Életmód



Zsúfoltan

Építési és fenntartási költségek csökkentésére találták ki az emeletes házakban való népesség tömörítést. Ugye olcsóbb a telek, a közmű építés, a fűtés, úthálózat építés. Időmegtakarítás van a közelbe helyezhető közintézmények elérésénél s a centralizáció miatt olcsóbbak a szolgáltatások, legalább is a szolgáltatóknak. A középkorban még a védhetőség is számításba jött. Ráadásul a fokozatosan növekvő emberlétszám lakhatási igényét leggyorsabban a telep-szerű lakótömbökkel lehetett kielégíteni.

Tömbösítettek
Sokak öröme azonban csak ideig-óráig, a beköltözésig, szerencsésebb esetben kicsit tovább tart, majd kezdetét veszi a rémálom: feltűnik a problémás szomszéd, aki folyton avart éget, barkácsol vagy zajong. Rossz szomszédság török átok – régi mondás, de igaz.
Ezekben az ingatlanokban összesen évente 4-5 nagyobb probléma adódik. „Nagyobb ügynek számít például, ha valaki szétszedi a liftet, szétrúgja a bejárati ajtót, nálam mindkettőre volt már példa” – idézte fel, hozzátéve, hogy leggyakrabban valaki az életmódjával tud a körülötte élők idegeire menni. Hangos zene, alkoholista életmód, extra erős dohányzás – ezek a tipikus esetek, amelyek kiborítják a lakókat.

Törvény van a társasházak üzemeltetésére.
Minden törvény annyit ér, amennyit betartanak belőle.

Nem minden társasház zsenik közössége. Egy "ügyes" közös képviselő előtt aranybánya nyílik meg a fizetőképes közösségeknél. Persze, a NINCS-ből az ügyes képviselő sem képes lopni.. Szerencsére még egész tisztességes nyugdíjak akadnak, hol a pénz "könnyen jön". Viszont a kor haladtával a testi állapot mellett a szellemi erő is fogy. S ilyen esetekben a közös képviselő szinte bármit megtehet a kiszolgáltatott öregekkel. Lehet költséget emelni, a ház pénzét sajátként kezelni, haveroknak zsíros megrendeléseket adni, csak arra kell ügyelni, hogy a közösség egy-két hangadója a zsebben legyen, akik lakógyűlésen leugatják a kellemetlen kíváncsiskodókat.

Rezsicsökkentés

Papíron kiválóan működik. Ki van mutatva minden csekken, milyen hatalmas összeget spóroltunk meg a rezsicsökkentéssel. A számlák összege nem csökkent, mert az emberek észlelve a nagy árcsökkentést, hedonizálni kezdtek. Vagy csak a szolgáltató lett ügyesebb. Pl egy emeletes lakótömb egyben fizette a szemétszállítást a la 60 ezer/hó. Ezt megszüntették, s helyette lakásonként kell fizetni cca 2 ezret. Máris volt egy bújtatott áremelés. A hidegvíznél a vízközmű társaság nevezte át magát, s új cég új árakkal dolgozik.
A magáncég által végzett távfűtés helyét is egy Vagyonkezelő kft állami cég vette át. A gárda maradt, csak a cégtábla új. Már az átállásnál sokba volt, mert mindkét cég számlázott, s mindegyik fenyegetőzött a nemfizetők felé. Óvatos ember duplán fizetett. De minden átmenet elmúlik egyszer, aztán jönnek a "normál" számlák. Itt valóban bejött egy-két ezer forint csökkenés, de a gazdasági év végén benyújtják a számlát: 10-25 ezer Ft + költség. Mert túlfogyasztottunk. Nézem a melegvizet: Havi alapdíj: 164 Ft/m3. Ehhez jön a felhasznált (felmelegített) víz díja, ami 242 Ft/m3. Na meg a szennyvízelvezetés díja, ami 266 Ft/m3. Vízterhelési díj: 4,5-Ft/m3. (Mindez a melegvíz után, a hidegcsapot más cég számlázza)) Hődíj: 1.189,- Ft/m3, bár ez a bonyolítás miatt gigazsúlban van elszámolva, s nem köbméterre. Természetesen az én órám a köbmétert méri, innét kezdve már hittan az egész. De ez még elfogadható lenne (1800,-Ft/m3), viszont a ekkor jön a végelszámolás. Amikor kiderül, hogy túl keveset számoltak fel évközben, mindenből túlfogyasztottunk. Ez a távfűtésnél alapból hittan, de a melegvíz fogyasztás sem köbméterre megy, mert ugye, mégis több gigazsul (GJ) ment a vízmelegítésre, mint előzőleg kalkulálták. Nosza, fizessünk még 5-15 ezret rá. Panaszkodni meg ott a sóhivatal nevű osztrák találmány.

Liftezik a gyomrunk

Az 5 emeletnél magasabb házaknál liftet építettek be az idősek és betegek, meg az időhiányos fiatalok közlekedésének megkönnyítésére.
A lift nem ingyen működik. Már az áramfogyasztása sem semmi, de az még érthető és elfogadható. Ugye, az állam védi testi épségünket, ezért kötelező ellenőrzés van minden évben. Szerencsére ez csak mintegy 70000 Ft egyszeri kiadás. De az állam nem bíz semmit a véletlenre, így liftszerelőt is kötelező alkalmazni, liftenként és havonta 15-25 ezer forintért. Természetesen a liftszerelő nem javít liftet, arra külön ember és anyagköltség kell, a liftszerelő csak karbantart. Megzsírozza az integrált áramkörös vezérlőrendszert. De hát kötelező alkalmazni, mondják.. A lift néha elakad. Aki volt már nyári 35 fokban beszorulva órákra egy ilyen vasketrecbe, az nem vágyik oda vissza. De erre találták ki a liftügyeletet. Liftenként mindössze 100 000 forintért évente egy magánvállalkozó (nem a karbantartó!) vállalja, hogy a lift vészhívó jelére embert küld a helyszínre kiszabadítani a bennrekedt utast. Nem javít, csak lejjebb engedi a liftet az első elérhető emeletig, s kiengedi a bennszorultat. Persze, nyáron szabadságolások vannak, s előfordulhat, hogy épp az nincs, aki értene a lifthez. De erre van a rendőrség, amely ráér kimenni a telefonhívásra, s megpróbál tenni valamit a mentés érdekében..
Mint látjuk, a lift sem ingyen dolgozik. De úgy kell annak, akinek nem elég a földszintes ház, hanem mindjárt egy 10 emeletest akar!

Együttélés

Mint a közhely mondja: A hasonló a hasonlónak örül. Ezért is van többek között annyi gond a multikulturalizmussal. Nehezen toleráljuk a másságot. Mert kilóg a sorból a fekete bárány..
Éjfél felé voltam fültanuja, amint a részeg 80-as IQ-ju csoport épp hánytatta a mellettem levő parkban az egyik "hölgytagjukat". Egymással elég ordenáré módon beszélve, amihez két hányás között a "hölgy" is csatlakozott. Emeletes házunk - nem éppen szellemi frissességéről ismert - egyik nőtagja nem bírt magával, s elküldte a "hölgyet" melegebb éghajlatra. Na, ez az olaj kellett a tűzre. Ha eddig a társaság csak hangosan beszélt, innét ezt felváltotta az ordítás. A nyári meleg miatt nyitott ablakoknál bizonyára számos serdülő gyermek ébredt, amint a lekiabálót a szexuális élet alpáribb szavaival illették, s megfenyegették a jövőre nézve. Mivel a csoport fiatalokból állt, így a "Hívom a rendőrséget" szavakra nagy kiabálással odébbállt.

Felrémlett előttem, hogy milyen szép lehetett az ősöknek a hegyen harmoniában élni, csak azt nem tudom, hogy oldották meg a piszkos, primitív munkák elvégzését? Magad uram...

Álmosítónak lefekvéskor TV-t nézek. Nagyon értelmesen elmagyarázzák, hogy az amerikai szesztilalom idején magasra szökött az alkoholfogyasztás, s a bűnözők széles rétege gazdagodott meg a "tiltott gyümölcs" forgalmazásából. Felvetődik, hogy a "marihónalja" fogyasztásának engedélyezése nem csökkentené-e a bűnözést. Ugye, ha a füves cigi legálisan, olcsón kerülne a boltokba, akkor a bűnözők kiszorulnának a piacról. Ha esetleg eltörölnénk a 10 parancsolatot, akkor meg teljesen megszünne a bűnözés? Mert ha nem bűn ölni, akkor már az nem is érdekes..
Sokan gondolhatják, hogy a szenvedélybetegek csak önsorsrontók, joguk van rendelkezni a testükkel.
Persze, csak aztán nekem kötelességem gyógyíttatni a megbetegedett testét. Aztán, a szenvedély pénzbe kerül. S ha az nincs, akkor szerzünk bármi áron. S mivel a beteg munkaképessége csökkent, a "bármi ár" a bűnt jelenti.
Hasonló a gond a prostitucióval is. Ugye, ott sem a két ember kölcsönös megegyezésével van a baj. Hanem, ahol jobb pénz van, ott megjelennek a bűnözők. S mint olvasom, Sopronból is egyre több lányt rabolnak el, hogy aztán valamelyik demokratikus országban boldoggá tegyék őket naponta sokan. Ilyen a szűkebb környezetemben is volt, míg az arabnak látszó társaságot a rendőrség le nem fülelte. Akik munkájuk gyümölcseként megszerzett szép autójukkal járták a várost, aztán a kisforgalmú részen gyalogló fiatal nő mellett megálltak, s berángatták a kocsiba. Onnét már egyenes út a kuplerájba...

