Vándoroltatottak

Biztonságos ország

Wiki biztonság
Biztonságos országnak minősül egy ország a menekültek helyzetére vonatkozó 1951-es genfi egyezmény és az Európai Unió menekültügyi eljárásokról szóló irányelve szerint akkor, ha az államban demokratikus rendszer működik, továbbá:
1. nem tapasztalható üldöztetés,
2. nem alkalmaznak kínzást, sem kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmódot vagy büntetést,
3. nem fenyeget erőszak,
4. és nem áll fenn fegyveres konfliktushelyzet.

Mint látjuk, Földünkön ilyen kritériumok alapján biztonságos ország NEM LÉTEZIK. A mellékelt lista alapján Afrikában biztonságos ország nem létezik, ergo az 1 milliárd afrikait be kell fogadnia Európának

HVG nézőpont
Biztonságos harmadik ország csak olyan állam lehet, amelyből nem toloncolják vissza a számára veszélyt jelentő származási országba, vagy egyéb nem biztonságos helyre. És csak olyanba, ahol működő menekültügyi infrastruktúra van.
Vajon Bulgária és Görögország miért nem biztonságos, ha egyszer az EU részei, s meddig maradhatnak az EU részei, amennyiben nem biztonságosak? Mert, ha ez nem kizáró ok, akkor tessék megszüntetni hazánkban a menekültellátást! Nekünk sincs több pénzünk, mint a görögöknek!

Népszabadság - Nem mer igazat írni, mert talán fél Orbán haragjától
A magyar kormányfő okfejtése csúsztatásokat és pontatlanságokat tartalmaz – állítja Nagy Boldizsár nemzetközi jogász. Néhány fogalmat érdemes tisztázni. Egy állam nem pusztán attól tekinthető úgynevezett „biztonságos harmadik országnak”, hogy ott nincs veszélyben a menekültek élete. A kritériumok közé tartozik az is, hogy a menedékkérők megfelelő eljárásban és gondoskodásban részesüljenek.
Most akkor a nemzetietlen oldal szerint az Orbán kormány megfelelő eljárásban és elbánásban részesítette a határsértőket?! Mert ha nem, akkor MI SEM VAGYUNK BIZTONSÁGOS ORSZÁG, vagyis senki sem küldhető vissza hozzánk. Ha meg igen, akkor mit járt a szájuk annyit? A NOL szerint közmunkásnak lenni szégyen. (Pedig a munka nem szégyen, csak egy jó elvtársnak kellemetlen!)

Segédanyag
Az esetleges módosítások során a jogalkotónak természetesen figyelemmel kell lennie a vonatkozó ENSZ-egyezményekre, különös tekintettel a visszaküldés tilalmára, azaz ha a menekült üldöztetésnek van kitéve származási országában.
Mindjárt a szír sem menekült, ugyanis Aszid elnök területén nincsenek üldöztetésnek kitéve a szír állampolgárok. Amíg a NATO és a többi terrorista oda nem ment, addig ritka volt a szír menekült, mint a fehér holló. Ráadásul a magyarnál jóval magasabb életszinvonalon éltek.

Immár több százra tehető azok száma, akik önkéntesen visszamentek a nagyon demokratikus, nagyon befogadó, minden kvótát magára vállaló németektől Kurdisztánba, Irakba.. Akkor tán mégsem volt az életük akkora veszélyben arra a terroristák földjein..

EU tagjelölt nem biztonságos ország
A szerb–magyar zöldhatáron sok az illegális határátlépés. A mi információink alapján Szerbia biztonságos ország, elviekben hatékony menekültügyi védelmet tud nyújtani. Sértő is lenne, ha ezt nem így gondolnánk. Szerbia az Európai Unió tagjelölt országa, a csatlakozási tárgyalások terén is pozitívak a várakozások. Hogy lehetne egy ország tagjelölt, ha ilyen kritériumoknak nem felelne meg?
Úgy, hogy az EU tagállamok között, sőt, a belső, schengeni államok között is van bíróság által NEM BIZTONSÁGOS országnak kikiáltott. Már pedig, ha egy terrorista a nem biztonságos Görögországba eljut, onnét már papírok nélkül is eljut bárhová.

Visszatoloncolás

A török-magyar határt átlépő migránsok (gazdasági menekültek, terroristák), akik hazánkból a Habsburgok földje felé távoztak, most a "Németország megtelt" tábla kirakása után vissza lettek fordítva. Most kéne gyorsan felhúzni a kerítést az osztrák határon, amíg csak egy-két ezer világpolgárt sóztak vissza a nyakunkra!

Bicske
Ezeket a konténereket most állítják fel a bicskei táborban. Vajon miért? Reméljük ez nem annak a jele, hogy újra fognak újra kezdődni a Dublin deportálások Magyarországra.
Viszont amikor arról kérdezték, hogyan alkalmazható az elgondolás a dublini visszatoloncoltakra, az OIN menekültügyi igazgatója kijelentette, hogy Szerbia "biztonságos harmadik országként" való megjelölése jelenleg alkalmazható azokra a személyekre, akiket a Dublin Rendelet miatt küldtek vissza; akik Magyarország területére léptek 2015 augusztus 1. előtt.

Jogtalan
A Fidesz-frakció ezért arra kéri a kormányt, továbbra is védje meg az ország határait, az országot a kvótától és a jogtalan visszatoloncolásoktól. Hozzáteszik, az európai uniós jogszabályok egyértelműek: oda kell visszatoloncolni a migránsokat, ahol először léptek az unió területére. Ezért senkit sem szabad visszavenni, akit Németországból, Dániából vagy bárhonnan akarnak ide visszatoloncolni – hangsúlyozzák.

