Szabadság mértéke



Média

Szabad enciklopédia
Sajtószabadságnak nevezik azt az állapotot, amikor a sajtó munkatársai maguktól, csupán saját szakértelmükre, tapasztalatukra és véleményükre hagyatkozva, külső befolyásoktól, fenyegetésektől és törvényi korlátoktól mentesen döntik el, hogy az általuk szerkesztett sajtótermékekben milyen tartalom jelenik meg.
Ilyen értelemben tehát a világon sehol sincs sajtószabadság, mert mindenütt a médium gazdája szabja meg, hogy milyen legyen a tartalom. S ha ez az újságírónak nem tetszik, akkor joga van átmenni egy másik médiumhoz. Pedig milyen érdekes lenne, ha egy szélsőbalos portálon szélsőjobbos tartalom jelenne meg.! Vagy a katolikus újságban egy röpke kis istentagadás, zsidó portálon egy holokauszt tagadó pamflet.. Csak, mert az ujdondásznak épp olyan napja volt..

A sajtó
Mint a jelentésből olvashatjuk, a balliberális kormányzás idején sokkal nagyobb volt hazánkban a sajtószabadság. Akkor még a Népszabadság is meg merte írni az igazat! Vajon ma is olyan bátor?
Emlegetik az RTL adóztatását, ami által bizonyára sérült nálunk a média szabadsága. Furcsa módon, ballib oldalról épp ez után dícsérték meg az RTL-t, hogy végre megmondja az "igazat". Értsd: Végre teljes erővel támadja a FIDESZ-t.
Mondjuk, én meg azt nem értettem, hogy miként van az RTL TV-nek magas reklámbevétele, ha a nézettsége gyenge? Ezredszer lejátszott filmek, primitív showműsorok.. Ha rosszmájú lennék, akkor burkolt pénzkivitelt gyanítanék Luxemburgba reklámbevételnek álcázva. De ugye, ilyen hazánkban elő sem fordulhat. Meg fura is lenne most támadni Luxemburgot, amikor onnét van az EU-s elnök. Akit a miniszterelnökünk mély tisztelettel nagyhercegnek nevezett, amire kapott egy taslit..

Indexre téve
A sajtószabadság helyzete jelentősen romlott világszerte 2014-ben, állapította meg a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró jogvédő szervezet csütörtökön Párizsban kiadott éves jelentésében. Az RSF rangsorolásában Magyarország az előző évhez képest egy hellyel került hátrább. "2014 a sajtószabadság jelentős visszaesésének az éve. A rangsorolt 180 ország kétharmada rosszabbul teljesített, mint az előző évben" - hangsúlyozta a jelentésben a szervezet.

Kirekesztve
Nem engedték be a 444.hu szerkesztőjét Orbán beszédét meghallgatni! Pedig hogy vágyta az igaz szót a derék szerkesztő!!
Ha én bíró lennék, akkor kötelezném a FIDESZ-t, hogy minden nyilvános gyűlésére külön hívja meg a 444.hu szerkesztőjét! A szerkesztőt pedig kötelezném a részvételre! Hadd örüljenek egymásnak!

Velencei karnevál
A magyarországi médiaszabályozás javítása érdekében az elmúlt években született intézkedések jó irányba mutatnak, de a médiaszabadság javítása további lépéseket igényelne - foglalt állást pénteken elfogadott véleményében a magyar médiát szabályozó törvényekről az Európa Tanács alkotmányjogi szakértői testülete, a Velencei Bizottság.
Ezek szerint a kormány javított a hibákból, mindennek dacára az országunkat eggyel rosszabb helyre sorolták. Megdöbbenve olvasom, hogy a Velencei Bizottság szerint az erkölcs és az alkotmányosság homályos fogalmak! Az meg végképp borzasztó, hogy a Médiatanács nem független. Kitől és mitől?
Ma hazánkban épp olyan szabad a vélemény nyilvánítás, mint bármely más országban. Természetesen mindent nem lehet megírni. Erre példa, hogy számos angol nyelvű írás károsított és olvashatatlanná tett. Még politikától és gazdaságtól "független" történelmi kérdésekben is.

Angela Merkel nem hazudik, csak sajátos világszemlélete van, ami kissé eltér az EU polgárok világlátásától. Tévedés azt hinni, hogy ő cenzúrázza a médiát! Pusztán megkérte a sajtót, hogy a migráció árnyoldalával ne zaklassák a német népet.
Támadás a média ellen: Christoph Biró, az osztrák Kronen Zeitung napilap stájerországi, regionális kiadásának, a Steirerkrone főszerkesztője bátor hangvételű írásban állt ki Ausztria és az osztrák nép védelme mellett. Komoly gondjai lettek belőle. „Egyes afgánok nem csupán azért piszkítják az osztrák vasutak vagonjainak üléseit, hogy a szükségükön enyhítsenek . ‘Ide nem ülünk’, idézi Biró a migránsokat, ‘itt keresztények ültek.’”
„A befogadótáborokban nem a felállított vizesblokkokat használják, hanem mellette végzik el a dolgukat, majd az ott dolgozó női kisegítőknek szólnak, hogy takarítsák el a piszkot, elvégre azért vannak ott.”
„Tudomásunk van fiatal, tesztoszteron által vezérelt szírekről, akik agresszív szexuális zaklatást engednek meg maguknak, de sértetlenül megússzák azt.”
Elképzelhető, hogy a médiát ért támadás miatt a neoliberálisok micsoda cirkuszt csaphattak, ha a magyar médiatörvény esetében Európára szóló tiltakozási hullámot indítottak el, noha nálunk újságírókat nem ért támadás a hatalom részéről, s öncenzúrára sem lett a magyar média felszólítva.