Az élelem bére

Potenciálkülönbség
90,7 százalékkal visznek haza többet a legnagyobb átlaggal rendelkező megyékben dolgozók, mint azok, akik a legkisebb átlagos nettó bért regisztráló megyében végzik munkájukat.

Kávé tér oda
A kis- és középvállalkozások (kkv) csaknem kétharmada nem tervezi béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit a következő egy évben, az év eleji átmeneti javulás után az idei második fél évben folytatódott a csökkenő trend, amellyel újabb mélypontot ért el a cafeteriát tervező cégek aránya - derül ki a K&H kkv-bizalmi index adataiból.

Diplomások Magyarországon 2016
A diploma, két beszélt idegen nyelv és a kellő ambíció sem tud távol tartani a közmunka csapdájától, ha egy Budapesttől távoli kis faluban élsz, és a szüleid nem tudnak anyagilag támogatni. Nóra egyetemre ment, mert úgy érezte, többre hivatott annál, mint hogy árkot tisztogasson, de kezdi úgy érezni, hogy nem sok értelme volt. Hónapok óta pályázza az álláslehetőségeket, de vidékről lehetetlennek tűnik munkát találni a fővárosban.
Volt olyan népszónok, aki az oktatásba fektetne több pénzt, mert az a jövő útja. Mert azért mégis jobb egy diplomával a zsebben mosogatni Londonban, mint képzetlenül!
Az értelmesebbek hozzátették, hogy az oktatást a hiányszakmákra kellene kihegyezni, vagyis a diplomások közül orvos, informatikus, mérnök, a szakmunkák közül pillanatnyilag mind nyerő, mert mindben hiányok kezdenek mutatkozni az elvándorlás miatt. Mert sok urunk nem volt rest, se gyáva...


Mondhatná valaki, hogy romaként nehéz ügy a munkahelykeresés. Viszont Baranya kapcsán olvastam róla, hogy ott 952 diplomás munkanélküli leledzik. S nem hinném, hogy mind roma.. S hol van a romák esetében Farkas és Kolompár polgártárs?

Csellengők
Az ország szegényebb területein egyre gyakoribbá vált, hogy a 16-17 éves fiatalok az iskolából kikerülve rögtön közmunkássá váltak. A jelenségre a Belügyminisztérium is felfigyelt, márciustól ezért már csak nagyon indokolt esetben engedik meg ezt. Ennek eredménye viszont még több csellengő gyerek: ők se iskolába nem járnak, se a közfoglalkoztatásba nem férnek be.

Somogyország: A cikk szerint az Alföldről importálnak segédmunkást az Ormánságba. Ennek némileg ellentmond, hogy Cserdi polgármestere szerint a közmunka jóformán az egyetlen munkalehetőség az Ormánság felé. De Pécsről is évente több ezer ember vándorol nyugatra megélhetés után..

Fogyókúrán A munkanélküliség, az éhbérért dolgoztatás kivándorlásra ösztönözte népünket. Már a hagyományosan hazánkban foglalkoztatott szlovákok is 30 %-kal magasabb bérért dolgoznak. Vállalkozóink, gyárosaink mindent ellopnak ?!

Mint hal a vízben - élünk.
„Nem túlzás állítani, hogy a Csendes Óceán kihalt. A benne élő élővilág 90%-a kipusztult a szennyeződés és a vízben keringő radioaktív izotópok miatt, a megmaradt állatok jó része pedig súlyosan beteg.”
Természetesen az atomkísérleteknek ehhez semmi köze! Fukusima az egyedüli bűnös. A képen láthatjuk, hogy a Kuro-Shio áramlás is megváltoztatta formáját.

Óriási pénzeket utalnak haza a külföldön dolgozók - mi lenne enélkül? Ennél rosszabb a helyzet! Mi lesz velünk, ha ez így marad? Miből lesznek a közkiadások? Mi lesz, ha a fiatal végképp letelepszik, s már nem utal haza? Családot ott alapít, engem meg a Kalányos Kázmér fia tart majd el.. Miből lesz TB ? Csak el kellene már kezdeni az ipar szerkezetének átalakítását hazai rablókkal. Akik nem rohannak el a profittal, hanem itt fektetik be. Persze, a munkabéremelést még a külföldiekkel kell végrehajtatni, mert a magyar vállalkozónak szívéhez nő a pénz, s nem óhajtja bérként átengedni.

Vállalat temetés
A magyar vállalatok tönkremennek. Ha bért emelnek azért, ha nem emelnek, akkor pedig azért. Csökkenteni kell a járulékokat. Mondjuk, én nem bánom, csak ne a nyugdíj vagy a TB járulékot. Mert az állítólag ma is kevés..
Szerencsére a miniszterelnökünk most járja ki, hogy kinyíljon a határ az ukrán olcsó, jól képzett munkaerő számára, amellyel feltölthetik a szocialista gyárosok munkaerő állományukat. Jöhet az ukrán MA fia. Már aki nem ment eddig a lengyelekhez vagy a szlovákokhoz, ahol nyelvbarátabb környezetben magasabb bérért dolgozhat.
Jön a járulék csökkentés - Veszélyben a 0,9 %-os nyugdíjemelés.
A döglődő görögöknél így is 3-szor magasabbak voltak a nyugdíjak. Nálunk már a csökkentett rezsit is alig tudták kigazdálkodni - a dolgozók. Nyugdíjasaink zöme 100 000 Ft (300 Euro) ellátásból él /nem említve az 50 ezer alattiakat/, ami az illegális néger bevándorló segélyével mérhető össze.

Járványügy

Ismét pusztít a h2no3 vagy milyen vírus a madaraknál.
Az ország számos területén már elrendelték a tenyésztett baromfik zártan tartását, főleg vadmadarak pihenőhelye, folyók, tavak térségében. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint a H5N8-as típusú madárinfluenza mintegy két hónapja bukkant fel, a fertőzésveszély 2017 tavaszáig fennáll az Európai Unió területén. Ez a negyedik bizonyított, kontinenseket átszelő fertőzési hullám 2005 óta. A madárinfluenza esetében a lappangási idő rövid, általában 1-3 nap.
A múlt ismétli önmagát. 3 millió brit azonnal felhagyott a marhahús evéssel. Kerge marha állattartók: A kiváltó ok: surlókóros birkák húsát használták fel a (növényevő) tehenek takarmányához.
Enni vagy nem enni? Eszed, amire futja a létminimum alatti jövedelmedből.
Tele van a határ döglött vadmadarakkal ? Heureka! Európa több országában is megtalálták már vadon élő madarakban a hazánkban baromfi állományokban megbetegedést okozó madárinfluenza törzset. Németország és Ausztria is értesítette az EU Bizottságot, hogy több száz vadmadár elhullását észlelték. A magyar ornitológusok hallgatnak? Cigánygyerekek helyett..

Vadmadár támadás alatt Bács-Kiskun megye! Madar nép: Fel, támadunk!..-)
Újabb madárinfluenza megbetegedéseket találtak három magyarországi településen, a vírus jelenlétét mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a Bács-Kiskun megyei Bugac, Kisszállás, és Kelebia településeken.

Bács-Kiskun megfertőzte Németországot. Innét már egyenes út vezet az alacsony baromfihús árának növeléséhez. Mert mindenki beláthatja, hogy ha leölik a tollasokat, akkor hiány lesz. S ha valamiből kevés van, akkor felmegy az ára. Lám, az Isten meghallgatta a baromfi ágazat könyörgését..
Illegális határátlépés - Madárinfluenza Délvidéken. Hat tyúk halála Újvidék közelében H5N8 fertőzés miatt.
A madarakat lelövik, ugye? Miután a magyar baromfitenyésztők megfertőzték a germán vadmadarakat, majd a borzalmas H5N8 vírust átküldték a határon délre, most megsemmisítik a saját állományukat. Mert emberre nem veszélyes, állateledelnek alkalmatlan a fertőzött baromfi. A sok 10-30%-os áremelés mellé aztán jöhet egy komolyabb baromfihús áremelés is. Vajon tellik majd a farhátra az 1,6 %-os emelésből a nyugdíjasnak? Idén a közeli boltban 130 Ft-ról már 150 Ft-ra nőtt a csirkefarhát kilója, s még most jön az áremelés?!

A baromfihús áremelés elmarad, mert a kormány 17 %-kal csökkentette az ÁFÁ-t, amin a termelők és kereskedők megosztozhatnak. A bevételből lehet 10 % minimálbér emelést végrehajtani. Árnövekedés 10 %, bérnövekedés 10 %, pénz az ablakban. Persze, ezzel a kincstárjegyen is 10 % lesz a veszteség..

