Minden szinten szinte minden


Böngészde

Mix

Putyin nem vette viccnek a románokhoz telepített atomrakétákat. Bunkert épít az Uralba. Helyében inkább néhány rakétasilót vinnék az Atlantira, meg Kamcsatkába.

Jön a világvége! Akkor meg minek a készülődés?

Az erdélyi magyarok még ma is abban a tévhitben élnek, hogy Magyarországon magyarok laknak. Bár csak 10% az lenne!.. Szláv, sváb, cigány, zsidó, bulgár, görög, kínai, de akad afgán és nigériai is. Csak a magyar fogyott el. Ez látszik a kommenteken kívül a 23 millió román bevándorló kapcsán is..

Mi diktáljuk a tempót! - állítják a bűnözők.
A saját pincéjében, a saját borához fagyállót keverő kertész másfél év börtönt kapott. Mert a tolvajt erről nem figyelmeztette, s az a túl sokat ivott belőle kábítószerre, s e miatt belehalt a lopott ital fogyasztásába. Vajon ha ráírta volna a hordóra, hogy fagyállót is tartalmaz, akkor is megbüntették volna? Vagy ha azt írta volna rá, hogy bort kevert az itt tárolt fagyállójához, az is büntetéssel jár? Mert ugye, mi van, ha analfabéta a betörő?! Tolvaj politikusok tolvaj országában a törvény is a betörőt védi!

Varázsdoboz - Drágább lesz nézni a Győzike show-t?
A két országos tévécsatornát kötelező terjeszteni, ezért az MKSZ azt hangoztatta a közleményében, hogy az RTL és a TV2 visszaél a pozíciójával. Ez az előfizetőkre jelentős anyagi terhet okozó, a műsorterjesztési piacon eddig ismeretlen és ezért teljesen kidolgozatlan üzleti modellt akar egyoldalúan bevezetni - nagyon rövid határidővel.
Hogy is van ez? Kötelező terjeszteni, s az eladó mondja meg az árat?! Eddig azt hittem, a kereslet-kínálat dönt abban, mi kerül a kábelcsatornába.. Mert az OK, hogy az INGYENES TV csatornákat kötelező ingyen terjeszteni. De egy kereskedelmi fizetős csatornát kötelezővé tenni?!
Pedig így írják
Az MKSZ szerint a két kereskedelmi tévé visszaél a pozíciójával (t.i. kötelező terjeszteni őket, olyan nincs, hogy, hogy egy szolgáltató szimplán nem fizet nekik, és kiveszi a két adót a csomagjaiból), és az előfizetőkre jelentős anyagi terhet okozó, a műsorterjesztési piacon eddig ismeretlen és ezért teljesen kidolgozatlan üzleti modellt akar egyoldalúan bevezetni - nagyon rövid határidővel. Elrontották, vagy tervezett rablás?

Juhász, az igazmondó
Sajátos magyarázkodásba bonyolódott, becsődölt magánéletéből is megpróbál politikai hasznot húzni a közismerten hiperaktív Juhász.
Ne keseredjen el Juhász úr, lesz ez még lejjebb is!

Északi szél
A minap a finnek a munka nélkül állampolgári jogon járó bért tűzték zászlajukra. A svédek a napi munkaidőt csökkentenék 6 órára. Ideje lenne, hogy a magyarok is kiálljanak a 8 óra munka, 8 óra alvás, 8 óra szórakozás (munkába menés ideje, étkezések, tisztálkodás, a gyerek gyors felpofozása, mert biztosan csinált valami rosszat) eszméjéért.

Álom, álom, édes álom
Könnyen a görögök sorsára juthatunk, ha megvalósul Orbán álma
S nálunk is háromszorosársa nő a nyugdíj és a minimálbér. Mert Görögország a szakadék szélén áll, de mi egy lépéssel megelőztük!

Dübörög a román gazdaság
A nettó átlagbér 2078 lej (144 649 forint), a bruttó havi átlagbér pedig 2875 lej (200 128 forint) volt. Az infláció alakulásának figyelembe vételével kiszámolt reálkereset 13,3 százalékkal volt magasabb júliusban a tavalyi hetedik hónaphoz mérten.
Már csak a bulgárok élnek nálunk rosszabb nívón?

Mit remélsz?
Úgyhogy minden (látható) jel szerint Magyarországon remény nélkül kell élniük mindazoknak, akik egy szabad, demokratikus, tisztességesebb világban hisznek.
Bolgár úr! Bízunk benne, hogy még egyszer nem kerülnek hatalomra szemkilövős, a népet ismeretlen kommandósokkal a nyílt utcán verető, kardlapoztató, a titkosszolgálatunkat az orosz titkosszolgálattal ellenőriztető, tisztességes cigányokat gyilkolászó "demokratikus" pártok. Melyek ellen bizonyára Bolgár úr is felemelte harcos hangját, s azért kapta a forradalmároknak járó Táncsics díjat.

Hová mennek? - Tönkre
Érthetetlen módon az üres, árut nem tartó bolt immár második éve veszteséges! Gondoljuk el, mekkora vesztesége lenne, ha még árult is volna valamit.. Azért a magyarokat ne féltsük! Annyi néven újjá lehet alakulni...

Holocaust
„És kilencven nappal túlélte a tábor felszabadítását! Már akkor hosszú ideje az ottani kórházban volt, a nap minden percében készült haza, de elindulni már nem tudott. A tábor kapuin kívül egy tömegsírban, ötszáz hasonló sorsú közt, ott van ő is...
Mint olvashattuk máshol, az oroszok közeledtével mindenki menekült nyugatra. Mindössze cca 6000 táborlakó nem tudott vagy nem akart nyugatra menni. Köztük volt Vitray Tamás édesanyja is, akit betegsége gátolt a menekülésben.

Morbus Hungaricus - TBC után szabadon
Magyarország a lélekszámra vetítve világelső a tüdőrák előfordulásában, s az áldozatok számában is élen jár. Évente mintegy 11 ezer ember szembesül tüdőrák diagnózissal, s a tüdőbetegségekről kiadott évkönyv becslése szerint mintegy 30 ezer tüdőrákos beteg él közöttünk.

Új világrend készül

Reméld a legjobbat, de készülj a legrosszabbra!
"mindenki tartalékoljon otthonában személyenként 10 napra elegendő élelmiszert és öt napra elegendő vizet."

Lassan a németek is felébrednek. Orvosok, informatikusok, mérnökök helyett 1 millió debilt és retardáltat kaptak. Most aztán kapkodhatnak, kikre sózzák ezeket a kvótával!
Egy próféta látomásában már a bevándorlókat úgy utálja a nép, mint a háború előtti időben az európai népek a zsidóságot. Mint ismert, egyedül Horthy Magyarországa fogadta be a zsidó menekülteket anno.

Német infláció
A Destatis előzetes adatai szerint szeptemberben éves szinten 0,7 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Németországban az augusztusi 0,4 százalék után. Mondjuk, ennyi inflációt nálunk is elfogadnánk.

Merkel fenyeget
Merkel kész újabb szankciókat bevezetni az oroszok ellen, amennyiben azok nem engedik át Szíriát az USA-nak. Elképzelhetően nem vásárolnak olajat és gázt a télen Putyintól ?

Juncker időzavarban. Nem fogadta az egyik választófejedelmet. Most akkor ő a császár, Merkel vagy Rothchild ? Vagy az igazi császárt már nem választják, hanem ő teszi magát azzá?

Őrület
A "B’rit-ish" héber jelentése: szövetségi nép vagy a szövetség népe. Ez a szövetség az oka az angolszász nemzetek gazdagságának és hatalmának, mondja az Ószövetség magyarázata, mert József két fiától erednek a mai angolszász nemzetek, így Efraimtól a Brit nemzetközösség tagállamai.

Különvélemény

Román műsorvezető a 150 éves ősi román földről
a magyar is migránsnép, amelynek nincs mit keresnie Európában. (Valaki ott a pusztaságban! Adjatok már egy banánt neki!)
Visszavonta a magyar állampolgárságot Áder János egy ukrántól.
Csak segélyért jöttünk..
Az osztrákok többsége támogatja, hogy a menedékkérők közmunkát végezzenek, azonban megoszlanak a vélemények arról, hogy mindezért kapjanak-e a szociális juttatáson túl kiegészítő összeget is - derül ki a Kurier című lap által hétfőn bemutatott felmérésből.

Schulz vállalná az érettségi vizsga megpróbáltatásait, ha Orbán Viktor lemondana! ..-) Schulz üljön a szobafestő székébe!

Fura dolgok

Jericho falainál. A történelem ismétli önmagát ?! Harsonaszó az égből Jerusalem felett. A szlovákoknak is üzent az Úr. Én ott már tartós tejet nem vennék! (Igaz, itthon sem teszem..)

Szerényebb esetek Európából: A fán legelő kecskéktől a paradicsomfáig.
Fakanál Roberta baráti kör. (Melegek balra! A jobboldal nem támogatja az azonos neműek házasságát. Balról az LMP támogató, de az újsütetű elnöktárs kimondottan szép lányokat vett maga mellé asszisztensnek szőrös állatokat gondozni.)
Földünk geológiai érdekességeiből és az egész világból mutatva. Tudtad? A krokodil gyomorsava olyan erős, hogy képes megemészteni az acélt. A kutya szája és fogai kétszázszor tisztábbak, mint egy emberé. (Azért évente több ember is meghal hazánkban kutyaharapástól.)

Szállj velem!
Horthy István - Baleset volt, ellentétben öccse elrablásával, amit Mussolini hirhedt kiszabadítója követett el.
Katyn: A Lengyel Légierő 36. Szállító Ezredéhez tartozó Tu-154M-et 1990-ben közvetlenül a Lengyel Hadsereg megrendelésére gyártották. A gép a tavaly esett át egy nagygenerálon a szamarai Aviakor Repülőgépgyárban. A repülőgép fedélzetén (lajstromszáma 101, gyártási száma 90A-837) az utaslista alapján 96-an utaztak.
Málta: Lezuhant egy luxemburgi lajstromozású katonai kisrepülőgép a máltai nemzetközi repülőtéren hétfő reggel, legalább öt ember meghalt. Uniós határvédelmi tisztviselők lehettek a gép utasai.