Felkoncoltatik!
Francois Hollande szerint amikor egy országban megsértik a médiaszabadságot, az alkotmányt vagy az emberi jogokat, Európának eljárásokat kell indítania, akár esetleg a tagság felfüggesztésig is el lehet menni - fogalmazott.
Hollande kamerád itt nem a német média szabadság miatt emelt szót, csak a magyarok és a lengyelek kapcsán tartott beszédébe szőtte szavait. Vajon tudja-e az úr, hogy mi a szabadság és mi a demokrácia? Egy gyarmatosító állam vezetője, amelynek hadserege önkényesen és hadüzenet nélkül gázol le népeket?! Üzenném neki, hogy Magyarországon a Fidesztől jobbra álló "Jobbik" sem tekinthető szélsőjobbnak, csak simán jobboldalnak. Ellenben az idegen népeket gyilkoló hadsereg egyértelműen szélsőjobbos. Ég a ház, elnök úr?!

A zsák foltja
Ez az elit nem nagyon törődik a demokráciával, a többség véleményével, amit Németország esetében az elmúlt évtizedek tapasztalata is erősít. Ez azt mutatja, hogy a kancellárok rendre át tudtak vinni nagyon jelentős döntéseket a németek nagy részének akarata ellenében is.
A német vezetés szerint Magyarországnak is jót tenne a bevándorlás
Bizony, a külföldre zavart magyarok visszavándorlása, a néger apartheid üldözöttjeinek befogadása, valamint a szokásos sváb bevándorlók szívesen látottak nálunk. 100-as IQ alattiak menjenek Nyugat-Európába gazdaságot fellendíteni!

Török világ Napokkal a török Zaman médiacsoport állami ellenőrzés alá helyezése után, egy hétfő esti bírósági döntés értelmében a Cihan hírügynökség vezetését is átveszi egy államilag megbízott ügyintéző - közölte honlapján maga a Cihan hírügynökség.
Ha ez Magyarországon történt volna...

Magyarországon valóban létezik a média szabadsága, nem lehet elhallgatni dolgokat, mint a német sajtóban. Nálunk bárki szinte bármit mondhat. Tele is van a média ökörbőgéssel. Ma épp a HírTV "Szabadfogás" c. fóruma verte ki a biztosítékot nálam. Ahol egy finnugorász, egy szobafestő, egy lecsúszott molnárlegény (Bukfenc), egy vidéki polgármester, egy piás és egy megfélemlített színész mondja el rendszeresen véleményét a politikáról Simicska elvtárs TV-jében. Ma épp a miniszterelnök úr márc. 15.-i ünnepi beszédét voltak hivatottak fikázni. Még az a szerencse, hogy meg sem értették, mit is hallottak. Így aztán az ellentüntetésre hegyezték ki mondandójukat. Pedig a miniszterelnök úr sosem látott keménységgel bírálta az EU-t, s elég veszélyes vizeken járt. Vörös jelek a hadak útján..

Amerikából így látják
A média szabadságáról szóló információiban idézi a Freedom House 2014-es viszonyokról szóló jelentését is, miszerint Magyarországon a sajtószabadság enyhén romlott, de még "részben szabad" a magyar sajtó.
Vajon a kormánypárti, vagy az ellenzéki sajtó "szabad" ? Melyiknek kell hazudni s melyik közölheti félelem nélkül az igazságot (ami köztudottan odaát van).

Vége a kőtábláknak?
2008-ban a HVG értékesített példányszáma a 90 ezerhez volt közel. Most alig valamivel több 40 ezernél. A Népszabadság a 120 ezer vonal alatt állt hat éve, most 45 ezert adnak el a lapból. A Nők Lapja még mindig 220 ezer föltött van, sőt, jobban fogy hat százalékkal, mint egy éve. És a Kiskegyedből is több fogy 190 ezernél, de itt csökkennek a példányszámok.
Elment Schiffer, vitte a párt eszét: "LMP: a Fidesz bizonyítsa, hogy nincs köze a Népszabadság bezárásához!"
Bezár a Népszabadság
A 20-ad részére csökkent példányszám párttámogatás nélkül már nem tudta eltartani a szerkesztőséget. Az MSZP pedig ma nincs olyan helyzetben, hogy az újságba tömje pénzét, mikor a nyomtatott sajtót már leginkább a hölgyek forgatják, azok is a képes újságokat. A mai kor embere az internetről tájékozódik, ahol 2 percenként frissülnek a hírek, s ingyen elérhető szinte minden információ. S a netet nehezebb cenzurázni, mint a nyomtatott sajtót. Mert amelyik infot itt tiltják, azt fel lehet tenni egy másik ország szerverére., S a világ még nincs egységes irányítás alatt, így mindenki megtalálja az őt engedő fórumot. (Bár engem a történelmi témákkal évekig letiltottak a honlapok megrongálásával!)

Magyar Időket égetnek nemzetünk szocialistái.
Ahelyett, hogy vásárolnák "saját" lapjukat, hogy az ismét nyereséges legyen. De nem vették, mert már ők is sajnálták a puha forintot erre a sajtótermékre. (Amely iránt azért illik elmondani, hogy 10-20 évvel ezelőtt még egy nagyon jól informált, friss és fontos híreket terjesztő lap volt. Csak aztán az MSZP tönkretette elődei munkáját.)

Ha Orbán Viktornak TV kell, akkor vegyen magának! Kovács László

Média szabadság Angliában - azért nem olyan durva, mint a német sajtócenzura.
Net
A nevezett időszakban az internethasználók 67 százaléka élt olyan országban, ahol a kormány, a hadsereg vagy az uralkodó család bírálatát cenzúrázták.

Simacska
A liberálisabbá váló HírTV dolgozói menekülnek a kötelező hátraarc miatt. De a tulajdonos akarata a szent, mint az egész médiában.

Nép

Parlament
Láthatóan a FIDESZ alaposan lecsökkentette a képviselők számát a magyar parlamentben. Vagy kis pénz, kis foci alapon a képviselők a vállalkozásukat vezetik munkaidőben?
Plenáris (teljeskörű, teljes) ülése volt a parlamentünknek!

