Gumicsont

Ismét a klima

Olvad a jég
"Ez akkor következik be, amikor a szilárd kozetalap, amelyen a nyugat-antarktiszi jégmező fekszik, felfelé emelkedik annak hatására, hogy csökken a jégtakaró súlya az olvadás miatt. Mivel a kőzet a tengerszint alatt van, amikor megemelkedik, a vizet a környező területekről is az óceánba nyomja, ezzel még jobban megemeli a globális tengerszintet "
Ahovä pedig ez a viztömeg zúdúl, ott a súlynövekedés lenyomja a közetet. Teljesen eldeformälódik széparcú bolygónk.

Melegrekord
Múlt héten az Argentina által müködtetett Esperanza kutatóállomáson helyi melegrekordot jegyeztek fel, 18,3 Celsius-fokot. (Nem plusz! Minusz!) A térségben az időjárási feljegyzések 1961-es kezdete óta nem mértek még ilyen magas homérsékletet.
Valaha mär lehetett gond a klimavältozässal, mert kőszén is van a déli sarkon. S hogyan keletkezik a szén? A sarkokon a Nap ältal besugärzott hő csekély. A meleget csak a szél vagy a tengeräramlat viheti oda. Honnan fúj a szél?
Mint az elemi iskolában tanítják, 66,5° alatt a nap is 23,5°-os szögben éri a sarkot, vagyis alig van energiája.


Hidegrekord
A dél-afrikai Botswanában 1953 óta, azaz közel 70 éve nem volt olyan hideg, mint napjainkban. Az országban mínusz 10 fok környékére hült le a levegő, illetve az oroszlánok és a gepárdok a hóban sétálgatnak.
Vajh miért Európa felé fujja a szél a kánikulai meleget ? Csak dél - észak irányba van légmozgás ? Starthely az Antarktisz ? Magyarulez: Ösi technika a kutatóállomás alatt? Manipulált időjárás? A világ melege. Nálunk melegebb van, mint Afrika legtöbb városában. Bár Közép-Äzsia viszi a pálmát. 2021.07.24. Térkép

Reszkessetek egerek!
A bolygónk haldoklik. Ugye, a széndioxid, meg a marhafing... Hívö embernek ennyi elég. Ateisták meg nem olvasnak ilyen szemetet.

Ház nélküli üvegház hatás
Ugye, a bolygót körbeveszik az üvegház hatású gázok, amelyek nem engedik távozni az infrasugarakat. Ez a szigetelö hatás egyirányú, mert a Nap felöl érkezö hösugarakat átengedi a marhafing. (Honnét tudja a nyomorult marhafing, hogy mely irányba kell gátolni az infrasugarakat?!)

A Föld dölése miatt igen kevés napsugárzás éri a déli sarkot. De ennek a kevésnek nagy része is visszaverödik a fehér hóról. Vagyis a déli sarkot a hideg áramlatok és a passzát szél füti. De mi van a Nappal?
Tény, hogy a vizgöz, széndioxid nem engedi éjjel lehülni a földet. Viszont nappal nem engedi felmelegedni. Pénz az ablakban.


Gáz van
Nagy mennyiségben szabadult fel klímakárosító metángáz Oroszország egyes permafroszt, vagyis örökké fagyott talajú területén az egy évvel ezelotti szélsoséges meleg hatására - állapították meg német kutatók.
A gáz hatására Szibéria tovább melegszik, s hatalmas terület válhat lakhatóvá. Ätlaghömérséklet The average temperature in January is almost everywhere below -10 °C (14 °F), and it goes down to -45 °C (-49 °F) in the Eastern inland areas. The daily average in July is around freezing (0 °C or 32 °F) on the northern islands and along the Arctic coast, while it goes up to 20 °C (68 °F) in the southernmost areas. (Tavaly hatalmas tajgatüz tombolt arra.) The average temperature in Surgut is -1.8 °C | 28.8 °F. In a year, the rainfall is 652 mm

Permafrost Klimaváltozás
Befütöttek: Ötmillió hektárnyi terület égett már le Szibériában a hónapok óta tomboló erdotuz miatt. (Pedig de kéne a faanyag az építkezésekhez!)

Elfújta a szél a marhafingot
Ismét hüvösre fordul az idöjárásunk.

Golfozzunk Uborkaszezon
A klimaváltozás miatt leállhat a Golf-áramlat. Why ? A hömérséklet különbség hatására jött létre. Ha nö a difi, akkor gyorsulnia kellene a mozgásnak. S ha lehülne a Mexikoi öböl, akkor leállna az áramlat. Minden cikk riogat, de nem magyaráz. Miért lesz instabil a tengeri folyó ? Ezt az ökörséget tizenegynehány portál átvette. Uborkaszezon van.

Wiki Közrejátszó okok?
A Föld forgása. Coriolis erö.
A tenger felszínének felmelegedése
Víztömegek homérséklete
A tengerfenék domborzata

Mint látjuk, a tengeráramlat kialakulásának fö oka a Föld forgása és hömérséklet különbség. Most akkor lassul a forgás, vagy hül le a Mexikoi öböl vize ? Mondjuk, a múlt hónapban fájt a fogam. Ugy éreztem én is, hogy lassabban forog a Föld, hosszabbak a napok. De akik az olvadás okozta vizhigulást emlegetik, azok belegondoltak már az arányokba !?

Rémhírek
Ez a katasztrófa sajtó felér a covid sajtóval!

Fütik a poklot
Minden nyáron visszatérő probléma, hogy zavart vagy lefizetett emberek erdőket gyújtanak fel. Azonnali hatállyal főbe lőni őket, s bemutatni a mediában elrettentésül. A következő évben kevesebben akarnának befüteni a világnak. S megkezdeni nyaranta az erdővédő szolgálatot, kirándulómentessé téve a környéket.

Romló állapotok
Hirtelen lezúduló csapadék, villámárvizek, hosszú aszályok és emberemlékezet óta nem látott forróság jellemzi az idei nyarat. Grafikonok

Ne gondolkodj! Parasztriogató.

Erzsike bízik, hogy az emberek többsége nem okosabb nála
Ugyanis nincs tudományosan igazolva a klimaváltozás oka. Persze, Erzsikének elég a marhafing, vagy Isten büntetése. Mi, gondolkodók, ennél több indokot szeretnénk.

ÜvegHÄZ: Fényáteresztö anyaggal (üveg, fólia) leválasztunk egy ZÄRT térrészt. A beesö napsugarak a ház földjét felmelegítik, a meleg föld felmelegíti a zárt levegö réteget. Ez azonban nem tud távozni (szél!), mert a szigetelö anyag nem engedi. A meleg csapdába kerül, csak némi sugárzási, hövezetési veszteség keletkezik. A bolygót csak nagyvonalúan nézhetjük zárt térrésznek. Hiszen az egyenlitönél füti a NAP a sarkoknál hül. A föld a napsugarak jelentös részét visszaveri, ezért látunk.