Érdekességek

Ürfoto Miért nincsenek csillagok?
Az biztos, hogy a csillagok szabad szemmel tényleg jobban látszódnak az űrben tartózkodva, mint innen, ahol mi vagyunk, a légkörön keresztül, és az sem véletlen, hogy távcsövekkel még jobb a kép. Akkor mégis miért van az, hogy az élő közvetítésben, illetve az átlagos fotókon mégsem látszik egy sem, mikor az ISS a légkörön túl van?
Mint írják, olyan fényes a világür, hogy rövid expoziciós időt és szűk blendét kell alkalmazni, hogy a fotopapír a digitális gépben ne égjen el. Ezen felül az ürjármű 27600 km/h sebességgel megy, s így a csillagok képe akár több angströmnyi csíkot is húzhat az elmozdulásból keletkező szögeltolódások okán.
Én hiszek az újságírók tudományában, csak azt nem értem még, miért sötét a világűr ha fényes? Mert nappal nálunk sem látszanak csillagok, de a világos háttér igen. Feketén - fehéren. A Szaturnusz aranygyűrűi. Nem az Ecseriről...
Paranormal a Holdról. A helyzet fokozódik.
Egy csángó a Holdon. Színes foto, de az ég csillagtalan itt is. Valamint a csontszáraz, lisztszerű holdporban is ott a komp nyoma. Földvilágos nappal a Holdon.
Ürállomás
A csillagok azok tulajdonképpen úgy néznek ki, mint a Földről. Nem vagyok sokkal közelebb hozzájuk, csak 250-300 km-rel. Az érdekes dolog az, hogy mind az északi, mind a déli égboltot szépen lehet látni. Sajnos a déli égboltot nem ismerem olyan jól. Más különbség az, hogy nem pislognak a csillagok.

Hócsata a mennyekben - Mekkora keze lehet egy istennek ? ..:-) Hatalmas hógolyók estek a szibériai tengerparton.

Elixir a fiatalságért
Óvatosan kortyoljuk, mert ki tudja, mennyire fiatalít meg. Ugye, nem lenne jó visszamenni a csecsemőkorba, vagy netán még annál is régebbi időpillanatba!

Hegedűs a háztetőn - Ha én gazdag lennék..
Napelemmel borítaná a ház tetejét a Tesla cég, s a nappal képződött elektromos energiát másfél milliós akkumulátorban tárolná.
Fantasztikus! Javasolnám nekik, hogy vonják ki légszűrővel a levegő széndioxid tartalmát és alakítsák át etanollá. Éjjel azt elégetve padig áramot termelhetnének. Futurisztikus, drága, de környezetbarát.

Rajongói a havi 500 000 Ft nyugdíjjal járó Kossuth díjra terjesztenék fel a nemrég szabadult Zalatnay Saroltát. Vajon mit kap akkor a Stohl Buci? S ennyi nyugdíjért én is bevonulnék a börtönbe rövidebb időre... Más forrásból. Bango Margitnak a 63000 Ft-os nyugdíja a gázszámlájára sem lenne elég. (Gyenge minimálbér.) Némiképp kárpótolta a művésznőt a méltánytalanul alacsony nyugdíjért, hogy 2006-ban Kossuth-díjjal tüntették ki. A díjjal járó jutalom összege a vonatkozó törvény szerint a bérből és a fizetésből élők előző évi - a Központi Statisztikai Hivatal által számított - országos szintű nettó nominál átlagkereset ötszöröse, ötvenezer, illetőleg százezer forintra való felkerekítéssel. (Egyszeri díj.) Kossuth-díj a wikin. Törőcsik Mari: A Nemzet Művésze díjat a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) kezdeményezésére 2013-ban hozta létre az Országgyűlés, idén először ítélték oda és 69-en kapták meg tíz kategóriában. Az elismerést a magyar művészeti élet Kossuth-díjas és 65. - a tánc-, valamint a cirkuszművészet esetében 50. - életévét betöltött képviselői kaphatják. A díj életjáradékkal jár, ennek összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 23-szorosa, jelenleg 655 ezer 500 forint. Még díj: Persze az így nem pontos, mert például, ha valaki nagydíjat kap, akkor a 8,5 millió forint duplájához jut hozzá.

Utánpótlás

A nyugati demokráciák kuplerájaiban nem a bútort cserélik, ha pang az üzlet.. Vajon mit csinálnak a holland stb rendőrök egy-egy razzia során a műintézetekben?!
Mindennapos esemény, hogy eltűnik egy lány. Mire a rendőrségünk rámozdul, már országhatárokon túl vannak a merdzsósok. S vajon a hímeket ellenőrzi a kupi orvosa, hogy nem betegek? S rengeteg a fiatal eltűnt. A törvények túl enyhén bánnak a pedofilokkal. Szerintem, ha megszavaztatnák a népet, győzne a hatóságilag elrendelt kasztrálásuk. Gyakori, hogy fiatal lányok tűnnek el, hogy kis idő múlva felbukkanjanak egy nyugat-európai rabszolgatartó állam piacán. Kéne egy kis Európát vinnünk nyugatnak!

Néha az igazság győz. Angol bíróság előtt a magyar emberrablók.
Bevándorló bűnözők. Ősmagyar szexrabszolgatartók a briteknél. De miért engedi az EU ezt napjainkban?! A 21. században nem lenne ideje beszüntetni a rabszolgaságot Európában?! Látjuk, hogy Isten malmai őrölnek. Csak a sebesség...

Kormányinfo

2000 év utáni siker
Az askenázi zsidók megünnepeltetik a keresztényekkel Jézus Krisztus felakasztását. Vajon az ellenzéki szefárdok mit szólnak hozzá?
Szerintem egy kánikulai ünnepnap jobban esett volna az embereknek. Mondjuk, egy SzentJakab nap. Mit lehet Húsvétkor a zabáláson (nagypéntek!) kívül csinálni? Viszont az ünnepi bevásárlás katasztrófális lehet. Ugyanis sok embernek nincs éléskamrája nagy hűtővel, ahol előre tárolhat. Mivel szabadelvű vagyok, számomra nem ügy, de gondoljunk mások érzelemvilágára! Egy vidám, karneváli utcai felvonulás egy másik felekezet gyásznapján?.. Vajon mit szól mindehhez a nagyváradi rabbi unokája ?! Megkérdezte a kormány a katolikus egyházat, hogy igényelik-e a nagypéntek ünneppé nyilvánítását? Egy vidám kis szaturnáliát égő kereszttel a települések golgotáinál? Más országokban tartott ünnepnapok. A németek, franciák és szlovákok szintén megünneplik Krisztus kivégzését. A többi európai ország a feltámadást ünnepli. Ellenben Erdő Péter helyében én inkább azt a 25 milliárd forintot kérném pluszban az egyháznak, amekkora összeget Dávid Ferenc szerint a gazdaságunk veszít az 1 nap ünneppel. Mindenesetre fohászkodjunk érte, hogy a miniszterelnök úr vallásos hevületében vissza ne hozza a 40 napos böjtöt is! Hang higher A nagypéntek eddig is ünnep volt az ashke-náci földön!

Az orvos válaszol

Bérdíj
Volt olyan túlképzett, aki már a kisnyugdíjast is megvágná egy hatalmas összeggel az alap egészségügyi ellátásért cserébe. Ez a fizetős ellátás alacsonyabb szinvonalú lenne még a mai ellátásnál is. Kis pénz, kis foci.. Mert kevés az orvos...
Kérem szépen, akkor miért kell egy magasan képzett embert tartanunk háziorvosként, akinek a feladatköre szerint egyszerűbb orvosságokat szabad felírni és a komolyabb betegeket szakrendelésre küldeni? Erre a feladatra elég lehetne egy egészségügyi középiskolát végzett is. Nem tudom, ki mennyit járt manapság háziorvosnál, de tapasztalatom szerint már a nyelvemet sem kell kiölteni. Elmondom a panaszom, aztán "paxirazol, potesen", ahogy a kabaréban láttuk.
Gyermek koromban a háziorvos szinte mindent csinált, még fogorvosi munkákat is. Ma már ha valaki valóban betegnek érzi magát, egyenest a sürgősségire indul, ahol hevenyészett, de szakszerű ellátásban részesül.
Az orvoselvándorlást nem tudjuk megakadályozni. Bár lehetne magas tandíj az orvosi egyetemen, amit egy adott kórház átvállalhatna. Aztán a megelőlegezett pénzért a kezdő orvos az adott kórházban lenne köteles x évig dolgozni. Ha valaki kifizeti a közösség helyett a tandíjat, akkor természetesen mehetne akár azonnal Zambiába praktizálni, de a magyarok pénzén kiképzett ember tán a magyarokat kéne, hogy gyógyítsa.
A kedves doktornő arról sem nyilatkozik, hogy egykeresős családnál hány fő után kéne havi 11 EFt/fő egészségügyi alapdíjat fizetni a minimális egészségügyi ellátásért? Ott a lila ködben nem látszik, hogy ma is fizetni kell a nyugdíjból a munkanélküli házastárs TB járulékát? Vagy akinek jövedelme létminimum alatti ugyan miből állná a család alapellátását, miközben a gyógyszerárak is megfizethetetlenné válnak egyre szélesebb rétegeknél. A doktornő logikája alapján be kellene szüntetni a kötelező társadalombiztosítást, a 7%-ot odaadni a keresőnek, aztán fizetőssé tenni az egészségügyi ellátást. A nép rögtön érezné, mibe is kerül az egészsége, hiszen azonnal fizetne érte. A kedves doktornő meg éljen meg abból, amit a beteg nyugdíjasok adnak. Mert egy fiatal dolgozó ritkán megy orvoshoz. Pláne, ha fizetni kell érte..
Piaci alapon?: "100 milliót talán 500, 20 milliót másik 1500 orvos keres. A többségnek közel sem jut ennyi. Ha a szakorvosok képzettségüktől, szakmai tapasztalatuktól és a pályán eltöltött idejüktől függően sávosan havi nettó 1-2 millió forint között keresnének, akkor ezzel a legtöbbjük elégedett lenne, és nem gondolnák azt, hogy hálapénzre van szükségük. Az 5-6 ezer orvosbárót pedig, akiknek irgalmatlanul magas a jövedelmük, úgysem lehet rávenni, hogy beálljanak a sorba."
Mint látjuk, a piaci alapon zsarolással begyűjtött milliókból az orvosok 95%-a alig részesedik. Ezért számukra kötelezően befizetendő, piaci alapon működő szolgáltatást szeretne bevezetni a doktornő. Nem politikusnak készült a drága, hogy a közösben szeretne turkálni, de könyékig ?!
"Nálunk átlagban minden magyar évi 12 alkalommal találkozik orvossal, miközben Németországban, ahol 5-8 évvel magasabb az átlagéletkor, mindössze 5 orvos-beteg találkozás van." Konkluzio: Minél ritkábban látod az orvost, annál tovább élsz! Összejátszanának az orvosok a temetkezési vállalkozókkal?
A doktornő csomagokban gondolkodik. Mint a TV előfizetés. Csak ez kötelező lenne. Mintha a vizes cég kiadna egy kötelező csomagot, hogy alapszinten elhárítjuk a dugulást és a csőtörést. Plusz csomagnál már kicseréljük s WC tartályt és a mosogatót. Extra csomagnál már a fürdőszoba felújítás is vállaljuk. De csak az alap a kötelező. Vajon hány szolgáltató jelentkezne KÖTELEZŐ alapcsomaggal ? Mi, hogy a doktornő nem kíváncsi a TV alapcsomagra? Akkor is meg kell venni, mert a szolgáltatónak élnie kell valamiből.
Hálapénznek aposztrofált zsarolás. Ugye, a hálapénzt utólag adják a hálás betegek. Ellenben aki nem akar megdögleni, az előre fizet. Némelyik orvos meg is mondja, hogy mennyi az élet ára. De akkor mit fizetünk a kötelező TB-ben meg ?! Persze, az orvosi épület (kórház), műszerek, segédszemélyzet.. De egy abszolut fizetős orvosi ellátás esetén vajon hányan lennének képesek megfizetni mindezt, plusz az orvos munkadíját? Visszajönnének a régi szép idők, amikor a mama és a tehén egyszerre betegedtek meg, s természetesen állatorvost hívtak, meg papot.

