Demokrácia

A demos (nép) uralma. /Nem deimos!/ Amikor nem egy király, egy despota dönt élet és halál kérdésében, hanem maga a nép közvetlenül, illetve választott képviselői útján. Mondjuk, már az agorán is lehetett az eredményeket befolyásolni egy-egy jó hordószónok segítségével, akik ügyesen manipulálták a tanulatlan embereket, akiknek gondolatait a mindennapi megélhetés kérdése kötötte le.
Ma már az ilyen hordószónokok ritkák. Ki figyel oda a Hyde-park sarkán lármázó félőrültekre? Ellenben helyettük ott van a média világa. A sajtó, rádió, televízió, internet, ahonnét tájékoztatni lehet a tudásra szomjazó nagyérdeműt. Vannak, akik még hisznek az újságírói szabadságban. Akik nem tudják, hogy az újságíró arról a témáról és úgy ír, miként azt a szerkesztője megrendelte. A szerkesztőnek a felsőbb vezető adja meg az irányvonalat, akinek pedig a tulajdonos. A tulajdonos akaratát pedig a politika vezérli. Vagyis azt kapjuk a médiából, amit a politika közölni akar velünk. S még fizetünk is érte, hogy átmossák agyunkat!
Olyan demokratikus ország, amilyenről a történelem tanár mesélt, sosem létezett, s pláne ma nincs. (Hazánkat még a királyságok is megelőzik a demokrácia tekintetében. Elvégre, a király is a demos része..) Nem véletlen, hogy egymást is antidemokratikusnak aposztrofálják politikai pártjaink. Mert ismerik egymást! A jobboldal tud a nyílt utcán, kamerák előtt ártatlan embereket egyenruhás rendőrökkel verető balliberális demokráciáról, a ballib pedig ismeri a jobblib visszamenőleges hatályú törvényeit.
Vannak, akik számára az USA a demokrácia megtestesítője. Egy állam, ahol egy zsák pénz nélkül ne is induljon senki neki a választásoknak. Egy állam, ahol a vezetés szemrebbenés nélkül öl meg ezreket egy-egy politikai szándék sikere érdekében. Emlékezzünk csak a WTC tornyainak megsemmisítésére! A kubai támaszponton megkínzott terrorista gyanús emberekre! A terrorizmus elleni harc leple alatt a bagdadi múzeumot kifosztó zsoldos seregre! Az iszlám államot létrehozó hatalomra!
S, ha már az USA-nál tartunk, akkor emlékezzünk meg arról is, hogy napjainkban egyre több államában visszaállítják a halálos ítéletet. Amiről az unortodox politikát folytató Orbán Viktor is polemizálni akar. Úgy, saját feje után... Pedig tudott dolog, hogy nem az ítélet súlya adja az elrettentő erőt, hanem a lebukás valószínűsége. Ha tudja a potenciális elkövető, hogy holnap szinte biztosan elkapják és felelősségre vonják, akkor a viszonylag kis büntetésnek is nagyobb a visszatartó ereje, mint egy nagyon bizonytalan halálos ítéletnek.
A halálos ítélet kapcsán is látható, hogy Istennek hála, nálunk nincs demokrácia. Mert, ha a népakarat érvényesülne, akkor már újra akasztanának börtöneinkben. Néha ártatlanokat is. De a politikusi garnituránk fele is már szomorú sorsra jutott volna, ha a nép közvetlen ítélkezhetne.
Ne szépítsük hát a dolgokat! A demokrácia sem más, mint egy önmagát elitnek tartó csoport burkolt diktatúrája! Természetesen sokkal kellemesebb egy burkolt diktatúrában élni, mint egy önmagát nem szégyenlő nyílt diktatúrában, ahol szó szerint bármit megtehetnek az egyénnel következmények nélkül. S emlékezzünk a régi korokra, hogy mire ment az az állam, amelyik élén egy ork állt, s mire jutottak ott, ahol "anorkia" (anarchia) volt.

Nálunk joga van a népnek! Akár életvitel szerűen az utcán lakni. Esetleg egy "menekült szálló" ? Vagy a magyarokra nem költ az unio? Megjegyzem, mivel minden ingatlan valakié, vagy az államé, így a hajléktalan is csak valakinek a birtokán, vagy közterületen "lakhat". Nincs 3. lehetőség..