Szélsöséges idöjárás
Ugye, a szél elviszi a marhafingot, s lehül a levegö. Ahová a szél azt sodorta, ott meg felmelegszik. -:) Igy fordulhat elö, hogy hazánkban melegebb van, mint ahol merölegesen süt a nap, vagyis több napenergia érkezik.
Hüvösek a hajnalok Megdolt a hidegrekord! – 91 éve nem volt ilyen hideg a hajnal

Izland megöli növényvilágát
2021. szeptember 8-án kapcsolják be a világ eddigi legnagyobb szén-dioxid-elszívó létesítményét az izlandi Orca üzemben, Hellisheidi-ben.

Egy Bogár naplója Video
Rusvai Miklós figyelmeztet: Aki nincs beoltva, az ne menjen a tömegrendezvényekre!
Ugynis egy aprócska tüszúrás, s megkapja, amit eddig hiányolt. Bár nem kizárható a spray változat sem..

Ebola Van másik!

Nem javul a balliberális pártok szellemi képessége
Közleményük szerint a magyar Országgyulés egy éve fogadta el a klímatörvényt, de azt „alaposan átírva, jelentosen megnyirbálva, gyengítve” tették.
Mutasd már meg, miért is okoz felmelegedést a széndioxid !? Október 24
A Bükkben -13 fokot mértek hajnalban.
Az oroszok is készülnek a klimaváltozásra.
Brutális jégtöro hajója lesz Oroszországnak, ilyet korábban még nem építettek

Polusváltás
Borzalmas következményei lehetnek! A madarak eltévednek, s a GPS nélküli hajók sem találnak haza.

Van egy jó hírem! Jön a tél, lehullanak a falevelek, megszünik a széndioxid-oxigén átalakulás. A felszaporodó széndioxid pedig melegíti a levegöt, így a klimahívöknek kevesebbet kell füteni. Vagy ez sem véd meg a hidegtöl? Kéne egy kis tehénfing is!

Who the fuck is Katja?
A "Házi Patika" idöjósa szerint: "A jó hír az, hogy a klímaterheltség nagy részét levehetjük gyerekeink válláról, ha a Föld felmelegedésének mértékét 1,5 Celsius-fokban korlátozzuk úgy, hogy felfüggesztjük a fosszilis tüzeloanyagok használatát" - figyelmeztetett Katja Frieler társszerzo, a Potsdami Klímakutató Intézet munkatársa.

Ön hordana maszkot?
Most, hogy a 2 elsö fogam kihúzták, minden további nélkül. De miért nem a Fogorvosok Önsegélyezö Szervezete tette fel a kérdést? Nekik több közük lenne az ügyhöz.

Klima de nem László
A kérdéskörben az opponens tudósok épp úgy agyon vannak hallgatva, mint a covid vagy a történelem esetében. A "hivatalos tudomány" nem állja ki a vizsgálatokat.
Természetesen a széndioxid kibocsátás csökkentésével én is egyetértek az ésszerüség keretein belül. Továbbá az erdösítéseknek is híve vagyok. De az eröltetett, eröszakos széndioxid csökkentést ellenzem.
Vajon a Rócsild csoport miért erölteti ennyire a klima és a covid kérdést?

Klimaváltozás mindig volt
A klima-vallás hívei legszivesebben elzárnák a gázcsapokat, betiltanák a szénhidrogének bányászatát. Menjenek a nagy repülögép anyahajók atomenergiával.. Mi pedig öltözzünk fel jobban, ha fázunk!

Jakab Péter: Az ellenzék visszaadna mindent ennek a kisemmizett nemzetnek
Sejtettük, hogy Jakabéknál vannak javaink! Holnapra visszahozni!

Minden politikus hazudik
Nem értem, miért lármáz ez a kedves hazaáruló ! A napokban jelent meg a román adat, miszerint épp olyan sok oltatlan kerül kórházba, mint a méreginjekcióval kezeltek közül. Nálunk sem lehet más a helyzet! 5. hullámot akar ez a paraszt? (Reméljük, a román orvos nem ezért zuhant ki az 5. emeletről!)

Kötelező euthanázia Majd csak fogy a létszám! Mellesleg a 10 milliárdért készített oltási igazolványok számát le kell vonni az ország létszámából, s megvan, hány halálraítélt akart megszökni. Feltehetően azok a cégek vezetik be a kötelező oltást, ahol amúgy is leépítés előtt álltak. Lesz indok!

Gáz van?
Vajon a széndioxid vagy a marhafing okozza? Izraelben gyorsabb a melegedés a világátlagnál.

Rettegj paraszt!
A tudósok azt is vizsgálják, miért van az, hogy az idei évben az Amazonas-menti oserdo bizonyos részei már több szén-dioxidot bocsátottak ki, mint amennyit elnyeltek. Minél magasabb a homérséklet, annál kevesebb a csapadék, és annál több stressz éri a fákat – teszi hozzá a kutató.
Ugye, magasabb hömérsékleten nem párolognak a szabad vizek, igy esö is kevesebb esik. S az égö öserdök valóban széndioxidot termelnek.

A hülyék mindent tudnak
A Kanász nem elégedett a klimacsúcs eredményével. Mert ugye a széndioxid, meg a marhafing...

Sötétzöld Snitt Mariska fia
azt mondta: a kormány minden európai uniós színtéren a szigorúbb klímacélok ellen van, sot az energiaár-válság miatt még a már elfogadott célokat is megpróbálta megvétózni.
Nem drága energiaár kell, hanem olcsó üzemanyag! Több pénzt az atomenergiába! Villanyautót, hidrogénhajtást. Gyengébb embertársaink nem akarják tudni, hogy végsö soron mindenért a nép fizet meg. Az amerikai klimakisérletekért is.

Lehülés jön?
Mint ismert a történelemböl, nagy vulkánkitörések idején a napsugarak útját lezárta a hamufelhö, s az "üvegház hatás" miatt zuhant a hömérséklet. Lásd széndioxid.

Klimaváltozás!
Egy hónapja még kemény telet ígértek az idöjósok. Ma meg már enyhe télröl mesélnek.


Hosszú haj..
"A klímaváltozás hatására korábban nem látott változásoknak van kitéve a bolygónk, ennek pedig az egyik legnagyobb elszenvedoi a sarkvidékek, ahol folyamatosan olvadnak a jégsapkák, emiatt pedig a tengerek szintje is emelkedik."
Talán télen egy picit leáll az olvadás. A tengerek szintjét pedig csak a szárazföldi jég olvadása emelheti meg.

