Itthon történt 3.


Kis ország vagyunk, egy a söpredékünk!
A gugli szerint a honlapom nem biztonságos. Mit tettek vele gugliék?


Klárika nem vár
Az Árnyékkormány javaslata az, hogy a magyarországi minimálbér a mindenkori magyar mediánbér 60 százaléka legyen. Ez a minimálbér így 165 EFt lenne.
Median átlagbér: A nettó medián bérek 276 ezer forintra emelkedtek. (Kivéve a gyevi bírót)
Minimálbér 2022. Összege 200EFt, a szakmunkás minimálbér 260 EFt btto. Vajon Klárika mire gondolt?

Követjük az inflációt.
Ez igaz, bár kissé messziröl. S az infláció folyamatos. Vagyis naponta kellene emelni a nyugdijakat. De miböl? Rossz nyelvek szerint csak hazánkban szabadult el így az infláció, de egy kamionos azt mondta a rádióban, hogy a németeknél is duplázódtak az árak.

Tanárokat bocsátottak el a vadsztrájk miatt. Most szeretnének visszamenni tanítani, mert a kis pénz is több a semminél.

Via Hungaria
29 százalékkal drágulnak a sztrádamatricák, a személyautók tulajdonosai szívnak nagyot.
Tudtuk, hogy az állami tulajdon magánosítása törvényes rablás. Ugyanez volt a szocik által eladott kommunális szolgáltatók esetében. A szolgáltatás árai megemelkedtek, mert a csókos ember könyékig nyúl a lakosság tárcájába.

Bródy nem tisztánlátó
Úgy látom, és egyébként a kormányzati médiából is ez sugárzik, hogy a most dúló háború ugyan Ukrajna földjén pusztít, de az valójában Amerika és Oroszország háborúja.
Ezt még az óvodások is tudják.
István király óta a magyarok Európa integráns részévé szeretnének válni. Ezerévenként kap az ország olyan esélyt, hogy az európai nemzetek egyenrangú tagja legyen. Ennek az esélynek egy jelentos részét mára eljátszottuk.
Errare humanum est. Mi nem részesévé akarunk válni. Mi vagyunk Európa! S a PC szerint egyenrangú tagja vagyunk Európa közösségének. Mi tettük ilyenné Európát. Végezhettek volna eleink jobb munkát is.

A lódoktor
Hadházy: A forint lassan vécépapírnak sem jó.
Miböl él ez az ember, hogy a forintot wc papírnak használta eddig? S a képviselöi fizetése nélkül is 28 milliós autót tudott venni (Pilótvizsgát tett s az Orbán birtok felett repked. Passzióból.)

Schiffer
András ügyvéd, az LMP alapítója adott nagyinterjút a Mandinernek, amelyben az expolitikus kifejtette, hogy bár egyelore nem látszik a háború vége, az Egyesült Államok biztosan nyer a háborún, az Európai Unió pedig biztosan veszít rajta.
Arra Schiffer András sem találja máig a racionális választ, hogy Vlagyimir Putyin miért támadta meg Ukrajnát február 24-én.
Putyin meglátta Zelenszkijben az USA ügynköt. Ha nem lép idöben, akkor a NATO határa Moszkva mellett lesz, mert Uhorskoe Kraina amerikanizálódik. Putyinnak nem Ukrajnára fájt a foga, hanem Zelenszkijre és a többi Maidanosra. Akik az USA szálláscsinálói. Viszont jól látja a Szakasits ivadék, hogy a szankciókkal, a háborúval Európa veszít, az USA nyer. S az EU vezetöi elárulták Európa népeit. Persze, a Rócsildok generálta inflációra a kormányunk is rájátszik.

Demagógok
A "Momentum" nevü törpepárt tüzgyújtósnak használná konzultációs papírokat. Nem indokolják álláspontjukat. Elég, ha "gazdi" elismeröen néz rájuk az USA-ból.
Másik gusztostalan
Aki azt hiszi, hogy EU ellenes a konzultáció. Pedig minden épelméjü ember látja: A szankciókat az USA vezettette be, s Európa ellenesek. Csak ráerösítenek a Rócsildok inflációt generáló politikájára. Amiben ugyan van ráció, csak a mértéke nagyon eltúlzott.

