akik vagyunk".
Ugye, mielőtt messze távolról hozol segítségre szorulókat, előbb itthon nézz körül! Ott az a sok hajléktalan, miért nem adsz nekik szállást ?! Élelmet, ruhát, zsebpénzt? Amit a németek még az idegenből bezúdulóknak is adnak.. Miért nem osztod fel közöttük vagyonodat? Nos, a keresztény kulturkör ma nem azonos a vallásossággal. De az ebben szocializálódottakat ide soroljuk. Az ateistát is, aki nem rabszolgaként akarja tartani 4 feleségét csadorba burkoltan. S borjúhús híján megeszi a nem kóser disznót is. S napjában 5-ször nem tart imaszünetet, gyermekeit taníttatja. stb. S nem hiányzik nekünk az analfabéta, segélyre érkező gazdasági bevándorlók hada. Nekünk inkább modern gyárak és kutatóintézetek hiányoznak, amire hazajönne a külföldre menekült magyarok serege.

No comment:
Mihai Tudose román miniszterelnök magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatos nyilatkozatát – „ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is”. 2018.01.12.

Ne feledjük! Az Európai Unió a világ egyik legdemokratikusabb formációja. Ezt igazolhatja az angol királynő és számos királyi család. Belga, svéd.. Továbbá a 27 választófejedelem által kikiáltott császár, aki mögött a Fuggerek állnak. Vagy valami hasonló. Miénk a hatalom, miénk a gyár! (Kinél van a részem?)

Lemondott Schulz elvtárs
Elképzelhető, hogy belátta: itt az ideje szakmát tanulni. Úgyis szobafestő hiány van. Nemzetük szocialistájának ez hamarabb eszébe jutott anno. Mármint a tanulás.. Változhat a bevándorlás politika. Lehet, hogy immár a németek sem 70-es IQ-jú emberekkel akarják feltölteni az országot?! Pedig milyen hasznosak!

A zsarolás bűn?
Németország kész az EU-ra több pénzt költeni, de csak bizonyos feltételek teljesülése esetén. Például azoknak menjen, akik nem tesznek neki keresztbe. Merkel kancellár terve szerint azok kapnának EU-támogatásokat, akik menekülteket fogadnak be, és betartják a jogállamiságot, az EU-alapelveket.
..meg azt hittem, brüsszeli a támogatás, nem feltételekhez kötött német. Mondjuk, Merk-el mama nem részletezte, hogy ki számít nála menekültnek. Milyen EU alapelvekről van itt szó? Egyenlő munkáért egyenlő bért?! S minek a schengeni határ, ha bárki átlépheti vízum nélkül?! Mellékesen hazánk nem tesz keresztbe Németországnak. Mondjuk, hogy ha a németeknek férfihiány miatt import bikára van szüksége, akkor importáljanak. De a közéjük keveredett herélteket ne akarják ránk erőltetni. Munkára alkalmatlanok a bevándorlók, eltartásra pedig vannak saját analfabétáink..

Sebastian Kurz osztrák kancellárt: "Csak annyit kérnék, hogy ne mindig a menekültekre fókuszáljunk, ugyanis a szolidaritás jóval többről szól a menekültek befogadásánál" (Bizony, az EU-nak vannak saját elesettjei is szép számmal!)

Honnét jöhet megoldás?
Ugye, az USA, Oroszország, Kína nem érdekelt egy stabil és erős Európában. Mindegyik nagyhatalomnak jól jön a kontinens zavaros helyzete. Megoldás csak Európa népétől jöhet, ha lerázza magáról a jelenlegi elitet. Vagy elmehetünk egészen az összeomlásig..
Ugye, a migráció a NATO ténykedésének köszönhetően indult be, miután szétverték Iraq és Libia egységét és 5 éven át bombázták a szír városokat. A menekültek ellátmányát az ENSZ szolidárisan lecsökkentette, majd "utasították" az országokat a határaik megnyitására. Ezután a táborokban elmagyarázták a menekülteknek, hogy merre van a Kánaán. Kontinensünk vezetősége (Büchlerek, Propperek, Peyerek) tapsolt az eseményekhez.

Választottak maguknak csillagot
Az olasz választásokon igen jó eredményt elért Forza Italia és az Észak-Olasz Liga migrációs kérdésben hasonló az M5S álláspontjához, de az egyéb kérdésekben tapasztalható szakadék miatt összefogásuk nem várható. Mindenesetre borítékolható, hogy az állami migránsimport meg fog szünni.

Juncker, a szocialista
Jean-Claude Juncker Marx előtti főhajtása azt jelképezi, hogy az Európai Bizottság elnöke nem tiszteli sem a kelet-európai nemzeteket, sem pedig az áldozatok emlékét. Egy marxista sosem demokrata. Aki a marxizmust élteti, az tagadja a demokráciát.
Vajon mit szóltak az EU királyai Juncker demokráciájához ?

Vérdíj
Európai Bizottság: az egyik német lap szerint 2021-től plusz pénzzel támogatná Brüsszel Németországot, amiért az elmúlt években sok bevándorlót fogadott be. A FAZ szerint az unió minden befogadott migráns után 2800 eurót fizetne Németországnak.
Ugyanis mindenki tudja, hogy Németország nem önszántából fogadta be a NATO üldözötteit. A német nép jobban gyűlölte a ráerőltetett helyzetet, mint a magyarok a vándoroltatást. Számos befogadó állomást gyújtottak fel német hazafiak, de ez kevésnek bizonyult a világhatalommal szemben.
Ezek szerint az EB azt akarná, hogy mi fizessük meg Szíria romba döntésének következményeit.


Merk-el - A 22-es csapdája
A német törvények értelmében Merkelnek nem volt joga kinyittatni a határokat 2015-ben. Vagyis buknia kell. Persze, Soros főnökeinek utasítás forma kérését sem volt tanácsos megtagadni a befogadással kapcsolatban. Mint emlékezünk, egy ország sem merte az USA ellenében zárva tartani a határait. Kivéve Szaud-Arábiát, a tettestársat.

Collapse - Minden az EU-ból érkezett
A lap egyik minisztériumi forrása szerint e forgatókönyv alapján Délnyugat-Angliától az északi Skóciáig a szupermarketekben két napon belül elfogyna az élelmiszer, a kórházak két héten belül gyógyszer nélkül maradnának, és a második hét végére elfogyna az üzemanyag is.
Feltehetően a hajókon érkező élelmiszer, gyógyszer, üzemanyag szállítmányokat az EU tengeralattjárói elsüllyesztik.