Ülj törvényt, Werbőczy!
Egyebek mellett tranzitzónák alakulhatnak a határnál, létrejön egy új jogi kategória, a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet, és módosul a büntető-törvénykönyv.
Árokásók
Miután zsebretették az Orbán Viktortól kapott havi 500 000 Ft-os nyugdíjat jelentő Kossuth-díjat, Saul fiai elmentek Orbánt köpködni. Mert minden dologból a számukra kellemesebbet választják.
Pedig jó lenne, ha minden nemzetiségünk szembenézne a múlt bűneivel. ..hogy miért vitette az aranybánya-bérlő leszármazottja az izraelitákat munkatáborba, miért nem inkább a keleti front poklába a többi magyarral? ..miért kellett a háború után megsemmisítő táborokba hurcolni a magyarokat a Gulag-szigetcsoportra vagy éppen Recskre, Hortobágyra? ..meg hogy kikért szóltak a csendőr-sortüzek a két háború között? S miért kellett Szálasit felakasztani, amikor Szálasi főnöke 2 év börtönt kapott?...

Magyar jogállamiság
Beteg unio beteg polgárai: Az Európai Parlament (EP) még június 10-én szólította fel az EB-t, hogy vizsgálja meg, sor került-e Magyarországon a demokratikus jogállam normái, továbbá a szabadság, az emberi méltóság és az emberi jogok rendszerszintű megsértésére.
Senkit sem zavart, hogy NATO szövetségeseinknél a vezetés felrobbantott egy néger takarítókkal teli ikertornyot, egy másiknál felrobbantottak egy békemenetet. Senki sem firtatta, miként hunyt el Dubcek és Haider. A kutyát sem érdekelte az EU-ban a 2006-os sajnálatos események háttere, valamint a tisztességes cigányok sorozatos kivégzése. Jó, a médiánál bizonyára vannak problémák, hiszen a Népszabadság vagy az ATV bizonyára nem meri kimondani az igazságot, mert nem kizárható, hogy meg vannak félemlítve. De napjaink internetes világában az igazság nehezen titkolható, hiszen az egész világ még nincs kontroll alatt.

Alapjogok az unioban
A tőke, az áru, a munkaerő szabad áramlása elé egyre nagyobb akadályok tornyosulnak. Még pár év, s visszaérünk a Közös Piac korába.
Momentán az osztrákok sokalltak be a külföldi munkavállalóktól. De az angolok is újraírnának pár fejezetet. Csak akkor MIÉRT NEM KEZD A MAGYAR ÁLLAM gyárépítésbe? Hogy a hazajövő fél millió magyarnak legyen munkahelye.. Tilos lenne? A többi alapjog korlátozása nem tilos?!

Építkezünk
Az a Studio felirat csak álca. Jobb félni, mint megijedni! - ismeri ezt a közmondást? Azt a csecsemő is tudja, hogy ha egy építmény drótkerítésének a "sasfái" befele fordulnak, akkor nem a kinti támadást hárítják el, hanem a bent lévők megszökését gátolják.
..A füstgáztisztító berendezés építése tárgyában mi vállaltuk a régi elektrofilterek lebontását, valamint az új zsákos porszűrők, a kazánok alatti rostélyok, az absorverek, ciklonok, elszívó ventillátorok, füstgáz csatorna, és az ezeket magukban foglaló több ezer tonnás acélszerkezet összeszerelését is. ..
FEMA Magyarországon? Palotán szemétégető. Mondjuk, ha filmstudiot építenék, azt én is egy szemétégető mellé tenném. Ugye, a szállítási költségek.. De a magas kerítés értelmezhetetlen. Szemétégetőből lopni? A filmet pedig digitalizálva egy rádióadó is elcseni..

Total control
A képviselő, Ted Lieu beleegyezésével a neves német biztonsági szakértő, Karsten Nohl, a Security Research Lab munkatársa a telefonszám birtokában képes volt a telefont használó mozgását kikapcsolt GPS esetén is követni, elolvasni a szöveges üzeneteket és a névjegyzéket, illetve rögzítette a készülék segítségével folytatott beszélgetéseket.
Ehhez jön még az internet hasonló mértékű ellenőrzése, még ha álnéven írsz, akkor is, valamint a közterületek bekamerázása. Aztán Isten szeme mindent látni fog..

Csok a családnak!
Mert valamiből élni kell. A magyar fiatalok elindultak az eladott gyárak után. Árvult házak gondját, kóbor kutya őrzi.. ..várj, bombázó!. Ősztől várhatóan megkezdődik a közfoglalkoztatottak leépítése, amely a bürokráciacsökkentés következő lépcsőfoka lesz – jelentette be Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán Győrben.

Harc a terrorizmus ellen

2001 szeptember 11-ével új kor kezdődött az emberiség történetében, amely a világ terroristái ellen hirdetett háborút. Mint ismert, az napon arab terroristák döntötték romba a Világkereskedelmi Központ ikertornyait, angol rövidítéssel a WTC épületegyüttesét.
Csaknem tíz év hajtóvadászat után Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke bejelentette, hogy amerikai katonák egy tűzharc során megölték Oszáma bin Ládent, a támadások kitervelőjét.
Más szemszögből nézve, bizonyos furcsaságok is találhatóak az eseménysorozatban: "Már a támadások utáni első órában kijelenti Bush elnök, hogy a támadást iszlám terroristák követték el. Nemcsak az elkövetőket, hanem az őket esetleg bújtató országokat is háborúval fenyegeti. Még a legcsekélyebb bizonyíték sem áll senki rendelkezésére az elkövetőket illetően, Bush ennek ellenére kissé túl gyorsan tesz világpolitikai méretű kijelentéseket.". Természetesen volt bizonyíték bőven! Otthagyott Korán, arab nyelvű repülési kézikönyv, tűzben el nem hamvadó arab útlevél, végakarat a leendő terroristák felé stb. Így nem csoda, hogy azonnal tudták: Ezt az akciót csakis Oszama bin Laden csoportja követhette el. Persze, a terrorista vezér óvatos volt, s nem tartózkodott Amerikában a terrortámadások idején, hanem az arab országokból, vezetékes telefonon át vezényelte le az akciót. Az USA, ígéretéhez híven, bevonult haderejével a terroristákat bújtató arab államokba. Érdekességként egy vicces írás a számmisztikáról. S hiába ismered az igazságot, a képedbe röhögnek, mert az ugatásod úgysem hallatszik az égig.