Ashkenaz képviselője
Tobias Zech kiemelte: "Magyarország szabad, demokratikus ország Európa közepén, és Németország partnere, az együttműködést pedig az aktuális viták révén az eddiginél is jóval szorosabbá kell tenni".
A környezet, a kontextus jelentőségéről szólva hangsúlyozva, hogy küzdeni kell a Jobbik ellen. (Le a szefárdokkal?)

Aki már temeti
A cikkben Orbán Viktor antiszemitizmussal van megvádolva. A rasszizmust lefelejtették..
Ki nem találnák, hogy kezdődött a diktatúra:
Az első támadás a demokrácia ellen a Kertész Ákos elleni hadjárat volt – vetette fel egy hozzászóló. Erre Bartus úgy reagált: „én azt hittem, hogy Kertész Ákos meg fog halni”, mert ilyen idős korban az elüldözést nem lehet kibírni, és így akik elüldözték, azok meg fogják ölni ezt a Kossuth-díjas írót. Különben sem úgy értette, hogy genetikailag, hanem genetikusan alsóbbrendűek a magyarok, ami teljesen mást jelent – magyarázta.
Magyarországon minimum 100 000 zsidónak mondott ember él. De Imre Kertész temetésére tudtommal csak mintegy 100 ember ment el, köztük a magyar miniszterelnökkel. Az is kipa nélkül..

Export-import

A világ csendőrének szerepében tetszelgő USA viszi a demokráciát és a békét szerte a világban. Lásd Korea, Afganisztán, Irak, Líbia, Szíria, Ukrajna... Az USA army magas szintű fegyverarzenáljának köszönhetően a harcok rövid lefolyásúak. S a kitőrő béke elhozza a térségnek az anarchiát.

Gaddhafitól tanulták liberálisaink: "If any Libyan wanted to start a farm they were given a house, farm land and live stock and seeds all free of charge."

Exportőrök
Az Ukrajna körül kibontakozó apokalipszis egyetlen pozitív következménye, hogy kiderült, valóban a szó szoros értelmében apokalipszisről van szó, mert ez az ősi görög szóösszetétel azt jelenti, hogy „lehull a lepel”, és most bizony lehullott a lepel. Oroszország ugyanis már két évtizede nyugatias állam, és társadalmi-gazdasági mechanizmusai nem igazán térnek el a világ legtöbb országáétól.
Szóval lehullani látszik a lepel, az Egyesült Államok mint globális birodalom ugyanolyan szimpla rablóháborút folytat Oroszország ellen, mint Napóleon vagy Hitler annak idején. Ukrajna csupán jelentéktelen eszköz ebben a kibontakozni látszó világháborúban, ami mindig is kizárólag a globális dominanciáról, az erőforrások feletti uralomról szólt.
Baloldali egyetértés Azt, amit ma (helytelenül) „modern népvándorlásnak” nevezünk, az amerikaiak két háborújának és az ún. arab tavasz teljes kisiklásának köszönhetjük. Demokráciát nem lehet exportálni.
Még baloldalibb igazság: Azaz a magyarországi politika és pénzoligarchia a magyar dolgozók millióit kényszerítette rabszolgaságba, úgy, hogy ezt még törvényesítette is utólag. De nem csupán a tényleges munkát elvégzőket lehetetlenítette el, hanem aktívan közreműködött vagy nagy ritkán tétlenül szemlélte, hogy a beengedett multi cégek szabályosan kivégezzék a hazai addig jól teljesítő konkurenciájukat, valamint a lehetséges beszállítókat.

Ukrajna
Az USA felfüggesztette katonai kiképzését Ukrajnában, így egyelőre elmaradhat a demokrácia-export. Legalábbis, ha hihetünk a tengerentúliaknak. Miért is ne?