Továris jelentés 2.
A Sargentini-jelentés [Szardzsentini] néven elhíresült dokumentum azt állapította meg, hogy az országban fennáll az uniós értékek súlyos és módszeres megsértésének a veszélye.
Ha hazánk ellen megindítják a 7. cikkely eljárást, akkor a demokratikus holland királyságot tán le is rohanják a NATO csapatok, amiért a kormány negligálta a népszavazást. Mert annál súlyosabb deficitje nem lehet a népuralomnak, mint amikor semmibe veszik a népakaratot.

A demokráciát a királyságtól nem sokban különböztetjük meg. Az egyiket a demos, a másikat a deimos uralja.

Hol vannak a szír orvosok?
Tízezer orvos hiányzik Németország kórházaiból és rendelőiből - jelentette ki a Rheinische Post című düsseldorfi regionális lapnak adott hétvégi interjúban Andreas Gassen, a német szövetségi orvosi kamara (KBV) elnöke.
Gyorsan át kéne képezni pár bevándorló négert orvossá. Vagy több magyart importálni. Itt a szuper egészségügy miatt úgyis sokáig élnek a túlfizetett nyugdíjasok.

Ágika árkában
A DK szóvivője szerint a miniszterelnök hazudott a menekültválságról, amelynek már vége van, így az EP-választás sem erről a témáról szól majd, hanem arról, hogy a jövő Európája képes lesz-e olyan teljesítményre, amellyel versenyre kelhet az Egyesült Államokkal vagy Kínával.
A menekültválságnak nincs vége. Csak most a szocialistává változott Spanyolország a helyszín. Ahol az andaluz vezető még zsebre sem vágta a 6000 €-s fejpénzt, már elosztási kvótáért üvölt.
Nehéz úgy versenyezni az USA-val, hogy beleszól, kikkel és mivel kereskedhet az EU. Mert Kína, Oroszország és az USA egy gyenge Európában érdekelt. Más szavakkal Rónai Sándor szerint, ha Orbánt nem sikerül kinyírni, akkor Magyarország elpusztítását fejezi be a neoliberális politika. Mert lételemük a gyilkolászás.
Nézetem szerint a migrációs válság megoldása pusztán akarat kérdése. Akar-e még az USA több koloncot kötni a németek nyakára?

Korai szenilitás Hazudik, vagy buta?
Anna Maria Corazza Bildt ezek után hosszasan sorolja, hogy Orbán kormányzása alatt a menedékkérőket bűnözőkként állították be, a segítőiket börtönnel fenyegették. Támadást indítottak a tudományos és a kulturális élet képviselői ellen, és lejárató kampányt indítottak az EU ellen is.
Mint ismert, az üldözöttek (eléggé indokolatlanul) menedékre leltek Magyarországon. Persze, az illegális határátlépőket, akik gazdasági okokból jöttek az EU-ba, azokat visszaküldtük az édesanyjukhoz. Vajon kik lehetnek azok, akiket a tudományos és kulturális élet képviselőjüknek választott meg, s az Orbán kormány támadja?! S a kormányunk nem Európának fordított hátat, hiszen mi vagyunk Európa szíve. Csak az Európa elrablói ellen lépett fel. Mennyiért korpás a hölgy?

Csak egy tánc volt..
"Karin Kneissl és vőlegénye, Wolfgang Meilinger vállalkozó a dél-stájerországi Gamlitzban tartotta esküvőjét, amelyre az osztrák külügyminiszter még június eleji bécsi látogatásakor hívta meg az orosz elnököt. Putyin elfogadta a meghívást, és mintegy másfél órát jelen volt a dél-stájerországi borvidéken rendezett esküvőn és lakodalmon."
Képzelük el, ha Orbán lányának az esküvőjén is jelen lett volna Pu-tin! Mit olvashatnánk a HVG-ben..

Ezt hozta az EU
Karácsony kilépne az EU-ból? - Nagy a leszakadás.
Pedagógus bérek: "Ezzel kapcsolatban Karácsony Gergely azt mondta az ATV Start című műsorban, hogy ezzel együtt is „az utolsók közt vagyunk” az Európai Unióban a tanári fizetéseket tekintve."
Mondjuk, ezt a legtöbb szakma elmondhatná magáról. Kivéve a bankárokat és a politikusokat. A nyugdíjast meg ne is emlegessük!
Kórházi látlelet Az EU nem engedi erővel itthon tartani az orvosokat. Pénzzel meg nem győzzük. Ezért aztán az egészségügy széleskörű, magas színvonalú és ingyenes. Csak 1 feltétel sosem teljesül a háromból. (Mondjuk, ez már a szocialista világban is így volt.) Megfizethetetlenek.

HVG has stolen his english
"Először elvette a pénzünket, s most le akarja rombolni Európát!" - szólt a neoliberális plakát. Bizony, az EU nélkül már a német szint közelében lehetnénk! Gondoljunk csak a háborút követő évekre, milyen gyors volt hazánk fejlődése, pedig a fél világnak kárpótlást fizettünk. Most meg kárpótlás nélkül is stagnálunk. S valóban, ezt az Európát még a Soros főnökei sem akarják. Nekik Európai Egyesült Államok kell, nekünk pedig szuverén országok föderációja. A mobil óriásplakát másik oldalán magyar nyelvű az üzenet: "Kezdetben csak a pénzünkre utazott. Most Európa egysége a tét!" Szabadságot Németországnak! Ki a megszálló csapatokkal!

Tudni szeretné az Európai Néppárt elnöksége, hogy mi a demokrácia. Orbán Viktortól várják a felvilágosítást.
Gumiparagrafus: „Az Európai Unió értékeinek védelme és a demokrácia biztosítása” címmel akar elfogadtatni egy határozatot a holnap kezdődő pártkongresszuson. De hol vannak leírva az EU értékei? S kik fogadták el azokat annak ?!