Az ÁFA csökkentésnek csak hatósági áras termékeknél van jelentősége. Mert szabadáras termékeknél az árat a kereslet határozza meg, nem pedig a költségek. Amíg van rá vevő, addig emelkedik az ár..

Élünk és meghalunk

Új veszedelem - The walking dead.
Brit statisztikák szerint 2015-ben először fordult elő, hogy a leggyakoribb halálokká a demencia (időskori elbutulás) és az alzheimer-kór lépett elő. A szív- és érrendszeri betegségek ezáltal a második helyre csúsztak vissza – írta a Heise.de. Jósok a kórrol.
Talán kevesebb aluminiumot tüntet el a nemzetiség, több kerül a szervezetünkbe?
Még alumnium. Az alumínium adalékanyagok engedélyezettek az élelmiszeriparban, azaz az élelmiszerek jelentős mennyiségű alumíniumot tartalmaznak részben az adalékanyagok miatt, részben a feldolgozás során kerül az élelmiszerekbe alumínium szennyezettség. Alumínium található számos dezodorban, oltásokban, allergia elleni injekciókban, számos savlekötőben és a légszennyezettséggel is jelentős mennyiséget lélegzünk be (Saiyed és mtsi., 2005). Az emberek naponta 3-50 mg közötti mennyiséget fogyasztanak alumíniumból. Nancy Chuchu és munkatársai 2013-ban 30 csecsemőtápszert vizsgáltak meg, s mindegyikben jelentős mennyiségű alumíniumot találtak (Chuchu és mtsi., 2013). Nem tudjuk, pontosan miként okoz az alumínium neurodegeneratív betegségeket, de a szerepe bizonyított Alzheimer, Parkinson betegségekben és szklerózis multiplexben.

Minden politikus hazudik?
Az igazság az, hogy a koszorúér-és érrendszeri betegségekre, előnyös hatása lehet a nikotinnak. Ezzel a tájékoztató írással arra akarok rámutatni, hogy a dohányzás nem csak a tüdőrák, de az Alzheimer-kór ellen is hatásos védekezés. A világ NATO által gyakran permetezett területein riasztóan megnövekedett az utóbbi megbetegedések száma, miközben sorra halnak meg körülöttünk olyan emberek tüdőrákban, akik életükben sohasem dohányoztak. Bár nagy számokat emlegetnek halálozási okként a tüdőrákot megnevezve, de patalógus és korboncnok ismerőseim, és barátaim nem tudják ezt megerősíteni. Talán ezért dohányzik szinte mindegyik az általam ismertek közül.
Dohány: Külsőleg: sebeknél és daganatoknál alkalmazható. Meg kell jegyeznem, hogy az ilyen esetekben a leveleket össze kell zúzni, vagy vízbe áztatva a sebekre kötni.
Népbetegség Az Alzheimer-kór 2015-ben 1,54 millió halálos áldozatot követelt világszerte, ami több mint a duplája a 2000-ben mért adatoknak – derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tizenöt évet vizsgáló jelentéséből.

Grafikon származása

Tüdőrák
1975 férfi: 3414 Nő: 755 Összesen: 4.169 elhunyt
1980 férfi: 4167 Nő: 992 Összesen: 5.159 elhunyt
1990 férfi: 5416 Nő: 1492 Összesen: 6.908 elhunyt
2000 férfi: 5727 Nő: 2097 Összesen: 7.824 elhunyt
2008 férfi: 5597 Nő: 2733 Összesen: 8.330 elhunyt
A többi statisztika szerint a 2008 utáni években ezen a 8000 körüli számon stabilizálódott a tüdőrákban elhunytak száma Magyarországon. Nem látom tisztán, mitől a dupla emelkedés, miközben a mezétlábas cigarettákat kivonták a forgalomból, s a filteres ára az egekbe szökött. Ma hazánkban egy dohányos 8 szál filteres cigarettát szív el naponta. Mondjuk, a tüdőrákmentes korban apám 50 szál mezétlábas Kossuth cigarettát szívott naponta. Lehet, hogy a filter okozza a rákot, s nem a dohány ?! Mint a mellékelt grafikonból kitűnik, nincs egyértelmű korreláció a dohányzás és a tüdőrák között.
Más forrás szerint Európa éllovasai vagyunk a daganatos betegségeket illetően. 100 ezer lakosra 361 jut, míg a finneknél csak 223 daganatos halál jut 100 ezer lakosra. Csökkenő fogyasztás. A töredékére csökkent fogyasztás bizonyára a tüdőrákot is töredékére csökkenti.

HVG szerint: 1970-ben 3076 beteget tartottak nyilván, 2014-ben már 21 ezret. (Igaz, az összes beteg számának növekedését a kemoterápia fejlődése is erősen befolyásolja, azaz tovább élnek a betegek.) Mint látjuk, a betegek száma 7-szeresére, a halottaké duplájára nőtt. A cigaretta fogyasztás pedig töredékére csökkent. Tüdőrák napjaink morbus hungaricusa. Csak 1 maradhat?

Miért?
- Tavaly jelent meg egy uniós felmérés, amely szerint a százezer férfira jutó tüdőrákos halálesetek számát tekintve Európában listavezetők vagyunk Miért?
- Erre nagyon egyszerű a válasz. Fogalmunk sincs. A dohányos görög, német, osztrák férfiak is sokat szívnak, még sem olyan rosszak az adataik. A stressz, a pesszimizmus, az életstílus bizonyára hátrányosan befolyásol, de ezek a hatások nincsenek egyértelműen kimutatva. (Mondjuk, görög nyugdíjjal én is kevesebbet stresszelnék, luxemburgi minimál nyugdíjjal meg az élet császára lennék..)

Eredet:
Az amerikai indián őslakosság rituális szertartások során használta a dohányt, vallási célból (az ember gondolatait és imáit a kifújt dohányfüst az egekbe emeli); és már ők is alkalmazták gyógyító célból: mint fájdalomcsillapítót (fül- és fogfájásra), sebek kezelésére, és gyógynövény keverékben megfázás, asztma és tuberkulózis (morbus hungaricus) gyógyítására.
Félreértések kerülésére: Nem azt mondom, hogy hajrá, dohányozzon minden ember egész nap! Miképpen azt sem írtam, hogy más gyógyszereket szedjünk indokolatlanul és nagy mennyiségben. De akinek szükséges, annak a kellő dózisban a dohány gyógyszer.

Vajon az első dohányosok miért szoktak rá a füstölésre? Emlékszem, anno napokig kínlódtam, amíg sikerült letüdőznöm a "férfivá avató" cigarettafüstöt. Kellemetlen volt nagyon, mint a későbbi leszokás. De az én fiatal koromban szinte minden férfi dohányzott. S akkoriban fele ennyi volt a tüdőrákos, mint napjainkban. A "chemtrail"-hez nincs tudásom hozzászólni, de egy hivatalos írást sem láttam, hogy miért és mit permeteznek ránk felülről. Hogy nem kondenzvizet, az azért biztos..


Alzheimer gyógyszer
A betegséget nem gyógyítja, de a lyukas fog állítólag regenerálódik általa. Így se rossz! Mondta a suszter is, amikor az ajtó mellett álló inasához vágta a kaptafát, de csak az ajtón épp belépő anyósát találta el.

Chemtrail: Az elmélet 1996-ban kapott szárnyra, amikor az a vád érte az Egyesült Államok Légierejét, hogy szándékosan rejtélyes anyagokat juttat a levegőbe, szokatlan légköri jelenségek kíséretében. Tessék megnézni a statisztikákat az alzheimer kór expanziója és a chemtrail kezdete között! A széles, nehezen oszló csíkok először a brit nyelvterületen jelentek meg, de később a Föld számos pontján tapasztalhatták, Kína kivételével. Ott mások az időjárási viszonyok..

Tüdőrák egyéb oka: Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség becslése szerint 2013-ban például csaknem 14 ezer olyan korai haláleset történt hazánkban, amelyet a légszennyező részecskék, az ózon, vagy a nitrogén-dioxid koncentrációja váltott ki. (A daganatos megbetegedések között hazánkban élen járnak a légzőszervi esetek.)
Nem tudjuk hál' Istennek, mi okozza a tüdőrákot, így mindenre ráfoghatjuk, amit a polgár nehezebben fogadna el. Sugárzó arccal.

Rágyujtottak - 1 milliárd ember a halállistán
Már a náci orvosok is letiltották a frontra vonuló katonák cigaretta adagját, mert fő az egészség! Még az alkoholról, szexről kellene leszoktatni az embereket, majd csak egymásnak esnek idegességükben!

Snow White és az élelmiszerellenőrök
Ez nem kevesebb, mint 2366 terméket jelent, amit antibiotikummal, gombaölővel, rothadásgátló anyagokkal kezeltek, igaz, a határértéket „csak” 71 lépte túl. Az érintett termékek egy része, például a görög eper, a kínai lencse, a török szőlő és a kenyai banán Magyarországon is kapható. Találtak olyan szőlőt, amiben nem kevesebb mint tizenkilencféle kémiai anyagot mutattak ki! Én csak a NÉBIHben bízom!