A pénz beszél - 2016. január 14.
Törökország százával toloncolja vissza a szíriai menekülteket polgárháború dúlta hazájukba, a nemzetközi jog megsértésével - közölte csütörtökön az ARD német közszolgálati televízió.

Svéd fordulat
80 000 behatolót toloncol ki Svédország a következő hónapokban.
Péntek este több száz maszkos férfi jelent meg a stockholmi főpályaudvaron, ahol menekült gyerekeket vertek, illetve bárkit, aki kinézetre nem tűnt svédnek
Nekünk is kellenének ilyen migránsverők, nehogy ránk fogják a "biztonságos ország" cimkét, s ide zúdítsák Merkel vendégseregét! Mert a kormány ígérete ellenére nem tudja visszautasítani a dublini kvótát.
Légszomj: A kabinet a leghatározottabban fellép a “kényszerletelepítés” és visszatoloncolás ellen, “amíg ez a kormány levegőt tud venni, sem kvóta, sem visszatoloncolás nem lesz” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.
Dimaq: A Magyar Nemzet megkérdezte a hírről Németh Zsoltot, ő úgy fogalmazott, először megvárják az Európai Bíróság ítéletét a kötelező uniós kvóták ügyében, addig Magyarország „nem tud pozitív álláspontot képviselni a visszatoloncolások kérdésében, azaz nem fogadunk senkit”.

Nincs felső határ
A német kormány azzal számol, hogy az év végéig 400 ezer menedékjogi kérelmet utasít el. Tűzparancsot még a német jobboldal sem mer határozottan kimondani, de a határvédelmet minden szükséges eszközzel helyreállítanák.

Tilos
Még ha az Égei-tengeren a jelenleg járőröző hajók többszörösét vetnék is be, a nemzetközi jog miatt akkor sem lehetne visszatartani a “menekülteket” attól, hogy Törökországból Görögországba jussanak – jelentette ki az APA osztrák hírügynökségnek nyilatkozva az európai uniós határőrizeti ügynökség (Frontex) szóvivője.
De Európába átkompolni sem kell a jog szerint! Ha már nemzetközi vizekről nem sikerül visszafordítani a migráns hajót, hát ott kell fogni a migránsokat egy üres szigeten. Aztán telefonálhatnak haza az ellátásról és a kilátásról.. Vajon az USA-Mexikó határnál nem ismerik ezt a nemzetközi jogot? Vagy csak a New Yorkba hajón érkező illegális menekült esetére gondoljunk..

Válasszon szexpartnert!
A fősodratú média közölte mai hírei között, hogy az itt ragadt és visszatoloncolt menekülteket magyarországi településeken kívánják elhelyezni. Írásukban két helyszínt említenek, nevezetesen Nagyfát és Vácot.
Fordulat: Az európai népek alapvető hozzáállása, hogy nincs szükségük a migránsokra. A migránsokat egyértelműen az USA szabadította Európára. Eleinte a francia és német vezetés még örömmel is fogadta őket, mondván a fogyatkozó európai nemzetek hiányát könnyű lesz kipótolni a tanulatlan, olcsó munkaerővel. Az egész történetbe már megint Moszkva tenyerelt bele. Az ok egyszerű, az USA Szaúd-Arábián keresztül sakkban akarta tartani Moszkvát a szunnita befolyással, így folyamatosan tüzelte a Szaúdi vallási vezetés és a CIA az iszlám területeket Moszkva ellen. Ennek lázadásokban, terrorista műveletekben, Moszkva ellenes fellépésekben öltött testet többek között Dagesztánban, Csecsenföldön, Üzbegisztánban.

Sokan abban a hitben éltek, hogy a migránsok segítségével az USA kissé átrendezi az EU-t, aztán a migránst majd szépen hazaküldik. Mára már kezdik érezni az emberek, hogy aki egyszer ide bejött, azt többé elküldeni nem lehet. Mert az anyaország vissza sem fogadja. Most választhatunk a neoliberális ajándék kapcsán: Vagy életfogytig eltartjuk ezt a sisere hadat EU-s nívón, vagy anyagiaggal megvesztegetve, önkéntes hazatérésre bírjuk őket. Egyik sem olcsó mulatság! Olyan ez nagyban, mint amikor kicsiben az SZDSZ rengeteg hitellel eladósodott, aztán átfestette a cégtáblát. A magyar nép meg fizetheti az adósságukat! S Fodorék még mindig szabadlábon...
Pillanatnyilag az osztrákok még bíznak az olcsó megoldásban: A 3 hónapon belül hazavágyókat 500 euroval segítenék, a 6 hónapon belül repatriálókat 250 euroval fejenként. De szép is lenne, pár száz millio euroval megúszni a liberális kalandot! Félő, hogy nagyságrendekkel többe fog ez Europának kerülni.