BREXIT a veszteség nagy, Nagy-Britannia ugyanis gazdag ország és sok pénzt visz magával, ami azt jelenti, hogy kevesebb marad. A pénzemet akarom! (Tetőfedő)

Végórák?
"Ha emlékeim nem csalnak Angela Merkel engedte be, sőt hívta őket Németországba és fogadta őket tárt karokkal."
Csalnak az emlékeid! A Rotschild csapat utasítására lettek a határok hirtelen átjárhatóak. Németország pedig megszállás alatt van most is, nem volt sok választásuk.

A vátesz
Soros György szerint Európa a radikális változások korszakába lépett, amelynek végén az EU a Szovjetunióhoz hasonlóan összeomolhat.
Bizony, minden birodalom előbb-utóbb összeomlik. Az USA-ra is ez vár, miután 40 milliós néger és 30 milliós mexikói lakossága van. S napjainkban egyre nehezebb az agyelszívás Európából.

Egy hang a nyugdíjas klubból.
Bár úgy véli, amíg pénz jön az Uniótól, addig Orbán "tartja a markát" – fogalmazott, pedig már most is arányaiban kevesebb pénz jön be a Brexit miatt, magyarázta, és egyre komolyabban hangoztatják már a Néppárton belül is, hogy a jogállami normák betartásához, az európai értékek követéséhez kell kötni a támogatást, tette hozzá.
Miért is fog kevesebb pénz bejönni a brexit miatt? (A pénzemet akarom!). S miért kiabál felénk a nyugat, ha az ő házaik égnek?! Megemlíteném a svéd választási rendszer titkosságát, a negligált holland népszavazást avagy a német médiacenzurát. S most akkor igaza van TGM-nek, s alamizsnát osztogat az EU, avagy valóban a felzárkóztatás a cél?

Ébredünk..
A rendszerváltáskor ígérték, hogy ha nem is holnap, de egy-két évtized alatt utólérjük Ausztriát. Nos, eltelt egy emberöltő. Még csak meg sem közelítettük az osztrák életszinvonalat. Mindössze eltűnt a népvagyon, s eladósodott az ország. Biztos, hogy jó helyen vagyunk az EU-ban ?!
az új tagállamokban átlagosan 250%-os volt ez az előrelépés (az egy főre jutó GDP vásárlóerőparitáson 2000 és 2018 között), míg az EU28 egészében csak 50%-os. Ráadásul a kiadvány szerint a 2004-ben csatlakozott tagállamok mindegyike elérte már 2018-ra az unió átlagos gazdasági fejlettségének legalább 70%-át.
Mondjuk, gazdaságunk állapotát a megfoghatatlan GDP helyett a reáladóbevételek változása jobban mérné. S ha a csatlakozott kelet-európai államok elérték az átlag fejlettség 70 %-át (amely EU átlagban ők is szerepelnek), akkor kik vannak 130%-on?

Újra fürdene a vízben
A fideszes Navracsics Tibor szeretett volna európai parlamenti képviselő lenni, mert "az nagy megtiszteltetés" (havi 2 millió). Sajnos azonban a pártom nem tartott méltónak erre a tisztségre. Pedig ez a Navracsics bárkit maximálisan kiszolgálna kellő ellenszolgáltatásért..

Elit?
Ha égni fog a talaj a talpuk alatt, akkor egy országgal arrébb állnak. Mert nekik nincs hazájuk.

Végidők?
Az Európa Tanács által megrendelt felmérést a Yougov közvéleménykutató cég készítette el, 14 tagállamban összesen több mint 60 ezer embert kérdeztek meg. Az eredmények alapján csak Spanyolországban gondolja azt a többség, hogy 20 év múlva is létezik még jelenlegi formájában az Unió.

Angol demokrácia
Addig szavaztok, amíg nekem tetsző eredmény születik! Nemkívánt eredmény törlendő!

Európa szavazott

Új erő a franciáknál Le Pen pártja kapta a legtöbb szavazatot az európai parlamenti választásokon Franciaországban. Macron lemenőben. Salvini pártja tarolt Itáliában. A lengyeleknél pedig a "Jog és Igazságosság" vitte el a pálmát. A klimaváltozás Magyarországot narancsvidékké tette.

Összességében elmondható, hogy a balliberális oldal leszerepelt. Vereség mindenütt. Mert a népek sehol sem akarnak társbérletben lakni. Mindenki saját otthonra vágyik. Úgy tűnik, a kapzsivá váló Rócsildok elszámolták magukat a nagy siettetésben. Mert ha nem zavarnak milliószámra eltartásra váró gazdasági menekülteket Európára, hanem szép lassan, szinte észrevehetetlen adagokban hordták volna a retardáltakat északra, akkor nem lett volna ez a földcsuszamlás szerű választás. Mondjuk, Európa gazdasági lefékezése így is bekövetkezett, de szétverni nem sikerült a ballibnek a kontinenst. Orbánék megőrizték az EU egységét.

A magyar ellenzék a klimaváltozás megállítását tűzte zászlajára. Kár, hogy ma sem tudjuk a pontos okát. Gyanakodtak itt már a marhafingra, a túlszaporodott emberiség széndioxid kibocsátására, de a Napfigyelő csillagászokat is megfegyelmezték az USA-ban. A konteo gyártók pedig egyszerűen időjárás szabályozási kísérletnek tüntették fel a melegség terjedését.

Vajh Orbánék a "Népek és Nemzetek Európai Szövetsége" tömörülésbe csatlakoznak, avagy azokhoz (EPP), akik egyfolytában szurkálták a FIDESZ-t ?

Jakab, a holokauszt túlélő családból származó Jobbikos, aki rendszerint bűnözők előtt szokott beszédet mondani, most attól fél, hogy a FIDESZ bedarálja őket.
Nye bojszja! Orbánék érdeke, hogy még évtizedekig összefogjatok a ballib oldalon. Minél többen, annál jobb! Különben is a FIDESZ most majd a Gyurcsány pártra, meg a pillanat embereire fog figyelni. Mert a percemberkék nagyot léptek előre az ismeretlenségből. Jakab úréknak örülni kellene a számomra meglepetésként ható hatalmas, 6,5 %-os eredménynek. Nem hittem vola, hogy ilyen sok "szélsőjobbos" képes rövid idő alatt szélsőbalossá válni.