Hidrogéngáz
Még arra is gondoltak, hogy a fölgáz vezetékeken juttatnák el a lakossághoz. Apró hiba, hogy a H2 molekula nagyon pici. S átdiffundál a vezeték csövén.

Élelmiszer árrobbanás
Az USA-ban tízszer fogy gyorsabban a termoföld, mint ahogy újratermelodik, Kínában, Indiában még ennél is sokkal durvább a helyzet. Az ENSZ élelmezési szervezete, a FAO szerint, ha nem változik valami, 60 év múlva szó szerint nem lesz mit muvelni. (Enni!)

Verkhoyansk Yakutia
A föld egyik leghidegebb területe. A júliusi átlaghömérséklet 9 fok, csúcsban 23 fok. A februári átlag -36 és - 46 fok között ingadozik. A temperature of 38°C (100.4°F) in the Russian town of Verkhoyansk on 20 June 2020, ami 29 fokkal magasabb az átlagosnál. Az erdötüz szerepe ismeretlen.

Fekete üröm (Artemisia vulgaris)
A madagaszkári elnök promotálta egy olyan italt, ami a fekete üröm kivonatából készült, és bizonyítottan hatásos a malária kezelésében, de ezt a nézetet széles körben elvetették. Ennek ellenére Madagaszkárban és más afrikai országokban is széles körben elterjedt.

Egynyári üröm Artemisia annua
Azt találták, hogy az új, gyógyhatású anyag minden egyes ép sejt mellett 12 ezer rosszindulatú sejtet is elpusztít, ezért remélheto, hogy nagy adagban lesz adható a daganatos betegeknek. (artemisinin/Flavin 7. patikában cca 7000 Ft)

Félreértelmezök
MCC Vitaakadémia: Az érv tehát úgy hangozna helyesen, hogy „ha beoltod magad, kisebb lesz a valószínusége, hogy elkapod a koronavírust”.
Nem helyes! Ugyanakkora eséllyel kaphatja meg a fertözést az oltott, mint az oltatlan. Csak a végkifejlet más. A vakcina nem szúnyogriasztó, hogy a virus kiszagolja, s nem telepszik meg a beoltotton.
"Ugyanakkor az is tény, hogy vakcinatípustól függoen a halálozással szemben az oltás 87,8-97,5 százalékban véd," Vagyis 100 beoltott beteg emberböl csak 3 hal meg. Ellenben az oltatlanok esetében az elhalálozás elérheti a 3 %-ot is.
Az oltás hosszú távú hatásai ismeretlenek. Ezért nem szabad az egész bolygó lakosságát oltani. Fokozatosság! Mellesleg az oltás a járványtól nem véd. Az oltott is elkaphatja a korona virust, s fertözhet is. A járványt a leendö gyógyszerek (vagy az elindítója) állithatják le.

Nem söprik a szönyeg alá a lengyelek
Vaskos kárpótlás is járhat annak, aki beteg lett a védooltástól Egyelore nem nálunk, hanem a lengyeleknél lesz erre lehetoség, ha az államfo is aláírja a törvénymódosítást.
Persze, ennek elöfeltétele, hogy az orvos elismerje a vakcina kártékony voltát. Azért, aki élne még egy kicsit, annak helyében nem feszegetném a betegségem eredetét. Nem a semmiért kapták az orvosok a rekord béremelést.
Egy unatkozó hazánkfia megszámolta: 800 ezer embernek lehet életveszélyes a Karácsony. 9 millió pedig nyugodtan, kötöttségek nélkül ünnepelhet.


Hamarosan fogyókurázik a bolygó
Stein Emil Vollset, a tanulmány vezeto szerzoje és az Institute for Health Metrics and Evaluation intézet egészségügyi professzora elmondta, hogy utoljára a 14. században csökkent a világ népessége a fekete pestis miatt, és ha az elorejelzésük helyes, akkor ez lesz az elso alkalom, hogy a fogyást a termékenység csökkenése okozza, szemben olyan eseményekkel, mint a világjárványok vagy az éhínség.

WHO
Nem lehet kilábalni a koronavírus-világjárványból pusztán emlékezteto oltásokkal, fontosabb, hogy mindenhol haladjanak az elso adagok beadásával – figyelmeztetett szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) foigazgatója.

Beteg világ
125 betegböl:

70 fo intubálva, altatva lélegeztetogépen van
35 fo non-invazív lélegeztetésben részesül
20 fo maszkon keresztül kap oxigént
87 fo oltatlan
31 fo négy hónapnál régebben oltott
7 fo négy hónapon belül oltott, ebböl 2 fo háromszor oltott
Tegyük hozzá: Az óvatosabb emberek oltattak. Akik az utcán is jobban ügyelnek egészségükre. De ne sajnáljuk tölük az ingyen (mi fizettük!) vakcinát! (Most kéne koporsógyárat építeni!) S ne feledjük, hogy a nem kovid osztályon elhunytak közül is sokakat kovid-halottnak mondanak, lásd Kóbor.

A kormány talpnyalójának elege lett!
Adatokat követel a kovid járvány kapcsán. S a KSH honlapja kevés neki. Mert ugyan adatai nincsenek, de a kormány biztosan hazudik szerinte. Minden ember magából indul ki.

Az állatorvos
"Rusvai Miklós állatorvos-virológus szerint 3 hónap után újra elkaphatja a vírust, aki már átesett rajta."
Tippem szerint téved. Bárki bármikor elkaphatja a fertözést, csak a következmények függenek az elözményektöl.

Az orvosok
által javasolt vitaminkura nem véd meg a koronavirustól. (Nekem is ezt javasolták telefonon 2020 tavaszán.) Az egyedüli védelem az oltás! Mint Izraelben, ahol már 3 havonta oltanak. Nincs is kovid! Vagy mégis ?

Lefizettek?
"Arról, hogy a védettségi igazolványt oltási igazolványra változtatják, az orvos azt mondta: ez egy lépéssel közelebb a kötelezo oltáshoz, ami – a szakérto szerint – elkerülhetetlen. Nincs ez az ország olyan helyzetben, hogy megússza a kötelezové tett oltást – fogalmazott."
A kedves mamádat, meg a Rócsildot oltasd be kötelezöen!

Temetetlen halottaink
"Angliában például 10-20 százalékra teszik a kórházban kezeltek halálozási rátáját, míg az Egyesült Államokban 5-15 százalék között mozog "
A biztosítatlanok közül hány kovidos kapott kórházi ellátást Amerikában?