Skandináv álom: Norvégia 4-5 ezer migráns visszaküldését tervezi az Európai Unióba, köztük mintegy 860-at Magyarországra fordítana vissza - közölte hétfőn az Aftenposten című norvég napilapra hivatkozva a nyolc európai országban szerkesztett, The Local című hírportál.
Természetesen nem magyar állampolgárokat szeretnének nekünk küldeni, csak Magyarországon átutazott bevándorlókról lenne szó. Küldjék Leszboszra! Megjegyzem, a terroristák által támadott Asad elnök mondta egyedül, hogy visszafogadja állampolgárait. Ha Izrael ezt hagyja.. Ugyanis Izrael érdeke, hogy a szírek és irakiak menjenek Isten hírével, helyettük hozatott a térségbe az ISIS-sel afgánokat, pakisztániakat, bangladesieket, akik inkább tekinthetők zsidóbarátnak. Mondjuk, Asad elnök helyében én afgánt is elfogadnák Aleppo térségébe.. A svédek is szabadulnának vendégeiktől..
Akik Merkelnek sem kellettek
A Németországból Ausztriába visszatoloncolt marokkói menekültek kihágásai okoznak nyugtalanságot az ausztriai Salzburgban és Linzben, ezért a hatóságok nagyobb rendőri jelenléttel igyekeznek kezelni a helyeztet – jelentette az osztrák közszolgálati rádió (Ö1) szerdán.
A rádió arról számolt be, hogy tavaly alig valakit toloncoltak vissza Marokkóba, mivel az ország nehezen akar visszafogadni embereket.
Belgium idén eddig 30 migránst toloncolt vissza Magyarországra, és közülük 29-et a Dublini Egyezményben rögzített szabályok alapján
Álmodozó liberális
Konrád: „A visszatoloncolás rettenetes lesz”. Miért, lesz?!


Macedónia pedig hétfőn megkezdte a Görögországgal közös határon épülő kerítés második sorának a telepítését, hogy megfékezze az illegális határátlépéseket. Ugynis az EU területéről menekülnek az emberek ezrével naponta. Borzalmas állapotok lehetnek az Európai Unioban! A Makedoniába érkező migránsok azt mondták, hogy ott veszélyben volt az életük..

Ilyen, amikor a média sajátos szemüvegen át mutatja be az igazságot. Nem hazudik, csak lényeges dolgokat elhallgat, lényegtelent kihangsúlyoz.

Kovács úr, a kivénhedt MSZP-s szerint az EU-ban nem vonhatjuk ki magunkat a migrációs válságból azzal a felkiáltással, hogy ez a németek problémája. Nekünk az együtt sírunk, együtt nevetünk elv szerint kell élni. Mondjuk, német ismerőseim velem együtt nevettek a magyar nyugdíjrendszeren és kereseteken. A magyar szociális hálón. A magyar hajléktalanokon.
Kovács úr a felzárkóztatási támogatást is "szolidarítási adomány"-nak tekinti az EU részéről. Mert nem látja át, hogy a nélkül már fel is bomlott volna az EU, s akkor kinek adnák el a németek az áruikat? Hogyan tudnák kizsákmányolni a rabszolgaövezetet, Kovács etárs?!

Sógorék
A menekültügy kezeléséről a jövő héten Magyarországon tárgyal Wolfgang Sobotka belügyminiszter és Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter. Ezt az értesülést közölte csütörtöki számában a Kurier című osztrák napilap. A tárcavezetők azt remélik, hogy a menekültek visszafogadásával kapcsolatban is közeledhet majd a két ország álláspontja.
Persze, hogy átvesszük az osztrák "felesleget" ! Elvégre, nálunk munkaerő hiány van állítólag valahol valamilyen szakmákban. Példának említették a 20000 hiányzó informatikust. Egy ismerősöm elég hosszas keresés után talált magának állást ebben a szakmában. Mert tapasztalt informatikust kerestek kezdő bérért..
Másrészt, ha az osztrákok megpisztolyoznak bennünket, hogy hozzuk a migráns feleslegüket, vagy a kint dolgozó állampolgárainkat, akkor nehéz helyzet elé kerül a kormány. Mert ugyan a munkaerő szabadon áramolhat az EU-ban, azért lehet, hogy pont a magyarnak nem jutna munka.
S ha a határon nem lőhettünk az antiszemiták ordibálása miatt (Izrael, USA lő!), akkor most lőhetjük az idetoloncoltakat. Mert eltartani a nyugdíjasainkat sem tudjuk állítólag, azért kell növelni a nyugdíjkorhatárt, dögöljön az öreg magyar!


Ausztria
A sajtótájékoztatón a miniszterelnök közölte, hogy a magyar-szerb határ megvédése érdekében megtörtént az első lépés, méghozzá az, hogy egyelőre Ausztria 20 migránst küld vissza Magyarországra.
Ne essen tévedésbe senki! Ez nem a kvóta szerinti elosztás része, hanem a dublini szerződés folyománya, ami alapján akár több százezer migráns visszatoloncolható hozzánk. Feltételezve, hogy tovább tudjuk passzolni őket a szerbek felé, akkor is nagy kiadással jár a szállításuk, ellátásuk, őrzésük. Ki a felelős mindezért?!

Egyedül Asad várja vissza idegenbe menekült honfitársait a kibocsátó országok közül.

Vajon mi alapján?
Ugye, ha a kretén európai vezetők dublini döntését nézzük, akkor hozzánk több százezer világcsavargót kellene visszatoloncolni..

Svédasztal
A svéd kormány tiltakozik amiatt, hogy Magyarország nem hajlandó fogadni Svédországból azokat a menedékkérőket, akiket Magyarországon regisztráltak. Stockholm pénteken bejelentette, hogy evégett a jövő héten bekéretik a külügyminisztériumba a magyar nagykövetet. Dublin.. amely lehetővé teszi, hogy a tagországok visszaküldjék a menedékkérőket abba az európai uniós tagországba, amelybe először beléptek.
Kellene egy térképet küldeni a svédeknek Európáról! Ha valóban az első belépési pont az irányadó, s nem az első regisztrálási pont. Ugye, a migránsokat a görög állam bérelt hajói hordták Európába! S ENSZ utasítás volt, hogy meg kell nyitni a határokat. A liberálisok meg üvöltöttek, hogy még egészségügyi okokból sem lehet senkit sem elzárva tartani, s nem kell vitatni, honnét és milyen céllal érkezett a papírok nélküli vándor. Különben sem értjük a svéd tiltakozást, hiszen Soros bandája meghálálta a svédek alkalmazkodását.