Feri, a demokrata
"Ebben az országban diktatúra lett" - hangoztatta a Demokratikus Koalíció elnöke az Ellenállás elnevezésű tüntetéssorozat pécsi állomásán, pénteken. Csak azt felejtette el hozzátenni, hogy ő volt a diktátor, de parlamentáris eszközökkel megbukott. Azóta nincs utcai verés, szemkilövés.. S bár Thürmer pártja nem érte el az 1 %-ot, Feri ős MSZMP-s származású felesége (Apró Antal unokája) bekerült az EU parlamentbe.

Timmermans Mariska IQ-ja a régi
Mint elmondta, az európai szocialisták a választásokon számos helyet veszítettek, ami azt jelenti, hogy az emberek többet akarnak. Azt akarják, hogy a politikusok többet tegyenek a klímaváltozás ellen. Azt akarják, hogy a szociális igazságtalanságokat európai szinten kezeljék - közölte.
Ugye, a klimaszabályozás élharcosai vesztettek sokat. Ebből azt a következtetést levonni, hogy több klimavitát szeretnének az emberek, enyhén szólva botorság. A szociális igazságtalanságokat a hasonló munkabér, hasonló nyugdíj, hasonló szoc. ellátás simíthatja el. Vajh mit szólnának ehhez a mostani gazdasági nyertesek?! Akik tudják, hogy a Lajta bérhatár Attól keletre kevesebbet kell fizetni az élőmunkáért. Egyértelmű, hogy az emberek nem akarnak olyan Európai Egyesült Államokat, amely még fegyvertelen emberektől sem képes megvédeni területét. S természetesen mindenki szeretne magasabb életnívót. De kinek a rovására?!
Lehet, hogy a következő választásra már felébred Nyugat-Európa agyilag eltompult népe, de az is lehet, hogy addigra már késő lesz. S nekünk nem marad más, mint angolosan távozni..

Agymosás történt a választás előtt, mondta az állatorvos. Persze, akinek nincs mit átmosni..

Az eredményeket úgy értékelte: az igazság és a demokrácia veszített az „agymosó heccpropagandával” szemben. Szerinte az ellenzéknek nem szabad elfogadnia ezeket a játékszabályokat. Azt üzente azoknak, akik az ellenzékre szavaztak: ne fogadják el, hogy ez az eredmény legitimálta a Fideszt, mert „ez nem egy igazi választás volt”.
A lódoktornak javasolnám egy tüntetést szervezni "a la FIDESZ újraszámlálást" mintára, amelyet a Gyurcsányék lovasrendőrei tartottak kordában. Amikor aztán kiderült, hogy isteni parancsra 1 hónap után meg kellett semmisíteni a választási cédulákat.

Demosz elmész
Timmermans Mariska és Weber a lejtőn. Nincs megállás.

Feltámadt az SZDSZ Momentum néven, de immár adósságok nélkül
Az EP momentumos küldöttei blokkolják a FIDESZ-es kinevezéseket. Persze, amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadj isten is.
A bankárszármazék csapata is ezt teszi. Elvégre (neo)liberálisok.

Az EB vezetője üzent
„Ha a jogállamiságról van szó, nincsenek kompromisszumok” – vázolta fel egyik legfontosabb tervét a következő öt évre Ursula von der Leyen.
Most akkor vegyük úgy, hogy Merkelre támadt? Aki jogellenesen és önkényesen megnyittatta Németország kapuit, s cenzurázta a médiát?
Ezt a klimakérdését még nem értem. Senki sem tudja a köznépből, hogy mi okozza a klimaváltozást, de ő már szankciókkal harcolna?!
S mi ez a diszkrimináció? Mármint, hogy fele-fele arányban akarna látni nőket és férfiakat a politikában. Nem a rátermettség dönt, hanem a nemi hovatartozás? Akkor már a rasszok szerint is felezne, meg a vallások szerint is? Nincs egy normális politikus Nyugat-Európában?

"keretet határozna meg az európai minimálbérnek". Aztán, amelyik vállalkozó tudja, az kigazdálkodja. Aki nem az elbocsátja a dolgozóit
"A nők elleni erőszakot pedig bűncselekményi kategóriaként foglalná be az Európai Unió alapszerződésébe." Mert a német jog szerint az erőszakért 1 szál rózsa jár a migránsnak. Beteg ott már az egész nép..

Finn
Helsinkinek több prioritása is van a következő fél évben, az egyik ezek közül a migráció kérdése, a másik pedig az, hogy a finn kormány az uniós források kiosztását a jogállamiság betartásához kötné.
A finnek szerint láthatóan a kohéziós stb támogatások alamizsnapénz. Nem felzárkóztatásra vannak, hanem jutalomfalat a kutyusnak. Aztán mit is értenek jogállamiság alatt ? Az adott tagállam betartja törvényeit? Valami ködös unios elvárásoknak felel meg ? Talán először definiálni kellene a jogállamiság fogalmát!

Jogállam jellemzői
Helsinki NGO
" Eszerint a jog olyan általános, kihirdetett, jövőre irányuló, megfogalmazásában egyértelmű, ellentmondásmentes és viszonylag tartós szabályok összessége, amelyek alkalmazása összhangban van az írott normákkal."
Vagyis nem igazságszolgáltatás kell, hanem jogszolgáltatás. S ha a jog kimondja az állam határainak megvédésének kötelezettségét, akkor a védelmet akadályozókra bűnösként kell tekinteni. S Helsinki szerint jogállamban a jog uralkodik. Viszont demokráciákban a nép. Mely hatalmat választott küldöttei képében érvényesíti. Ezért az állam legfőbb hatalmi szerve az országgyűlés.

EU tagok, de meddig?
Momentán még népszavazással sem léphetnénk ki az EU-ból, mert nemzetközi szerződések kapcsán nem lehet népszavazást kiírni. Ehhez előbb alkotmányt kell módosítani. S miért is lépnénk ki, ha az nekünk jó? Persze, ha egyszer több lesz a hátránya, mint az előnye, akkor szívfájdalom nélkül..
hogy klasszikust idézzek: "van élet az EU-n kívül is." Ha nem lehet megjavítani ezt a rosszul működő alakulatot, akkor merüljön el, de nélkülünk!

Biztos biztos?
Mellesleg hálátlan feladatnak tűnik. Mert az EU momentán nem akar bővíteni, viszont a magyar biztost teszik a bebocsátásra várók felelőssé az elutasításért. Jobb lett volna valami pénzügyi biztosi állás..