Háziorvos és a rezsi
Abból a vacak minimálbérböl nem lehet fizetni az asszisztenst és a rendelö rezsijét. Javaslatom: vonják össze a rendelöket SZTK szerüen. A háziorvos ugyis csak napi 3-4 órát rendel, többen is beleférnek a keretbe.
Gyógyszerváltás miatt kerestem a háziorvost. Másfél órával a rendelés vége elött már nem volt betege. Azért engem leszúrtak, hogy telefonos egyeztetés nélkül kívánok belépni. Másik bünöm, hogy nem maszkabálba készültem. De gondoltam, álarcban hogyan néz a torkomba az orvos? Ennél viccesebb csak álarcba menni a fogorvoshoz.. Gondolom, nem a diplomás orvos ilyen buta, hogy bízik a maszk védelmében, hanem valamelyik aktatologató kívánta fontossá tenni magát, s rendelte el a kötelezö használatot.

Göncz Ärpád városközpont
Tulajdonképpen a filmen végigvonul, idonként bizonyos pontokon elotérbe mozogva Antall József és a köztársasági elnök Göncz Árpád kapcsolata. Azonban amíg Antall végig a megoldást keresi, addig Göncz a probléma gerjesztésére törekszik.
Szerencséjük a taxisoknak, hogy a 3. nap után feladták. Mert a nép kezdte nagyon megutálni öket. Nekem is kinyilt a bicska a zsebembe, amikor meg akartam látogatni öreg, beteg szüleimet, s nem engedtek át az úttorlaszon. Felrémlett, milyen jó lenne elkötni egy teherautót, s végighajtani ezen a torlaszos bandán. (A kétszersérere megemelt benzinár miatti blokád.)

Rabszolga lázadás (pedagogosz)
Mint közismert, az ment el tanárnak, akit máshová nem vettek fel. De nyakkendös, diplomás akart lenni. Vajon melyik diplomás réteget tennék anyagilag a tanárok alá?
S csak úgy lehet juttatni valakinek, ha másoktól elveszünk bért. Mert csak egy nemzeti torta van, azt lehet különbözö szeletekre vágni.
S tanárok nélkül valóban nincs jövö, de parasztok, jogászok nélkül sincs. Minden szakmára szükség van. S az elosztást a kereslet-kínálat kell, hogy vezérelje. Mert nincs ember, aki be tudná határolni, kinek mit ér a munkája. Amennyit a piac megad érte. Láthattuk ezt a szakmunkásoknál, ahol az éhbérért dolgozó szaki hirtelen millió közeli keresettel ment haza, mert hiány volt a munkás kézböl. Nem vonultak utcára követelözve, hanem mentek oda, ahol szükség volt rájuk. Külföldre, más szakmákba.
Ma, az 50% körüli inflációnál mindenki verhetné az asztalt. Csak gondoljanak a 100 000 alatti nyugdijasokra az 1000 Ft-os kenyér vagy az 5000 Ft/kg vaj esetén, illetve az 500 Ft/l tej, az 1500 Ft-os sertészsír valamint minden élelmiszeripari termékre! Bár kétség kívül az autó, a fütöanyag és a müszki cikkek ára is durván emelkedett. De azok nélkül lehet élni, de kenyér nélkül kicsit nehezebben. ..százat csinál
Parragh ezzel indokolta azt, hogy a kamara miért nem támogatja az uniós minimálbért.
Unios minimálbér nincs. Csak EU-s irányelvek. S minden ország akkora minimálbért ad, amekkorát megengedhet magának.

Vészben a hon
Kötelezo boltbezárások, korlátozott nyitvatartási ido, rendkívüli munkarend bevezetése.
Vajh mit enyhít az energiaválságon a boltbezárás? A csórók a boltokban melegednek, hüssölnek évszaknak megfelelöen. Mondjuk, az energiazabáló hadigépezet leállítása enyhíthet a helyzeten. Sötétzöldek! Micsoda környezetszennyezése lehet egy repülögép hordozó anyahajónak !? A felrobbantott városoknak... A felgyújtott erdöknek..

Kapzsiság?
Gyenge fizetés, megtépázott presztízs, ezért kevés a háziorvos. Szúrópróba szerüen meg kellene nézni, napi hány órát "dolgozik" a háziorvos. Mert tapasztalatom szerint az asszisztens végzi a munka oroszlánrészét. Régen legalább felkelt a karosszékböl az orvos, s mimelte a vizsgálatot. Ma már nem strapálja magát.