Go home!
A bajor kormány egyik vezető tisztségviselője szerint az elkövetkező három évben több százezer Németországba érkezett menekültet vissza kell küldeni származási országába.Hol van az a sok virág?
De mi lesz, ha nem kellenek ott sem ?!

Elhervadt már régen a tavalyi rózsa
A hét elejéig csaknem húszezer migráns visszavételét kérték Magyarországtól az európai uniós tagállamokból – értesült a Magyar idők a Belügyminisztériumtól.A legnagyobb arányban Németország, Ausztria, Franciaország és az Egyesült Királyság élne ezzel a lehetőséggel. wir schaffen das ?

Táborlakók

Nem ilyen lovat akartak
Ausztria bírósághoz fordul, ha Magyarország nem fogadja vissza azokat a menedékkérőket, akiknek az uniós jog szerint ott kell menekültstátuszt kérniük, ahol először az Európai Unió területére lépnek. Napi válasz: A külgazdasági és külügyminiszter közleményében kijelentette, "a magyar álláspont egyértelmű és változatlan, csak azokat fogadjuk vissza, akik Magyarországnál léptek először az Európai Unió területére". Magyarán: Az Ukrajnából érkezetteket. Megalázó körülmények az Európai Unió egyik országában. Nem kellene kizárni az unióból az ilyen barbár népet?! Nálunk szerencsére a migráns ki van nyalva rendesen! Camps A görögök valóban elkölthették a bérelt hatalmas komphajókra pénzüket, amelyekkel Ázsiából Európába szállították a vándorok százezreit. Így kevés maradt a táborok üzemeltetésére. (Bár még ma is 3-szor magasabb nívón élnek a görögök, mint a magyarok.) Az ENSZ pedig nem segít. A NATO csapatok elől meg további menekültek indulnak útra. Borzasztó görög táborok. A vízum nélküli gazdasági bevándorlók inkább menjenek vissza a kulturált afrikai területekre! Szex a táborokban. Magyar gyerekekkel ez nem történne meg!

Náci táborok? csak épp dolgozni nem kell s nem égetnek. Valamint nincs tetüírtás és uszoda. Mondjuk, sineket látni a barakkokhoz vezető úton...
Ki pénzeli az Amnesty Int. egyesületet? Ugye, a német másfél millió bevándorlónál szavuk sem volt, de a görög 35 ezernél már humanitárius válságot emlegetnek, aminek felelőse szerintük az EU vezetősége, amiért lezárták a makedon határt. Még csak fel sem rémlik lefizetett agyukban, hogy az USA bombázta ki otthonából az afgánok, irakiak, szírek, líbiaiak százezreit. Azért kénytelenek menekülni..
Calais embertelen körülményei közül menekülnének a franciák között magukat biztonságban nem érző vándorok, de a britek elutasítják ezeket a politikai üldözötteket. Pedig most, hogy a brexit kapcsán a zsidók menekülnek Európába, lenne hely a táborlakóknak.

Ha már valaki Dublinra hivatkozik, akkor ne felejtse el, hogy a szerződés nem ismert olyan kitételt, miszerint az EU szegényebb, felkészületlenebb országába tilos visszatoloncolni a migránst akkor is, ha az ott lépett az EU területére. Ha már valaki betű szerint ragaszkodik az elavult szerződéshez.. A strassburgi bíróság mondhat (?) olyant, hogy a görögök miatt érvénytelen a dublini szerződés, de egy szerződés egyes elemein nem változtathat. S ha nincs Dublin, akkor meg miről is beszélünk?

A németek akkor is jól járnak, ha visszatoloncolják a görögökhöz az 1 millió NATO vándort, de fizetik letelepedésüket, 10 évi ellátásukat Görögországnak. Mert Németországban sem ingyen laknának, de még a kórház és a börtön költség is a németeket terhelné. A napi 500 bűncselekmény nélkül pedig csak ellenne a német nép valahogy...

Magyarországra migráns csak a magyar miniszterelnök hozzájárulásával érkezhet. Ennek ellenére én is az október 2.-i szavazáson való részvételre ösztönöznék minden embert. Mutassuk meg a NATO-nak, hogy elég volt a ránk erőltetett embertömegek importjából. Próbálkozzanak a népírtás egyéb válfajaival!

Szegény ország nem kell!
Az unió által előírt kvóta alapján befogadott 23 menekült vagy alternatív státuszt kapott bevándorlóból 21 néhány hét után visszament Németországba.
Ám annak ellenére, hogy elhagyták az országot, Lettország továbbra is folyósítani fogja a számukra a havi 139 euró összegben megállapított segélyt. Vagyis, ha elfogadjuk a kvótát, a migráns elmehet, de már mi fizetjük az ellátását? Vajon visszaállítják az EU belső határait, hogy a migráns ne menjen vissza Németországba és Svédországba? Elkezdődött?

Skandinávia szabadulna a gazdaságfejlesztő, demográfiát javító, Isten ajándéka népségtől. Miközben az elavult dublini szerződésre apellálva küldenék hozzánk a világ nem kívánatos vándorait, azalatt az EU határai továbbra is nyitva vannak, ahol újabb és újabb bevándorló hullám ér el bennünket.
Mert a tisztességtelen emberek "közös európai megoldása" abból áll, hogy jöjjön ide bárki, majd szétosztjuk az EU tagországai között FELSŐ PLAFON NÉLKÜL. Dánia is beengedte az iratok nélkül bóklászó vándoroltatottakat. Most már szabadulna, de nem tud. Ráadásul a dublini szerződést sem írta alá, ergo még arra sem hivatkozhat.