Nyuszikám! Izraelben már a 4.-et adják.
De ameddig mindenki önmaga dönthet, én nem sajnálom a közpénzt az oltakozni vágyóktól. Akár havonta oltathatnak a kontómra! Csak engem hagyjanak békén!

Vas tyúk is..
Jakab Ferenc virológus szerint a negyedik oltást biztosító vakcinaboség közepette gondolnunk kéne a vakcinahiánnyal küzdo országokra, mert leginkább onnan jöhetnek a vírusmutánsok.
De gondoljunk a Pfizer részvényesek hasznára is! Rendeljük meg mi a szegény négerek számára az Astra-ze-Neca vakcinát.
Zsidó-zsidó háború?: Vannak sokkal kiemelkedobb izraeli tudósok” – mondta Shapira a Chanel 12-nek adott interjújában, aki a gyógyszeripari óriás Covid vakcináját “középszerunek” és “rövid hatékonyságúnak” nevezte.

Nyista búza, nyista kukuruza
100000 Ft/t árnál már adót is lehetne fizetni.

Kevés a 4 oltás
Négy oltástól sem volt ellenanyaga Márknak, végül elkapta a covidot.
El lehetne kezdeni az 5. oltás beadását az oltás-vallás híveinek. Fizetjük! Omikron

Az olaszok fizenek még az önkénteseknek is.

Elolvadok a számolási képességeiden
"2021 elejére azonban megsemmisült, egytrillió (ezer milliárd) tonna jég olvadt el. A kutatók jelenleg felmérik, milyen hatása volt a környezetre a gigásznak. "
Vajh mennyi viz van az óceánokban? ..hogy ez a semmi 1000 km3 jég hatással lehet rá. S vajh mennyi viz vált jéggé az adott idöszakban?

A 4.-et is! "Ingyen" van!
Aki már 3 oltást felvett, az nyugodtan felveheti a 4.-et, 5.-et stb. Neki már mindegy.

Jakab, a Tordai párja
Peticiót indítana a kötelezö oltás ellen. De ki akar kötelezö oltást Brüsszel és a Rócsildokon kívül? Már megint ez a Rócsild ellenesség! Csak nem oda szeretné rimánkodni magát a Mi Hazánk pártba? Mert eddig csak a Duro Dóráék voltak nyiltan oltásellenesek. Mondjuk, az valóban nincs tisztázva, hogy a vakcina okozta elhalálozásért, betegedésért a vakcinázást kötelezöen elrendelö munkáltató mennyiben felelös.

Nye bojszja! Hamarosan mi is követjük a dán példát, akik már befejezték a koviddal való bohóckodást. Se maszk, se igazolvány...

Klimahiszti
Sok a marha. S a marhafing elpusztítja a világot. Hullámzás.

Süllyedhet szégyenében
Az elmúlt húsz évben 4700 "milliárd tonna (vagy köbkilométer)" jeget veszített el a grönlandi jégtakaró, önmagában 1,2 centiméterrel emelve meg a világtengerek szintjét. (Total 3 millió km3)
Természetesen a hideg évszakban ez újra termelödik, de 25 év múlva elérhetjük azt a szintet, amikor már több jég olvad el, mint amennyi keletkezik.

Február 25 a "kommunizmus áldozatainak az emléknapja". Éltem a rendszerváltá elött is. Sehol a világon nem volt kommunizmus. A Szovjetunió is csak építette, a többi ország pedig még csak a szocializmust "építette". Vagyis itt a szocializmus áldozatainak emléknapja a helyes. Melynek volt nemzeti és internacionalista változata is.

Ukrán humorista: "Hozzátette, az ukrán védok életüket adják azért, hogy ne ismétlodjön meg az 1986-os tragédia. De azt is írja, hogy ez a helyzet hadüzenet egész Európa ellen." Vajh mi történne, ha az ukránok nem az atomszarkofág mellett lövöldöznének az oroszokkal? Putyin felnyitná a koporsót?

Dobrev Klára párt Nem lesz Paks 2.
Miért, a világ egyben marad? Mellesleg az EU parlament nem utasításokat ad, hanem ajánlásokat.

Mi Hazánk: fizessenek a gazdagok !

NÉP Who the fuck is Majka?
" Gödény pártja azt írta, hogy az ukránok is megsértették a békét, és a NATO provokálja Oroszországot. "
Szólj igazat, betörik a fejed! Ugye, a 200 ezer repatriált > Maidan > Zelenszkij > Csatlakozási vágy az EU-hoz, NATO-hoz >> USA atomrakéták Moszkva mellett.


Ha a mandiner nem elég rugalmas
"Az ukrajnai konfliktus összes aspektusát számba véve, nincs olyan forgatókönyv, hogy Putyin a háború bármilyen kimenetelu lezárását követoen el tudja majd hagyni Oroszország területét. Kiadatási parancs lesz ellene, nem lesz biztonságban sehol sem, csak otthon."
A Mennyei Béke terét is gyorsan feledte a világ. A mai fiatalok zöme már nem is hallott róla. S mint ismert, Soros György sem mert Franciaországba utazni, ahol 2 év letöltendö börtön vár rá.

Hosszúhajú veszedelem
"Európa sokkal nagyobb mértékben melegszik a világ többi részénél: a tudósok sem értik az okát"
Pedig egyszerü! Ugye a felmelegedést a marhafing okozza. S Európában sok a marha.

Drága palagáz, de inkább megfagyok, csak Putyinnak ne legyen pénze. Na és persze a környezetszennyezés! Ugye, a csöveken szennyezés nélkül jött a gáz, de a tankhajók olajjal müködnek. De ugyis tudjuk, hogy parasztvakítás volt a klimaválság.

Kánikula
2022.04.03. Havas lett a magyar táj. Lehet, hogy a régebbi riogatás válik be, s lehül a bolygó ? Szerencsére napközben már nincsenek minuszok.

A humorista
Ukrajna elnöke többek között Magyarországot is bírálta, és egyúttal megjegyezte, hogy ök sem számítottak teljes körü orosz invázióra.
Látszik, hogy politikai analfabéta! Ugye, Putyin nem türheti, hogy a NATO (USA) Moszkva szomszédságába költözzön. Az Oroszország halála lenne. Már a románokhoz (lengyelek?) telepített rakéták is gondot jelentenek.

Marhafing?
A napfoltokat a XVII. század óta ismerjük, és a legrégebben jegyzett természeti jelenség közé tartoznak. A Nap 11 éves ciklusban változik a mágneses mezeje változásának megfeleloen. A tevékenység maximumán felcserélodnek a pólusok.
Nem feledjük, hogy az FBI a napkutató állomást lezárta, s a kutatókat szabadságra küldték napokra.... Closed: 11 napig gyüjtötték be a Kaleta Gábor baráti kör munkásságának nyomait. Itélet?
Alea iacta est.