Afganisztán
Az afganisztáni háború 1980-ban kezdődött, és az óta is tart. Afganisztán egyike a világ öt legszegényebb országának. Beludzsisztán déli partvidékétől Szamarkand sivatagjáig, az iráni fennsíktól Pandzsáb lankáiig semmit sem gyártanak.
A hosszú és véres afgán háború az 1979-es szovjet, baráti segítségnyújtással kezdődött. Az Afgán kommunisták támogatását több mint százezer szovjet biztosította megszálló erőnként. Legalább 100 ezer afgán fegyveres, pedig akiket afgán kommunisták fegyvereztek fel szintén. A szovjetek tízéves megszállása hatszázezer, de más becslések szerint kétmillió afgán polgári személy halálát okozta. Három-ötmillió afgán menekült Pakisztánba, Iránba és más országokba.
A már megkezdett háborúban, 2001. november 26-án az USA megindította a „Gyors Szabadság” hadműveletét. Azóta sincs sem béke, sem szabadság, sem biztonság a térségben.
Afganisztán megszállásában hazánk katonái is besegítenek fejenként uszkve 1 millió Ft/hó zsoldért. 2011: Jelenleg 140 ezer NATO-katona teljesít szolgálatot Afganisztánban. Jól képzett katonák, modern fegyverekkel, de az afgán nép ellenállását nem tudják megtörni. 2015-ben is maradnak külföldi katonák. A január 1-jén kezdődő, Eltökélt Támogatás fedőnevű műveletben húsz ország mintegy 13,5 ezer katonája képezi ki és látja majd el tanácsokkal az afgán biztonsági erőket.

Afgán menekültek a szovjetek és az USA által kialakított több évtizedes nyomorból. Leszboszon csak megpihennek..
Lesbos has been bearing the brunt of a huge influx of migrants from the Middle East, Asia and Africa, who cross from the Turkish coast to the nearby Greek islands.
Mint ismert, az ISIS lecseréli az antiszemita szíriai, iraki lakosságot "arab barát" belső ázsiai népekre. Tán a meghívásuknak köszönhető az afgán népáradat, amelynek egy része nem állt meg Európa határainál sem. Bár más vélemény szerint az afgánok Asadnak nyújtott iráni segítség volt. Azért Iraqba betelepített közép-ázsiai népesség egyértelműen egyéb okokból végrehajtott népességcsere.

Exportból visszamaradt

Terror: A terrorizmus az erőszak alkalmazásának, vagy az azzal való fenyegetésnek olyan stratégiája, melynek elsődleges célja félelem, zavar keltése és ennek révén meghatározott politikai, ideológiai vagy vallási célok elérése.
Vagyis a terror a mindennapi politika eszköztárába tartozó kategória, hiszen gyakran élnek elriasztó álfenyegetettséggel a médiában az országok politikusai. Nota bene: terrorfenyegetést vizionálnak az Alkotmányba!

Felügyelet alatt a nép
Ezrek tüntettek Párizsban a rendkívüli állapot meghosszabbítása és a vitatott terrorellenes alkotmányreform ellen. Le Monde: A dél-amerikai Francia Guyanában született politikus asszony a párizsi terrortámadások óta összetűzésben állt Francois Hollande elnökkel, aki egyes biztonsági intézkedéseket a francia alkotmányban akar rögzíteni.
Bizony, már az utca embere között is van, aki érzékeli a szomorú jövőt. Olyan ez az ami terv, mint a Matrjoska baba. Ha egyik dolgot leleplezed, már egy másik helyzettel állsz szemben. Migráns higítás leleplezve. Most a terrorista kártya jön. Csak pusztuljon már végre a nemzeti demokrácia.

Amerika - a "szabadság" hazája.
  1. EO 10995 feljogosítja az elnököt a szólásszabadság gyakorlásának felfüggesztésére, és a tömegtájékoztatási eszközök elnöki irányítására
  2. EO 10997 feljogosítja a végrehajtó hatalmat az elektromos szolgáltató rendszer, valamint az üzemanyag források adminisztratív átvételére
  3. EO 10998 lehetővé teszi a kormány számára, hogy ellenőrzése alá vonja az élelmiszerforrásokat, beleértve a farmgazdaságokat is
  4. EO 10999 felhatalmazza a kormányt az országos szállítási eszközök, a tömegközlekedési és magánjárművek elkobzására és ellenőrzés alá vételére
  5. Az EO 11002 engedélyezi a kormányzat számára az Egyesült Államok lakosságának országos nyilvántartásba vételét
  6. EO 11003 felhatalmazza a kormányzatot valamennyi repülőgép és repülőtér lefoglalására
  7. EO 11004 feljogosítja a kormányt, hogy az ország egyes régióinak lakosait az ország más térségeibe kényszer útján áttelepítse
  8. EO 11005 felhatalmazza a kormányt, hogy ellenőrzés alá vegye a vasutakat, vízi utakat, valamint a közellátást szolgáló raktárberendezéseket
  9. EO 12148 feljogosítja a Federal Emergency Management Agency-t (FEMA, azaz Szövetségi Válságkezelési Ügynökséget), hogy átvegye a hivatalos kormány teljes hatáskörét, és ténylegesen annak helyébe lépjen.