Élen járók - Rákbetegség
Az évi 30-33 ezer áldozat a lakosságszámhoz viszonyítva nem csak Európában, de világszinten is a legmagasabbnak számít. Az újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos megbetegedések száma az 50 ezret is meghaladja évente. Elsőnek lenni a rákban (nukleáris felhők?). Bár dohányzásban kissé elmaradtunk.

Méreg vagy orvosság?

Ambrosia Arte-misii-folia - Parlagfű. Greek ambrosia "food of the gods", feminine of ambrosios, immortal from a-, not + brotos, mortal from *mrotos from Indo-European *m?-to, dead. A tengerparti parlagfű (Ambrosia Maritima) görög a neve: bromousza. Ancient: Ambrosia (Dioscurides írása után).
Dr. Juhász Miklós írásából (is) megtudhattuk, hogy az Ambrosia Artemisiifolia nevet Linné adta a növénynek 1753-ban, feltehetően egy Amerikából kapott préselt növény alapján. Az "Artemisiifolia" névnek nincs köze Artemis holdistennőhöz, sem a Hold tüzéhez. Egyszerűen a hasonlóság alapján az "artemisia" (üröm)-levél után adta a nevet. Az "Ambrosia" a családnév és az Artemisiifolia növénynév. A családnév állítólag nem az istenek eledeléből (ambrosia) jön, hanem szent Ambrosius neve alapján, s a reverenda (szoknya?) alapján módosulhatott Ambrosia-ra. A szárazságtűrő mediterrán parlagfűfélék évente 5-10 kilométeres “sebességgel” közelítenek Magyarországhoz. Viszont a térképek szerint Európában a Duna és a Rhone vidéke a legfertőzöttebb. (Itt van Amerika!) A parlagfű (ambrosia) nemzetség 42 faja közül csupán a tengermelléki parlagfű őshonos Európában - nevezetesen a Mediterráneumban. Nálunk érzi legjobban magát a parlagfű.
Közülük a paulitin és az izopaulitin tumorellenes hatását igazolták. A koronopilin a fehérvérsejtek mitotikus osztódását gátolja meg. A partenolid antimikobakteriális hatással rendelkezik. A pszilosztahiin A és C szeszkviterpénlaktonok a sejtosztódást gátolják.

Büntetés terhe mellett: Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (továbbiakban Tv.) 17. § (4) bekezdése értelmében köteles a földhasználó az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani. Törvényesen pusztítandó!

Természetgyógyász: Immunrendszer erősítő gyógynövény a parlagfű, Ambrosia artemisiifolia. A Parlagfű-egy inteligens gyógynövény! Őssejtszaporító és a rákot is gyógyítja (ezoteria!). Lajos atya Az ürömfélék hasznos növények, gyógyításra és ételek, italok készítésére használják őket. Például a likőrök, borok közül nagyon finom az ürmösbor, vagy a likőr. Elmondta, hogy a múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt. Aromaolaját aroma mécsesekben hevítették, de lehetett kapni a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is. A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken. Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem glutén- és laktóz érzékenységnek! Ugye mekkora csúsztatás! Nagyon sokan allergiásak a pollenekre (ürömfű, repce, paréj, libatop, stb), s nemcsak a parlagfű pollenjeire, s mégis a parlagfű van kikiáltva fő ellenségnek!
Hideget-meleget
A virágzó növény teáját a népi gyógyászatban helyi vérzések és gyomorbetegségek ellen használták. Szétmorzsolt leveleit az indiánok rovarcsípésre, gyulladt sebre rakták. A levelek főzetét fejbőr lemosására, bőrbetegségek gyógyítására, borogatását elfertőzött sebek és szemgyulladás kezelésére használták. Összehúzó hatású teája bélgörcs, székrekedés, hányás, mellhártyagyulladás és láz ellen jó. ..was used in teas for various medicinal purposes by several Amerindian tribes. Amerindians used the juice from crushed leaves on insect stings to reduce the pain (Moerman, 1998,p.66).

A szakember: Kiss és munkatársai összefoglalták a parlagfűből eddig kimutatott szeszkviterpéneket. Listájukat érdekességként bemutatjuk (1. táblázat). A növény szeszkviterpén-laktonok egy részét az állatok és a rovarok távoltartása miatt állítja elő. Közülük a paulitin és az izopaulitin tumorellenes hatását igazolták. A koronopilin a fehérvérsejtek mitotikus osztódását gátolja meg. A partenolid antimikobakteriális hatással rendelkezik. A pszilosztahiin A és C szeszkviterpénlaktonok a sejtosztódást gátolják. Érdekes (negatív) szerepe is van a szeszkviterpéneknek, ha egy parlagfű növényt megérintünk. A virágzás előtti parlagfű nem okoz szénanáthát, a növény érintése azonban sok embernél kontakt dermatitiszt okozhat. Okozója a szeszkviterpén tartalom.

Szegedi kutatók patkányokon vizsgálták a parlagfű lekvár hatását. Veseelégtelenséget és agytömeg változást tapasztaltak. Ezek alapján a lekvár patkányoknak nem javallott. Immunterápia Próbálták már? A képen immunis emberek kaszálják...

Nem vagyok biológus, különben sem tisztem az igazságszolgáltatás. Viszont felhívnám a figyelmet arra, hogy a parlagfű nem azért szaporodott el nálunk, mert magyarbarát, vagy mert nem irtják. Mint a neve is mutatja, túl sok a PARLAG hazánkban. Tessék művelni kerteteket! Az ATV megszámolta: Pontosan 2 millió ember életét keseríti meg a parlagfű. 8 millióét pedig megédesíti?

Maradjunk annyiban, hogy Magyarország urainak legfőbb problémája az egyesek szemében gyógyszernek minősülő dohányzás és parlagfű betiltása. Mert ez a kettő ritkítja népünk sorait a bevándoroltak szerint.

Mix

Csapvíz
Vajon miért vesszük meg a boltban 100.000 Ft/m3 áron az ásványvizet, amikor a csapvíz csak 600 Ft lenne? (Bukfenc emlegetett a HírTV-ben valahol valamiféle kútmérgezést, de már nem emlékszem a sztorira..) Rákerestem: Ez a kútmérgezés nem az a kútmérgezés. Már sokszor ittam csapvizet, s még nem vagyok rákos. Bár kétségtelen, hogy a rákos esetek szaporodnak hazánkban is. De mi a cigarettától is tüdőrákot kapunk más nemzetekkel ellentétben..

Igaza van!
„Üzennék valamit azoknak az embereknek, akik azt mondják, a nők, akik kihívó, lenge ruhában mutatkoznak, kiáltanak az erőszakért. Nos, ő itt a kutyám. A kedvenc étele a steak, amit – igen, jól látjátok – neki szemmagasságban tettem az asztalra. A kutyám mégse nyúl hozzá. Miért nem? Mert azt mondtam neki, hogy nem szabad. Ha a kutyám jobban nevelt, mint amennyire te az vagy, gondold át az életed.”
Bizony! Ez pontosan olyan, mintha hibáztatnánk valakit, aki nagy köteg pénzt lobogtat, aztán magányosan besétál egy éjszakai parkba. Persze, kirabolják. Pedig mondta, hogy az bűn, ne tedd! Ergo, nem az áldozat a hibás, hanem a rabló. De valahogy nem szakad meg a szivem..
Ha egy lányra rátörik az ajtót és megerőszakolják, akkor minden együttérzésem az övé. Viszont, ha berugva hever a diszkó parkjának füvében, s egy talicska arab átmegy rajta, hát nem annyira sajnálom. De jogilag természetesen mindegyik eset erőszak. Csak van, aki minden emberileg elképzelhetőt megtesz, hogy védje magát, s van, aki minden emberileg elképzelhetőt megtesz, hogy áldozattá váljon.

Marihónalja fogás
A szerb határon 60 milliós marihuana szállítmányt koboztak el. Liberális Gábor a jövő héten mást fog szívni..

Kútmérgezés? "az amerikai Capitolium termeinek csapjaitól az ugandai Viktória-tó partjáig nők, gyerekek, férfiak és kisbabák isznak műanyagot minden pohár vízzel". Fogj egy ásót! Legyen saját kutad!

Szellem a palackból
A fekete halál a múlt században eltűnt a bolygóról. Mindössze 2 laboratóriumban maradtak fenn mintapéldányok. Valahonnét elszabadultak.

A halántéklebeny daganata, avagy a vallásos hit. Korábban egy 60 éves nőnél az után diagnosztizáltak rákot, miután elkezdett kommunikálni Szűz Máriával.
Bár a magyar wiki a "tempus=idő" szóból eredezteti az angolok temple=halánték szavát, valószínűbb, hogy a vallásos élményekhez kapcsolódó halántéklebeny a "templom" átvitt értelmezése. Félreértések elkerülésére: Nem azt állítottam, hogy a vallásos emberek tumorral szenvednek..