A bomlás virágai
Az orosz elnök egyébként nem zárta ki, hogy egyes kelet-európai országoknak néhány év múlva eszébe jut majd az Európai Unióból való kilépés.
Putyin gazdasági alapon látja az unio felbomlását. Szerintem viszont az elszaporított debil réteggel lesz nehéz együtt élni. A bevándoroltatás fog vezetni az EU halálához. Pedig épp az egységesítés miatt hordják a délieket Európába.

Dől a pénz a megalkuvókra.
Az Európai Bizottság 100 milliárd euró értékű beruházást kíván mozgósítani, hogy segítse az unió gazdaságainak környezetbarátabbá válását az éghajlatváltozás elleni fellépésének jegyében - mondta Ursula von der Leyen.
Emberek! Itt minden marhaságért euroeső hullik! Akkor álljunk ki mi is az esőbe. Nem baj, hogy nem a széndioxid a bűnös. Ha jól megfizetik, akkor elhisszük nekik az utolsó eurocentig. Persze, mi közben utánanézhetnénk, mit tettek az amik a Nappal.

Bayer kimondta
"MIKÖZBEN AZ UTOLSÓ NAPOK ZAJLOTTAK A VÁLASZTÁSI KAMPÁNYBAN, BRÜSSZELBEN A 4 ÉVES GYEREKEK MASZTURBÁLÁSHOZ VALÓ JOGÁRÓL FOGADTAK EL TÖRVÉNYT."

Bírókirályokat!
Ugye, az parancsol a bíráknak, aki fizeti őket. Ha a nép fizeti, akkor 4 évente a nép is választhassa meg őket, s népszavazás döntse el a fizetésüket. Ha a nép akaratából megválasztott kormány fizeti a bírókat, akkor az is nevezi ki őket.
"A legfelsőbb bíróság szerint ez a korlátozás lehetetlenné teszi, hogy a bírók kérdéseket tegyenek fel az uniós bíróságoknak a kormányzat intézkedéseinek jogszerűségével kapcsolatban"
Vajon Lengyelország nem szuverén állam, hogy kívülről belepofázzanak a belügyeibe? Mi több, ítélkezzenek felette?! Ráadásul olyanok, akiket egy nép sem hatalmazott fel ilyesmire, legfeljebb Rócsild kineveztette őket.

Szomszédolás
Ausztria lakosságának 20 százaléka más országban született. További 40 % bevándorló hátterű. Az osztrákok már kisebbségben vannak. Bécs kezd élhetetlenné válni. Sok a bicskás támadó.

Viszik a pénzünket!
A brit kiválás után pár euróval kevesebb lesz a szétosztható pénzmennyiség. Viszont az új bizottági elnök többet szeretne költeni: pl klímahisztire, őserdei emberek asszimilálására, haderőfejlesztésre.
Vagy növelik a tagállamok a befizetésüket, vagy csökken az elosztható támogatás.

Szerbia nem kapaszkodik az EU-ért
A csökkenő támogatások, növekvő befizetések mellett az EU mindenbe belepofázik. Kinek hiányzik ez?

Rócsildék nagy hitel felvételére kényszerítik az EU-t. A hitelpénzt "szükségletek szerint" osztanák el, de a visszafizatés az egyetemleges lesz. S addig nincs kilépés az EU-ból, amíg a ránk kirótt tartozás részt meg nem fizetjük, noha nem is kaptunk belőle. Ha az angol válóper 3 évig tartott, akkor egy bonyolult eladósodási folyamat végén, vajh hány évet vesz igénybe egy válóper ?!

Több európai állam (hazánk is) tiltakozik a debilek betelepítése ellen. Ezt egyszerű kivédeni a Rócsildéknak: A bevándorlók olasz állampolgárságot kapnak, s mellé egy forint bankkártyát, amit havonta töltenek fel a Rócsild emberei. S a debil oda megy, ahol ingyen élhet. S uniós polgártól nem tagadhatjuk meg a beutazást. Csak ki kell végül lépnünk ebből a gittegyletből.

CEU
Mint ismert, a belső ellenségnek számító CEU ki lett paterolva Prágából, Pozsonyból, Budapestről. Így aki neoliberális továbbképző tanfolyamra akar járni, az mehet a Bécsi út másik végébe.
"Egy évvel később a magyar vezetés felszámolta a Magyar Tudományos Akadémia függetlenségét és megfosztotta az intézményt kutatóintézeteitől, majd 2019-ben elkezdték privatizálni a felsőoktatást, úgy, hogy az új vezető testületekbe kormánypárti pártkatonákat ültetnek. Eközben magyar média 80 százaléka a kormány vagy kormányközeli üzletemberek ellenőrzése alatt van."
Ha a Rócsildnak magyar média kell, vegyen magának egyet! Az MTA pedig nem egy független intézmény, hanem az országé. Ergo, a kormány diszponál felette. A színészképzőt pedig nem pártkatonára bízták, hanem a zsidó szinigazgató, Vidnyánszky felügyeletére. De az antiszemiták kiutálták onnét. Ezeket a zsidóellenes színésznövendékeket el kellene tanácsolni a pályáról! Amíg fel nem teszik a hakenkreusztos karszalagot..

Francia demokrácia
Na ez a demokrácia, nem az EU királyságainak demokráciája.- Párizsban szabad a rendőrt is verni. Mondjuk, az USA demokratikusabb, mert ott meg is lehet ölni a rendőrt. Sőt, az államelnököt is! Van még mit tanulni a bolygót civilizáló magyaroknak!

Niedermüller veje nyilatkozta a TV-ben, hogy nekünk be kell tartani Európa demokratikus szabályait, jogállamisági iratlan törvényeit.
Többek között neki írnám, hogy MI VAGYUNK EURÓPA ! A mi keresztény értékeink adják Európa értékeit, s a magyar demokrácia az irányadó, nem a Holland Királyság demokráciája.

Nie pozvolam Sprzeciw.
A magyar és a lengyel kormány megvétózza az EU-s költségvetést a jogállamisági cirkusz miatt. Mint ismert, igen bizonytalan jogállamisági feltételekhez kötnék az EU-s kifizetéseket, retorzióként a magyarok bevándorlásellenességére. Cserében a magyarok megvétózzák az EU-s költségvetést (A déli államoknak szétosztandó hiteltámogatást az északiak csendes beletörődésével. Pedig délen az utolsó filléreknél tartanak. és a "Soros" nagyon szeretne hitelezni.)