Máshol írtam a FEMA táborokról. Ugyanott megemlítettem, hogy az USA népe komoly saját fegyverzettel rendelkezik, s a Nemzeti Gárda lojalitása sem egyértelmű. Vagyis az USA elnöke nehezebben tudna diktaturát bevezetni, mint az EU országainak vezetői az önvédelem eszközeitől megfosztott népeik ellen.

A magyar kormány sem akar lemaradni a NATO országok antidemokratikus törekvéseitől. Gyakorlatilag diktátori jogkört követel a kormány magának úgy, hogy még példát sem képes felhozni olyan szituációra, amelyben ez a jogkör életmentő lehet hazánknak. Vagyis itt nem egyszerűen egy ellenzék által hangoztatott "bianko csekkről" van szó, hanem valós hatalomátvételről. Természetesen én tisztában vagyok vele, hogy demokratikus ország nincs, nem is volt és nem is lesz. De azért a látszatdemokráciához ragaszkodnék..

Az idők szava
A javaslat értelmében terrorveszélyhelyzet esetén a kabinet olyan rendeletet alkothatna, amellyel az alkotmány rendelkezéseit nem érinthetné, de egyes törvények alkalmazását átmenetileg felfüggeszthetné, eltérhetne tőlük. Ezek a rendeletek 60 napig maradnának hatályban, és ha a parlament nem erősíti meg őket vagy nem hosszabbítja meg ezt a határidőt, 60 nap után hatályukat veszítik.
Torpedózva: „Nem fogjuk támogatni, hogy a kormány az emberek félelmeire és naivitására apellálva túlhatalmat biztosíthasson magának. Nem töltünk ki biankó csekket”.
Mondjuk, számomra sem volt tiszta, mire is akar felhatalmazást a kormány? Ugye, terrorcselekmény idején ott a rendőrség, TEK amely testületek teszik a dolgukat. Esetleg még a katasztrófaelhárítás is besegít. Stabilizálják a helyzetet, megindul a terroristák letartóztatása, megsemmisítése s a kárelhárítás. Az már szürrealista gondolat, hogy a 6000 fős katonaságunkat kell bevetni ott, ahol a rendőrség 40000-es állománya tehetetlen. S betiltom a szólásszabadságot, mert terrortámadás ért bennünket. S mi köze ennek a telefon és internetszolgáltatásokhoz? Meg a többi kért jogosítványhoz? 30 évig titkos a tervezett alkotmánymódosítás. De akkor hogyan kerül az Alkotmányba?!
Érvényben jelenleg
Mint láthatjuk, az 52.§. foglalkozik az ország területére betörő fegyveres csoportok elleni fellépés eszközeivel is. Mert ez valóban valóságos terrorveszély. Mint láthattuk, tavaly a liberálisok hőbörgésére, az ENSZ és az EU nyomására át kellett engednünk a németekhez 1 millió ismeretlen embert. Ezekből a mai napig 400 000 eltünt Németországban úgy, hogy a hatóságok semmit sem tudnak róluk. Férfiak 20-45 év között, nemegy az arcát takarta, amikor átvonulóban a kamerák vették a menekültáradatot. Nos, róluk elképzelhető, hogy a NATO terroristái. Esetleges támadásukra a törvény megfelelő szabályozást ad, s Simicskó úr bevetheti mind a 6000 fős hadseregünket, mind a kiképezett? tartalékos állományt. Bár elképzelhetően ez reggelire kevés lenne egy 400000 fős terrorseregnek. Ki a felelős, hogy az ország lakossága nem kap kiképzést az önvédelemhez? Legalább egy Nemzeti Gárda lenne hazánkban..