Ismét felmelegítették az ütközőben a vitát a demográfia kapcsán: Milyen jó lenne a 2,1-es népszaporulat! Lám, a nyugatiak már nem férfiak, ott már tragikus a népesség csökkenés, amit csak debil bevándorlókkal lehet kompenzálni.
Olyan ez, mint a munkanélküliséget kompenzálni nagyon alacsony bérszinvonalú gyárak bevonzásával. A munkanélüliség szűnik, de a nyomor állandósul.
Hazánknak nem sok, hanem első sorban kevés, de magas munkavégző képességű emberekre lenne szüksége a felemelkedéshez. Ehhez pedig a jó munkás családok szaporodását kellene elősegíteni, nem pedig az állampolgári jogon adott családi pótlékkal serkentett munkátlanok bővített újratermelését kell fokozni.

Kórházban - család nélkül.
Ugye, nem a családi pótlék miatt születik a gyermek. Természetesen a fő ok a tovább élésünk génjeinkben, de azért az sem árt, ha valaki öreg korodban rád nyitja az ajtót néha. Vagy megnézi, élve maradhatsz-e a kórház kosztján? Mit eszel, ha idegenek törnek be hozzád öreg korodban, elviszik pénzedet? Ha nincs erőd lemenni a boltba?...

Influenzában halt meg az elmúlt tíz napban Romániában 8 beteg, ahol így 16-ra emelkedett a ragályos betegség áldozatainak száma.

Összeesküvés vagy csak elmélet? Hungary under attack? "Soros" terv.

Sötétzöldek
Ha rántotthúst eszünk, oda a zöldek gyerekeinek jövője. Mert túl sok az állat..
Mi lenne, ha csökkentenénk a Föld népességének számát? Minden ország vigye le lélekszámát a területének eltartó képessége szerint. S aztán mindenki döntse el, mit szeretne enni.. Mindenesetre nekem úgy tűnik, hogy inkább hektikus lett az időjárás, mint globálisan meleg. Az USA például ritka kemény telet élt meg. Nekünk meg enyhe tél, de kemény tavasz jutott. Ausztráliának pedig forró nyár.

Menekülő ember
Toni Giugliano, a skóciai mentális betegségeket kutató központ orvosa úgy nyilatkozott: "Tisztán látszik, hogy az elmúlt években megnőtt a mentális betegségekkel küzdők száma. Rá kell jönnünk, meg kell értenünk, hogy mi okozza ezt. [Mi változott az utóbbi években ?!] Demokrácia a királyságban.

Tisztogatás - Kásler tiszta lappal akar indulni.
az egészségügyért felelős államtitkárságon nem csak a távozó Ónodi-Szűcs Zoltán (utódja Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet volt vezetője) közvetlen munkatársait cserélik új emberekre, hanem a kizárólag szakmai feladatra szerződött helyettes államtitkárokat is, és csaknem valamennyi háttérintézmény vezetőjét is elküldték.

A liberálisok szívni akarnak. A liberális párt tagjainak ideiglenesen engedélyezném, hogy megszívják.
Bősz Anett megalapozottnak tartja a Sargentini jelentést, s fél, hogy "bekerül a parlamentbe egy olyan erő, ami kiszolgálja a krízis miatt megjelent társadalmi indulatokat."

Népfogyatkozás - Betiltani a kivándorlást?
Persze, nem a mennyiség az elsődleges, hanem a minőség. Miként a gyárépítésnél sem az összeszerelő üzemeket kell erőltetni, hanem a kvalifikált munkahelyeket létesítőket segíteni.
Mint ismert, a demográfiai fordulat hazánkban a rendszerváltáskor következett be. Nem kellett volna?

Rovarvilág

Méhednek gyümölcse?
Vizsgálat indult, hogy kiderítsék, mi okozta a június végi méhpusztulást hazánkban - a méhek a napraforgótáblákban kezdtek el pusztulni, távol a kaptártól.

Élünk és meghalunk
Érthetetlen okból pusztulnak világszerte a mézelő méhek, sőt nemcsak ők, hanem az összes virágot látogató rovar. Ebből pedig nagyon nagy baja származhat az emberiségnek.
Az igazság viszont az: nem tudjuk, miért pusztulnak a méhek, szinte biztosan kijelenthetjük: a háttérben nem egyetlen hatás, hanem komplex okok állnak.

Szotyi
Bross Péter szerint a méhpusztulás összefügg a napraforgó-termesztéssel: ahol nem termesztenek napraforgót, illetve az nem mézel jól, azokban a megyékben nincs problémája a méhészeknek, például a Dunántúli megyékben, Győr, Sopron, Vas, Zala vagy Nógrád megyében.

Csernobil
A méhek, pillangók és pókok szintén szenvednek az erőmű térségében, ezen állatok esetében azonban a probléma nem az emberek hiánya, hanem a sugárzás. 2018. jún. 5. - Radioaktív erdő ég Csernobilban ..

Doktori
- a méhek győjti körutjaikon a virágokról a periódusos rendszer legkülönbözibb elemeit is begyőjtik. Ezeknek az elemeknek nagyobb része növelheti a méz biológiai értékét, de vannak köztük károsak is. Ilyenek a Cd, Ge, Sr, Cs, stb. egyes izotópjai (Pais, 1980)

Állatok
A tanulmány szerint a poszméhek, lepkék (a pajzsmirigy is lepke alakú), pókok, szöcskék és más gerinctelen állatok száma kisebb a szennyezett területeken, mint másutt, mert a baleset után még 20 év elteltével is magas volt a sugárzás szintje.

Egyéb

HIV a vasút, vár a MÁV
Világviszonylatban hárompercenként fertőződik meg HIV-vírussal egy fiatal lány - ezzel a meghökkentő adattal hívta fel a figyelmet egy "elfeledett közegészségügyi válságra" az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) szerdán az amszterdami AIDS-világkonferencián.
Drága a gumi ?!

Inni kell..
A tisztiorvosi szolgálat szerint a csapvíz egészséges. Csak akkor miért fizetünk a 700 Ft/m3 csapvíz helyett 100 000 Ft/m3 árat? S nem mi vagyunk a legdrágábbak! Az ásványvíz nagyobb üzlet már, mint a kőolaj.
Mint látjuk, Norvégiában, ahol minden kő és víz, egy 1,5 l-es palack ásványvíz 800 Ft. Hazánk a fél euro alatti árral csak a "B" csoportban kapott helyet. Nem véletlen, hogy az ásványvizes lobbi törvényeket szeretne, hogy senki se férhessen e nedühöz a már koncessziót nyerteken felül. Aztán el kellene gondolkodni azon, hogy valóban ivóvízzel kell-e lehúzni a WC-t?

Alkoholvásárlás
Ha ma gondot okoz a fiatalkorúak alkoholhoz jutása, akkor mi lesz az automata pénztárak korában? S a futurisztikus eladó nélküli boltokban ?!

Nektek csengettek

Szemünk fénye, a gyermek.
Mindenkinek vannak hülye ötletei, csak az okos nem mondja ki: "A Nemzeti Alaptanterv elkészítésének szakmai vezetője, Csépe Valéria korábban azt mondta, inkább olvassanak a gyerekek alsóban Harry Pottert mint Jókait. "
A 312 oldalas – innen megnyitható – pdf pénteki, azaz augusztus 31-i keltezésű, ám a pénteki hivatalos tanévnyitón Kásler Miklós emberminiszter egyetlen szót sem ejtett róla. Annyit mondott csak, a legkiválóbb szakemberek készítették el.

Változó kor
A tankönyvek ingyenességének is csak a kormányzati pr-je jó: nagyon sok szülővel év végén kifizetteti az iskola a könyv árát, mert az menet közben elszakadt, vagy a gyerek összefirkálta.
Vajh mikor érünk el a 21. századba, mikor is minden gyerek letöltheti egy központi szerverről számítógépére az épp aktuális tananyagot? Legalább középfokon..
A 24. órában:
A cél a hazafiságra nevelés, a hazaszeretet erősítése annak megmutatása, hogy tevőleg mit lehet tenni a haza védelméért.
Bizony, a neoliberális médiának hála, már sokan szégyellni kezdték magyarságukat. ..hogy "mélyen magyarok".

Kevés a tanár, kevés a bér. Mondják. De láthatjuk, hogy a pedagógus pálya az utolsó az országban, ahol nem a teljesítményt fizetik meg, hanem a kort, a sosem használt másod szakot, diplomát. Kezdő pedagógus netto 110 ezerért, miközben Budapesten ebből csak albérletre futja. De enni is kéne.. Vajon a mester pedagógus keze alól jobban nevelt gyerekek kerülnek ki?

Meg lehetne nézni egy osztály intelligencia szintjét és eredményeit, aztán egy ilyent rábízni egy kezdő tanárra és egy hasonló osztályt egy mester pedagógusra. Aztán egy év múlva összehasonlítani a két csoport színvonalát. Dupla pénzért dupla munkát!

Pedagógus továbbszolgálók
Továbbra is munkában tartaná a kormány az öreg pedagógust, a kezdő bérek hányszorosáért?
Viszont a végzősök bevonása a tanításba jó gyakorlat lehetne. Amellett kevesebb diákhitel fogyna. Meg jobb, mintha a hypermarketben verné a pénztárgépet a leendő pedagógus. Engem pár évtizede sima érettségivel is tanítottak. Mert már akkor is pedagógus hiány volt, hiszen a legrosszabbul fizető diplomás szak.