E naptól kezdve az USA dollármilliárdok sokaságát költötte a terrorizmus elleni harcra. Sajnos, bizonyos helyeken olyan nagy számban képeztek ki terroristákat, hogy az USA hadereje nem győzte megsemmisítésüket.

Olajos ügy
Hétszázötven milliárd dollár értékű amerikai kincstárjegy és egyéb értékpapír eladásával fenyegette meg Szaúd-Arábia az Egyesült Államokat arra az esetre, ha a kongresszus elfogadja azt a törvényt, amelynek alapján amerikai bíróságokon felelősségre vonhatják az olajmonarchiát a 2001. szeptember 11-ei terrorakcióban játszott szerepéért.

Charlie Hebdo, a tolerancia megtestesítője.
Na végre! Ez az igazi szólásszabadság! Bárkire bármilyen mocskot ráönthetek, mert szabad országban élünk! A delikvens pedig szabadon elviselheti, amit kapott. Csoda, hogy ilyen törvények mellett már a Sharia lett egyes párizsi kerületekben a mérvadó? 16 éves lány viccelt a Charlie Hebdo-val, ezért a franciák letartóztatták (Helyzetelemzéssel!) Qvod licet Iovi... Mert a "szabadság, egyenlőség, testvériség" országában vannak egyenlők és vannak egyenlőbbek.
Terrortámadás a szerkesztőség ellen.
2015. január 7-én, szerdán történt, amikor két dzsihádista fegyveres, Said és Chérif Kouachi megtámadta a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségét. A támadásban 12 személy halt meg és további 11-en megsebesültek. A támadók két nap rendőrségi hajsza után Dammartin-en-Goele iparterületén egy nyomda épületébe vették be magukat. A Kouachi fivérekkel kapcsolatban álló Amedy Coulibaly csütörtök reggel Montrouge-ban lelőtt egy rendőrt és megsebesített egy embert, majd egy nappal később négy embert megölt és tizenötöt túszul ejtett egy kóser szupermarketben. Január 9-én, pénteken délután a rendőrség a két helyszínen közel egyidejűleg indított akciókban végzett a támadókkal, és kiszabadította a túszokat.

A Charlie Hebdo szerkesztősége elleni terrortámadás óta 19 ezer francia weboldalt törtek fel az iszlám nevében online harcoló hackercsoportok. S még mondja valaki, hogy az arabok átlag IQ-ja csak 84, vagyis a nép fele retardált..

Más szemszögből nézve a terrortámadást: "Ugyanis a támadók által használt Citroen gépkocsiban - a CNN értesülése szerin t- úgymond „megtalálták” az elkövetők egyikének igazolványát! Lásd: http://www.hir24.hu/kulfold/2015/01/08/parizsi-meszarlas-feladta-magat-az-egyik-tamado/#sl ". Ugye, ha igazoltatja a rendőr, mert észreveszi nála a gépfegyvert, hát tudjon felmutatni egy azonosító okiratot! Bár egy ilyen álarcos ember nekem a rendőr helyében gyanús lenne.. Hitetlen Tamás.


Török terror
Legalább 95-an meghaltak és 246-an megsérültek, miután két bomba is felrobbant Ankarában, a török főváros főpályaudvara előtt. A legelső jelentésekben még 20, aztán 30 halott, illetve 126 sebesült szerepelt. A terrortámadás helyszíne egy béketüntetés gyülekezőhelye volt, melynek résztvevői az ország délkeleti részén a török állam és kurd fegyveresek közti konfliktus ellen terveztek tiltakozni.
A kurd béketüntetés felrobbantásáért senki sem vállalt felelősséget, de a török kormány a számukra olajat áruló ISIS-re gyanakszik. A törökök különben nem kedvelik az ISIS-t, s bizonyára Aszid elnöknek toboroznak a menekültek között harcosokat.
Terrorhullámtól rettegve: "A szíriai határhoz közel eső törökországi városok, Sanliurfa, Gazientep, Hatay, vagy Reyhanli eldorádónak számítottak az IS harcosai számára. Biztonságos lakásokat is a rendelkezésükre bocsátottak, ahol néhány napig békében kipihenhették a dzsihád fáradalmait, találkozhattak egymással, megbeszélhették a stratégiát. A török hatóságok nem ellenőrizték őket, razziákat sem tartottak. Hayat Boumeddine, annak a merénylőnek az özvegye, aki az év elején, Párizsban lelőtt egy rendőrnőt, majd egy zsidó szupermarketet rohant le, néhány napot Sanliurfában töltött el, s csak ezután csatlakozott az IS-hez."

Törökország szeretne egyszer s mindenkorra leszámolni a kurdokkal. Egy mai Musza Daggal. (Nem mellékes, 5-800 ezerre teszik a Németországban élő kurdok számát.) Továbbá a törökök szeretnének kikanyarítani a szír területből egy darabkát. Persze, a kurdoknak is jól jönne némi szír föld. Az iraki ISIS is szeletelné Sham földjét. Izrael sem ugrana el, ha ráesne egy darabka Szíriából. Ugye, milyen rokon vonás a szír és a magyar élet-halál harc? Persze, a török szeretne pénzt és unios tagságot is. Mi meg alig várjuk, hogy egy ilyen demokratikus, szabadságszerető néppel bővüljön az unio.

Stoltenberg elmondta, hogy a NATO 28 demokratikus ország szövetsége, amelynek alapértékei a demokrácia, a szabadság és a nyitott társadalom.

Személyes szabadság - Rabszolgakereskedelem az EU-ban.
Az emberkereskedők jellemzően a 20-35 év közötti fiatal nőkre vadásznak, de előfordul, hogy idősebbeket is kiszemelnek maguknak.
Ez természetesen nem cigánybűnözés, csak egyéb lehetőségek hiányában általában az etnikum gyakorolja. Mondjuk, nem ilyen rasszisták, mint a cikkíró! Nem tesznek különbséget a lányok származásánál. Csak eladható legyen!