Pedagogosz 2
2022 január 1-töl a 3 éve dolgozó rezidens brutto 788 000 Ft, a több, mint 40 éve dolgozó orvos btto 2 100 000 Ft, egy 11 éve dolgozó orvosnak 1 260 000 Ft lesz a bértábla szerinti bére. (Nem munkáért kapja, csak ki kell seggelni az idöt.)

Kövér
Az ezer éves magyarság feje felett váltottak impériumot Kárpátalján.
Tisztelt elnök úr figyelmét felhívnám, hogy a magyarság sokkal öregebb ezer évnél. Még az ország is. Ezer éve I. István kiräly uralkodott.

LMP Schiffer után
A párt az akkumulátorgyárak építésérol kérdezi meg az embereket - jelentette be kedden sajtótájékoztatón Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke.
Majd Jóska, a kanász megmondja a tutit! A kormány csak teremtsen munkahelyeket!

Az újságíró és a történelem
Azonban amikor a h megjelent, már nagyon hasonlítani kezdett a hunokhoz a névalkotás, így pedig könnyen lehetett asszociálni a két nép folytonosságára, hiszen mindketten keletrol jöttek, és lovasnépek voltak.
Kisfiam, még a finnugorászok is okosabbak voltak! Legalább ők Hungaria (latin név) alapján keltezték a Hungary (hun nép. Gary=nép) nevet. Mellesleg a hun nép épp olyan toposz volt, mint most a magyar. Számos nemzetiséget magába foglalhatott fénykorában. Cigány, zsidó, sváb, szláv, görög, bulgár, lengyel...

Uhorskoe Krajina (Ukrajna, magyar határör vidék)
megsértödött, mert Toroczkai lengyel-magyar határt vizionált. Mondjuk, Toroczkai nem írt a pontos helyéröl. S öszintén: Kell nekünk még több ukrán !? (Persze, ha olyanok, mint Herceg Erika... aki magyar!)

Ukrajna
szerint a határok örökre szólnak, s sérthetetlenek. Na, de mi van a magyar (redukált) határt jelölő turul szoborral Vereczkénél ?!

A FIDESZ árnyékában
Reméljük, ennyicske ésszel örökké árnyékban maradnak! Mert megint az élelmiszerek áfáját csökkentenék. Mintha akkor csökkenne a termék ára, s nem a kereskedő vágná zsebre az áfát!

A szuverén
Magyarország végrehajtotta Brüsszel minden parancsát. Brüsszel meg a világ uraiét!

Félelem
Bekérették a kijevi külügyminisztériumba a magyar követet, mert O.V. egy nagyobb Magyarországot ábrázoló sált viselt a focimeccsen. Mi lett volna, ha még a magyar határör vidék (uhorskoe kraina) is a térképre kerül?
Válasz
"A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek!" - írta a magyar miniszterelnök.
Szloväk humor
„Észrevettem, hogy Orbán Viktornak régi sálja van, ezért ma egy újat ajándékoztam neki”

Tulajdonos kerestetik
A magyar gáztárolók majdnem tele vannak. De a mi gázunk?
Amióta ténylegesen megindult a futési szezon, a korábbinál jóval kevesebb gáz érkezik Magyarországra, miközben az export érezhetoen felpörgött. Emiatt a behozott mennyiségbol sokka.l kevesebb marad az országban, és így a tartalékok is jóval gyorsabb ütemben fogynak, mint más európai országokban. Ezek a napok mutatnak rá leginkább arra a tévhitre, hogy a magyar tárolókban lévo, illetve az országba érkezo földgáz a miénk lenne.

Nincsen olyan ember ki ne érezné egyszer, hogy sirni kell.

Polémia
A publicista szerint nem fogjuk felszámolni a Kelet és Nyugat közötti törésvonalat, azok civilizációs törésvonalak. Szerinte nem el kell döntenünk, hogy hol állunk, hanem vagy vagyunk valakik, akiket Géza fejedelem és István király a Nyugathoz térített meg, nem Kelethez. 
Puzsér Róbertet István király a nyugathoz térítette. Mondjuk, István kemény harcot vívott a németekkel, amíg azok megtértek. Ugye, Puzsér a hamis történelmen nött fel.

..meg híres Werböczy úri pereputtya
Elveszett 400 ezer magyar. Bizonyára elmentek a németekhez segilyért.

Szabotázs?
Tovább csúszik a Mol százhalombattai Dunai Finomítójának újraindítása, mert a legutóbbi nyomáspróbán újabb muszaki gond akadt. Korábban december másodikára, péntekre tervezték a magyar olajvállalat szakemberei a restartot, amely most már biztos, hogy ezen a héten nem történik meg.