Nyista kávé, nyista kakaó: ... egész területén szigorúan tilos a rágógumi, napraforgó, tökmag, kávé, energiaital,. Nem árt a kávé, ha sok termett.

Nyelvoktatás
Kormányunk a nyelvismeret kiteljesedéséért harcol. Nem azért, hogy többen menjenek el külföldre, hanem, ha ide jönnek a külföldiek, akkor ne nézzenek kínainak bennünket.

Elit iskolában
Ugye, a disznóhús is tartalmaz szűzpecsenyét és csülköt is. Egyik embernek az egyik rész jut, másiknak a másik. (Kisnyugdíjasnak pedig a csirkefarhát.) Iskolából is van, aki meg tudja fizetni a jobb minőséget, van aki nem.
S a leendő utcaseprőnek sem biztos, hogy a leendő agysebésszel kell együtt tanulni. Más ismeretekre lesz szükségük.

Aki válaszra vár
Az Európai Unió egyik alapelve a nemzeti alapon történő bármely megkülönböztetés tilalma. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden tagállam minden állampolgárát - a személyek szabad mozgásának elvével összhangban - a munkavállalás és a tanulás esetében azonos jogok illetik meg. A magyar állampolgárok (diákok) valamennyi tagállam felsőoktatási intézményébe a befogadó állam polgáraival azonos feltételek mellett nyerhetnek felvételt és folytathatnak tanulmányokat. Amennyiben a szóban forgó intézménybe az adott ország állampolgárai beiratkozási díj nélkül nyerhetnek felvételt, és ott tandíjmentesen tanulhatnak, akkor a magyar diákokat is minden tekintetben azonos elbánás illeti meg.

Nálunk is történhetett volna. A liberális nevelés csődje.

Riogatók
Végezetül azon aggódik a diploma nélküli szociáldemokrata, hogy miképpen oldja meg saját gyermeki esetében, „hogy a gyerekeknek ne kelljen végigszenvedniük a magyar közoktatást, de ne is egy burokban élő magániskolába járó nyikhajok legyenek.”
Én azt javaslom, egyáltalán ne küldje semmilyen iskolába őket, az apjuknál hülyébbek úgy sem lesznek. Amúgy a Mérce “Jámbora” egy bevándorló család gyermeke (Galíciából anno…)

Az USA kiáll a CEU-ért: Vajh a cseheknél is ekkora cirkusz volt, amikor Prágából elzavarták a CEU-t?

Átok: Ugyanis, ha már valamilyen tudás birtokában vagyunk, akkor nehézséget okoz elképzelni milyen is azt nem tudni. A társadalom tudományokban ezt nevezik a ’tudás átkának’.

Diákálom érdekes, a kislányok zaklatása kevésbé elfogadott. Szinetár Dóra szoptatása Sokan kiakadtak rajta, hogy már ezt is nyilvánosan..

Szegénysoron

Egy évig aztán kuss disznó, nincs moslék!
Nekünk nem az afrikai szegényeken kell segíteni, akiket a nyugat európaiak anno leraboltak. Mi is ki lettünk semmizve nyugatról, keletről. Nekünk a saját szegényeinken kell segíteni. Tűzoltásként élelemmel, aztán pedig harc az elszegényedés ellen.

Drága halottaink
A kutatás korábban felmérte a sírhely és urnafülke megváltásának díjait, amelyből kiderült, hogy hatalmas különbségek vannak Magyarországon a sírhelyárak között: 11 ezer és 600 ezer forint között mozognak a díjak a temetés helyszínétől függően.

Macska jaj
Ezektől a háziállatoktól számos szörnyű betegséget kaphatunk. Sajnos, az én keresőgépem gyenge, mert hiába próbálom, nem adja ki, hogy évente hány ember betegszik meg a cicáktól és hányan halnak bele. Mondjuk, a halálos kutyatámadások számáról többet tudunk. Magyarországon 2014-ben 2.255.000 macskát tartottak.

Ne vizet, sört igyál!
A szóban forgó anyuka 28 éves, és több, mint 10 liter vizet ivott meg kevesebb, mint 2 óra alatt.
30 perccel a vetélkedő után az anyuka már az ágyában fekve öntudatlanul rohamokon ment keresztül minden huszadik percben.
Az orvosoknak és egy speciális kezelésnek hála túlélte az esetet, de nem sokon múlott. A víztúladagolás könnyen végződik halállal, és már számos példa volt rá!

Rabszolgák az EU-ban
Ahol mélyszegénység és kilátástalanság van, ott előbb-utóbb az emberből is áru lesz. A számok brutálisak: a világban évente tízmilliók esnek áldozatul a modern kori rabszolgaságnak – legnagyobb számban nők és gyerekek. Magyarországon az emberkereskedelem legelterjedtebb formája a szexuális kizsákmányolás, magyar nők tízezrei bocsátják áruba a testüket itthon és külföldön.

Költségcsökkentés a szállításnál: Egy öregotthon mellé építenék a hamvasztót. Brisbane. Újítási javaslatként magát a "Szép kilátás" öregotthont is a temető mellé telepíteném, a temető másik oldalára meg a kórházat. A temető harmadik oldalára a krematóriumot, negyedik oldalára pedig a "Memento mori" templomot.

Hülye szegény újságíró, ha egyházi temetésről ír, s azt sem tudja, hogy öngyilkosnak lenni halálos bűn, s az egyház eddig el sem temette az öngyilkosokat.
A linkjeket nézve, a 24.hu régebben sem az eszéről volt híres. Azt írják, szakács nincs, de pap van. Holott a szakács csak az utóbbi években hiánycikk, pap pedig már 50 éve.. Természetesen én sem vagyok vallásos, de igyekszem tárgyilagosan írni.

Modern idők

Nagy levegőt ne vegyél, ha a Holdon jársz éppen, s nincs nálad védőmaszk. Könnyen rákos lehetsz a világürből a Holdra jutott portól.

Szinlelt orgazmus.
Majd egy életet leéltem már, de még nem tudom, hogyan lehet szinlelni orgazmust? Utánozni a nemi szerv ütemes összehúzódását... Ami nőnél, férfinál hasonló.

Neoliberálisan neveltek - Férfiak lesznek?
Miből lesz a merdzsó? - Rengeteg gyerek tűnik el évente.

Evolució és a tudomány
a kő valójában egy 2 millió éves fiatal hím emberféle kövülete volt. A csont egy korábban ismeretlen fajhoz, az Australopithecus sedibához tartozott.
Megvan a hiányzó láncszem az evolucióban a majom és az antropológus között! Vajh hány kromoszóma párja lehetett?

Népirtás
A legnagyobb problémát a számokkal az jelenti, hogy két, hivatalosan is rákkeltőnek minősített élelmiszer került, és kerül évről évre a lista élére. Az Egészségügyi Világszervezet - WHO - rákkutató intézetének - IARC - listáján karcinogénként szerepel mind az alkohol, mind a feldolgozott húsáru, beleértve a virslit, a felvágottat, a kolbászt vagy a szalonnát.

Több gyermeket, skandálják a politikusok. Ez így, önmagában olyan, mintha valaki nem minőségi kosztot szeretne, hanem sok zsíroskenyeret! Nem modern, magyar gyáripart, hanem sok összeszerelő üzemet. Ugye, nem mindenben a méret a lényeg. Egy jó kőműves fontosabb, mint 2 rossz culáger. Vagyis nem pusztán több gyermekre lenne szükség, hanem több, magasan képzett gyermekre. S az analfabéta migránsok maradjanak otthon!

Gyógyítható a rák Hogyan fogjuk kiírtani az öregeket? Nekem eddig is fura volt, hogy máshol többet dohányoznak, s nincs ennyi rákos. Mi több, a filteres cigaretták előtt nálunk is kevesebb rákos esetet regisztráltak. Most akkor elég a tartósítószerek nélküli étkezés, kerülve a savasodást okozó táplálékokat?

Örökölhető a szegénység
Az American Journal of Physical Anthropology című folyóiratban publikált tanulmányból kiderül: felfedezték, hogy az alacsony társadalmi-gazdasági státus összefüggésben áll a DNS-metilációval (a DNS kémiai módosulásával) több mint 1500 génben, több mint 2500 helyen. Más szóval a szegénység az örökítőanyag génjeinek mintegy tíz százalékában nyomot hagy.

Magyar oktatás - Finnek nélkül?
49 ország 196 versenyzője között Kerekes Anna aranyérmet, Hámori Janka ezüstöt, Kocsis Anett és Mészáros Anna bronzérmet szerzett az Európai Leány Matematikai Diákolimpián. Igaz, ezek kaukázusi emberek..