Klimaváltozás Äprilis.18.
Húsvéthétfon egyre többfelé felhos lesz az ég. Elszórtan záporeso, hódara zápor, a hegyekben hózápor is elofordulhat. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A szél élénk, helyenként eros lesz. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 5, napközben plusz 8 és 13 Celsius-fok között alakul a homérséklet.

Klima 2022.04.17.
Szilvásváradon, Jászfényszarunál, Sándorfalván, Bánkúton, Budatéténynél és a Pilisben is havazott, illetve jégdara is hullott az égbol az Idokép felvételei alapján. 2022.04.19.: Hózáporra ébredhettek a helyiek, már kezd kifehéredni a talaj a kékestetoi és a bánkúti sípályán is.

Hálátlanság
Heger az Oroszország elleni szankciók fokozását szorgalmazta, majd arról beszélt, csalódott Magyarország hozzáállása miatt, amely nem hajlandó Ukrajnát fegyverekkel ellátni, és még a fegyverszállítmányokat sem engedi át az országon. Morawiecki azt mondta, ot és szlovák kollégáját felháborította, hogy olyan országok, mint Magyarország és Németország tiltakoztak az Oroszországot célzó szankciók ellen.
Ugye, az ukránok megsegítettek bennünket fegyverrel 56-ban. Számos harckocsit küldtek a pufajkások megsegítésére. Mi meg csak kenyeret adunk vissza... Pedig majdnem NATO tagok lettek az ukránok, csak Putyin észnél volt. Milyen jól mutattak volna Harkovban az USA rakétái! Vajh az oroszok miért nem vesznek egy kis Karib tengeri szigetet, ahová saját rakétáikat telepíthetik?

Twitter
Moderátorokat alkalmazhatott a klimatudósok közül, akik eldöntik, hogy mely vélemény egyezik a twitter tulajdonosának álláspontjával. Az ellenkezö nézeteket vallókat törlik. Mert az ellenség mindig hazudik. Az online platformoknak, köztük a közösségi médiának és a piactereknek szigorúbb elvárásoknak kell megfelelniük, illetve intézkedéseket kell hozniuk annak érdekében, hogy felszámolják az illegális tartalmak, áruk és szolgáltatások közzétételét, beleértve a félretájékoztatást is. Magyarán: bevezetik a cenzurát az eszmék szabad áramlása jegyében. Fáj a fejem
A szólásszabadság színterévé kívánja tenni a Twittert Elon Musk. A Fehér Ház nem kívánta kommentálni a felvásárlást, de szóvivoje, Jen Psaki azt mondta sajtótájékoztatón, hogy a közösségi médiacégek nem biztosíthatnak platformot álhíreknek és gyülöletbeszédnek.
Majd én meghatározom, mi az álhír s mi a gyülöletbeszéd!
A net világa
Nemes Dániel internetes szakérto a Media1-nek írott elemzésében részletesen kifejti, miért komolytalan, amikor Elon Musk, a Twitter leendő tulajdonosa, a Tesla alapítója a közösségi média platform felvásárlása kapcsán önmagát a szólásszabadság híveként próbálja meg beállítani, ugyanis számtalan eset bizonyítja, hogy valójában inkább a cenzúra megtestesítője.

Könnyítés
Az USA csökkenti az Azovstalban gyártott acéltermékek vámját.

Tiszta víz Rettegj paraszt!
Az ivóvíz hiánycikk lesz
Hogy a klímaváltozás nagyon is létezo és rendkívül súlyos probléma, azt ma már senki, akinek egy csepp józan esze is van, nem kérdojelezi meg. A mérvadó tudósok véleménye is legfeljebb annyiban tér el, hogy pontosan mekkora a kár, milyen gyorsan következnek majd be az egyes katasztrófák, és hogy egyáltalán van-e még esély visszafordítani a folyamatot .

Populatio
Mint látjuk, a németek is nagyon szaporák. Az 1700-as évek 15 milliója mára 83 millió lett. Háboruzz, ne szeretkezz!

A vég elkezdődött Stressz 2
Nyolcszor gyorsabban halnak ki a rovarok, mint a hüllők, madarak vagy emlősök.
Pedig most nyilvánították a 3. rovarfajtát az EU polgárainak ételévé. se gyümölcs, se rovarpörkölt?

Szankciók Európa ellen
"Brüsszel kül- és biztonságpolitikai foképviseloje, Josep Borrell szerint természetes, hogy a szankciók pénzbe kerülnek és fájnak a tagállamoknak, ennek ellenére meg kell szavazni azokat." Why ?
"Josep Borell is megerosítette azt a brüsszeli álláspontot, amely szerint az Európai Uniónak minél hamarabb függetlenednie kell az orosz energiától." Függjünk inkább az USA-tól, még ha drágábban is! Vagy rendeljük meg a Paks3-at! Mint látjuk, az USA Európával fizetteti meg az oroszok elleni háborújának költségét. Mint a felrobbantott WTC is Nyugat-Európában volt biztosítva. Egyetlen hozadék, hogy a néger "menekültek" télen fázni fognak, s talán hazavágynak.

Tartós tejet ne vegyen!
Malakiás püspök szerint a 112. pápa után eljön a végítélet napja. Vérfagyasztó jóslatok láttak napvilágot.
Feltehetően az angyalok már készítik elő a végítélet harsonáit.

Hitler, a zsidóüldöző
Élettársa, Eva Braun is zsidó volt. Meg Sickelgruber kisasszony teherbe ejtője...

Videohamisítás
Ez a sarc lesz a végsö?
Folytatjuk a munkát, mert a klímaharc nem a jövo kihívása, hanem a jelenünk legégetobb problémája.
Ugye, a marhafing... El kellene zavarni a neoliberális bandát. Kevesebb marha, kevesebb marhafing..

Idojárás szabályozás - A kezdetek
Öt sarkvidéki áramlat ér Ausztrália partjaihoz a következo két hétben: a kontinensország egyes részein 118 éve nem látott hidegekre kell felkészülni - adta hírül a Daily Mail címu brit napilap csütörtökön. (Ott most van tél.)

A tenger
Antarktisz
A Déli-óceánt az Antarktisz körüli áramlás alkotja, amely a Földön egyedülálló a maga nemében. Ez az egyetlen, amely mind a 360 hosszúsági körön áthalad, körben az Antarktisz körül. Ezért ezt az áramlást szokás cirkumpoláris áramlatnak is hívni. Az egybefüggo jégtakaró márciusban a legkisebb, mintegy 2,6 millió km˛, amely szeptemberre 18,8 millió km˛-re növekszik.
Az éves átlaghomérséklet a parton mérheto körülbelül –10 °C-tól a belso területek legmagasabb részeinek –60 °C-os értékéig terjed. A part közelében a homérséklet nyáron meghaladhatja a +10 °C-ot, télen pedig –40 °C alá is eshet, ezzel szemben a szárazföld belsejében nyáron kb. –30 °C-ra emelkedhet, télen pedig –80 °C alá eshet.