Erdogan
A rendkívüli állapot bevezetése után Törökország az Emberi Jogok Európai Egyezményét is hatályon kívül akarja helyezni. Vannak, akik attól tartanak, az ország diktatúra lesz, mások szerint ez már be is következett.

Bajorok
Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök kérte, hogy alkotmánymódosítással szélesítsék a német hadsereg belföldi bevetésének lehetőségét.
Hasonló kívánság a francia és a magyar vezetésnél is tapasztalható. Mivel a katonák nem civilek elleni fellépésre vannak kiképezve, továbbá fegyverhasználati joguk sincs, így a hadsereg bevetése kétes eredménnyel járna. Ennek inkább egyéb célok érdekében lehet jelentősége. A karhatalom, rendvédelmi szervek megerősítése célravezetőbb lenne, ha pusztán a terror és a migráció megfékezése a cél. De egy sikeres puccshoz szükséges a hadsereg egyértelmű bevethetősége is. Ugyanis nem csak demokratikus úton lehet Európát egyesíteni.

A migráltatás visszanyal
Gyűlölethullámmal fenyegette meg a török igazságügyi miniszter Amerikát. A németek már megtapasztalták, hogy a másod-, harmadgenerációs törökök ki mellett tüntetnek, ha utasítást kapnak. Mi lesz, ha egyszer durvább dologra jön az ukáz ?! Most azért érdekes látni, hogy akasszák a hóhért...

A bulgárok szabadon megválaszthatják, milyen migránst fogadnak be. Meglepő, de a néger továbbmegy, az angol pedig oda menekül. S a német migrációs hullám elérte hazánkat. Menekül már ki merre lát... Aliya: Francia menekültek. Nem új olim! Az angol zsidók nem bíznak a brit visszatáncolásban. Irány az EU !

A párttal a néppel egy az utunk

Magyarok Nyilai - Lepattantak a regnáló idegenekről
Budaházy Györgyöt és társait cca 10 év börtönre ítélték. Nem hozza a média, hogy pontosan miért? Tán felgyújtották az Országházát..
Valamivel bővebben: A vádlottak az ügyészség szerint Molotov-koktéllal támadtak meg MSZP- és SZDSZ-pártirodákat, képviselők lakásait, de Hiller István akkori oktatási miniszter és Kóka János szabaddemokrata frakcióvezető otthona sem úszta meg. Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő miniszter vidéki házánál is robbantottak. Csírájában elfojtva. A vádlottak többsége tagadta bűnösségét, de volt olyan is, aki magára és másokra terhelő vallomást tett.
A tárgyaláson részt vett Balo György elvált felesége is, mint a perbe fogottak szimpatizánsa. Na Jóska, hogyan találsz haza?!
Ez az ítélet annyira eltúlzott, hogy felmerül, nem a jövő emberének útját egyengeti a politikacsinálók hada? Hiszen pár Molotov-koktél eldobásáért Párizsban csak fele ilyen súlyos ítélet születik, akkor mára már Franciaország lángokban állna. Ugye, a haver Torockai már elnökhelyettes a szefárdoknál, tán a Budaházy van szánva vésztartaléknak. Mert mint látjuk, semmiféle terrorcselekmény nem történt, csak viccelődtek az MSZP vezetőivel, gondosan ügyelve, hogy senki se sérüljön meg. Még csak jelentős vagyoni kárt sem emlegetnek, ami összemérhető lenne a politikusaink által ellopott milliárdokkal. Vagyis az egész vihar az éjjeliben..

Vajon milyen ítélet születne, ha jelentősebb vagyoni kár is keletkezik a koktélozás közben ? Ha valaki megsérül.. Ha több ember megsérül.. Ha valaki meghal... Ha több ember meghal.. Ha egy vagy több emberrel különös kegyetlenkedéssel végeznek ?
Mindezt nézzük annak fényében, hogy a neoliberálisok nemrég még azért üvöltöttek, hogy embertelen dolog valakire tényleges élethosszig tartó büntetést kiszabni.
A lelkiismeret lázadása.

6 év a jutalma a szórakozásból gyilkolónak.

Gyurcsány utolsó vidéki fórumán azt mondta, tíz év után itt a lehetőség, hogy megverjék Orbán Viktort. Eddig ugye Fodor Gábort, Bukfencet és Szász Károlyt sikerült megverni. Puhányak lettek az elvtársak...

Bíróság
Elmarasztalta Magyarországot az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kedden közzétett ítéletében, mert a bírák szerint megalázó vagy embertelen bánásmódnak minősül, hogy a magyar törvények értelmében a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek esetében leghamarabb 40 év letöltése után van lehetőség a büntetés felülvizsgálatára.
Ugye, milyen embertelen egy bűnszövetségben elkövetett, több embert, kegyetlen módon kivégző csoport tagját örökre rács mögé zárni ? Miközben napi 8 ezer forint az elítélt börtönköltsége? Lehet, hogy olcsóbb megoldás is létezik ?!

Engedélyezett tüntetések

Politikusnak még jó lesz!
Ungváry Krisztiánt megütötték.
Ungváry Krisztiánt reggel az eset kapcsán megszólaltatta a Klubrádió, a történész elmondta, hogy jól van, de nem nagyon szeretne az esetről többet beszélni, mert 60 éve 150 ember halt meg ugyanezen ( a Kossuth) téren, ahhoz képest ami velem történt, semmiség, és egyébként sem szeretnék magamból mártírt kreálni.
Ávós sortűz - Kéri Edit 1000 főre becsüli a téren elesettek számát, Mikes Tamás pedig október 26-án 820 halottat számolt meg egy ismerősével együtt, a Kerepesi temetőben, 50-es gúlákba rakva.
Érvekkel vitázni erőszak helyett. Mondja Ungváry. Bár erre tán nem egy ünnepség a legalkalmasabb fórum. Viszont egy önmagát történésznek aposztrofáló embernek kéne egy minimális ismeret a múltról. Vita Hundsdorfer és Wamberger között. Vajh a lappoktól származtok, vagy a törököktől? (ELTE történészképzői: Kun Béla unokája, Gerő Ernő unokaöccse, a magyargyűlölő Krausz.. Adalék. Ungváry acsarkodó jobboldaliak gyűrűjében elővette fütyülőjét és csak fújta, fújta.. A szélsőbaloldali újság szerint a Kossuth téren kormányellenes tüntetés volt. Mi meg azt hittük, 56-os emlékünnepély.