Bűn és bűnhődés
Magyarország megvétózza az uniós költségvetést, és a helyreállítási alapot. Mindez azzal jár, hogy a válság vesztesei, a dél-európai országok, komoly érdeksérelmet szenvednek.
Miként hazánkat is sujtja a déliek által megszavazott jogállami cirkusz. Amilyen az adjon isten...

Lengyelek
Lengyelország olyan új javaslatokat vár az Európai Unió részéről, amelyek összhangban állnak az uniós szerződésekkel - jelentette ki kedden Piotr Müller lengyel kormányszóvivő.

Klárika egy kicsikét butácska
Orbán magyarok millióitól vesz el pénzt és lehetőséget azzal, hogy nem akarja elfogadni az uniós költségvetést a jogállami kritériumok miatt - mondta a DK EP-képviselője a Facebookra feltöltött videójában.
Apró et unokája ilyen buta, vagy pénzért bármit ?! Ugyanis pont a magyaroknak tartanának be a jogállamisági cirkusszal, tőlünk vonnák meg a pénzt. Nagyon helyes, hogy a magyar kormány ráijeszt a neoliberális söpredékre!

Háborognak a Hír TV-ben, hogy a Rócsildék soha le nem járó hitelt adnának Európának, s ez mennyire kizsigerelné a földrészt. Az EU-nak adott hitel is csak a déli államoknak égető...
A baj kérem ennél sokkal nagyobb. A Rócsildék nyomtatnának egy kis fedezet nélküli dollárt, amit aztán súlyos számokban tárgyiasítanának később.
Mert nem gabonát, nyersanyagokat, késztermékeket adna a Rócsild (Soros) banda, hanem a beinditott nyomdagépükön nyomtatnának 700 milliárd dollárt. Viszont a törlesztés már nem az EU központi bankjában nyomott euróval, hanem anyagi javakkal történne.
A dél-európai államok is azért vannak ma nagy bajban, mert hitelt vettek fel a Rócsildéktól.

Infláció: Ha több pénzt bocsátok a piacra, mint amennyinek árufedezete van. Így az árak elindulnak felfelé... Lehetne adni minden magyarnak rendkívüli béremelést, de az áremelés ezt azonnal elvinné.

A dél-európai államoknak nem azért kell a hitel, mert azon akarnak kenyeret venni a népnek. Nekik a hitel azért kell, hogy az eddigi hiteleiket törleszteni tudják. Vagyis a Rócsildék a hitelátcsoportosítást segítenék elő. Számukra, s a déli államok számára ez egy kis papírmunka pusztán. De az unio többi állama lenne megterhelve az új hitellel. Vagyis ránk tolnák a déliek eladósodottságát. Ha már muszáj felvenni a hitelt, vegyék fel a déliek. Legfeljebb a kamatokat vállalja át az EU.

Pénzt nekünk!
"Portugália soros elnöksége egy ellenállóbb, szociálisabb, digitálisabb és zöldebb EU előmozdítására fókuszál."
Tessék öntözni a földeket, s zöldebbek lesznek! A digitalizációról a pandémia gondoskodik.
Vajon mit tennének a Rócsildok, ha az EU nem venne fel tőlük újabb hitelt, amivel a déli országok törlesztenek a Rócsildok korábbi hiteleiből ? Amivel a pigs hiteleket áttolják az uniora?

Beteg a "szépasszony" ?
Állandóan a magyar demokráciával, a magyar jogállamisággal van baja. Semmi konkrétum, csak üres sárdobálás. Ami nem illik egy unios vezetőhöz. Ha egy Tordai, Jakab, Hadházy így viselkedik, hát olyan lyukból olyan szél fúj. Azért bizonyos posztokon ez már durva.

Kettő tagból álló sorozat
Ugye, az EU pártjai közül csak a Néppárt a párt, a többi a "senki földje". Vajon mi hasznunk volt eddig a Néppárt tagságból? Több alamizsnát kaptunk? Nem cimkézték számunkra a felzárkóztatási alap felhasználását? Megvédték hazánkat a Rócsildék támadásaitól?
Fegyőrnek üzenve Mi vagyunk Európa!
Annácska De velem mi lesz, meg a hasonlóan tisztességes apámmal?

Qvo vadis
" Vagy sikerül egy gyors és teljes paradigmaváltás, vagy Európa jövojét mások írják majd. A következo konferencia-sorozatot már Washington és/vagy Peking rendezheti, netalántán Moszkva, Ankara, Katar is beszáll."
Mert eddig csak csókolódzni járt a Soros Brüsszelbe.

Varsó Amit szabad Jupiternek..
Annak kapcsán, hogy az uniós bíróság politikai jellegunek találta, és ilyenként helytelenítette a lengyel bírák kinevezésének folyamatát, Morawiecki feltette a kérdést: vajon miképp értékelendo a németországi eljárás, melynek során „senki más, csak éppen a politikusok választják meg a bírákat”?
Bizony, demokratikusabb lenne népszavazással választani a birákat. 5 évente. Meg az ügyészeket, az EU vezetöit is.

A Rocsild birósága döntene felettünk
A homofób törvénnyel kapcsolatban a magyar kormánynak két hónap áll a rendelkezésére, hogy válaszoljanak a Bizottság által megfogalmazott érvekre. Ennek elmaradása esetén a Bizottság úgy határozhat, hogy indokolással ellátott véleményt küld nekik, illetve az eljárás következo szakaszában ezeket az ügyeket is az Európai Unió Bírósága elé terjesztheti.
A pedofiltörvöny kapcsán át lehet írni azt, hogy senki sem folytathat az iskolákban semmilyen propagandát sem. Sem a buzik, sem a normálisak. Az iskola a nemzeti tananyagot adja le. A migránsok esetén 2 lehetöség van: Szerb mintára zárt jármüveken átvinni a migránst az országon, vagy a covid rulettet eljátszani velük, csak nem 5+1 vaktöltény/éles aränyban betärazni, hanem fordítva: 1 vaktöltény és 5 éles a 6 lövetübe. S indulhat at orosz rulett.