Megható számunkra, hogy unios társaink északon lemondanának a hazájuk felvirágoztatásán dolgozó bevándorlókról, csak hogy a kvóta segítségével mi is kaphassunk eme Isten áldásából!

Hölgyek, urak!
Itt már nem pusztán a kvóta a kérdés, hanem Európa (s így hazánk) jövője a tét. Ha gazemberek továbbra sem zárják le az EU határait, akkor végeláthatatlan tömegben jöhetnek a bevándorlók. S a szír helyzet stabilizálásától se várjunk sokat! Mert Szíria egy része ma is biztonságos. Oda is mehettek volna a menekültek, de ők életüket féltve Görögországba távoztak az iszlám szomszédos államok helyett. Aztán rádöbbentek, hogy a görög bér nekik kevés, biztonságosabb helyre van szükségük, ahol munka nélkül is szép az élet. Irány Német- és Svédország. Nálunk meg üvöltött a liberális söpredék, hogy nem szabad megállítani a határon a vándoroltatottakat, sőt, még karanténba sem szabad helyezni őket. Majd a németek kiszűrik azt a pár ezer AIDS-es és egyéb beteget. Ha közben nemi erőszakkal terjed a betegség, az sem gond. A liberális lányok nem lesznek az utcán. Csupa szír orvos és iraki informatikus érkezett. Némelyik még írni-olvasni is tudott. Azért látom a neten, hogy a német iskolában tanítják számukra az ÓRA, perc ismeretét. Pedig a többség nem jár iskolába közülük. Nem akar németül tanulni, s dolgozni sem. Megelégszenek a segéllyel, meg ami egyéb úton bejön nekik.
A német nép tiltakozott. Migráns szállások felgyújtása, elutasító magatartás. De Merkel nem figyelt rájuk. A svéd béketűrő. Azért már ott is volt tömeges verekedés, s lassan annyi svéd menekül el hazájából, ahány migráns érkezik hozzájuk. Csak a svédek félre tudtak tenni jövedelmükből annyit, hogy egy másik országban új életet kezdhessenek. Nekünk még a vonatjegy is drága lenne..
Európát nem csak a tavaly beözönlött másfél millió migráns terheli. Ugye, a volt gyarmattartók országába már régóta szivárog be a 3. világ népe. A franciáknál már legalább 6 millió afrikai bevándorló él. Ezek többnyire nem dolgoznak, viszont gondoskodnak a francia nép bővített újratermeléséről. Mivel jövedelmük elmarad az őslakosságétól, ezért frusztráltak, s szélsőséges cselekedetekre hajlamosak.
Bő egy évtizede én két kézzel szavaztam az uniós csatlakozása. Mert az eszme jó és nemes. De én egy demokratikus unióra szavaztam, ahol a vezetőséget a nép választja, s nem a HÉT VÁLASZTÓFEJEDELEM, mint a német császárt anno. Mert nem császárságot szerettem volna (plutokráciát sem!), hanem megszokott demokratikus életünket nagyban folytatni. Ma pedig egy Merkel által kinevezett bábfigura diktál(na), az EU népének meg kuss. Eldöntené, ki legyen a szomszédom, mennyit kereshetek itt a rabszolgaövezetben, s egy esetleges háborúban áldozzam érte életemet. Eldöntené, hogy a bevándoroltatott munkanélküli helyből magasabb életszínvonalat kapjon, mint az uniós emberek jelentős hányada. Ha a bevándorló bűnt követ el, akkor sincs kitoloncolás, mint az USA-ban. Mert szegény üldözött... (Bangladesből, Pakisztánból, Ceylonról, Haitiből..)
Egyenlőre, míg ilyen szegények vagyunk, nem kell tartani, hogy nálunk is nagyobb számban letelepednek a vándorok. De mi lesz, ha valami csoda folytán jobbra fordul sorsunk ? Vagy, ha a túlszaporodott afrikaiak, a globális felmelegedéstől is sarkallva, nagy tömegben indulnak el az immár bejáratott úton? Őket megállítja majd egy drótkerítés, ha a tenger sem akadály számukra? Lesz annyi töltényünk, ha majd jönnek, mint az oroszok ?!
A marokkói szabad szemmel látja a spanyol partokat. Mégis sokkal kevesebben jutnak át, mint Líbiából Olaszországba. A marokkóiak is a balkáni utat választották. Macerásabb, de biztos. Aztán elég a németeknél mondani, hogy "homokos vagyok", s máris maradhat. Mert a gonosz iszlám nem bánik kesztyűs kézzel a buzikkal, jogos az életveszély. Remélem, a németek kézzel fogható bizonyságot kérnek beállítottságukról. Vajon a görögök is üldözik a buzit?
Minden ország védi a határait, csak az EU nem. Vajon melyik vezető fog ezért börtönbe kerülni?!
A bevándorlás bűn. Bűn idehozni a semmilyen munkára sem alkalmas tömeget, amelyik a szociális hálót vette célba. Nekik hazájukba kellene vinni az egyszerű, betanított munkát. De az emberiség elleni bűntett idecsábítani a 3. világ képzett szakembereit is, mert ezzel bebetonozzuk ott a szellemi nyomort.