Isten büntetése?! A magyar cégvezetok ötöde azonban még megkérdojelezi, hogy a klímaváltozás emberi tevékenység eredménye lenne.
Pedig valaki csak megpiszkálhatta a Napot, hogy az ilyen mérges lett!

Lyukas a medence feneke? Amint hül a levegö, szünik a párolgás, kevesebb az esö. Lám, az Aral-tó is kiszáradt. Vagy csak máshol esik le a csapadék? Rossz felé fujják a felhöket? Egy laposföld hívö cikke

Nagy lehet a baj! ha megint elövették a vasárnapi boltzár gumicsontot. Ugye, nincs kötelezö boltnyitvatartás. Ha egy kereskedö (lánc) ugy dönt, hogy nyitvatart, vagy bezár, az a magánügye. A dolgozó pedig elmehet más munkahelyre, ha nem felel meg neki a mostani. Miként az orvos és a rendör stb is munkájával vállalja a vasárnapi beosztást is. A népnek pedig egyértelmüen a nagyobb szabadságot engedö állapot a megfelelö. (Akkor vásárolok, amikor nekem tetszik.)
Viszont a téma zero fontosságával is nagy indulatokat kavar, amely elfedi a pillanatnyi problémákat. Kata, rezsiemelés, hyperinfláció...
Mellesleg el lehetne rendelni, hogy egy héten csak egy nap legyenek a boltok nyitva. Legfeljebb nagy lenne a tumultus, hiszen a napi betevöt akkor is meg kellene venni. Egy hétre elöre... Ja, hogy önnek nincs éléskamrája? Nyaljon jobban, s lesz!

Egy bogár naplója
Idöjárás
Érthetö, hogy Asszuán vonalában 45 fok meleg van, hiszen merölegesen süt a Nap. Nekem, laikusnak kevésbé világos, hogy Sziciliában és a Balkánon 32 fok van, Bécsben 33 és Londonban 42 fok C meleg van.

Dies irae vagy fordítva.
Július 19-én egy koronakidobódás részecskefelhoje fogja „telibe találni” a Földet, a napfizikusok elorejelzése szerint a G1-es típusú kitörés átmeneti zavarokat okozhat a telekommunikációban, és a muholdas helymeghatározásban is

Sötétzöldek!
Itt az alkalom, hogy ne csak a zsemle legyen kicsi. Az alacsony folyamszinteket kihasználva medertisztításba kezdhetnétek! Mellesleg a hidak renoválása is könnyebb lenne ilyenkor, valamint a partok átvizsgálása és szükség szerinti javítása.

Brit höhullám a klimaváltozás miatt. Bizonyára a marhafing... Az oroszoknál kevesebb a marha? Greta Thunberg klimakutató idöben szólt! S a többi klimakutató is hasonló felkészültségü. "Jamie Margolin tizennyolc éves gimnazista Seattle-bol. Iskolába jár, a barátaival lóg, és ismerkedik, akár a kortársai, szabad idejében azonban a Rolling Stone magazinnak ad videóinterjút a szobájából a klímakatasztrófa megelozésének fontosságáról, politikusokkal találkozik, beszédeket mond, klímatüntetéseket szervez, és egy fiatal aktivistákból álló, több száz fos nemzetközi csoportot koordinál. "

Miért lett a Corvinus a media által elismert intézmény?
Mert Rócsildéknak tövig... Csatlakoztak a klimavalláshoz, idióta nyugdijrendszert akartak...

Dél-Kaliforniában soha nem esik az esö
Nálunk ellenben igen. Söt, több nagy folyó is eléri hazánkat. Csak víztározók kellenének, melyekböl nyáron öntözni lehet.

Felgyorsult világ
Az elmúlt két évben úgy tunik, felgyorsult a Föld forgásának sebessége. 2020-ban jegyezhettük fel a 28 legrövidebb napot az atomórák hatvanas évekbeli bevezetése óta, idén június 29-én pedig újabb rekord született. A Föld minden idok leggyorsabb fordulatát hajtotta végre, aminek eredményeként a 24 órás nap valójában 1,59 ezredmásodperccel rövidebb ideig tartott.
Ugye, ha gyorsabban forog, akkor nincs akkora éjszakai lehülés és nappali felmelegedés. Persze, ehhez még sokat kell gyorsulnia.

Kis párt - kis ész
Követelik: "kata-törvény eltörlését a szeptemberi hatálybalépés elott (Momentum), “a magyar családokat ellehetetleníto rezsiemelés” megszüntetését (DK), a súlyos élelmiszerválság leküzdését ( Párbeszéd ), “fenntartható rezsicsökkentést”, a lakóépületek hoszigetelését megoldó országos programot, a Kádár-kockák korszerusítését (MSZP), egységesen 5000 forintos “klímabérlet” (LMP), valamint 0 kulcsos áfát élelmiszereknél és gyermekneveléshez szükséges termékeknél (Jobbik )."
Szegény 12 milliót keresö katás miért adózzon olyan magas adóval, mint az átlagmagyar? 600 EFt helyett 4 milliót. A rezsiemelés a gazdagokat sujtja. A zuglói polgármester mi pénzt fog kifizetni a pálmaháza fütésére a fél milliós építményadója mellé. Az élelmiszerválság globális kérdés. Pár vagon kalasnyikov Afrikában sokat segítene. A höszigetelés eddig is kormányprogram volt. A klimabérletet követelök számolják ki, mennyivel kellene az 5000 Ft-ot megtoldani az államkasszából. Ki venné meg hirtelen a plusz tömegközlekedési eszközöket, honnét lennének a soförök? ÄFÄ-t pedig csak hatósági áras termékeknél lehet csökkenteni érdemben.

Klimavallás az egyetemen
Mert valamiben hinni kell, ha már nem tud valaki.

Ätlaghö emelkedés
Marhafing hiányában a jegesmedvék szellentése is ház nélküli üvegházhatást okoz? Ennek már harangoztak. De mikor érnek véget az idöjárás szabályozási kísérletek?

Gomba válthatja fel a becsödölt kovid vírust. Vajh milyen gombát választottak?

Akasztják a hóhért
Elkapta a koronavírust Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója: enyhe tünetek után igazolták a fertozést.
Mindig tudtam, hogy 4 oltás kevés. Legalább 6-ot a hívöknek!