Gyáva népnek nincs hazája
Akinek nincs sem vallási, sem nemzeti, sem pedig nemi identitása, beteg az, nyomorult, földönfutó, senki.

Aki korpa közé keveredik.. Fekete bárányként kezelnek az Európai Unióban
Hülye ez a Tordai
Az unioba való belépésünket is megszavazta 3 millió magyar a 9 millióból. A kilépésünkhöz is kell ennyi szavazat. Meg egy alkotmánymódosítás.

Klárika egy kicsikét butácska
Annyi a felesleges oltóanyagunk, hogy kölcsönadtunk belöle. S a maradékra már nincs több öngyilkos jelölt. Akkor minek nekünk még közös beszerzésü ?

"Soros" portál
"Budapest és Varsó gúnyt uz az európai projektbol, és mindenbol, amit az képvisel, ha továbbra is kapja az uniós pénzeket, és nem csatlakozik a közös ügyészséghez."
Kedves Soros bérenc! Mi vagyunk Európa, s mi vagyunk a demokrácia mintája, nem a nyugati királyságok! S miért nem az EU vezetöjének demokratikus választását sürgeted az EU-s ügyészség helyett !? Ha már ekkora demokrata vagy... Ja, hogy az EU népének befolyásolása túl sokba kerülne?

Választás
Valamint a jövoben tilos lenne az érzékeny személyes adatok felhasználása az érintettek kifejezett hozzájárulása nélkül - derül ki a testület közleményébol.
Ugye, lehet, hogy szégyelli nemzetiségét, szexuális irányultságát, vallását, testi bajait. Ezért ezekröl nem lehetne média tájékoztatást adni. S ugye, a szégyenérzet (ami politikusainkra nem jeöllemzö) már magában értékelendö.

Néppárt
az év elején dönt majd Európai Unió Bírósága arról, hogy az uniónak joga van-e a tagállamoknak folyósított támogatást az alapértékeihez kötni. Ha a döntés igen lesz, akkor az unió megtagadhatná több milliárd euró kifizetését azoknak, akik megszegik ezeket az értékeket.
Hol lehet megismerni ezeket az "alapértékeket" ? Mert a csatlakozásnál meg sem lettek említve.

Uj elnök
"Az Európai Parlament új elnöke, Roberta Metsola a gender-és LMBTQ-lobbi, az illegális migráció következetes támogatója"
Nem rokona Fakanál Robertának ?

Oltásügy
Vajon hány EP-s képviselö szólalt fel a kinai vakcina kérdésében? Ujhelyi megtette?
Ha a vállalat kötelezi a dolgozót a vakcina felvételére, akkor a vállalat fog kártérítést fizetni a beoltott halála, megnyomorodása esetén?

Üres zsebü EU
A (tölem) független bíróság elutasította a lengyel és a magyar keresetet. Kitöl kapja a gázsit ez a grémium? Ki a gazdi?
A jogállamiságot még soha senki sem sértette meg jobban, mint Hollandia az ignorált népszavazással. Akkor hol üvöltött Rócsild népe?
"Az elozményekhez tartozik, hogy a magyar és a lengyel kormány 2020 decemberében a hétéves uniós költségvetés és a 750 milliárd eurós helyreállítási alap vétójával fenyegetett, ha a tagállamok ragaszkodnak a jogállamisági mechanizmushoz. Végül az az alku született, hogy a két kormány visszavonja a vétót, de megtámadja a jogszabályt az Európai Bíróság elott. "
Akkor higgy a nyugati vezetöknek, ha már ló legel a sírjukon!

Ursula
betiltja az orosz állami csatornákat Európában.
Nagyon helyes! Csak megzavarja az embereket a több oldlról érkezö információ. Az a jó, ha csak a mi szócsövünk beszél a népnek, s azt tudják, amit mi akarunk, hogy tudjanak. Nagyon okos találmány a cenzura, amit a facebook is alkalmaz, meg a youtube is régóta.

A svindler listáján levö EP tagok
nagyon szeretnék Magyarországot és Lengyelországot elítélni. Meg kell dolgozni a gazdi (fenét, a MI) pénzéért. Fel kellene oszlatni ezt a drága pénzen fenntartott, semmire sem jó testületet!

Rócsild parlament
amelyet a tölünk lopott pénzböl vettek meg kilóra, most ismét a jogállamiságot tartják Magyarország és Lengyelország pénzének megvonásához vezetö eszköznek. Legyen világos: A magyar baloldal állításával szemben NEM ORBÄNT SUJTANÄK, hanem hazánk népét. S ehhez a magyar balliberális belsö ellenség tapsol. Vajon hol kiabált ez a söpredék, amikor a Sargentini kormánya negligálta a népszavazást !?

Pénz
Budapest elso embere azt szeretné elérni, hogy a magyar települések közvetlenül kaphassanak Eu-s pénzt, a korrupt kormány megkerülésével.
Nem tudja ez a Gergely, hogy Budapest olyan fejlett régiónak számít, amely már nem kapna támogatást?

Vesztes
A bolgár no szerint Orbán veszít a jogállamisági eljárás kapcsán. Jó, mert mi attól féltünk, hogy a magyar nép. Orbánnak meg van annyi pénze, hogy elvisel egy kis veszteséget. Ezek a ballibes tyúkok ennyire kretének lennének?

Ärak
Egész Európában nonek az árak, ennek elsodleges? oka a háború, és amíg a háború nem ér véget, addig az árak noni fognak. Ezt azonban nem nézhetjük tétlenül. Magyarországon a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a családokat megvédje az áremelkedések következményeitol. Ezért alkalmazunk az üzemanyag esetében is és néhány alapveto élelmiszer esetében is árkorlátozást, illetve ársapkát.

Soros parlament
A képviselok "elfogadhatatlannak" nevezték, hogy Magyarország és Lengyelország az Európai Unió Bírósága és a strasbourgi székhelyu Európa Tanács felügyelete alatt muködo Emberi Jogok Európai Bírósága számos ítéletét nem hajtja végre. Leszögezték: minden tagállamnak tiszteletben kell tartania az uniós jogszabályokat. (Az EJEB-böl pedig ki kell lépni!)