Vinnélek, vinnélek.. - Szenes Iván
Az EU megpróbálja pénzzel megvesztegetni az afgán kormányt, hogy fogadja vissza a hozzánk menekült politikai és háborús üldözötteket. Ám ez nem csak pénzben jelent majd sokat! 100 000 afgánt visszaszállítani fizikailag sem egyszerű. S hozzánk nem csak afgánok érkeztek liberális noszogatásra.

Migráns kontra migráns
Korábban Németországba érkezett migránsok szerint hiba volt mindenkit válogatás nélkül beengedni az országba...

Feltételezhetően hazudnak
Németországból az idén szeptember végéig 10 082 menedékkérőt akartak visszaküldeni Magyarországra az uniós menekültügyi szabályok alapján, és 248 esetben volt sikeres az eljárás - írta pénteken a Die Welt című német lap.
Ahogy a dublin netes változatát olvastam, ott az első unios állam szerepel, s nem pedig az első regisztráló állam. Hol az igazság ?!

Közös megoldás - Két év után megszületett. Vajh nem holtan?
A német belügyminisztérium szóvivője vasárnap elmondta a Weltnek: azt fogják javasolni Brüsszelnek, hogy a Földközi-tengeren keresztül érkező migránsokat szállítsák vissza egy észak-afrikai országba. A feltételezések szerint Egyiptom vagy Tunézia jöhetne szóba, ahol egy, az Európai Unió által felállított hatóság bírálná el a menedékkérők kérvényeit. Ezután értelemszerűen csak az a menekült léphetne be hivatalosan Európába, aki megkapta a menekültstátuszt.

Most már csak kéne találni egy észak-afrikai országot, ahol ebbe belemennek. Aztán eldönteni, mi legyen a sorsa a menedékjogot nem kapott vándoroknak? Ki eteti tovább?!
Nekem az is elég lenne, ha az olaszok, görögök és a frontex lemondanának a migránsimportról.


Virág helyett
Ausztria ezer eurót fizet az első ezer önkéntesen hazautazó menekültnek.. A miniszter szerint 2019-ig mintegy 50 ezer menekültnek kell elhagynia az országot. Befogadó nyilatkozat a visszatoloncolás célországától?

Na végre!
Az ENSZ észhez tért: "ne küldjön vissza menekülteket senki Magyarországra" !
Erre vártunk már régóta! Mert undorodunk az álszent neoliberálisoktól, akik Afrika partjaitól hozzák Európába a migránsokat, hogy aztán segélyen eltarthassák őket. Illetve a végképp semmire sem alkalmasakat a szolidarítás nevében kvótával a nyakunkra sóznák. Mert még nincs elég bajunk migránsok nélkül is...

Ciprasz, a migránscsempész még szabadlábon.
Pedig olasz kollégájához hasonlóan ő is hajórakomány számra hordta az illegális bevándorlókat Európába, hogy aztán kvóta szerint nekünk ajándékozza őket, bár munkanélküliekkel - hála a liberális gazdaságpolitikának - el vagyunk látva rendesen. Pláne analfabéta bevándorlók nem hiányoznak.. Szerencsére, az ENSZ belátta, hogy hazánkat már nem szabad jobban kifosztani nyugatról, hát önmérsékletre inti a söpredéket: ENSZ kérés
Közleményben kérte az ENSZ menekültügyi szerve, az UNHCR az uniós tagállamokat: egyetlen menekültet se küldjenek vissza Magyarországra, amíg a kormány nem hozza összhangba a menekültek és bevándorlók kötelező őrizetbe vételéről rendelkező törvénymódosítását az uniós jogszabályokkal és a nemzetközi joggal.
Mint ismert, a nemzetközi jog értelmében az illegális bevándorló nem menekült. A genfi egyezmény szerint a politikai üldözött az első biztonságos országig (Törökország, Görögország, Izrael) menekült, utána illegális bevándorló. Természetesen A NATO csapatok elől menekülő szírek nem kérnek a görögöknél menedéket. Igaz, görög papírokkal már törvényesen közlekedhetnének az EU-ban, de elesnének a német és a svéd segélytől, ami a magyar munkabérrel összemérhető nagyságú.
Orbán egyik oldalról nyitott börtöneiben több tíz illegális bevándorló senyved.

Ha hazánk kvóta szerint befogadna néger analfabétákat, a zömük nem maradna nálunk akkor sem, mert annyira nem buták, hogy ne látnák maguk előtt a kilátástalan jövőt. Viszont a befogadás napjától kezdve már nekünk kell a segélykeretet biztosítani számukra, bárhol is élnek.
Macron francia elnök: „Európa nem szupermarket, hanem sorsközösség”. Bizony, mindenben, pl a munkabérekben is sorsközösséget kell vállalnunk a franciákkal! Ha az én nyugdíjam is olyan magas lesz, mint egy luxemburgié, akkor dumálhatunk sorsközösségről.

Noha a dublini szerződés szerint annak az országnak kell lefolytatni a menekültügyi eljárást, amely uniós országba először beléptek, mégis csak 2017-ben 128 menekülő embert toloncoltak vissza Magyarországra nyugatról. 4 elemivel, ha valaki a térképre néz, már látja, hogy nem hazánk volt a migránsok belépési pontja. Képek sokasága bizonyítja, hogy a görögök hordták hatalmas hajókkal Európába a vándoroltatottakat. De kis ország vagyunk, s az erősebb kutyáé a demokrácia... S még van pofájuk szolidarítást kérni!

Az egyiknek sikerül..
Az elutasított menedékkérők hazajuttatásáért felelős tartományi kormányoktól kért adatok alapján a január-júniusi időszakban 12 500 elutasított menedékkérőt toloncoltak haza, ami csaknem 9 százalékos visszaesés az egy évvel korábbi 13 700-hoz képest. Közben az elutasított és az ország elhagyására kötelezett menedékkérők száma május végére 222 200-ra emelkedett a tavaly év végén regisztrált 207 500-ról.