Pán Gi-Mun (az ENSZ főtitkára, volt koreai külügyér) nevét a szokásoktól eltérően egyesek angolra fordítják: Bán ki-Moon. Pedig nem a Holdé, csak a kapué.. Eme derék ember irányítása alatt csökkentették a menekülttáborok ellátását harmadára és szólította fel szervezete a világ országait a gazdasági menekültek ellenőrzés nélküli korlátlan átengedésére.
Amikor a kis singer megjegyezte, hogy vajh kit kell felhívnia, ha Európával akar tárgyalni, bennem is felmerült, hogy vajh kit kellene felhívni, ha Amerikával szeretnék beszélni?

Vízszintes meteor Padánia felett. Üzent az Úr? Vörös jelek a hadak útján.. Felhevült sziklatömb robbant Cseljabinszknál 2013-ban, amerre az ősmagyarokat vélték felfedezni egyesek. A meteor mindkét hajtóműve kigyulladt. Megjegyzem, a robbanás hang indokolt minden, a hangsebesség felett haladó tárgy esetében. A füstcsik nem kimondottan a légkörbe érkező sziklatömbök kísérőjelensége.

Elvhűen

Noha nem mindenben értek egyet a Bogár-Boros párossal, azért Csath Magdolnán kívül ők azok a közgazdászok, akiket meghallgatok. Bogár úr nosztalgiázik a szakrális királyságok kapcsán, mert akkor még minden olyan volt, amilyennek láttuk. Nem bújtak a háttérhatalom emberei a demokrácia függönye mögé. Az én véleményem szerint az Isten nevében kormányzó királyok mögött ugyanazok az erők húzódtak meg, mint manapság a "nép nevében" kormányzó demokraták mögött. A cég nem változott, csak a cégtábla. Ma épp úgy bármikor bárkivel bármit meg lehet tenni, mint régen. Csak ma ezt illik megmagyarázni, vagy másra kenni. Lásd WTC vagy az ISIS által felrobbantott törökországi kurd békemenet.

Változó világ

Az utóbbi napokban 2 jelentős esemény rázta meg a politika iránt érdeklődőket. Először Davutoglu török miniszterelnöknek küldte el a szultán a selyemzsinórt, bár ez a török politikában nem okoz jelentős változást, hiszen eddig sem a miniszterelnök vezette az országot.
A másik esemény Faymann osztrák kancellár lemondatása volt. Ugye, a kancellár két tűz közé került. Balról a pártja szélsőséges liberálisai támadták, mert szigorított a menekültpolitikáján. Jobbról pedig az osztrák nép támadta, amelynek elege lett az országra rátörő "tatárokból". A kancellár előtt csak a francia világ maradt: le monde.

Csak pár éve történt, hogy Olaszországba érvényes útiokmányokkal utazó magyar állampolgárt az olasz határőrség minden indoklás nélkül visszazavart. Ma pedig unión kívüli emberek érvényes vízum és utlevél nélkül össze-vissza császkálnak Európában, mert ők a liberálisok menekültjei. Ez bizony törvényszerűen a liberálisok bukását fogja okozni. Kérdés csak az, hogy ez a bukás mekkora lesz? Megússzák egy félreállással, vagy jön majd egy számonkérés is tetteikért?!