üvegház
Feltehetoleg mindez a vörös bolygó légkörének kisebb sürüségével áll összefüggésben, amely szén-dioxidban is gazdagabb a miénknél, 95 százalékát ez a gáz alkotja.
Micsoda höség lehet a Marson! (felszíni homérséklete: -150 °C és +20 °C közötti)

Klima, ami változik
Miközben Európában az afrikait meghaladó, esömentes meleg napok vannak, addig a világ más részein árvizek, hurrikánok pusztítanak. Vagyis nem a viz tünt el a bolygóról, csak az eloszlása változott meg. Gyengébb embertársainkkal elhitették, hogy a marhafing, meg a széndioxid okozza a melegedést. Példálóztak a közismert ténnyel, hogy felhös éjszakákon melegebb van. Azt az apróságot már lehagyták, hogy felhös nappalokon pedig hüvösebb. Reméljük, a klimakísérletek mielöbb sikerrel lezárulnak, s olyan örült nem volt, aki belepiszkált a Napba. A tudatlanok bátorságával.

Pandemia
Tudtuk, hogy a járványokat nem a Jóisten küldi ránk. De az elsö eset hazánkban, hogy a baj forrását megtalálták.

Ismét elökerült a boltzár kérdés. Ha nem tudnánk, hogy gumicsontot dobtak a népnek, akkor debilnek kellene tekinteni a boltzár felvetöjét. Mert nem kötelezö nyitvatartani. Sem vasárnap, sem a hét többi napján. S a tulaj dolga eldönteni, hogy neki megéri-e a rezsikiadás a nyitvatartás napján vagy inkább bezár. Nem államhatalmi kérdés. Az, hogy egy közintézmény bezár-e, az már az állam dolga.

Jósok
Greta Thunberg klimakutató kollégája borzalmas jövöképet vizionált:
""a helyzet rosszabbodni fog. Az európai idojárás az elorejelzések szerint szélsoségesebbé válik még annál is, mint amit ezen a nyáron tapasztaltunk".

Szorongók
egyre több fiatal szenved klímaszorongásban vagy más mentális betegségben. (Köszönhetöen a medianak.)
Érzik a fiatalok, hogy valamit tenni kéne (igyál egy pohár sört!), de náluk okosabbaknak sincs megoldása a helyzetre. Mintegy ezer éve már volt ilyen száraz, meleg idöjárás, csak azért még ennyire sem volt felelös az ember.
Viszont az erdötüzek ellen már tehetnénk valamit. Pl keményen megbüntetni a gyujtogatókat, nehezebben éghetö fafajokat telepíteni. Tüzet megállító nyiladékokat az erdökbe. Víztartályokat a lakóhelyek közeli erdökbe, hogy ne csak repülögépekröl lehessen oltani... Mellesleg a klimahisztit föképp ijeszgetésnek használják.
Ha, ha said the clown
Atomfegyver bevetését megtiltani nem lehet. De feltételezhetö, hogy mindenki a végsö pillanatban tenné ezt.

Greta Thunberg klimakutató kollegái tüntettek
Pumped Gabo elmondta azt is, hogy „közemberként nehéz tenni”, de például szelektíven gyujti a szemetet.
Fene a gusztusát! Én bizony nem gyüjtöm a szemetet, hanem kidobom! Hú, de forró lehet a Mars, aminek légköre 95 % széndioxidot tartalmaz! Széndioxidot kellene tenni az ablakok üvegtáblái közé, s benn maradna a lakásban a meleg.
A külügyminiszter egyetértését fejezte ki az ENSZ Közgyulésén felszólaló vezetokkel abban, hogy a klímaválság a legfobb kihívások közé tartozik.
De mi nem akarunk kimenni!

Van annak, aki el nem issza!
Tisztára Tordai etárs! A kislány 13 éves korától dolgozik (tarifa ismeretlen), s ime, 18 évesen már 200 milliós otthona van. S jön a reklám: "A megtakarított pénzét közben részvényekbe fektette." Na, ez a meggazdagodás biztos tippje!

Klimaváltozás
A Csendes-óceán napjai meg vannak számlálva egy számítógépes szimuláció szerint. A jó hír, hogy addig még van 300 millió évünk. A Csendes-óceán minden évben néhány centiméterrel zsugorodik, amióta szuperóceánként körülvette az utolsó szuperkontinenst, a Pangeát.

Hallgatom a rádiót. Mondja a sötétzöld: "Még mindig sokan kételkednek a klimaváltozásban!" Pedig nem is! Minden ember érzi a börén a nyári kánikulát. Csak azt nem hisszük el, hogy a marhafing és a széndioxid okozza! Remélem, a világoszöldek harcba szállnak a széndioxid megmentéséért. Mert ha az eltünik, akkor a földi élet megsemmisül. Ugyanis a növényeink számára az az éltetö "levegö".

Sötét oldal
Döntoen a fosszilis üzemanyagok (szén, olaj, földgáz) égetésébol származó szén-dioxid járul hozzá az amúgy természetes üvegházhatás növekedéséhez, de további gázok (pl. dinitrogén-oxid, metán, fluorozott szénhidrogének) is jócskán hozzáteszik a magukét.
Ezek az okos gázok tudják, hogy az infrasugarakat melyik irányból kell blokkolni. A Nap felöl érkezöket átengedik, de a talaj irányából jövöket visszaverik. Csinált már valaki oldalfalak nélküli üvegházat?

Nyáron
a marhafing hatékonyabb. Jobban megemeli az átlaghöt, mint télen. Magyar viszonylatban Budapesten, nyáron okoznak a marhák 1,28 °C átlag höemelkedést. Legkisebb (1,o1 °C) Pécsett, tavasszal történik.

Isten csapása
Az égbol támadhatott valami, iszonyatos földrengést okozott Indiában.

Energia
„El kell, hogy oszlassak egy mítoszt: megújuló energiaforrás nincs. Persze, a primer energiaforrás maga megújuló, mert a szél fúj, a nap süt. De a napból nem a számunkra hasznos formájú energia jön, azt át kell alakítanunk. A busmanoknak megfelel a nap úgy, ahogy van, de nekik nem kell áramot termelni; valóban fenntartható módon élnek, vadásznak, meg gyujtögetnek, és elvannak azzal az energiával, ami a napból érkezik: a növények hasznosítják, ok meg begyujtik. De nem tud és nem is akar visszatérni ehhez az életformához közel nyolcmilliárd ember”

Gréta kihagyja
A híres klimakutató nem megy el a konferenciára. Vajh döntésképesek lesznek nélküle?