Elvesztett illuziók
Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a jobbközép Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke szerint szinte lehetetlen kiutasítani a menedékkérőket Németországból.
Bizony, még elviekben is! Fizikailag meg egyenest képtelenség.. Szexre még jók lehetnek némi átneveléssel..

Grácia
Németország egyelőre nem küld vissza Magyarországra menedékkérőket, mert nem tarják megfelelő körülmények között az itt élő menedékkérőket- közölte a német belügyminisztérium.

Változó kor
A jövőben esetleg átértékelődik a szolidarítás fogalma, mely nemcsak a befogadást díjazná, hanem a határvédelmet is. Pl el lehetne süllyeszteni (természetesen üresen) Ciprasz komphajóit, ha ismét elkezdenék hordani az afgánokat Ázsiából Európába. Európa kikötőiben nem engednék partra szállni a vízum nélkül érkezőket. Leváltani a migránsimportban részt vevő unios vezetőket. A határvédelemért cserébe az őrző országok visszakaphatnák a vámbevételeket..

Toloncolnák a svédek
A mostani 17 ezer migráns esetében 12 ezren ellenálltak a rendőri intézkedésnek: elbújtak, megtagadták az együttműködést vagy más módokon sikerült elkerülniük a kitoloncolást. A maradék 5 ezer ember esetében pedig vagy nem hajlandó visszafogadni őket az anyaországuk, vagy a személyazonosításnál merültek fel problémák, így pedig nem lehet őket szabályszerűen kitoloncolni.

Ahol elkéne a toloncolás

Hideg északon
A szívtelen franciák igazán elszállíthatnák őket a meleg Afrikába! Igaz, ezzel lemondanának sok - Franciaországot felvirágzó - dolgos kézről. De ne legyenek ennyire önzők!
Vietnam politikai háborús menekültjei
Emellett nem hajlandóak megtanulni angolul, vagy bárhogyan beilleszkedni a társadalomba. Tán hazavágynak..

Sztrájk
Németországban rengeteg pilóta bojkottálja a menekültek kitoloncolását - írja a Deutsche Welle. A német kormány a Baloldali Párt adatigénylésére közölte, hogy a német légitársaságok pilótáinak tiltakozása miatt 222 esetben hiúsult meg idén a menekültek kitoloncolása Afganisztánba. A pilóták ugyanis nem akartak részt venni a kitoloncolásokban.
Pedig csodás tájak felett repülhetnének el! Ukrajna, Törökország, Szíria... Érthetetlen, hogy a németek meg akarnak szabadulni a gazdaságukat fellendítő afgán szakemberektől! Akik tavaly is szépen növelték a GDP-t. Meg a népességnövelés is kimarad, hogy az afgán-német szex elmarad..

(Neo)Liberálisok
" Soros György és az Európai Unió soha nem akart menekülteket kényszeríteni senkire."
"Miközben az Orbán-kormány 1294 menekült befogadása miatt veszélybe sodorja hazánk uniós tagságát"
Mint látjuk, a liberálisok szerint nincs kvóta, de ha nem fogadjuk be az 1294 fő (régen 300) segélyre bevándorlót, akkor az 1001. § alapján kizárhatnak bennünket az EU-ból. Bőr vastagon..
"A Liberálisok szerint nem lehet büntetlenül hazudni és gyűlöletet kelteni éveken keresztül."
Ez igaz! Ezért van ott a liberális párt, ahol van.

..a másik fél is
Staudt Gábor, a Jobbik vezérszónoka azt mondta: a Fidesz-KDNP ugyan azt próbálja elhitetni, hogy az egész ellenzék bevándorláspárti, de ez a Jobbik esetében jóval nehezebb ügy, hiszen a Jobbik a kezdetektől fogva elutasította a bevándorlás minden formáját.
Az előbbi mondatnak kétség kívül van igazságtartalma! Elvégre Molnár Gyula is 1 napig migráció ellenes volt, de aztán rászóltak.. Viszont Vona Gábor nem zárkózott el pár ezer segélyre érkező befogadása elől.

dino
Egy 23 éves afgán férfi katonaként szolgált, de az életét féltve Németországba menekült, ahol elutasították a menekültkérelmét. Szeptemberben kitoloncolták, de decemberben kénytelenek voltak visszaszállíttatni Németországba, mert a hivatal beismerte, hogy tévedett.
Vajh erre mennyi adóforint ment el? Lesz itt GDP..

Kinek pénze nincs azt lepik pattanások..
Az önként távozók ingyen repülőjegyet és csaknem 3 ezer eurót (több mint 900 ezer forintot) kapnak. Izraeli civil szervezetek úgy tudják, hogy az ország Ruandával és Ugandával kötött megállapodást az önként távozók befogadásáról.

Egyszer véget ér az út..
A migránsok hazaútját az IOM szervezi meg a biztonsági erők közreműködésével. A szervezet 500 és 1500 euró (155 ezer és 465 ezer forint) közötti összeggel segít minden egyes hazatérőt élete újrakezdésében.
Mindenki nem ér el "Kánaánba", német segélyre. A görög segélynél meg már otthon is jobban élt..