A leendő orvosokat minél több idegen nyelv elsajátítására kell kötelezni, s akkor talán többen távoznak Magyarországról. Kormányunk külföldre képezteti a diplomásokat.

A FIDESZ megígérte, hogy hazánkban megszűnik a hálapénz, s lőn!.. Ugyanis annyira lecsökkentek a keresetek, hogy már nem tud a nép "hálapénzt" adni. Hiába mutogatja az orvos a zsebét, hiába célozgat, mennyibe kerül a nyaralása, a nincsből nem lehet adni. Ezt érzékelve az orvosok lemondanának az utólag fizetendő hálapénzről egy markáns béremelés ellenében.

Hiányszakma
Már Budapesten is kevés a gyermekorvos. Ugye, a németek szaporodnak, mint a nyulak, hát özönlenek ki a szülészorvosok, gyermekorvosok. Vagy eme szakok orvosai pénzesebb területekre képezik át magukat. Bár én még szegény bába orvost nem láttam.... Az orvosi visszaélések nem igényelnek állami beavatkozást! Előbb-utóbb egy vérmes családtag úgyis kitapossa a belét a diplomás gazembernek!

Várólistán
Noha a várólisták ideje lényegesen lecsökkent az utóbbi időkben, azért még ma is kell egy-két hét a szakorvosi vizsgálathoz. Akinek sürgős, vagy nincs ideje várni a rendelőkben, az elmegy "maszekba", időpontra. S arról még nem is beszéltünk, hogy több helyen szabadságot sem adnak az orvosi vizsgálathoz, mert nincs tartalék munkaerő, aki addig a helyére léphetne. Nem csak a munkaerő hiány miatt, hanem a tulajdonos spórolása okán. Mint ismert, a várólisták kialakulásához nem az orvoshiány vezetett, hiszen konstans idejű listák alakultak ki. Leginkább a magánorvosi ellátás felé való terelést szolgálták.

Balo György műsorában hasonló gondolkodásmódról tett tanuságot a meghívott 3 orvos. Ők is ragaszkodnának az állami alapszintű ellátáshoz, ami kötelező lenne továbbra is minden keresőnek, viszont egyre kevesebb egészségügyi ellátást adnának cserébe. Aki jobb ellátást szeretne, az fizessen elő "egészségügyi csomagokra" (már ha van miből), s akkor a "szintjének" megfelelő orvosi ellátásban részesülne. Kicsit hasonló módon történt ez a fogászat esetén, ahol mára már csak a régi kovácsmesterek munkája, a foghúzás maradt az "orvosnak". A fogpótlások ára már minimálbéresek szintje feletti áron történik. Pl fogbeültetéshez egy fúrás 100000 Ft, mert nagy a fogorvos kockázata. Ha elront valamit, életem végéig tejpepapit ehetek... De ez mintha az én kockázatom lenne..
Ugye, ma is vannak magánklinikák, ahol jó pénzért állítólag magas szintű orvosi ellátásban részesülnek a megtollasodottak. De ugye, ez nem egy biztonságos, állandó bevétel az orvosnak. Ezért ragaszkodnának az állami praxishoz - maszek jövedelemmel. Ahol a létbiztonságot megadná az állam, a tollasodást meg a fizetőképes beteg.

A TV nagyon elítélte az ellenőrzéseket végrehajtókat, amiért a kórházak a hibáikért mindössze pár ezer forint bírságot fizettek. Ennek a riporter szerint nincs visszatartó ereje. Ugye, a büntetést az állam szabja ki az állami pénzből gazdálkodó kórházakra. Bal zsebemből a jobb zsebembe. Most aztán megijedt a kórházigazgató. Ugye, az orvos sem büntethető, mert külföldre emigrál. Talán az igazgató prémiuma lehet egyedül támadási pont.

Orbanistan

Stoptáblák
Végül is mindenki megtalálja a neki való helyet...
„Orbán nem uralkodhat fölöttünk”, „Nem akarunk uralkodót a várba!”, „Állítsuk meg Orbánt!” – ilyen feliratú táblákat akasztottak a nyakukba a PM aktivistái, akik odaláncolták magukat pénteken a felújítás alatt álló egykori karmelita kolostor, a Minszterelnökség új épületének védőkerítéséhez.
A rendőrökkel együtt több mint tíz ember akarja megállítani a miniszterelnököt. Erre nem adott pénzt a külföld? A focihuligánok pedig fáztak? Természetesen kell az állatkert a kormányzó pártnak! Inkább idiótákkal legyen tele a média, mint bér- és nyugdíjemelést követelőkkel! Akik egy emberöltővel a rendszerváltás után végre szeretnének közelebb kerülni az osztrák szomszédokhoz..

Fatima keze (vagy Putyiné?)
Putyin keze is benne lehet a CEU bedarálásában – véli Jeszenszky Géza volt külügyminiszter. Hasonló képességű ember adhatta a cikk címét is. "Veszélyben a demokrácia!" Vajh tudja-e az illető, hogy mi is a demokrácia valójában?

Ma Róna Péter - az USA-ból hazaköltözött banktisztviselő - volt Kálmán Olga vendége. Határozottan kijelentette, hogy ez a kormány el lesz söpörve. Hát, amíg csak ilyen nívón álló emberek fenyegetőznek, addig én a kormány helyében nem idegeskednék. Viszont NATO szövetségesünk Törökország, s Erdogán sikeréhez a NATO-ból csak Trump és Orbán gratulált. Tudjuk, hogy milyen a török demokrácia, de nekünk először tán Európában kellene élhető világot teremteni, aztán kritizálni a muszlim demokráciákat!

Orbán védelmében
A magyar származású, brit író szerint a magyar miniszterelnök nem zsarnok, Magyarországon pedig demokrácia van. Mint ismert, a nyugati sajtó állandó támadás alatt tartja miniszterelnökünket. Az utóbbi időkben a liberális továbbképző központ körül ment a hacacáré, majd a külföldi pénztámogatások nyilvánosságra hozatala verte ki a biztosítékot. Ami nem is a hazánkat támadó politikai-civil szervezeteknél okozott gondot, hanem burkoltan azoknál a valódi civil szervezeteknél, amelyek igen magas külföldi támogatást élveznek, de tagjaik itthon eljátsszák a hattyú halálát, közben mint Marci Hevesen..

Ápolónői szinten
„Ketten vagyunk. Menjen Orbánhoz, hogy ne engedje külföldre az orvosokat”.
Bizonyára nem olvasta a liberális médiában az ápolónő, hogy az EU tiltja az orvosok, ápolók erővel történő itthontartását. Vagy a bírók nyugdíjazását.. Vagy a tyúkketrec dőlésszögének helytelen beállítását.. Ugye, a népünk egy Európa államot szeretett volna, de hál' Istennek, hamar kiderült, milyen, amikor idióták és gazemberek irányítanak egy kontinenst! Egy új Német-Római Császárságot, ahol a csiszárt nem 7, hanem 27 választófejedelem koronázza.

Levelét megírta..
Csatlakozva Csaba László CEU-s tanár, Jeszenszky nagy külügyérünk és a hídavató Sólyomhoz, Matolcsi számtantanár is felszólítja miniszterelnökünket a váltásra! (Nem vagyok a fogadatlan prókátora, lehetne nálunk jobb miniszterelnök is, de én csak rosszabb jelölteket látok!)
Matolcsi úr hivatásos tüntető. Ha rá 2006-ban vízágyúval lőttek, akkor nem a sokezres tömeg részese volt, hanem az arról leszakadó 300 fős huligánbandának, amelyik szegény Baló György a célra odavitt öreg autóját felgyújtotta, majd betört a TV székházba ingyen kólára és csokira.
Munkássága: Immár 10 cikket is írt az egyik szaklapba. Mondjuk, ha nem a focihuligánokkal járna az utcára cirkuszolni, bizonyára sikeresebb lehetne a szakmájában. Viszont így meg jó esélye van a hivatali előmenetelre egy esetleges kormányváltás után. Az pedig lesz, mert olyan nagy emberek jósolták meg, mint Róna Péter és Tamás Gáspár. Egyedül a magukat leláncolók bíznak a ballib táborból Orbán sikerében, mert a jövőre elkészülő Karmelita-kolostort féltik a "diktátortól", vagyis szerintük biztosan Orbán nyer.
Kedves Matolcsi úr! Nyugodjon meg, senki sem tartja önt hazaárulónak! Valami teljesen más vélemény alakul ki önről tettei és írása után, de személyiségi jogait tiszteletben tartva azt nem részletezném. Különben sem vagyok hivatott diagnózisok felállítására..