Klima
Európa több mint kétszer olyan gyorsan melegedett az elmúlt három évtizedben, mint a világ többi része, és az összes kontinens közül itt mérték a legnagyobb homérsékletemelkedést – írja a Meteorológiai Világszervezet (WMO) az Európa klímaállapotáról szóló friss jelentésében.
Feltehetöen a marhafing... Sok marha lehet Európában. S a légkörünkben sincs annyi széndioxid, mint Kinában. (A Marsról nem is beszélve!)

Az újságíró tudománya
Bizonyára minden hátsó szándék nélkül emlegeti, hogy atomenergia helyett napenergia látná el a hold állomását. Persze, a Holdon nincs tél. Légkör is alig. Meg az atomerömühöz szükséges hütövíz is kevés.

Klima
Kína károsanyag-kibocsátása 0,9 százalékkal csökkent tavalyhoz képest, míg az Egyesült Államokban 1,5 százalékkal emelkedett. Ez régi trendekkel épp ellentétes fejlemény.
Majd a Greta Thunberg beolvas nekik érte! Bar, ha világvégét csinál az USA, akkor mindegy a klimapolitika.

Favédők
A Greenpeace Magyarország egy pirossal áthúzott, óriási baltát ábrázoló szimbólummal üzeni a magyar kormánynak: el a kezekkel a védett természeti területektol. Az akcióval a zöldszervezet a Bükki Nemzeti Park egy letarolt részén hívta fel a figyelmet arra, hogy értékes erdeink sorra a pusztítás áldozataivá válnak, a kormány fakitermelést szorgalmazó rendelete még mindig érvényben van, védett területeinket pedig tovább veszélyezteti az az új törvényjavaslat, mely lehetoséget adna azok értékesítésére.
Ugye, nem elég, hogy a nyáron a gyújtogatók sok száz hektár erdöt leégettek, most még irtanánk is! Pedig az erdö csinál a széndioxidból oxigént! Tüzifának pedig csak jövőre lesz jó, amit most kivágnak. Egyszerüen fütyülni kellene a Sorosék irányította unióra, s hoznánk a gázt, olajat onnét, ahonnét neÚjra terjedni kezdett a közösségi médiában egy 2021-es cikk, amely azt állítja, hogy a szerény átoltottságú Afrikában az alacsony Covid-halálozás azt bizonyítja, hogy a vakcinák nem muködnek, sot egyenesen károsak.künk megéri. Miért kell nekünk Moszkva után New York talpát nyalni!? Nyalás nélkül nem megy?

Hóolvadás
Muholdas adatok alapján sokkal gyorsabban olvad Grönland jégtakarója, mint azt korábban gondolták, a Nature friss számában megjelent kutatás szerint. A GPS-mérések alapján készített modellekkel végzett számítások szerint a helyi olvadás a becsültnél hatszor több vizet juttat a tengerekbe, így nyilvánvalóan nem zárható ki, hogy máshol is rosszabb a helyzet.
Tudása alapján az MTA oszlopos tagja lehet a dartmouthi főiskolai tanár. Mert én csak az Antarktiszt ismerem Grönlandhoz mérhetőnek, de ott nincs olvadás. A tengeri jég pedig nem számít.

Elmaradt a sötétzöldek áttörése
Ami a mai fütöanyag árak mellett kész szerencse! Arról nem is beszélve, hogy a széndioxid hiszti ökörség lehet.

Londont elnyeli az ár
Greta kollégái szörnyü véget jósolnak Londonnak 80 év múlva. Az angolok kezdhetnek 5 m magasan kezdödö házakat építeni, s gondolákat venni Velencéböl.

Rezisztens Afrika
Újra terjedni kezdett a közösségi médiában egy 2021-es cikk, amely azt állítja, hogy a szerény átoltottságú Afrikában az alacsony Covid-halálozás azt bizonyítja, hogy a vakcinák nem muködnek, sot egyenesen károsak.
Ellenben kiderült, hogy gyógyítja a szívbetegséget a kovid vírus. Sokkal kevesebben haltak meg szívbajban a járvány idején.

Az erösebb kutya
„A politika megeroszakolta a szakmát” – mondta Hegedus Zsolt, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Etikai Kollégiumának elnöke szombat délelott az abortuszszabályozás módosításáról az Agora – Szívhang nevu rendezvényen.

Egy halálraítélt megszökött
Hszi Csin-ping kínai vezeto nem hajlandó elfogadni a nyugati vakcinákat, annak ellenére, hogy Kína még mindig nagy kihívásokkal néz szembe a koronavírus miatt. 

Észbontó
"A holland legfelsobb bíróság 2019-ben a holland kormányt sokkal hatékonyabb kibocsátáscsökkentésre kötelezte, a pakisztáni Lahore Bíróság Zöld Tanácsa pedig szintén ítélettel kényszerítette ki, hogy az ország klímaváltozási stratégiájának implementációja eredményesebb legyen, "
Két kérdés:
1. Hogyan lehet oldalfalak nélkül üvegházat készíteni?
2. A széndioxid gáz milyen irányban nem engedi át az infravörös sugárzást?


Klimaváltozás
Az Egyesült Államokban többezer repülojáratot töröltek csütörtökön a rendkívüli téli idojárás miatt a karácsonyi utazási csúcsidoszak kezdetén, a viharok nagy területen áramkimaradásokat okoznak, a hatóságok az életet veszélyezteto hidegre hívták fel a lakosság figyelmét.

Klimaváltozás2
hogyan vált teljesen irányíthatatlanná a közlekedés Seattle-ben a térséget sújtó mínuszok és hóviharok miatt. A vastag jégtakaróba egyes autók berekedtek, míg mások irányíthatatlanul csúszkálnak a síkos felületen

A jég fogságában
A különleges, vastag tüskés jégréteg kialakulásának oka, hogy a közel 100 kilométer/órás szél miatt 7-8 méteres hullámok alakultak ki a tavon, ezek pedig az épületeknek csapódva azonnal megfagytak a -15 Celsius-fokos hidegben. A tó túloldalán, a New York állambeli Erie megyében több mint harmincan haltak meg a szokatlan hidegtol.

Az egyiknek kiderül..
Miután rendkívül enyhe levego árasztja el térségünket a magasban, így máris veszélybe kerülnek az egy évvel ezelott szilveszterkor, illetve újévkor felállított melegrekordok.

Fák
Az &337;shonos klima változásával eltünnek az &337;shonos fafajaink is. Ugye, Európában túl sok az ember, kilehelik ezt a széndioxidot, aztán az megköti a h&337;t. Bezzeg a ritkán lakott, iparilag elmaradott USA egyre keményebb teleket lát. Mi pedig a szankcióknak hála, olcsón fütünk.

Politika
Nyitólap