Kis pénzért is dolgoznának
Belügyminisztérium közlése szerint december 1-jei hatállyal három fovárosi gimnázium nyolc pedagógusának szüntették meg rendkívüli felmentéssel közalkalmazotti jogviszonyát.
Európa söpredéke kormányunkat vádolja antidemokráciával,a szabadságjogok megsértésével. Közben a holland királyságban dúl a demokrácia, Szargentini asszonynak hála. Igaz, a népszavazást ignorálta a holland kormány, de kit érdekel a népakarat egy demokratikus királyságban?

Villa Hatvan
A zuglói szocialista polgármester villája több embernek tetszene, mint az Orbán birtok.

Lemarad a fidesz a ballibtöl
Még nem jutott a fidesz arra a szintre, mint a balliberális koalició, amelyik már beismerte, hogy hazudik éjjel-nappal.

Kis magyar rasszizus
A humanoid soha nem fogja megérteni az Embert, mert nem rendelkezik azokkal a kivételes képességekkel, amikkel csak és kizárólag az Ember van megáldva. És fordítva, az Ember is hiába erolködik, hogy a humanoid Homo sapiensel megértesse azt a minoséget, amit o hordoz, mert ennek a befogadására a humanoid képtelen. Az Ember és a humanoid nem kompatibilisek egymással. Már számtalanszor elmondtam, hogy a humanid Homo sapiens NEM ISTENI TEREMTMÉNY, hanem egy tenyészett genetikai kísérleti fejlesztés. Külso megjelenésében szinte teljesen megkülönböztethetetlen az Embertol, de akkor sem Ember. A humanoid csak „beszélo majom”. Olyan genetikai alkotás, ami ugyanazt a külsot hordozza, mint az Ember, de nincs neki Szelleme olyan értelemben, hogy azzal aktív kapcsolatba tudna lépni.

Romló életszinvonal
Csökkent a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben és az Európai Unióban októberben havi összevetésben.

Meleg helyzet
A Mi Hazánk képviselojének nem tetszett, hogy a köztársasági elnök hivatalában fogadta a Háttér Társaság képviseloit. Mi több, Zelenszkijjel találkozott Kijevben! (Miért kellett volna tetszeni?)

Tájékozatlan tájékoztató
"Annyira nem lehet hülye a Fidesz-szavazók legelvakultabb revegye ezt a képtelen marhaságot, hogy Brüsszel miatt nem lehet emelni a pedagógusbéreket".
Ugye, Brüsszel nem tiltja a béremelést, csak elzárja a pénzcsapot. Az infláció pedig mesterséges, amit a Rócsild csoport már a háború kitörése elött beindított. Persze, Brüsszelnek is ezer helyre kell a pénz most, s nem a magyarok az elsök. Az USA-t kell támogatni az oroszok elleni harcában.

Klárika rájött miért nincs pénz.
Mert nem bíznak az EU polgárai és vezetöi Orbánbn. Ráadásul már Klárika sem bízik. S felemlegeti az MSZP nagy magyarrablását, a MANYUP-okat. Jókor, mert most mindenki látja, hogy inflációs idöben csak az állam tud nyugdij kiegészítést adni. Egy MANYUP miböl is adna?

Hülyeség ellen...
Ugye, a szankciók miatt nincs elég olcsó tüzelöanyag, hát a tüzifához folyamodnak az emberek. S a keresletnövekedés áremelkedéssel jár. Mellesleg az én olvasatomban a 100%-os áremelés a dupla ár, a 200 %-os áremelés a tripla ár.
A szankciók EU ellenesek. Vagyis az EU vezetöi elárulták az EU-t. Egy demokráciában ilyeneket soha többé nem választanánk meg!

Mennyit ér egy ingatlan?
Amennyit a vevö hajlandó megfizetni érte. Az utóbbi idöben nagyon felment az ingatlanok ára, mert az infláció szagát érzö emberek ebbe fektették összeharácsolt pénzüket. S majd az idö megmondja, hogy jól kalkuláltak-e? Mindenesetre a megnövekedett kereslet felturbózta az építöipari béreket, s a fizetöképes kereslet vitte magával az árakat is.

Meghalt
70 éves korában súlyos betegség után meghalt Gero András Széchenyi-díjas történész – közölte a család. A KisSinger

Politika
Nyitólap