Baráti lépés
Az amerikai nagykövetség bekérette a Fidesz egyik legmagasabb vezetőjét, hogy vállalja el, hogy miniszterelnök lesz.
Úristen, melyik fideszesről beszélhetett Nógrádi György?!: Nem tudom, de szólok az Ördögnek, az biztosan tudja!..:-)

Egy bolond százat csinál..
"Békemenetet" indított a farkatlan ebek pártja. A CÖF-től lopott jelszavakat tűztek zászlajukra: "Nem leszünk gyarmat!" (Naná, hiszen már azok vagyunk!) "Szorgos népünk főzni fog!" (Ez feltételezhetően sértette a hímneműnek látszó, otthon főző egyedeket, mármint, hogy az női munka.) A "Le az oktatással!" bizonyára a liberális továbbképző központra akar utalni. A "Köszönjük az adatokat!" pedig talán a szocialista érára utal vissza, amikor az oroszokkal ellenőriztették a Gyurcsányék a magyar titkosszolgálatot. Az "ÉSZAK-KOREA" emlegetése pedig arra utal, hogy az USA-nak joga van megtámadni egy szuverén országot, ha ott diktátor van hatalomban. A szaudiak helyében kezdenék félni..

Nem értették vagy nem volt szabad megérteniük?
Magyarán az EU parlamentjében hülyék, vagy gazemberek ülnek? Mert a miniszterelnökünk elég szájbarágósan elmondta a magyar álláspontot. Persze, ezek a jóemberek azt sem értették, miért "menekül" hozzánk Szaddam és Kadhafy népe a vezérek HALÁLA UTÁN. S az olasz és görög kormány miért szállítja hatalmas hajókkal Európába az afroázsiai "menekülteket", ha utána "embertelen módon" bánik velük? Magyarbarátok.

Pillanat - Csörgetik láncaikat.
Budapesten tüntet a Momentum. A téren nem kellene szovjet emlékműnek állnia – hangsúlyozta. Nem engednek az orosz nyomásnak, Magyarország Európához tartozik – tette hozzá.
Szomorú, hogy az oroszok nyomják a Momentumot! De ezt az Európához tartozást minek felemlegetni? Evidencia. Miképpen az orosz nép abszolut többsége is európai. Térképet nem ismerők kedvéért: Európa és Ázsia határa az Ural hegység, a Kaukázus, a Fekete- és Égei-tenger. Magyarországon senki sem akar kilépni az EU-ból, hiszen az egyesíti újra az idegenek által felosztott magyarságot! Csak élhetővé szeretnénk átformálni ezt a katyvaszt!
Sok elégedetlen is csatlakozott a tüntetéshez, akik nagyon unják már, hogy az EU rabszolgasorsban tartja őket. Csak ők még ezt Orbán tettének hiszik.
Fekete-Győr András: ”Nem Mészáros Lőrincek, hanem Széchenyi Istvánok építik a hazát”.
Ez a Fekete tényleg emlékeztet Széchenyire. Különösen annak utolsó napjaira..
A hagyományos pártstruktúrák nálunk is egyre kevesebb figyelmet kapnak. Az emberek fokozottan a jobb életet választanák a ködös ideológiák helyett.
Nem kell rezsicsökkentés! Dán bérek, luxemburgi nyugdíjak kellenek! Európai árakhoz európai jövedelmeket!

A zsák meg a foltja
Szél Bernadett szerint mondja meg Józsi, a kanász, hogy kell-e nekünk Paks2. Hasonló szinten levő párja pedig már az atomenergia betiltásának kérdését feszegeti, a lá Svájc.
Érdekes módon senki sem érdeklődik az iránt, hogy mit "nyertünk" a rendszerváltással és az EU csatlakozással, ha egyszer rosszabb helyzetben vagyunk, mint egy emberöltővel ezelőtt. S a lejtőn nincs megállás. Előbb-utóbb ránk kényszerítik az olasz és görög állami embercsempészet eredményének salakját.

Érdekes dolgok

Modern helikopterek. Zümmögőknek hívják..
Eltelt néhány év Asboth óta. Ma a németeknél kilincselünk egy trabantgyárért..

Megtalálta őseit
A 300 ezer éves csonttöredékek betekintést engednek a Homo sapiens kialakulásába és fejlődésébe - közölték Jean-Jacques Hublin, a lipcsei Max Planck evolúciós antropológiai intézet kutatója és munkatársai a Nature című tudományos lapban.
Az europid neandervölgyi és a keleti denisovai emberfajta mellett ismét előkerült Afrikából pár korai HSS maradvány. Eddig a cikkíró azt hitte, hogy az emberiség őshazája Kelet-Afrikában volt, de mint láthatjuk, a kontinens másik oldala épp olyan jó őshazának. Ott az őshazában a koponya hátsó része még hosszabb volt, de ezt mára kinőtte az emberiség. Mint ismert az 1500 éves gepida sírjainkban is hosszú koponyájú HSS-ek fekszenek. Ergo, az utóbbi ezer évben a külsőnk változása is felgyorsult. Egyre szebbek, s mint látjuk, tudósaink egyre okosabbak lesznek.

Illegális bevándorló - Nepál
Egy lengyel hegymászó a kínai oldal felől megmászta a Mount Everest csúcsát, majd útlevél és a hegymászásra jogasító 3 millió Ft-os díj megfizetése nélkül lemászott a hegyről a nepáli oldalon. 10 évre kitiltották Nepálból.

Ejnye, ejnye Sós professzor, mi az oka mondja /Mért nem hozott virágot ma a Vörös Sarokba?
Nincs tisztességes síremléke Czeizel Endre orvosnak, aki meg tudta különböztetni a zsidót a magyartól..

Szégyellik származásuk?
Annyi néphez hasonlóan a törökök is szégyenlik a majom rokonságot. Megtagadják őseiket! Pedig a buta embernek legalább hinni kellene valamiben: Isten, evolúció, a párt..

Internet mindenkinek!
Mindenkinek elérhető lesz az olcsó, nagy sebességű internet. Lehet játszani! Theresa May már beígérte, hogy tovább mélyítik az internet cenzurázottságát. Kaphatsz infot, de csak amit mi akarunk adni. Végső soron a media eddig is ezt tette: Pénzért vetted az agymosást.

Pride - a buzik nem akarnak rendőröket maguk mögé!
Valakinek azért ki kellene tenni a 18-as karikát a nemes rendezvény útvonalára, nehogy véletlenül gyerekek is láthassák! Ha már a neten egy meztelen nő látványa is karikás korlátozás alá esik, pedig az normális dolog! Lehet a kerítés alacsonyabb is.

Krisztus körülvágása - Circumcisio Christi
A cikkből megtudhatjuk, hogy Jézus nem pártus volt, hanem zsidó. A nívó különben ugyanaz. Nem is írta alá a szerző, pedig nem utolsó a történelem ismerete! Mint írja, már a kora középkorban (avar idők?) olasz papok miséztek hazánkban, akik nyelvében a "kés" (cis-io) vált csízióvá.
Mint ismert, az évkezdet országonként eltért sokáig a katolikusok között is. A magyarok Karácsonytól Karácsonyig, a franciák Húsvéttól Húsvétig tartották az évet. A katolikus egyháznál pedig ma is Adventtől Adventig tart az év. I. Gyula pápa 350-ben december 25-ét nyilvánította Krisztus születése napjává jelen tudásunk szerint. Addig nem is foglalkoztak a születésnappal.

Szegregáció
Balog Zoltán megpendítette egy esetleges cigány iskola felállítását. Kérem szépen, Magyarországon már számtalan helyen működnek tiszta cigány iskolák. Ugyanis a fehér kisebbség eltűnt. Csak romák maradtak sok faluban, ami rácáfol a viccre, miszerint olyan szegény a falunk, hogy még cigányunk sincs.
Az én véleményem szerint nemek, felekezetek és nemzetiségek szerint nem lenne szabad szétválogatni a tanulókat. Ellenben: Tudásuk, képességeik alapján okvetlen el kell különíteni a gyermekeket! Mert nem azt a típusú oktatást igényli egy leendő atomfizikus, mint egy leendő kanász. S már az óvodában észre kell venni az óvónőnek: "E fiúból pap lesz, akárki meglátja.."

Csi-csip csóka
Pár éve a kutyák már megkapták a beültetett mikrochipet. Most már ideje, hogy az ember is kutyául érezze magát. Persze, az elsőknél még szigorúan önkéntes alapon..

Mérték a vizes vödör..
„A család emberek egy közössége, vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti kapcsolat van, házasság vagy örökbefogadás. A családot az különböztet meg más csoportoktól, hogy különnemű személyekből áll, akik különböző generációkhoz tartoznak, reprodukálja önmagát”.
Amit annyiban módosítanák, hogy a héber értelmezéstől eltérően nyelvünkben a "gyermek" a család, tágabb értelemben ide vesszük a szülőket, nagyszülőket is. A buzik szerint család az, amit annak tartasz. (Fekete-Győr).
A homokosoknál ez is kiverte a biztosítékot:
„a lányok jól érzik magukat anyaszerepben, a feleség szerepében, a fiúk pedig apaszerepben, a férj szerepében.” Beteg dolog ezt helyteleníteni! Mellesleg a lányok és a fiúk valóban különböznek. Úgy külsőre is szemmel láthatóan, de mentálisan is eltérnek egymástól. Nem véletlen, hogy a természettudományi területen férfi többség, humán területen pedig női többség van.

Nyugatosodunk
A környezet közömbösségéről és a magárahagyottság érzéséről is rengetegen beszámoltak, például az egyik történet szerint egy komplett busz nézte végig, ahogy egy szatír végigfogdossa a tinilány melleit. Tipikus visszatérő motívum az áldozat hibáztatása is: „utána végig mindenki engem nézett”, „megvetően végigmértek”, „megjegyzéseket tettek”.
Kölnben az intézkedő rendőrnőt is molesztálták (szemérem elleni erőszak), amikor a nadrágjába nyúltak. S milyen üzenete van, ha egy gyermeket megerőszakoló migráns 20 hónap felfüggesztettet kap? A svédeknél már a csoportos nemi erőszakot is közönyösen nézték végig a jelenlevők. Mert az erőszak elfogadására nevel a politika bennünket. Sokan vagyunk, írtsuk egymást! Meg szokjuk a rendet, hogy az erősebb kutya ugye.. A politika felelőssége lenne annak egyértelmű meghatározása: "eddig, s ne tovább!".

Akinek akarunk, adunk!
A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) a lapot arról tájékoztatta, hogy az eddig eltelt időben a fogvatartottak 1964 esetben tettek panaszt az elhelyezéssel kapcsolatban, míg kártalanítási igényről beadványt 5006 esetben terjesztettek elő.
Ugye, milyen jó, hogy az EJEB tagjai lettünk? Rájuk hivatkozva lehet jutalompénzt adni minden börtöntölteléknek. Mert se színes TV,se örömlányok a cellákban.. S míg a kórházi ellátás 2000 Ft/fő/nap, addig a börtönlakó (akár életfogytig) napi 8000 Ft-unkba kerül. Változnak napjaink..