A homofób rossz ember?
Az LMP politikusa szerint a Mi Hazánk Mozgalom a homofób, akik jelenlegi legakutabb társadalmi problémának tartják a kérdést, holott ez nem így van. Ezzel szemben Ungár azt mondta, hogy a homoszexualitás egyidős az emberiséggel és erről beszélni nem jelent propagandát. Dúró Dóra azonban nem gondolja jó ötletnek, hogy homoszexuális érdekképviseletek iskolákban oktassanak, hiszen azért jöttek létre, hogy népszerűsítsék a homoszexualitást.
Miért is ne népszerűsíthetnék a drága pedofil testvéreink beállítottságukat az iskolákban? Vagy a levitézlett ISIS harcosok ideológiájukat? Végső fokon ők is emberek...
Mert nem az a baj, hogy két mentálisan zavart ember egy sötét lakásban egymásnak esik, vagy akár egy kecskét is bevesznek harmadiknak. A baj akkor van, amikor erőszakos eszközökkel (lásd rendszerváltást követő idők) terjesztik beállítottságukat. Migráns iskolákban engedélyezném a homokos érzékenyítők megjelenését. Amíg egy arab apa el nem vágja a torkukat..


A nemzet snapszámosai
Hetek: A tanárok jelentős része alkalmatlan a feladatára.
Kérem szépen, a diplomás pedagógus annyit keres, mint egy áruházi segédmunkás egy gyengébb áruházban. Csoda, hogy nem tülekednek a zsenik a pályára? A helyzet csak romlani fog a munkahelyek gyarapodásával. De ez nem új dolog. Már a szocializmusban is érettségivel tanítottak, mert nem akadt elég diplomás a pályára. Pedig akkor még nem verték a pedagógusokat a neoliberálisan nevelt gyerekek.

Nincs itt Amerika
Mint ismert, az USA-ban a birtokháborító (pláne tolvaj) akár le is lőhető a tulajdonos által. Mi még nem értünk a demokrácia ilyen fokára. Nálunk is meg lehet (kell) védeni a birtokosnak a tulajdonát, de csak az elkerülhetetlen retorzió mértékében. Nem lehet a tolvajt jobban megverni, mint amennyi a tolvajlás megállításához feltétlen szükséges. Ugye, emberek vagyunk, s egy dinnyéért nem ölünk meg senkit. Mi több, még a saját vagyontárgyainkat sem módosíthatjuk úgy, hogy a tolvaj belehaljon annak elfogyasztásába. (Emlékezzünk a fagyasztós bort lopókra! Ott is a logikát folytatva, még az is kevés, ha a tulaj ráírja a hordójára, hogy méreg. Mert mi van, ha analfabéta bevándorló a tolvaj?)

Drogteszt
Rövid időre elvették újszülött fiát egy amerikai nőtől, miután egy, a szülés napján megevett mákos bagel miatt pozitív lett a drogtesztje
GödiN mákfajta alig tartalmaz alkaloidokat, ami van benne, az is zömében a gubóban található, s nem a mákszemekben. A Mámor fajta morfin tartalma 20 %, a Themax fajta kodein tartalma 10, thebain tartalma 16 %. Mint látjuk, nem mindegy, milyen mákból készül a rétes..

Alain Delon
Egy amerikai feminista szervezet tiltakozott a művész életműdíja ellen, mert nem lehet a színészi munkáját elismerni egy rasszista, nőgyűlölő, férfigyűlölő embernek. Vajh kit szeret a művész úr?

Szemünk fénye, a gyermek
Egyre több az elhízott gyermek - a briteknél is. Tanácsolták: járjanak gyalog iskolába. Na és a közbiztonság?! (Foci, tánc, uszoda?)

Zugló, a buzik fővárosa?
Karácsony Gergely kitette a Pride szivárványos zászlóját a zuglói polgármesteri hivatalra. Aki magyar, az magyar zászlót tűz ki. Aki pedig szivárványos zászlót tűz ki, az izzik.
"A Pride ma esti megnyitója előtt azért helyeztem ki Zuglóban a szivárvány zászlót, mert meggyőződésem: a 21. században senkinek sem szabad félnie amiatt, hogy kit szeret, senkinek sem szabad szégyenkeznie amiatt, hogy kit szeret."
Mert miért ne lehetne boldog egy emberszabású akár kecskével is?! Ha az interneten igazolnom kell, hogy elmúltam 18 éves egy meztelen női kép megtekintésénél, akkor a buzivonulás útját nem kellene eltakarni a gyermekek szeme elől? Remélem, sok foto készül róluk, hogy adott esetben visszakereshetőek legyenek!

IQ nuku
Az angolok szerint a magyar az egyik legbarátságtalanabb nép, mert ha idejönnek, senki sem akar velük beszélgetni - ANGOL nyelven. Bezzeg a magyarokkal Londonban minden angol szívesen beszél - MAGYARUL.

Szarvas hiba: a fiatalok elkezdtek szarvakat növeszteni, valószínűleg a túlzott kijelzőbámulás miatt. A dokumentumot a Washington Post ismertette.
Mondjuk, a bulvárban Kínából szoktak szarv-szerű kinövéseket mutogatni - a homlokból. Bizony, ott hátul az nem szarv, hanem az inion csont. A német szakirodalom szerint árja bélyeg. Proturberantia occipitalis externa: In fact, the name “inion” is a Greek term that is actually used for the occipital bone. Legend has it that in Nazi Germany, the protrusion was considered an indication of membership of the “master race” or “Aryan race,” a concept of white supremacy especially dominant in the late 19th and early 20th centuries.

Etanol
Most, hogy már senki sem éhezik a Földön, a mezőgazdaság is hozzájárulhat búzatermesztés helyett az üzemanyag alapanyagok előállításához. Mert drága az olaj. Mert drága az elektromos autó. Kenyér, hús pedig doszta..

Aggasztó látlelet: van olyan magyar kórház, ahol azonnal 28 orvost vennének fel. Vajon nyugaton miért nem képeznek ki több orvost? Nincs rá pénzük, vagy értelmes emberük? Mert orvosigényük van. Meg is fizetik az orvosokat. Akkor hol a difi? Miért tőlünk importálnak orvost?

Demográfia
Az előreszámítás alacsony változata szerint 6 millió fő, a magas változat szerint 9,07 millió fő, az alapváltozat szerint pedig 7,7 millió fő lesz hazánk népessége 2070-ben.
Ha a HVG nem magyar polgárokról, hanem magyar nemzetről tett jóslatot, akkor én boldogan fogadom a 6 milliós számot is! Az idióták alacsony IQ-jú négerekkel pótolnák az elmaradt szaporulatot, miközben automatizálnak a munkahelyek. S első körben a segédmunkás munkaköröket gépesítik.

Reflux alternatíva.

Lélegeztető gépeket! vagy klimát.
Hazánkban a kórházak ellátása épp úgy elmarad a németekétől, mint a keresetszint. Pedig 30 éve rendszert váltottunk a jobb élet reményében. S hogy ez nem következett be, azért nem kell folyton a tolvaj politikusokat okolni! Nem a 18 milliós kutyaól a kakaóbiztos számítógép, a 80 cm magas kilátó vitte el a jövedelmünket! S nem is a Feri üdülője, amiért két kezével megdolgozott.
A gyáraink bezárása, s a mesterséges eladósítás tett tönkre bennünket, amiért kik is a felelősök?!
A brüsszeli "lopás" kifejezéssel óvatosan, mert ebből van a nyugdíjunk. Mert a járuléklevonás, az szja nem fedezi a nyugellátás kiadásait. S hol van akkor még a közszféra fizetése?
Zöldeket beszélnek Se koporsó, se fejfa. Csak zöld krematórium.

Szégyen?
Az összes női képviselő kivonult a kenyai parlamentből, miután kitessékelték Zuleika Hassant, aki öt hónapos babájával érkezett munkába.
Ez épp olyan borzasztó, mintha valaki nem vihetné be az általa gondozott tolószékes nagypapáját a munkahelyére. Vagy nem vihetne be éjjeli edényt, hogy ne maradjon le semmiről a munkában. Ezek a nyugati megmondó emberek annyi marhaságot ültettek el Darwin népének agyában, hogy ilyen durva esetek jönnek. Mint pl rendőrségi ügy, mert valaki hátsójához értek.

Walking dead
A WHO szerint a következő 30 évben a jelenlegi csaknem 50 millióról 152 millióra nőhet a demenciával élők száma.
Ezzel is úgy vagyunk, mint a klimaváltozással. Érzékeljük, de az okát nem ismerjük. A klimaváltozással jönnek az afrikaiak, s velük a nyugat-nílusi láz, az afrikai sertéspestis és még sok egyéb betegség. Nem fognak az orvosaink unatkozni.

Murphy: "Ami elromolhat, az rendszerint el is romlik."
Ma is tanultam valamit a fogyasztóvédelemtől: Ha úgy hagyjuk a javításra váró gépjárművet a szerelőnél, hogy az nem ad árajánlatot, akkor olyan számlát kell elfogadnunk, amilyent a szerelő megálmodott. Senki sem tud segíteni. (Legfeljebb néhány felfogadott verőember..)
Pár éve nekem is volt számlavitám egy szerelővel. Nem fizettem, mire lefoglalta az autót. Mehettem a rendőrségre, semmi. Mentem a bíróságra, ahol egy év huzavona után jött rá a bírónő, hogy ő nem is ért az autókhoz. Kirendelt egy hatósági szakembert, mikor már 1 éve a szerelő garázsában állt a kocsi. Végül ki kellett fizetni a munkadíjon felül a szerelő számláját is, noha egyértelműen nála ment tönkre a kocsi. Vigyázzunk tehát, kinél hagyjuk árajánlat (írásos!) nélkül a járművet. Mert az nélkül csapdában vagyunk. Nem véletlenül veszik nyugaton az új autókat.