Ha megnyerte..
A dánoknak fogy a türelmük, mert Irak nem akarja visszafogadni a saját állampolgárait.
Kérjenek türelmet a németektől. Azoknak bőven van..
Problem: McKinsey submitted a report to Germany’s Federal Office for Migration and Refugees, titled “Return Management 2017,” predicting that the number of people ordered to leave but still in Germany will grow to 485,000 by the end of next year.
Németország lemondana - ha tudna - fél millió gazdaságfejlesztő bevándorlóról. De a kibocsátó országok ekkora áldozatot nem várnak el a németektől. Tán a kvóta segítene.. Hazánk sem fosztaná meg barátait ezektől a hasznos emberektől, de helyettük német mérnököket, orvosokat, szakmunkásokat szívesen átvennénk. 23500 illegális bevándorlót sikerült visszaszállítani erővel, valamint 51243 némi rábeszélésre önként hazament. De utánuk is újak jöttek, mert az EU határtalan szeretettel várja a vándorokat.

Aki fizeti a cigányt, az mondja a nótát!: Le kéne fogni a migránsbarátok fizetéséből a visszatoloncolás költségét!
További 150 millió eurót (47 milliárd forintot) fordít az Európai Unió a kitoloncolt jogosulatlan menedékkérők afrikai visszailleszkedésének támogatására, illetve arra, hogy a migránsok Afrikában is megfelelő védelemben részesüljenek – jelentették be hétfőn Brüsszelben.

Az afgán fiú

Az egyiknek sikerül..
A helyzet úgy áll, hogy az afgánokkal szemben ma csak a szíriaiaknak, az irániaknak és a szomáliaiaknak van esélyük arra, hogy menedékjogot kapjanak.
Nem verték nagy dobra, de Ausztriából már tavaly is visszaküldtek körülbelül 6800 afgánt, s ehhez 83 charter járatra volt szükségük. A jövőben mindenképpen több és saját charter járatra lesz szükségük, hiszen Ausztriában jelenleg 45700 afgán él.
Önként pénzért távozva: In 2016, IOM assisted 6,864 individuals to return to Afghanistan through its Afghanistan Voluntary Repatriation (AVR) programme.

Mondd mi az igazság
Ez volt a tizenkettedik deportációs járat Németország és Afganisztán között. Az illetékesek szerint 21-en utaztak a repülőgépen – írja az MTI. Az előző tizenegy kitoloncolás során összesen 198 férfit szállítottak vissza az ázsiai országba.
Mennyi az annyi? He said that this year over 750 Afghans were sent back to Afghanistan, compared to the figure of only 580 migrants in 2015.
Refugees
Afghan refugees make up the second-largest group of migrants in Europe. In 2015, approximately 200,000 Afghans — less than 4 percent of the 6 million Afghan refugees worldwide — arrived in Europe.
Házasodj, Ausztria!, ha nem tudod hazaküldeni a háborús afgán menekülteket.

Európa elrablása Soros városában nem félnek
Az amerikai szennylap firkászánál csak a migránsimport egyenlő a migráns krízissel. Nem látja át a problémát, vagy csak megdolgozik a pénzéért?
Ugye, a déli államok tevőlegesen részt vettek Európa elárasztásában. Ahol az EU gazdaságát fékezték le eltartásra váró milliókkal, s ebben bűnrészes volt a görög és az olasz miniszterelnök is. Vajon mennyi pénzt kaphattak Európa elrablóitól ?!
Mint tudjuk, a papírok nélkül érkezőket nincs hová visszaküldeni, de sok anyaország a papírokkal rendelkezőket sem fogadja vissza, néha még külön pénzért sem. Mert fia Európában bűnözésből olyan jól él, hogy a családjának is tud küldeni belőle szépen. S ebből az anyaország többet profitál, mintha direkt pénzt kapna az EU-tól.

Isten malmai
Megérkezett Kabulba az a mintegy negyven afganisztáni, akiknek Németország előzőleg elutasította a menedékkérelmét - eddig összesen 338 afgán állampolgárt küldtek vissza Németországból.
Hamar itt lesz a másfél millió..

A történelem kereke: Mint ismert, a 2 világégés között a zsidók Európában nem voltak szívesen látva. Minden ország igyekezett megszabadulni tőlük, hazánkat kivéve. Igaz, a külföldről hozzánk menekültek zömét a magyarok is továbbpasszolták. Lengyel zsidót, katonát dél felé, nyugatról menekülőket keletre. Mikor a keletre küldötteket megtámadták a német-ukrán fegyveresek, a közülük visszamenekülőket hazánk befogadta. Mint ismert, két tábor is volt Budapesten. Egy a magyar és egy a külföldről menekült zsidóknak. Ott élték át Budapest ostromát emberveszteség nélkül.
Azonban a zsidókat tényleg üldözték egész Európában. Ellenben a napjainkban hozzánk bevándorolni szándékozók Európán kívülről érkeznek, s a NATO elől menekülnek, meg a táborokban őket éheztető ENSZ személyzet elől. Meg kellene büntetni a NATO-t és az ENSZ-et...

Kőszeg Ferenc írásából megtudtuk, hogy ő egy kelet-afrikai néger törzs leszármazottja, csak a napfény hiánya miatt kifehéredett a bőre, mint a Májkell Dzsekszonnak. S nála a migráns (költöző) csak szitokszó. Pedig kellenek nagyon, mert a romák már nem szaporodnak olyan jól, mint régen. Megtenné helyettük a fekete is. Nem baj, hogy csak eltartásra jó és szexre! Fő, hogy a létszám teljes legyen.
Viszont dícséretére mondva, Magyarország lakosságából csak 1,5 %-ot lát Európán kívül születettnek. Vagyis európainak mondja a 25 %-nyi cigányt, de a magyar "őstörzseket" is európainak véli. Elvégre kaukázusiak, nem ?




Politika
Nyitólap