Rasszisták!
Cigányellenes hangot ütnek meg az USA-ban a demokraták. Kérem szépen, én már láttam cigányt, többet mint szerettem volna, de egy sem tolta le a nadrágját az utcán, hogy elvégezze nagydolgát. Magyar rasszisták: Kizárnák a cigányságot a szavazásra jogosultak köréből a Publicus Intézet megkérdezettjei. Szerintük csak az adófizetők szavazhatnának, a munkanélküliek (zömükben cigányok) nem adóznak, nem szavaznak.

Ünnepnap
A szász közösség együtt fogja ünnepelni a románokkal Románia centenáriumát, és remélem, hogy végül mindenki meg fog győződni arról, hogy ez az igazi üzenet.
Emlékezzünk! Erdély elcsatolását azok a szászok ünneplik az oláhokkal, akikért Németország sajnált kifizetni 10 000 márkát! Hasonlóképpen azok a zsidók maradtak meg Romániában, akikért a nemzetközi zsidóság sokallta az 5000 dollár fejpénzt. Vagyis az áron aluli nemzetiség ünnepel az oláhokkal..

Trianon idegen szemmel
Ködösítenek Trianonnal kapcsolatban rendesen, de a tény az tény marad: Az I. világháború legnagyobb vesztese a Habsburgok és az idegen Hazai Samu vezetésével a háborúba rángatott Magyarország. Nem a németek s nem az osztrákok. Amiből világosan látható, hogy mi volt a háború célja: a magyarok háttérbe szorítása (megsemmisítése?). Persze, ez a folyamat már akkor kezdetét vette, amikor idegen népek sokaságát engedték a Habsburgok hazánk testére. Migránsokat. Rokona? Szegő Iván Miklós: Zsidókat mentett, összeverték a nyilasok, majd beállt hozzájuk. (- Együtt lőttük a pártházat! - Mikor? Melyiket? - Hát mikor melyiket...) Ő már a második ember az 56-os intézettől, aki furcsán gondolkodik, de a névsort látva csak a lovagkeresztes Krampusz jut még az eszembe. Trianont kerestem. Drábik úr a szabadkőműveseket teszi felelőssé Trianonért. Kérem szépen, ha Károlyi, Hatvany, Linder, Szamuely, Kun szabadkőművesek voltak, akkor igaza is lehet.Ablonczy történelme, ahogy tanították neki.

Szögi kerítést a telepek és az utak közé!
Ugye, a debil népnek nem tudod megmagyarázni, hogy a gyerekért a szülő a felelős, s nem az országúton közlekedő. S ezek IQ-ja magasabb az afrikaiakénál.. Ha ilyenkor letartóztatnák a szülőket, még ők éreznék igazságtalannak az intézési módot.

Kossuth rádió 2017.09.05. Megnyomta a nyelvészt a boszorkány! Legalább is a nyelvész szerint a turk "bosz=nyom" ragozott alakja a "boszorkány" szavunk. Bár az "orkány" részt örkényesen nem taglalta.. Átvettük a turk "bos=nyom" szót, csak előbb ragoztattuk a törökökkel. Érdekes, a mi tájszólásunkban a lidércnyomás él. Felénk a boszorkány nem nyom, s aki "b...szik", az sem biztos, hogy nyomja a másikat. Már csak a variabilitás miatt sem... A magyarok boszorkány szavát a turk népek nem vették át. Üzbek: "afs-ungar=boszorkány". Tamil: viricci-kan. Karachay-Balkar: obur. Turkish: cadi. Kazakh: müsztan. Uyghur: "albasti=lidércnyomás"; arbakci=bájoló,bűvölő". Errare humanum est..: A többi nyelvész is tévedésben van. Nem először.. Lásd még a "toss=lök" angol szót! Taszít, tuszkol, tol.. toszik. Persze, a magyar nyelvésznél a kecske hágatása is vogul eredetű, nem a Hold-tó mellől származik.
A káromkodás (Isten káromlás) lehet szitokszó, de a két kategória nem azonos, hiszen a csúnya beszéd is lehet szitkozódás, szidalom, de az nem káromkodás.

Szimbólumok
..Kósa Lajos hozzátéve, esetleg, „a címerben a magyar koronáról le kell venni a keresztet, mert az zavarhatja mások érzékenységét?”
A keresztlevétel technikailag még megoldható probléma, de mit kezdjünk az égen a félholddal ?! Nem lenne egyszerűbb a szimbólumokat békén hagyni, s helyette inkább az emberek nevelésére fordítani nagyobb hangsúlyt? Brüsszel valahol arányt és utat tévesztett. Lásd a karácsonyfa állítás tilalma. Megsértem az egyik vallási csoportot, hogy ne sértsem a másikat. Eltekintve az "őshonosok" jogaitól nem lenne helyesebb az eddigi utat is követni, amikor is semmibe véve a keresztények érzékenységét, több ezer minaretet építhettek Nyugat-Európában a Soros betelepítettjei. Gondoljuk el, hány keresztény templom építését engedélyezné Szaud-Arábia?!

Váltó: A javaslat szerint Pol-Pot megye megváltoztatná nevét. Ugye, a Cson-grád állítólag szlávos az ősi Cson alapján, ki kellene egészíteni Csandra Nádi (Csanád) rövidítésével. [Cson-gor pedig szinte csángo!]

Határon túl és innen

Világvége
Az önjelölt próféta szerint október 15.-ével "hivatalosan" is kezdetét veszi a világvége program. Persze, mindenki vehet nyugodtan tartós tejet, mert 7 évig fog tartani az agonia.
Ellenben egy másik tisztánlátó szerint 2048-ban földönkívüliek özönlik el bolygónkat, gyarmatosítanak még jobban bennünket. Most én is dilemmában vagyok, hogy mit is hoz a jövendő?! Szolgák leszünk, vagy halottak? Valaki már felvázolhatna egy pozitívabb jövőképet számunkra! Amelyben 5 év alatt elérjük a dán és a luxemburgi életszinvonalat. Már a spájzban vannak. A legújabb elméletek szerint az idegenek már évtizedekkel ezelőtt megérkeztek bolygónkhoz, és észrevétlenül átvették az irányítást. Az emberiséget ismerve, az, hogy nyíltan érkezzenek, szóba sem jöhetett, hiszen egy ilyen elképesztő esemény világméretű ellenállást váltott volna ki. Másik idősíkból érkezett időutazó figyelmeztette az emberiséget a veszélyre. Le is csukták érte, pedig biztosan jól értesült lehetett, ha szintén Krisztus születésétől számítják az időt a párhuzamos univerzumban.

Szakképzett újságíró szerint felrobbant egy meteorit.
Az ismeretlen anyagösszetételű égi vándor a surlódástól bizonyára plazma állapotba került s a belső feszültség szétvetette. Tán gázos lehetett. De mintha az északi fény más jelenség lehetne.. Ez a plazma? jelenség engem a padániai horizontális meteorra emlékeztet.
Persze, a legvalószínűbb, hogy megjött a Mikulás Lappföldre, s annyira sietett, hogy kigyulladt a hátsója.

Felhőbe hanyatlott..

Szél viszi messze a fellegeket Késő üzenet..
A múlt hónapban radioaktív felhő érkezett fölénk. Sajnos, csak én is most értesültem, pedig rendszeres hírolvasó vagyok. Remélhetőleg a múlt havi rosszullétem nem ez okozta.. [2017. szept. 29. - Ma van a Oroszországban Cseljabinszk közelében található Majak nevű nukleáris komplexumban történt súlyos baleset 60. évfordulója.] Ázsiából Measurement from European stations showed relatively high levels of ruthenium-106 in the atmosphere of the majority of European countries at the beginning of October, with a steady decrease from 6 October onwards. A ROSATOM megjegyezte, hogy nem feladata idegen eredetű sugárzások detektálása, náluk esemény nem volt. “One of the countries in the eastern part of the European Union” was more likely to be the source, Rosatom added, noting high radiation levels over Italy, Romania and Ukraine. Egészségre ártalmatlan a ruthenium 106 izotópot tartalmazó légréteg, állítják a riadót fújó nyugat-európai intézetek. 986-szor magasabb érték. Nem először fordult elő ilyesmi. (Vigyázó szemetek..)De mint ismert, a légkörben abszolút egyenletesen oszlik szét az ártalmas anyag, így az egészségre nem káros. A napjainkban megsokasodott rákos esetek száma a dohányzás rovására írandó. A ruténium, mint radioaktív anyag egyebek mellett a daganatos megbetegedések gyógyításában használt berendezések sugárzó anyagaként és műholdak energetikai rendszereiben is használatos. Japán: A nagy dózisú direkt sugárzás behatolhat a testbe, ahol elsősorban a gyorsan osztódó sejteket támadja meg, mint például a gyomor nyálkahártyája. A rövid idő alatt kapott nagy sugáradag égéseket okoz vagy sugárbetegséget. Utóbbi hányingerrel, gyengeséggel, hajhullással, bőrégésekkel és a szervek csökkent működésével jár. Már biztos: Az orosz meteorológiai szolgálat kedden megerősítette, hogy a ruténium 106-os radioaktív izotópja megengedett értékének ezerszeresét mérték a légkörben szeptember végén az Urál déli része fölött. Bő hónappal az esemény után egyre több magyar cikket olvashatunk. Zagyvai Péter, a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpont csillebérci telephelyének sugárvédelmi megbízottja a portálnak azt mondta: óvatos becslés szerint két nagyságrenddel volt nagyobb a nálunk mért 106Ru mennyiség, mint amennyit ugyanabban az időben Franciaországban mértek. Hozzánk a csóva vastagabb része juthatott, mivel közelebb vagyunk a feltételezett forráshoz. A szakértő hangsúlyozta: a megnövekedett béta- és gammasugárzás ennek ellenére sem veszélyeztette a lakosságot. Vajh mennyi idő alatt ért a felhő az Uraltól az osztrákokig, akik először reklamáltak? (Bizonyára erősebb volt a sugárzás, mint nálunk.) Mindenesetre fura, hogy a felhő idején nagy csend volt Európában, viszont egy ilyen semmiség után másfél hónappal tele a sajtó hirtelen, 1986? [1986-ban akkora volt a sugárzás Szombathelyen, hogy kikattant a mérő] "Eredményeink". Mért háttérsugárzás értékek hazánkban. Sajnos, a múlt havit nem találom. S mint látjuk, Paks térségében a legalacsonyabb a háttérsugárzás... "Érthetetlen, hogy miközben az ország számos pontján mértek a normál értéktől eltérő háttérsugárzási értéket, addig Pakson csak 1 darab detektor jelzett kilengést....2003. április 11-én 07:45-kor tudatában voltak annak, hogy az üzemzavar első 8 órájában a napi érték 140-szeresét bocsátották ki jód-131-ből." Jód 131
Helyette egy régi hír.. Megjegyzem, az október eleji sugárzó anyag a francia térkép szerint Majaktól északra kerülhetett a levegőbe, akár katonai létesítményből. A francia térkép alapján Szerov térsége a gyanus. A sugárzás nálunk nem volt magas, csak a gyáva németek fújtak riadót a lakosságnak. Nálunk említésre sem méltónak ítélték a pár százszoros izotóp szint emelkedést. Nem is szóltak ezért.. Tessék majd megfigyelni, hogy nem emelkedik a rákos esetek száma hazánkban. It was Austria that first detected unusually high levels of radiation Oct. 3, with Germany confirming them the next day. 2017. szept. 1. - The western German city of Aachen has started issuing free iodine tablets to some 500,000 residents and people living nearby because an ageing Belgian nuclear plant is seen as a risk.