Társasházi törvény módosítása
A 2003-as társasházi törvény (THT) jövőre életbe lépő módosítása azonban ennek vélhetően véget vet, miután a közös képviselő saját vagyonával felel majd a hibáiért, a mulasztások miatt a törvényességi felügyelet akár 5 millió forint pénzbírsággal is sújthatja - hívja fel a figyelmet a BKIK közleményében.
Tapasztalatom szerint eddig sem a közös képviselők képzettsége, hanem a tisztessége volt hibás.

Tiszta vizet igyanak..
Sírnak a vizesek. Kevés a pénz. Emlékszem, amikor bejött a rezsicsökkentés, a hozzánk tartozó vízközmű gyorsan feloszlatta magát, majd új néven megalakult. Ekkor már nem volt számára előírt bázisév. Olyan kezdő tarifákat alkalmazhatott, amilyent akart. Nyugdíjas házaspárként a hideg víz számlám cca 5000 Ft/hó. (2850 direkt + melegvíz hidegvíz díja.)

Milyen vibrátort vegyek?
Minek költenél feleslegesen? Menj el egy nemzetiségi telepre, s ingyen fognak vibrálni.

Nincs rákos eset a dogonoknál
Persze, Afrika néhány népénél az ember GENETIKAILAG védett a ráktól. Mint az elefánt. Vagy mint egyes balti népek az AIDS ellen.

Oral: Jó? Melyik végén vagy a dolognak? S egy promiszkuitást gyakorló esetében az "egészséges" jelzőt kétségbe vonnám.

Ön mennyire magyar? - kérdezi a cikkíró.
Nos, pont erre nem fog választ kapni. Mert akkor beszélni kellene a magyar génről, ami ugy épp úgy nincs, mint világkormány.
Rutinos genetikai vizsgálók automatikusan írják a magyaroknak, ön a szláv gént /R1a1/ hordozza. Megfelelően a hypermarketek táján feltűnő jósokhoz, akik a pénzedért mondanak valami tetszetős hazugságot.

Eszkimók hozhatták be az afrikai sertéspestist hazánkba.
A betegség terjedéséért elsősorban a vaddisznókat teszik felelőssé, ugyanakkor más té­­nyezők is közrejátszanak a sertéspestis továbbadásában, az egyik ilyen például az ember. A nyugat-nilusi láz is ősi magyar betegség. Csak azt csodálom, hogy nem érkezik hír Németországból az AIDS elszaporodásával kapcsolatban. Igaz, a németeknél nincs sajtószabadság. Most jelent meg nálunk a gothai rendőrök erőszakos cselekedete, már a német portálokon néma csönd. (Törölt cikk. https://royaltv.ro/2-police-men-arrested-german-district.gotha/)

Segíts magadon, s a riporter is megsegít!
Nem állt meg senki az út mentén, hogy segítsen a strici? által vonszolt nőnek. Elfogták

Az ostobák igazsága
Nagyjából 600 ezer idős ember nyugdíja nem éri el a 100 ezer forintot. Bár számuk csökken, de azt senki nem teszi hozzá a kormányoldalon, hogy azért, mert meghalnak
Arra, hogy a nyugdíjasok helyzetén hogyan lehetne javítani, Hegyesiné Orsós Éva azt mondta, hogy az öngondoskodás mindenképpen fontos, de ezt nem ösztönzi eléggé az állam.
Nem fontos az öngondoskodás! A közösség feladata lenne gondoskodni az elesettekről.

Késő bánat
"Felnőtt egy generáció, ami nem terhelhető. Nem tudja elvinni a tetteinek súlyát, nem érzi a következményeket, mert azonnal összeroppan. Tudom, sokan azt gondolják, hogy bántó általánosítás ez, mert vannak jó fej kamaszok, igyekvő fiatalok, de ami nagyot változott az utóbbi években, az az arány. " (De akkor mit szóljanak a finnek ?! Kíméljük gyermekeinket: Ne dolgozzanak, tanulni is csak játszva, hiszen az élet is egy nagy játék..) A munka gyümölcse: Egy hónappal ezelőtt mobiltelefon-felvételt készített egy diák arról, hogy egy budapesti iskolában két fiatal fiú lökdöste a tanárát, majd egy székkel együtt a falhoz lökték. Az osztályból senki nem állt ki a tanár mellett.

Amerikanizálódástól tart Karácsony
A főpolgármester szerint kérdés, hogy ha az állam a közösségi közlekedésből kivonul, akkor ki fog-e vonulni az oktatásból és az egészségügyből is.
Mint ismert, az USA-ban az oktatás és az egészségügy fizetős. Akinek van pénze, az taníttathatja gyermekét, gyógyíttathatja magát, a többi megy a levesbe. A közlekedés pedig számos országban térítésmentes. Miért is kellene az országnak támogatni a leggazdagabb település helyi közlekedését? A helyközi, az más. Az országos ügy.
Budapestre a legnagyobb csapás az lenne, ha a kormány más városba költözne. S azt esetleg követné számos állami intézmény.


Rócsild népe utcára vonul
Autonomiát akarnak az óvodától az egyetemig. Vajh itt óvodás önkormányzatra gondoltak, vagy odavetett gyeplőre az óvónőknek: Neveljék a piciket tetszőleges szellemben (akár nácinak is). Szabadegyetemet akarnak, mint Tusványos. Az egyetemi oktatásba eddig se nagyon szólt bele senki, mert a prof privilégiuma, hogy mit tanít. A kormány egyedül a rokoni alapon működő kutatóhálózatot szervezte át. Valamit tegyenek a "tudósaink" a havi 1 milliós akadémikusi tiszteletdíjért. Ami más országokban nem jár. Mert itt is igaznak kell lennie: Az mondja a nótát a cigánynak, aki fizet. Így van ez a Rócsildok CEU-ja esetében is. Ahol nem a magyar kormány szabja meg az oktatás kereteit, hanem a Rócsild csoport. Állam az államban.

A zöld banda hallgat?
Ugyanis emelik az üzemanyagokban KÖTELEZŐEN a bioetanol arányát. Ami ugynúgy elfüstöl, mint a benzin, csak az élelem egy részét autóhajtásra használjuk. Pedig mennyi éhező van a világban (meg hazánkban). S mi elfurikázzuk a sötétzöldek üzemanyagaként a kukoricát, amit állatokba is etethetnénk, hogy olcsóbban tudja a húsipar adni a német ár fölé 40 %-kal felvitt sertéshúst. Amit azért lehetett felemelni, mert Kínában sertéspestis volt. S mi lehetünk Kína hátsó udvara..

Mithras születésnapja
December 21 a leghosszabb éjszaka és a legrövidebb nappal ideje. A téli napforduló a Baktérítőnél. E naptól egyre magasabban delel a Nap, egyre hosszabbak a nappalok.
Az oldal állításával szemben a napsugarak az ekliptika síkjában jönnek felénk, a forgástengely cca állandóan 23,5 fokos. Csak a forgástengely pont a Nap felől dől télen, így a déli féltekét éri több napfény. Nyáron a naptól hajlik el a forgástengely, s akkor az északi féltekére érkezik nagyobb szögben a napsugár.
Dec. 21 az ókorban Mithras napisten születésnapja volt. A kereszténység terjedésével Krisztus születésnapjává lett téve, majd 3 nappal eltolták a Natalist a téli napfordulótól. (Gergely naptár.)

Prostitució
A prostituáltak élete a középkorban is valóságos pokol volt: az elnyomásról és a kizsákmányolásról szólt. Ezt idézi fel egy 15. századi bűneset, amely egy német városka nyilvánosházában történt.
Napjainkban az EU prostituáltjai nem rabszolgák, csak az irataikat és a keresetüket veszik el a "munkaadók".

Pech
Van egy népréteg, amelyik a kemény munkával megkeresett mercédesz kocsival portyázik az utakon, utcákon áldozatra lesve. S ha magányosan gyalogló nőt látnak, ketten kiszállnak és felajánlják az ingyen fuvart. Ha ronda a nő, akkor gyorsan szabadul. De a szép nő jó áru..

A hála utólag adva halottnak a csók
Az orvosok elfogadnák a szuper fizetésemelést, de a betegek megvámolásáról sem mondanának le. Mert az orvosbáróknál a "hálapénz" nem havi 1-2 millió. A röntgenorvos szava meg nem hallatszik az égig.

Öld a széndioxidot! - öld a növényeket!
A vegyész találmánya fény és egy fulvinsav alapú katalizátor segítségével a káros szén-dioxidot a hidrogén tárolására is alkalmas hangyasavvá alakítja át.
Ugye, a széndioxid az a növényeknek, ami az embernek az oxigén. Éltető elem. Ha nincs oxigén, nincs emberi élet. Ha nincs széndioxid, éhen halnak a növényeink.



Politika
Nyitólap