Újraszámlálást! és amikor még Ferenc testvér szervezte a forradalmat. Ahol titkos rendőr mutatta meg a tüntetésből kivált mintegy 300 fő focihuligánnak és a néhány hozzájuk csapódott jobboldalinak, mire való a zászlónyél. Baló György az öreg autóját áldozta fel, hogy bevilágítsa vele a teret, jobban lásson a 300 fő a TV székház bejáratánál, ahová valamit beolvastatni mentek volna, miközben 6 kamera volt a téren alig várva, végre történjen valami szaftos, amit élőben közvetíthetnek. A rendőrség vízágyús autója bedöglött, de a "tüntetők" egy ujjal sem nyúltak a bennrekedt rendőrökhöz. A 300 fő (a tér több tízezres tüntetéséből leszakadtak, focihuligánok, titkosrendőrök) beszorították a székházat védő néhány rendőrt az épületbe, de a székház mögött csendben várakozó karhatalmi alakulat nem avatkozott közbe. Ezt csak azért írtam ilyen részletesen, mert a wiki meghamisította a történteket. Pedig az egész ország láthatta, hiszen a TV egyenesben közvetített mindent. Video a múltról. Fenntartásokkal olvasandó wiki.

1956 kapcsán

Rádió
A Rádiónál történtekkel kapcsolatban számtalan megválaszolatlan kérdés van. Például: miért nem ismerjük a mai napig a halottak számát még becslésszerűen sem? Hogyan jutott fegyverhez és lőszerhez több ezer tüntető? Miért indultak meg a szovjet csapatok órákkal az ostrom előtt? Miért lőttek az ÁVH-sok az épületből a védelmükre érkező magyar fegyveresekre? A szovjet csapatok 24-én hajnali kettőkor érkeztek a fővárosba. Ha három szovjet tank lőszerekkel a Rádióhoz érkezik, lehetetlen elfoglalni az épületet. Talán áldozatul dobta oda a hatalom a Rádió védőit? Hasonló a helyzet, mint a Köztársaság téri pártház ostrománál? október 23-án, 24-én a Rádiónál összesen kétszáz-háromszáz ember halhatott meg.
Köztársaság tér '56
Az ostrom első szakaszában csak a támadók szenvedtek veszteséget, pontos számok nem ismertek, de mintegy 15-20 főt halottakban, és 40-60 embert sebesültekben. Több helyen is halottak borították a tereket: Rádió, október 23., HM, október 24., Kossuth tér, október 25., Mosonmagyaróvár, október 26.
„Egyébként egyre inkább úgy gondolom, hogy szándékosan tereltek bennünket a fegyverek elé, mint decemberben Salgótarjánban és másutt. Abba az esztelen logikába beleillik, hogy halottak százaival akarták megfélemlíteni a várost, az országot… mintha ezt igazolná a csönd a parlamenti vérengzés körül, a sok hazugság, a sok félrevezető kicsinyítés.”

A Kossuth térre érkezők létszámát a sortűz előtt a különböző források 3000–20000 főre becsülik. Orosz TV szerint a CIA szervezte 1956-ot.
Kivételesen nem a CIA az én gyanúsítottam! Lásd a szovjet tankoknak adott ellentétes parancs. Fele a tüntetőket lőtte, fele a gyilkosokat. Az FM tetejéről lövő 4-5 partizán aztán lezárta a teret, s telefonáltak valamelyik laktanyába teherautókért és kiskatonákért:-) Mintha minden előre el lett volna készítve. Csodálom, hogy a tömegsírokat nem ásták ki az előző napon már.. Bár az elvtársak a Dunát preferálták mindig..
„Kiszeljov megrendülten azzal zárja a mondókáját, hogy a harcok során hétszáz szovjet katona halt meg – miközben a többezer magyar áldozat csak a blokk nyolcadik percében kerül említésre” – írja a Kettős Mérce.
Havas Henriket azzal vádolják, hogy szerinte '56 egy nyilasforradalom volt. (Nem keverik Szofival?) Havas Szófiát szintén. Havas Szófia 2007-ben a HVG-nek azt nyilatkozta: „1956 esetében nem szoktam forradalomról beszélni, mert a börtönből kiszabadult nyilaskereszteseket nem tudnám semmilyen módon forradalmároknak nevezni. Ahogyan azokat a géppisztolyokkal köröző fiatalokat sem, akik ugyanúgy járták a házakat, mint 1944-ben zsidókra vadászva.” Havas a kurucoknál.
Ahogy ma tanítják - 1956
Nem Gyurcsány rokonsága vadászott a magyarokra, hanem az oroszok!
10-11 óra között 8-10 ezer ember vonul a Kossuth Lajos térre. A Parlamentet őrző szovjetek barátkoznak a tüntetőkkel. 11.15 körül szovjet tankok érkeznek a térre és tüzet nyitnak a tömegre. A sortűznek mintegy 60-70 halálos áldozata és 100-150 sebesültje van.
Szerov elhagyta az ülést, majd kisvártatva kiadta a tűzparancsot. Számára egyaránt megengedhetetlen volt a magyar egységek átállása és a szovjetek fraternizálása is a felkelőkkel. Az eldördülő sorozatok nemcsak a tüntetők, de a mellettük lévő szovjet katonák között is pánikot keltettek, akik ugyancsak tüzelni kezdtek. Lőttek a torkolattüzek irányába, de lőttek a velük percekkel előbb még fraternizáló fiatalokra is, abban a hiszemben, hogy azok csapdába csalták őket. A helyzetet tovább bonyolította, hogy a pártközpont védelmére kirendelt magyar egység is tűzharcba keveredett a szovjetekkel, így aztán a növekvő fejetlenség tovább növelte az áldozatok számát. Fotok. Tüntetés. Na és a tűzsebesség: 500-600 lövés percenként. De 10 percig lőttek, s nem egy fegyverből.