Maga az alapsugárzás olyan magas, hogy nem lehetne nagyon kitolni az emberi élet hosszát a nagyszámú megbetegedés kockázata nélkül. Pedig felénk sosem volt atomháború, a konteo gyártók is Mezopotámiát, Indiát, Mongóliát emlegetik. Itt bizony keményen kőkorszak volt, amit a japán vízalatti piramisok is bizonyítanak, melyek ugye kőből vannak. Feltehetően Szentiványi úr embere faragta őket két mamutvadászat között..

Ö a NÉBIH-ben bízott
Kék fényt bocsát ki sötétben az a csirkemell, amelyet egy ikrényi férfi vásárolt még újév előtt. A jelenség a Kisalföld szerkesztőségében készült felvételen is jól látható. Nem kellene mindjárt rosszra gondolni! (Vagy..: egy elhagyott kórházában hulladékgyűjtésből élő hajléktalanok ellopták egy orvosi berendezés radioaktív forrását, majd hosszas kínlódás után szétszedték, és sokszorosan továbbadták a közösségben. Az eredetileg sugárkezelésre szánt berendezés sugárforrása egy biliárdgolyó méretű gömb volt, mely sugárzó anyagként cézium-137-es izotópot tartalmazott. A gömb gamma-sugárzást és sötétkék fényt bocsátott ki. A fény sok embert vonzott, akik meg akarták csodálni a különös tüneményt, sőt, a radioaktív porból a saját testükre is kentek. A „hulladékot” felvásárló fémkereskedő karikagyűrűt akart csináltatni feleségének a szépen ragyogó fémből. Végül 4-en belehaltak az elszenvedett sugárterhelésbe, és további 249-en súlyos károsodásokat szenvedtek.) [Mikroorganizmusok elpusztítása, csírázásgátlás többnyire Co-60 forrással (gamma-sugárzó)]
Például a jellemzően rosszulléttel, hasmenéssel, hányással járó betegség egyik leggyakoribb kiváltója a calicivírus. Baromfi/tojás. Nem kellően hőkezelt, tojás tartalmú ételek/baromfi, ritkán emberről emberre. 6-48 óra. A megoldás. Pseudomonas viridescens – megtalálhatók a hús természetes mikroflórájában, a levágott csirke pedig a vágóvonalon szennyeződhet velük. Mivel a szaporodásuk oxigént igényel, a vákuumcsomagolásban tárolt húsban nem tudnak úgy terjedni, mint húspultban tartott húson.

Alapfogalmak Napokon belül megjelennek az érintetteken a sugárbetegség klasszikus tünetei (émelygés, hányás, hasmenés). Harci ízelítő a katasztrófavédelemnek. A radiológiai szennyezést diszpergáló eszközökkel végrehajtott cselekmények következményeinek értékelése érdekében számos, a terjedést befolyásoló folyamatot kell értékelni

Hihetőnek tűnik
A nagyüzemekben tenyésztett csirkéket különböző tápszerekkel etetik, hogy húsuk minél hamarabb elérje a kívánt tömeget, az állat mielőbb vágásra alkalmas legyen. Ezzel több probléma is felmerül, de szempontunkból egy a fontos: az állat csontozata az ilyen hirtelen bekövetkező növekedést nem tudja kompenzálni, ezért nyomorék, mozgásképtelen állatokká válnak, még leölésük előtt. Ennek kivédésére csonterősítő adalékot adnak az állatoknak, amely kalciumban és foszforban gazdag. A foszforról tudjuk, hogy sötétben gyenge fényt bocsát ki magából, ha levegővel érintkezik, vagyis elég, ami egy kémiai folyamat. Ez a foszforeszkálás. Egyébként a foszforon kívül sok test képes kémiai változások következtében világítani, pl. a fa, a lomb, különböző húsok(!) is a rothadás bizonyos fokán. Csak akkor miért nem gyakoribb a kékcsibe?

Fluoreszkál
A legtöbb esetben a kibocsátott fény hullámhossza hosszabb, és így kisebb energiával rendelkezik, mint az elnyelt sugárzás. A szó az ásványi fluoritból ered, amelyet nyomokban tartalmazhat a divalens europium, egy, a kék fényt sugárzó fluoreszkáló aktivátor.

Csendháborítók
Az adatok alapján úgy tűnik, a 2017. szeptember 3-i robbantás miatt elpárolgott a Mantap-hegy gyomrában lévő gránitréteg, ami után egy hatalmas, futballstadion méretű lyuk keletkezett. Ez 5,2-es erősségű földrengést eredményezett és megemelte a hegyet, majd az üreg összeomlott, ami újabb földrengést produkált.

Mars haza?
Nem mehetünk a Marsra, mert az űrállomáshoz hasonlóan mindenféle sugárzás éri az embert, ami súlyos következményekkel jár. Mondjuk, amikor hazánk felett volt 2017 őszén a nukleáris felhő, akkor az én gyomrom is hasonlókat produkált. csak nekem vírustámadást mondott a körzeti orvos. (Hányás, hasmenés, összeesés)

6-os úton jártam..

Energiaéhség
A tájékoztatás szerint az ország tavaly 45 057,4 gigawattóra(GWh) villamos energiát használt fel. Atomerő: Az alapkiépítéskor 1760 MW-os létesítmény napjainkban 2000 MW teljesítményű, 2014-ben Magyarország áramtermelésének 53,6%-át adta.

Madarak - (Paks)
Az osztrák kormány (figyelembe véve Jávor Benedek nukleáris szakértő pamfletjét) beperli hazánkat a paksi bővítés miatt. Vajon a biztonsági kockázattól félnek, vagy attól, hogy kevesebb áramot fogunk vásárolni tőlük ?!

Üzem zavarban
Január 22-én 8 óra 44 perckor a Paksi Atomerőmű 3. blokkján villamos berendezés meghibásodása miatt automatikus védelmi működés lépett életbe, amelynek következményeként a reaktorblokk leállt
Az újraindítás az atomerőműben szokásos szigorú szabályoknak megfelelően, a blokk korábban megkezdett karbantartásának befejezése után, várhatóan a jövő hét első felében történik meg.
Testem érzékeny a változásokra. Tavaly október elején is rosszul lettem, meg most január 21-én is.

Minden rendben
Hétfőn reggel a 3-as blokk állt le, mert meghibásodott egy trafóállomás, kedden pedig karbantartás miatt csökkentették a 470 megawattos termelésű 1-es blokk kapacitását, amely most csak félgőzzel üzemel. Gond egy szálse! Valahogy a "Hírek" témakörben Kim Kardashian pucér teste nagyobb hangsúlyt kap, mint az atomerőmű állapota. Beteg az újságíró, vagy szóltak neki?..

Ma, 2018 január 30-án még nem találok infot, milyen állapotban van a 3-as blokk? S mi is történt valójában január 21-én? Viszont 2018.02.07. Ma már 1 hete újra teljes kapacitáson üzemel a 3-as blokk. [A 2013-ban indult és 2021-ig tartó, 5,1 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékű megállapodás értelmében a GE újítja fel az atomerőmű négy reaktor-blokkjához (Paks 1-4. blokkok) kapcsolódó nyolc darab, egyenként 250 MW teljesítményű, Ganz gyártmányú generátort, valamint egy tartalék generátort.] A termelési egységekben (generátorokban) előállított villamos energia 15,75 kV-os feszültségszinten a blokktranszformátorokon (15,75/400 kV/kV) keresztül, blokkonként egy 400 kV-os távvezetéken jut el az erőmű 400/120 kV-os alállomására, ami az országos hálózatra csatlakozik.

Hány megawatt?
A Paksi Atomerőmű 4. blokkját a hőmérsékletmérő meghibásodása miatt 2018. február 19-én 04:00 órától kezdődően a minimálisan ellenőrizhető teljesítményre terhelték le.

Az év első 2 hónapjában 3 teljesítménycsökkenéssel járó hiba fordult elő Pakson. A hibák oka nem üti meg a sajtó ingerküszöbét.

Mix

Itt lesz újra anyák napja.. (Minek nevezzelek?!)
Vajon hányadik generációs migráns a kedves édesanya ?! A kedves pedofilokat nem kéne börtönbe zárni. Csak levágni nekik a büszkeségüket..

Kisbirtokos
Geiszl Attila korábban a Holdon vett magának birtokot, most pedig újfent felvette a kapcsolatot a la­katlan bolygók tulajdonjogát birtokló vállalkozó cégével.
Ha esetleg érdekli, eladnám neki a Lánchidat..

FIDESZ történelem
A mai napon a Holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség fejet hajt a döntő többségükben zsidó származású magyarok emléke előtt, akiknek életét a náci megszállók és a velük együttműködő magyar nyilasok vették el.
Nem tisztem, hogy az ördög ügyvédje legyek, de a nyilasoknak köze sem volt a holokauszthoz. Amikor a nyilasok hatalomra kerültek, már Auschwitz megszünt haláltábornak lenni. A magyar népnek meg köze sem volt az egészhez.. Horthyt perbe sem fogták. Veesenmayer 2 évet kapott, Szálasi kötelet.
Választhatsz: Elfogadod, hogy Horthy fekete ember, vagy szólj igazat, s.. Mint ismert, a Horthy család is "holokauszt" túlélő, hiszen a túlélő gyermeküket Skorzenyék Dachauba hurcolták.