Pragmatica sanctio
Csak olyan döntést lenne szabad hozni, amely az EU gazdaságának nem árt. "Az olajembargó felér egy magyar gazdaságra ledobott atombombával, ha elfogadják, „a rezsicsökkentésnek vége van", 700 forintos benzin- és 800 forintos gázolajár következhet - mondta péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök."
Magyarországra orosz vagy bármilyen olaj kizárólag csovezetéken érkezhet, a csovezeték egyik vége Oroszországban van, a másik pedig Magyarországon, ez egy adottság.

Gulyásnak melege van?
Amit elvárunk az Európai Uniótól, hogy “térítse meg a költségek egy részét, vagy egészét”, hogy Magyarország egy többéves folyamat végén eljuthasson oda, hogy ne függjön az orosz koolajtól - mondta Gulyás Gergely pár napja von der Leyen olajembargós javaslatáról.
Az EU mindenféle jogállamisági okokra hivatkozva azt a pénzt sem adjaoda, ami járna. Akkor még mi hitelben aláírunk neki ?! Elöbb fizessék meg a szankció okozta kárt, aztán aláírunk!

Olajembargo
Több tagországnak sem tetszik, hogy az EU a jelek szerint Magyarország miatt nem tudja elfogadni az Oroszország elleni olajembargót. Az egész uniót egy tagállam tartja fogva túszként… Reméljük, a magyar kormány nem enged ezeknek a szemeteknek! Nekünk ne igérgessenek pénzt, mert mikor fizetésre kerül a sor, akkor megtagadják. Mi ugyanis nem vagyunk olyan jó demokraták, mint a Holland királyság a kábitószereivel, a rabszolgatartóival. Nekünk jogállamisági hibák kapcsán ugyis megtagadnák a kifizetést. Elöbb biztosítsa az EU az energiaellátásunkat (hasonló áron) aztán tárgyalhatunk.

A vénasszony
"Az Európai Parlament (EP) német alelnöke „arcátlanságnak tartja”, hogy Orbán Viktor milliárdokat követel, és ha nem kapja meg, nem hajlandó megszavazni az orosz koolajimport leállítását"
Pénzt el sem fogadnánk! Hiszen hamarosan találnának valami jogállamisági kifogást a folyósítás felfüggesztésére. De megcsinálhatnák nekünk az új olajfinomítót és vezetéket. S olyan szerzödést köthetnének, amelyik az oroszhoz hasonló árszinvonalon adná az energiát. Mellesleg a tehén szerint nem arcátlanság az USA-Oroszország háborújának költségét ránk tolni? Miközben az USA csak az azovstali acél behozatali vámját csökkentette, s az EU-ra löcsölte a méregdrága palagázát.

Labda az EU-nál pattog
Oroszországnak semmi kifogása Ukrajna európai uniós csatlakozása ellene, mert az EU nem katonai blokk - jelentette ki Vlagyimir Putyin
Most akkor felvesz az EU egy újabb kenyérpusztítót, vagy az EU vezetése lesz a bünbak Ukrajnában. Ez nagyobb csapás, mint az USA ránk eröltetett szankciói.

Vétó
„A vétó nem demokratikus. Ez megakadályozza Európa egységes fellépését. Ennek nagyon konkrét negatív hatásai vannak mindannyiunk számára. Ezt meg kell szüntetni!”
A többséget összehozni pedig már csak pénz kérdése. Mert mindenkinek ára van. Lásd, már beengedjük a NATO seregeket, lehet jelentkezni iskolai buzioktatónak. A világ pénze sok mindenre elegendö.

Bolgár szemmel
„Orbán legújabb javaslata a jelenlegi formájában felszámolná az Európai Parlamentet.”
Miért is van szükség az EP-re ? A Dobrev Klára párt mindig talál valami demagóg szöveget. Mint az európai minimálbér is. Amit egyszerü lenne bevezetni: A bolgár minimálbér legyen az EU minimálbére, s minden ország belefér. De itt inkább brüsszeli hatalomkiterjesztés folyik.

A tyúkketrec dölésszögét szabályozó testület
leállíttatná az EU-s pénzek kifizetését hazánk irányába. Mocskos magyargyülölö banda!

USA-t fogtam, nem enged!
A magyar kormánynak kellene a pénz, ezért a hülye követeléseket is elfogadja az EU mamelukjaitól, de ha a kisujjad nyújtod, az egész kezed kell! Vagy nem is akarnak pénzt adni, vagy nagyobb inflációt akarnak gerjeszteni nálunk a fedezet nélküli pénzkibocsátással. Csak nem 1946-ot akarnak !?

Tilos veszélyhelyzetet hirdetni Brüsszel engedélye nélkül.
Kadri Simson: "A határokon átívelo földgázszállításokat érinto egyedi tagállami korlátozások indokolatlanok, és a jelenlegi gázpiaci helyzetben csak súlyosbítják a problémákat"
Most akkor csak probléma van, nem ellátási veszélyhelyzet? Az EU biztositja az elérhetö áru gázt hazánknak? Avagy a mienket szeretné ellopni? (Weber)
Vészhelyzet?: Müller egy mai interjúban arról is beszélt, hogy nem következett be ugyan „a legrosszabb forgatókönyv”, de még nem múlt el a veszély. (Németországban egy hónapja van érvényben a földgázellátási válsághelyzet második, riasztási fokozata.)

Nagy igazság
Orbán visszautasítja azt az értelmezést, hogy európai döntéseket vétózna meg Magyarország: „Nem tudom megvétózni a döntést, hiszen nélkülem létre se jön.” A vétó félreértés, Orbán szerint arról van szó, hogy „az unió filozófiai alapja az, hogy a döntés közös”.

Szankció hazánk ellen
Bekeményít az Európai Bizottság Magyarországgal szemben: az összes uniós forrás 20 százalékát befagyasztanák „rendszerszintu korrupciós problémák miatt”.
Tényleg átlátszó
Hazánk világviszonylatban a középmezonyben helyezkedik el, az uniós országokat nézve azonban már rosszabb a helyzet: idén csak Bulgáriánál értünk el magasabb pontszámot. (Szegény bolgárok! Ök már semmi pénzt sem fognak kapni? S a 73. helyezéssel még sokkal jobban állunk, mint a 122. unios jelölt ukránok.)

Kiskapu a vétózók ellen.
Természetesen pénzt sem adnak. Akkor mi lenne, ha fütyülnénk a szankciózásra, s megvennénk az orosz olajat és gázt?



Politika
Nyitólap