Csalagut: kiállítás '56-ról. Szovjet sereg menjen haza, Sztálin-szobrot vigye haza!
Számos ilyen rigmus született akkor: "Jó lesz még a meleg lángos, le van sz..va Kádár János!" - írták ki az egyik vonatszerelvény oldalára.
Piros vér: A vérengzést a Zöldávó, a Partizánszövetség (az FM épületéből) és a Szovjet egységek (a téren állók közül egy-egy tank, valamint a távolabbi utcákban várakozó szovjet tankok, melyek még repesz-gránátokat is kilőttek a tér felé). Az áldozatok száma 300-ra tehető (köztük két vétlen orosz katona), a sebesülteké a elérheti az ezret!
Számomra hihetetlen a 300 halál. Egy nagy tömeg összezsúfolva egy üres téren, ahol elbújni nem lehet, aztán gépfegyverekből tüzet nyitnak rájuk. Célozni sem kell. De még az orosz is lőni kezd.. Mint írják, a vérengzés után még jó ideig a mentőket sem engedték be a térre. Vajon mi okuk volt erre? (Számos ilyen sortűz volt 1956-ban. Senki sem lett felelősségre vonva. A másik oldalra viszont több száz halálos ítélet született. Vae victis...)

KSH - halottak száma: Összesen 2502. Máshol másképp. A belügyi szervek 1956 végén, 1957 elején az összes kórháznál begyűjtötték a kórlapokat. Ezért a sebesültszám, illetve a sebesülthalálozás lényegében nem is volt felderíthető, csak rövid „hivatalos” statisztika jelent meg ez ügyben.

Kéri Edit (2011. p.82.) arra céloz, hogy ávós egyenruhába öltözött partizánok voltak a gyilkosok. A 2-es villamos megállójában kézigránátokkal felrobbantott emberek maradványaival nem sokat vacakoltak, hanem bedobták a Dunába. Még cipő sem maradt a parton. Dr Pákh Tibor tüntető szerint nem csak az FM-ből lőtték őket, hanem minden lehetséges irányból. A könyv szerint 194-en lőttek a tetőkről. Ahhoz képest az 1000 halott nagyon kicsi szám. Talán sokan csak a levegőbe lőttek.
Bennem egyre erősebb az a gyanú, hogy nem egyszerű komcsi vérengzésről volt szó, hanem a mai maidan (ukránul "tér") előzménye történt meg. Kijevben ugyanabból a fegyverből lőtték a tüntetőket, amelyből a karhatalmat.) Nagyapákról e dal, unokákra maradt..

Amíg nem lesz hitelt érdemlően tisztázva, hogy ki a magyar és ki a zsidó, addig az utolsó 150 év nem lesz történelem, csak politika. Mert az nem definició, hogy magyar, aki magyarnak mondja magát, és zsidó, akiről tudjuk, hogy zsidó.
Ungváry szavait, cselekedeteit nézve sokan gondolhatják, hogy azt nem lehet alulmúlni. Tévednek! A szocialista rendszer agymosott történészeiből nagyon sok rosszabb Ungvárynál. Ma, október 30-án Kő András beszélt a rádióban. Simán az egy szem orosz tankra kenné az általa 100 fő alattinak tartott áldozatok számát. Tudom én, hogy a tettesek és utódaik már szégyellik cselekedetüket, s szeretnék kisebbíteni, másra kenni azt. Minenesetre tessék utánagondolni, hogy "kinek használt?". A tudatlan végrehajtókról bőségese találunk információt Kéri Edit könyvében. Akik természetesen nem lettek felelősségre vonva a tömeggyilkosságért. Az értelmi szerzőket pedig csak sejtjük, mint a komiszárok származását. A másik oldalról kis "bűnért" is akasztás járt.

Még egy analogia rémlik fel: Ugye, a tömeggyilkosok szép nyugdíjjal, békésen haltak meg '56 után. Ellenben a másik táborból, aki kicsit görbén nézett, az kötelet kapott.
Veesenmayer magyarországi helytartó 2 év börtönt kapott a II. vh után. A hozzá képest maszületett bárány Szálasi kötelet.

Parancsra tettem
A másik oldalról is egyre többen vetik fel, hogy a besorozott kékávós kiskatona épp úgy ártatlan, mint a szocialisták által kivégeztetett forradalmár. Van ebben némi igazság, de azért ne gondoljuk, hogy bárkit besoroztak kékávósnak. Ahhoz nem ártott valami pedigré..
Szanyi elvtárs szerint a forradalmárok 56-ban szocialisták voltak. Vajh akkor milyen ideológia mentén éltek Kádárék, az elnyomó szovjetek és a 30000 kivégzést követelő kínaiak? S ha a népítélet a csőcselék műve, akkor Torockai dédapja mi volt? (A Jobbik pellengérezése nem antiszemitizmus nálam!)
Természetesen egy utcai népítélet számos hibával történhetett. Ismertem kövér embert, akit lámpavasra akartak húzni, mert bizonyára ÁVH-sként hízott meg azokban az inséges időkben. Csak úgy uszta meg, hogy mutatta a népnek a kérges tenyerét: Emberek, én is munkás vagyok!
A hivatalos oldal nem hibázott. Eleve tisztában voltak vele, hogy ártatlan embereket küldenek az akasztófa alá. De kellett a megfélemlítés.

Emberi jogok

Eladó az egész világ Viszont tulajdont csak tulajdonostól kaphatunk. Egy demokratikus királyi Európai Unió területén ember nem lehet(ne) más tulajdona.

Bírói függetlenség
Mitől és kitől független a bíró ?! Ha semmitől és senkitől sem függ, akkor ő az isten. Ítélhet eleveneket és holtakat számonkérés nélkül, mint a Toroczkai dédapja '56 után. Vagy demokratikusan válasszuk meg, ki lehet bíró országunkban ?! A nép szavazással kéri számon az ítéleteket?