Paranormal

Konteo
egyre nehezebb az összeesküvés-elméleteket elválasztani a valós összeesküvésektől, a kormány álhírekre épülő alternatív univerzuma pedig példa nélküli az EU-ban – véli Krekó Péter, aki tíz éve kutatja a konspirációs gondolkodást, most könyve is megjelent a témában.
A konteok nem csak Krekó urra hatnak! Őszintén szólva először én is elhittem, hogy Ossza ma bin Laden telefonon szervezte le Ázsiából a WTC felrobbantását. Mert az ember első körben hisz a médiának, de aztán gondolkodni kezd..
Mondjuk, Sorost én nem keverném ide, hiszen közismert, hogy ő csak egy megnevezhető szimbóluma egy világhatalomra törekvő csoportnak. Akiké a világ pénze.. s áttételesen az USA hadereje.
Nem keresnék összeesküvés elméletet a rákos esetek elszaporodása és az időnként bennünket elöntő radioaktivítás mögött, amilyen a tavaly októberi nukleáris felhő is volt, amiről azonnal - heteken belül - tájékoztatták a lakosságot. Mindenesetre jusson eszünkbe a régi magyar közhely a konteokat hallgatva: Nem zörög a haraszt..
Disappeared


A világvége elmarad?
Egyre több helyen olvashatunk emberekről, akik a messze jövőbe elutaztak, illetve onnét jöttek vissza hozzánk. Ugye, egy világvége esetén nincs honnét elutazni és honnét visszatérni. Vagyis a hívőknek nem kell félni a világvégétől.

Lesz világvége, bizonyára több embernek is..
"Érkezésével egy hétéves nyomorúsággal teli időszak veszi kezdetét a bolygónkon, természeti katasztrófákkal, például földrengésekkel, és egyre több vulkánkitöréssel."
A nyomorúsággal teli időszak már itt van. Természeti katasztrófák is előfordulnak. Immár csak a Nibiru hiányzik.. Haladék Ez az égitest itt kering a naprendszerben, és a számítások szerint 2135-ben ütközhet neki a földnek..

Naplopók?
A piciny világító pont a Napból kilökődő sötét anyaghalmaz közepén a számítások szerint másfélszer nagyobb, mint a Földünk.

Zaklatottan

Ítélni a rokonlelket?
Meglepő ítéletet hozott tegnap a Budapest Környéki Törvényszék: 8 évről jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetésre csökkentették annak az isaszegi tanárnak az ítéletét, akit szexuális visszaéléssel gyanúsítottak egy 13 éves diákjával kapcsolatban. A 47 éves Sz. Róbertet végleg eltiltották tanári foglalkozásától. Tőlem Svájcban heroint is árulhatnak. De Magyarországon semmit! Aki összelopta magát, az utazzon nyugatra és rontsa sorsát pénzért ott.

Igen a harmadik nemre.
A sógorék elfogadják ezután a 3. nem megjelölést is, ahová feltehetően minden emberszabású kerül, aki sem nem nő, sem nem férfi. Vagyis a hermafroditák és a mentálisan sérültek. Vajon eztán 3 WC lesz egymás mellett Ausztriában? Vagy mehetnek a nőibe a férfinak látszó egyedek is? Gondolom, a bírák között sok a zavarodott, ezért hoztak ilyen határozatot. ..s ezzel az osztrák liberális párt megérkezett a 21. századba. Nem a szülészorvos dönti el, hogy milyen nemű az újszülött, hanem az anya mondja meg az identitását. Istenenem, szólt az anya a regisztrációnál..

Zaklatók
A válságot sikeresen menedzselte, és úgy tűnt, hogy a vezér és a cég ellenállhatatlan párost alkotnak. Azonban bizonyos jelek arra utalnak, hogy Mark Hurd mással is szeretett volna párosodni. 2010-ben a cég egyik alkalmazottja, Jodie Fisher megvádolta azzal, hogy szexuálisan zaklatta. Non plus ultra! Magyar valóság?

Uszik az ember a bolondságban
Az olimpikon a műsorban elmondta: ha visszagondol, 14 évesen ők már inkább karrieristák voltak, és nem azzal foglalkoztak, hogy mi történik velük. Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy ezek szerint másokat is ért-e valamilyen zaklatás az edzéseken, és hogy beszédtéma volt-e egymás között, egészen megdöbbentő választ adott: Mondhatnám, hogy minden lánnyal.

Büszke nép
Ki az erejére, ügyességére, eszére, vagyonára stb büszke, s van aki a nemi szervére. Örül neki, mint majom a farkának.. A hálón pedig egy pucér nő képe is korlátozás alá esik. Itt meg naturban minden, 18-as karika nélkül.
"Budaházy Edda népesedési aktivista elmondta: ötszáz járókelőt kérdeztek meg arról, egyetértenek-e azzal, hogy homoszexuális párok gyereket fogadjanak örökbe, ám 87 százalékuk elutasította ezt."

Női vélemény
A buzik támogatása további demográfiai hanyatláshoz vezet. Valami bűzlik Budapesten Mint olvasom, nem arra büszkék, hogy buzik, hanem arra, hogy ezt ki merik mutatni. Olyan ez, mint az egyik TV csatorna vetélkedője, ahol a legnehezebb kérdés: Hány lába van a lónak? S büszkén vállalják, hogy 3. Mert nem az a fontos, hogy mit tudsz, hanem, hogy mered vállalni hülyeségedet.

Me Too - Kína
Levezeti a főnök a tárgyalási stresszt. Három "férfi" savval locsolt le egy kisgyereket. (Az lesz majd a boldog óra.. Ozmin áriája)

Deimos

Valamitől mindig rettegni kell. Háború lesz. Nem lesz nyugdíjad. Klimaváltozás jön, hozzák az importált négerek.

Maszek uzsorás
"Háborúktól retteg a világ - mikor kezdjünk el menekülni?"
Helyedben már ma nekierednék! Nagyobb biztonságban lennél Romániában, az atomrakéták árnyékában. Vagy a svédeknél, ahol a harcképzett arabok megvédenek.

Kocsinkat is féltjük A középkori Horvátországban nyestbőr volt az adózás fizetőeszköze. Amikor 1941. július 26-án a Független Horvát Állam pénznemet választott, úgy döntöttek, hogy a fizetőeszközük a „kuna” vagyis magyarul nyest lesz.

UFO-k a Holdon? Avagy Verne Gyula ágyúból kilőtt népe?
Finnugorászokat megszégyenítő fantáziával ír a Holdról Schulze-Makuch amerikai "tudós". Akinél azért üreges a Hold, mert a vulkánkitörések az anyagot a felszínre dobták. S bizonyára azért a felénk néző oldal a kráterekkel teli, mert a meteorok a Föld irányából érkeztek. A "professzor" szerint a Hold fiatal korában fürgébb volt, s közelebb ált a bolygónkhoz, de egy veszekedés óta lassan távolodik.

NATO fegyvertárs félelme
Nem lépett a jegybank, agyonverik a török lírát. Elmaradt a várt kamatemelés, így zuhanásba kapcsolt a török líra kedden kora délután. Percek alatt több mint 3,5%-ot szakadt az árfolyam a dollárral szemben.

Félelem a melegtől
MVM-től nem kaptak választ – maguk mérjék meg a Duna vizének hőmérsékletét a paksi atomerőmű hűtővizének kifolyójánál. Akkor még a kifolyótól 500 méterre is előfordult, hogy 30 fok feletti hőmérsékletet mértek, ami már egy 2001-es rendelet szerint az élővilág védelme érdekében indokolná az erőmű beavatkozását. Pakstól északra a hőmérséklet már csak 25-26 fok volt, tehát a hőmérő valószínűleg nem hazudott.
A kedves riporter elfelejti: az esetleges beavatkozás költségét mi fizetnénk meg az áramszámlában. Megérné?
Mondjuk, távfűtésre is lehetne használni a hűtőfolyadékot. Dunaújvárosra és Szekszárdra gondolnék. Vajh mibe kerülne a 30 km-es távvezeték ?


Macron hatalomra kerülése után elszaporodtak Párizsban a patkányok.

Pánikszoba
..a villát riasztórendszer védte, amelyet vélhetően a símaszkos betörők kiiktattak. Így lehet, hogy a család nem tudta elkerülni a rémisztő támadást.

Vegyesen

Ukrán lányok kelhetnek versenyre a különösen szépnek vélt magyar lányokkal.

A cigány NEM magyar? - (Cikk Kis László neveltjeiről)
"Nos igen! Ezt is migránsok vagy a romák csinálták? Most ha a magyarok gondolkodás menetét átveszem, akkor ezek szerint minden magyar pedofil. Hiszen ha egy roma betör valahová akkor minden cigány betörő. Szegény pedofil magyarok, nem elég a hogy a Sargentini-jelentésből kiderült hogy elembeteg fasiszták vagytok, de még ez is :) Lassan csak meg tudja a világ hogy egy forintot sem értek. Hahahahahahaah"
Magyarországon is több jelentett nemi erőszak történik évente. Magyarország abban is kivétel, hogy itt évtizedek óta csökken a nemi erőszak miatti bejelentések száma: 1987-ben 485-en, 1997-ben 392-en, 2007-ben pedig csak 215-en fordultak a hatóságokhoz. Nincs statisztika róla, ebből hány "migráns" hátterű. A svédeknél ez a szám 7500. Mit rákentek a századok.. Mindenesetre az erőszakoló oltalmazott ügye hirtelen háttérbe szorult..

Buta HIT GYÜLIS! A pedofilia nem zaklatás! Zaklatás, ha rendszeresen rápaskol a hátsójára, vagy telefonon hívogatja. Kiskorú megerőszakolása nem zaklatás. Pedofilia vagy hamis vád.

A jó édes anyjukat
"A kétéves ikrek vérében kokaint, heroint és kannabiszt is találtak" - sokba lehetnek a picik! A mézes pálinka már smafu? Anyák napja - szintén zenész. Az édesanya kretén, de a gyermeke túl fogja szárnyalni.

Ajánlólevél Németországba
A Newsit cikkében kiemelte, a helyieket zavarja, hogy a görög állam tehetetlen a migránsbűnözéssel szemben. .. a migráns öt napon keresztül fogva tartotta, és megerőszakolta a kislányt.

Elült a médiában az erőszakoló afgán oltalmazott ügye. Mindkét oldal kussol. Az egyik ugye migránsbarát, a másik meg oltalmazta a bűnözőt.

Fogyóban
Sorra tűnnek el a magyar gyerekek. A gyermekrablást a gyilkosságnál is szigorúbban kellene büntetni.