Freedom House =Mental home.
A "szabad"(os) nép:
Az a Dél-Afrika, ahol hivatalos adatok szerint minden 5. nőt ért már nemi erőszak - mindezt úgy, hogy egyes felmérések szerint a szexuális bűncselekmények áldozatainak csak kb. 5 százaléka jelzi a hatóságok felé, hogy megerőszakolták. Az a Dél-Afrika, ahol átlagosan mindennap támadás ér egy farmot. Az a Dél-Afrika, ahol az apartheid vége óta az elmúlt 24 évben közel 30 ezer fehér farmert gyilkoltak meg – többnyire feketék.

A szabadság nem keverendő a szabadossággal. (Marta Torné az "Elemi ösztön"-t másolja.)

Náray, a hímsoviniszta pöffeszkedő.
Aki eddig a nemiség alapján választott elnököt. Pedig jobb lenne, ha inkább az alkalmasságot nézné! Persze, kinek a pap, kinek a papné, nekem a lányuk! Ha neki Apró Antal unokája a zsánere, ezt beszélje meg a Ferivel! Mivel a "females are fiercing" már barátságosan fognánk Náray úrral egymás torkát... Másról ne álmodozzon, mert a nőket szerettem mindig, csak nem a politikában. Bár Merkel, Thatcher, May megmutatta, hogy a nők is tudnak hülyeségeket beszélni.. Náray Tamás elköltözik hazánkból. Azért neki is lehetnek helyes döntései.. Mint a Schillingnek..

Leváltották: Dr. Márfi Gyula. 22 éven át teljesített szolgálatot a veszprémi egyházmegye élén. Az érsek az utóbbi években a keresztény értékeink melletti határozott kiállás egyik legmeghatározóbb vezéregyénisége lett. Megnyilvánulásai, a migrációról és a muszlim vallás természetéről, erőszakos terjesztéséről alkotott, nyíltan vállalt nézetei miatt az egyházon kívül is a figyelem középpontjába került.

A szabadságjogok birodalma
Eddig - ha a páciens nem kért mást - a halálos ítéleteket injekcióval hajtották végre. Szenteste után nincs válogatás. Bármilyen módon meg lehet ölni az elítéltet, amit az adott állam törvényei megengednek.
Mint tudjuk, az USA az az ország, ahol több száz év börtön is kiszabható egy elítéltre. (Az állatkinzást a törvény bünteti ?)

Az ellenörzött ember
Az egyik legpatinásabb és legnagyobb hagyományokkal rendelkezo orvosszakmai folyóirat, az 1840 óta folyamatosan megjeleno British Medical Journal foszerkesztoje, Fiona Godlee nyílt levélben kifogásolta a Facebook cenzúra tevékenységét. Ugye, ha nem törölnék a nekik nem tetszö írásokat, hanem lábjegyzetben jegyeznék meg, hogy Kis Miska moderátor szerint az írás hamis információkat tartalmaz, az elfogadható. De törölni valaki írását, mert Kis Miska szerint az rossz...

Illuzió
Már maga a függetlenség szó is. Mert minden mindennel összefügg és valamilyen formában minden és mindenki függ valamitől, valakitől.
Ezért népbutítás a független bíróság, ügyészség emlegetése is. Mert a bíró nem a holdról jár ide ítélkezni, hanem itt él az itteni javakból. S mások döntik el, mennyi zsíroskenyér jut számára. Akik cserébe együttmüködést várnak el.

Válóper
A Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság függetlenségét Putyin orosz elnök elismerte. A két elszakadó terület ukrán szemszögből "szakadárok", orosz szemszögből "szabadságharcosok". Mert az a maszlag, hogy a népeknek, nemzeteknek önrendelkezési joga van, már nem él. Magyarországot sem az etnikai határok mentén darabolta fel a szabadkömüvesek irányította nyugat.

Menekültek
Tizezrével érkeznek menekültek Ukrajnából. Volt olyan magyar, aki egyedül 318 ukrán cigányt fogadott be.

Fenyegetö üzeneteket kapnak a kárpátaljai magyarok. Szerintem biztosan Moszkvából jönnek a nemzetiségeket megfélemlítö üzenetek. Az ukránoknak is érezni kell, milyen barátsággal fogadjuk öket. S ezek után vipera módjára... Hihetetlen.

Elszakadni!? Hiszen oly jól érzik ott magukat a magyarok! Persze, ha Putyin felosztja a területet...

Megint a véglények között
"Charles Michel, az Európai Tanács elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a demokratikus világ elítéli Oroszországot, és ellenzi az általa indított „barbár háborút”. "
Miért nem pofázott ez az alak, amikor a NATO lerohanta Sziriát és megölt 200 000 polgárt. Most Putyin önvédelemböl harcol. Mert ha Ukrajnát is bekebelezi a NATO, akkor az USA atomrakétái Romániából az orosz határra költöznek.

S szólni ha mersz...
pénzbüntetéssel és öt évig terjedo börtönbüntetéssel sújtandó az, „aki a nemzeti szocializmus uralkodása idején elkövetett buntetteket … a társadalmi békét zavaró módon, nyilvánosan, valamilyen gyülekezet elott helyeseli, tagadja vagy bagatellizálja”. Tehát nem szabad például tagadni a holokausztot.
Németország csak parancsot teljesít, ha pedig az a parancs, hogy Ukrajna szövetségesének kell lennie, akkor annak kell lenni, még úgy is, hogy az államügyészségek azt neveznek ki háborús bunnek, amit akarnak, nincsen bizonyítási kötelezettségük, elég, ha az állam által pénzelt rendszermédia egyoldalú jelentéseit idézik.

Minta
A Junge Freiheit szembement a német állásponttal, ugyanis azt merték leírni, hogy mulattató az a kettos mérce, amely mentén Németország kioktatja Magyarországot, pedig Magyarország valójában egy európai erodítmény.

Ha senki sincs ki megvédjen hát védd meg te magad!
Az amúgy sem fegyvertelen amerikai lakosság fokozta fegyverkezését. Unják a térdelést a getto elött?

Politika
Nyitólap