Macron Nem egy Soros zabigyerek?

Örökség Harc a milliókért
Csúnya marakodás Paudits Béla hagyatékán: Kiszállt a rendőrség.
Nemrég még arról cikkeztek a hiteles újságírók, hogy a művész úr éhezik.
Facsarták a szívem: Nincs pénz az (ingyenes?) műtétjére.
Paudits Béla éhezik, öngyilkos akar lenni - 52 ezer forint a rokkantnyugdíja, szinte mindenét fűtésre költi. Barátai már nincsenek. Csak örökösei.

Hely, ahol nem jogszolgáltatás, hanem igazságszolgáltatás van. Megerőszakolt egy 2 hetes gyereket. Brutalisan osszevertek a börtönben. Mondjuk, az ilyennek nem a börtönben, hanem az elmegyógyintézetben lenne a helye + kasztrálás. Igazságszolgáltatás: Kivégezték a 6 éves kislányt megerőszakoló, majd megölő pakisztáni elmebeteget. Ki-ki érdemei szerint..

Nem engedi a kormány a ballib áldozatainak, hogy életvitel szerűen közterületen éljenek. Ami nagyon helyes, csak azért legyen nekik emberhez méltó szállás. Legalább olyan, amilyent a politikai menekült megkap. Bár az őcsényi üdülés már luxus lenne számukra. Erre nem ad a Soros az angoloktól elvitt pénzből?
Feri és barátai a parlament lépcsőjén éjszakáznak. Remélhetőleg a koronát jól őrzik, ha ilyen emberek járnak arra éjszaka! Vajon az Apró elvtárs által "szerzett" villába hány hajléktalan férne el? Vagy az már tele van migránsokkal?!

Kötelező gépjármű felelősség biztosítás
A cikkben 15 %-ot írnak, a biztosító embere 40 %-ot mondott, nekem a tavalyi 16 000 Ft idénre 28 000 Ft lett. S hajózni muszáj... Ami máshol átlagnak mondott, az a Hungária biztosítónál a bonus 10 (Megane). A Hungária ára egy összegben, elektronikusan értendő. Figyelmeztetés: novemberben senki se vásároljon autót, mert attól számít az évfordulója. November másodikán van az új tarifák meghirdetése, de csak az évforduló előtt 30 egynehány nappal lehet felbontani a szerződést. Amikor még nem tudja senki, mekkora lesz az áremelkedés.
Még biztosítanak: "Átlagosan 5 százalék alatti mértékben drágultak a biztosítások tavalyhoz képest" - mondta a Napi.hu-nak Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) gépjármű szekciójának az elnöke. Ha nekem 60 %-kal nőtt a B10, akkor egyeseknek csökkent, hogy mégis csak 5 % az átlag? Elhiszem, hogy egyre drágább gépkocsik egyre nagyobb kárt okoznak, de tán a bonus-malust kellene széthúzni jobban, s a nagy károkat okozókkal többet fizettetni.

Megszólalt a szemtanu: Karafiáth szerint az Orbán-rezsim rosszabb, mint a Kádár-rendszer. Mivel a költőnő kenyere javát a Kádár-rendszerben ette meg, el kell hinnünk sommás megállapítását. Azért így ránézésre még nem tünt nyugdíjasnak... Vajon rokonságban van a Fiáth báróékkal? Mert azok nem voltak boldogok a Kádár éra alatt. A kisparaszt hozzájuk képest főnemesi nívón élt.

Megáll az idő..
Noha nem vagyok fizikus, de az én meglátásomban az idő nem más, mint VÁLTOZÁS. S ha nem változik semmi, akkor "megáll az idő". Vajon a változás visszafordítható?!

Velence menjen a víz alá!
A minap még megbüntettek egy németet, mert "lopott" egy kamionnyi tengervizet. Ugye, most milyen jó lenne, ha többet is "elloptak" volna?

Ellopták az oroszok a tankot Benne volt a kombinált fogóm..

Females are fiercing: Egy "hölgy" túl hangosan kommunikált az utcáról szerelmével "ott túl a rácson". Egy öregember ezt szóvá tette, hát agyonverte érte.

Több meleg - több erőszak. Amerikai kutatók szerint a meleg és az erőszak kéz a kézben jár.

Megtudtam honnan származol
Amerikai "tudósok" szerint a bolygó vízkészletének egy része a napködből ered. Csak valaki nyitva hagyta a csapot.. Eddig a hasonló tudósok azt állították, hogy az üstökösökkel érkezett a víztömeg a világűr vízben gazdag részéből. Csak a naprendszeren belül a Föld esett épp az útjukba.
Kommentészek
"Szinte látom magam előtt, hogy el fog jönni a Kánaán.."
Barátom! Ott a kerítés..
"a légkörbe csapódott egy mikró-meteor, mely jeget tartalmazott. A jég azonnal elolvadt és a víz elpárolgott a nagy becsapódási hőtől, ezzel a fenti légköri hidegben felhőcske képződött. Állítólag ilyen kis adagokban ugyan, de naponta rengeteg víz érkezik a bolygónkra napjainkban is. "
Meddig tartanak ki a holland gátak? +Vízmizéria hazánkban.

Akadémia oh!

MTA - létszám növekedés
Alföldi Róbertet az Akadémia tagjának választották. Mert összenő az, ami összetartozik.

MTA 1995: Az akadémikusnak tudományos alkotómunkájára, tudományos teljesítményére tekintettel havonta tiszteletdíj jár. Ennek összege: Akadémia rendes tagja esetében 455 000 Ft/hó.
Citrom: Viták kereszttüzébe került májusban a 181 éves Magyar Tudományos Akadémia (MTA). Az életfogytig járó akadémikusi tiszteletdíj (ami nemcsak hogy magas, de úgymond tenni sem kell érte) tényleg a társadalmi igazságtalanság leghitelesebb fokmérője - vagy mindez puszta demagógia? Nyugaton a tagságot sehol nem kíséri tiszteletdíj.
Az egyszerű adófizetők túlnyomó többsége ugyanis szerintem nem tudja, hogy az MTA rendes tagjainak a havi "tiszteletdíja" átlagosan egymillió forintnál több. Ezért a havi fizetésért nem kell tenni semmit, s életfogytig jár. Természetesen ide születni kell.
MTA működéséről. Ugye, a szuper fizetés indokolt lehet azoknál, akik valami nagyon nagy dolgot alkottak, s már a következő művük is vázlatosan kész. De egy olyannál, aki néhány - kutyát sem érdeklő - cikket írt csupán, annak mire fel a 10-szeres minimálbér?
MTA működéséről: A 70 évesnél fiatalabb hazai akadémikusok száma nem haladhatja meg a 200 főt, a hazai akadémikusok teljes száma pedig a 365 főt. A máshol olvasható 5000 fős létszám az akadémiai intézmények összesítettje, a portással együtt.

Újsághír

Tartós tejet még vehetek?
kétmilliárd év múlva összeütközhet a Tejútrendszer és a Nagy Magellán-felhő - írja az MTI. Mi lesz itt, ha a sok Nap egymásba rohan ?!

Vándorlás a hosszú buszon
Borzalmas tragédiához vezethet, ha a jelen ütemben folytatódik a mágneses pólus vándorlása. Röpke ezer év, s itt lehet a pólusváltás. Ami épp olyan szörnyű következményekkel járna, mintha a Föld fordulna egyet, s aztán fejjel lefelé lógna minden ember! :-) A térképből az derül ki, hogy egyre közelebb van a mágneses pólus a földrajzi pólushoz. A GPS előtt... Az északi pólus anomáliája, amelyről a tudomány hallgat. Pusztán a lumpen réteg felfedezésén és száján él a hír. " a mágneses pólus-eltolódást mindig követi (amelyről a hivatalos tudomány szintén hallgat, bár tisztában vannak vele) a fizikai tengely, a Föld forgástengelyének az eltolódása is. " [Fordítva még el is lehetne képzelni.. A paranormális emberek szerint ez a változás az időjárást is befolyásolja. Mondjuk, ha a forgástengely helyzete megváltozna, akkor a tropikáké is. Na, akkor számolják ki a csillagészek a napforduló pontos helyét!]

A szakember
Mint olvashatjuk, nincs általánosan elfogadott nézet a földmágnesesség eredetére. Ami lehet az ősi időkből származó, mesterséges eredet (lásd: Holdé), vagy a surlódás stb által keletkező ionok forgó mozgása is gerjeszthet mágneses teret. Viszont állandó tengely körüli mozgásnál ez stabil pólust képezne. A vándorló pólus a mag eltérő mozgásának lehet következménye. De miért térne el a folyékony mag mozgásiránya a földköpenyétől? A Hold gravitációs hatása miatt?
Megnyugtatnák mindenkit: A pólusvándorlásnak nincs hatása a szervezetünkre. Feltehetően az időjárásra sem, bár ifjú kommentészek előszeretettel keverik a földmágneses változást a bolygó tengely körüli forgásával.

Ismét itt a világvége! - Megjelent a Halálcsillag.
az utolsó jel szól a világvégéről: "Hallani fogtok egy föld feletti, égi lakóhelyről, amely szörnyű robaj kíséretében lezuhan. Úgy fog kinézni (az égen), mint egy kék csillag. Ezután nagyon rövid időn belül megszűnnek népem szertartásai."

Sex

Pánszexuálisnak vallja magát az énekes. Felhívnám a figyelmét, hogy óvatosan a kecskével! Állatkínzásért csúnyán megütheti a bokáját! Kiskorúakkal is csak Nyugat-Európában! Ott ez nem igazán bűncseleknény. Primitív népség.. Saját neméhez már a neoliberális Magyarországon is nyúlhat. Állapotfelmérés A homokosság "Állapot? Betegség? Torzulás? Vagy csak a sokat emlegetett másság?" Van, ki születetten ilyen. Van, kit a környzete tett buzivá. S van, aki anyagiakért vállalta be.. Mindenesetre egy népnek nem lehet célja a "melegség" terjesztése. Legfeljebb egy nép ellenségeinek. Akik hazánkra is ráerőltették a kultúraváltás eszméjét.

Simicska már megvált a szorgalmával összekapart gazdasági birodalmától, s a jövőben a kecskéinek szenteli életét.

Kidnapping
Amíg az adóhivatal és a rendőrség közös akcióban nem számoltatja el a munkanélkülieket, hogy miből van az audi, addig nem lesz lényeges változás. Ha egy csapat lebukik, kettő lép helyébe. Mert nagy üzlet..

Politika
Nyitólap