Menekült minden ember, aki külső okokból szülőföldje elhagyására kényszerül. Ez lehet politikai, háborús vagy gazdasági ok. A genfi egyezmény értelmében az okmányt aláíró országok kötelesek befogadni a nem gazdasági menekülteket, amennyibe azok olyan országból (országokon át) érkeztek, ahol életük nem volt biztonságban. /A Balkán és Ny-Ázsia minden országa aláírta!/ Noha a szigorúbb variáns szerint az EU-n, Észak-Amerikán kívül csak Izrael és Új-Zéland minősül biztonságos országnak, azért nem várhatjuk el Izraeltől, hogy Afrika és Ázsia összes menekültjét befogadja. Erre még az EU sem képes, hiszen csak politikai menekült több száz millió lehet a földön, a háborús menekülteket nem is említve. Mert a Föld valamely pontján szinte mindig háború van. Annak menekültjeit a szomszédos országnak erkölcsi kötelessége befogadni, ahonnét a béke eljövetelekor könnyedén hazatérnek. Szíria menekültjeit Irak, Jordánia, Izrael, Libanon és Törökország kötelessége befogadni. Az Európai Uniót csak annyiban terheli kötelesség, hogy egyik országa, Franciaország, szintén részt vett a szír családok bombázásában, ahol gyermekek ezrei vesztették el hozzátartozóikat. A francia bűnökért cserébe Németország befogadja ezeket az árva szír kisgyerekeket. A német hímhiány enyhítésére pedig életerős férfiak érkezését várja. A szexre és munkára képteleneket kvóta szerint kötelezően szétosztanák az EU rabszolgaövezetében.

Miniszterelnökünknek még van mit tanulni kerítés ügyben! Tessék megnézni az USA vagy Izrael határkerítését! Az USA hatalmas vasbeton falát, vagy Izrael acélcsodáját! Ott aztán NO PASARAN..

Az európai emberek által demokratikusan megválasztott brüsszeli vezetők egyre furcsább követelésekkel állnak elő. Ezért én a magam részéről elhatároztam, hogy a következő választásokon nem szavazok Juncker és Schulz urakra! Majd jól megbuknak...

Hollandiában győzött a demokrácia. A hollandok megtorpedózták Ukrajna társulási szerződését, emlékezve a lelőtt holland utasszállítóra. De ki nem sajnálja le a nép akaratát a demokratikus Hollandiában? Elvégre mindig a politikus sem játszhatja el, hogy náluk a deimos uralkodik..

New Deal

A teokrácia, a feudalizmus, a kapitalizmus és a szocializmus (főbb irányzatok) után most a globalizmus világának kapujában állunk. Miként eddig sem te mondtad meg, ki legyen a cár a Szovjetunióban, úgy ezután sem leszel megkérdezve, ki legyen az a globalista cégvezető, akinek pallosjoga lesz feletted.
Te ugyanolyan kiszolgáltatott maradsz, mint eddig voltál, csak legfeljebb kevesebbet vígasztalnak, amiért nyomorogsz. Mert annyit érsz, amennyid van. Ezt a bíró is így fogja értékelni a főtárgyaláson. Remélhetőleg..


Post-demokrácia - Itt a "post" nem oszlop, hanem "után".
A „poszt” tehát csak előzményével együtt nyer értelmet, ami arra utal, hogy még nem hagytuk egészen magunk mögött a múltat, de a jelen már lényegileg különbözik attól; valami után vagyunk, de még nem érkeztünk meg a jövőbe; a múltat már elhagytuk, de a jövőnek még nincs neve.

Nyomkereső
Közkeletűen liberális demokrácia alatt azt az államberendezkedést értjük, ahol van parlament, vannak téttel bíró választások általános választójoggal, vannak pártok, a hatalmi ágakat szétválasztották, az állam biztosít bizonyos alapvető jogokat (gyülekezési, szólás-, vallásszabadság, stb.), egyszóval joguralom van.
Leo Straussr és Eric Voegelin; mindketten a náci rezsim elől menekültek az Egyesült Államokba, előbbi származása, utóbbi politikai nézetei miatt. Voegelin Bécsben volt már, amikor a Gestapo bevonta az útlevelét, az utolsó utáni pillanatban sikerült előlük elmenekülnie az asszonnyal együtt. Ezek a derék urak egy „posztliberális” rend után kutattak, mert úgy gondolták és azt tapasztalták, hogy a liberális rend, liberális demokrácia nem sokat ér, és pont hogy nem tudja biztosítani semlegességében az emberi jogokat. Nagyjából ugyanezen okokból gondolt hasonlókat az emberi jogokról Hannah Arendt is – a zsidók és az állam nélkül maradt népek, csoportok a hajukra kenhették az emberi jogaikat.

A post szóra keresve jött elő a finnugorászat kritikája. Vajon miért mindenki a finnugorászatot tartja tudománytalannak, amikor az egész történelemírásunk Andersen nevével kapcsolható össze? A finnugorászat pedig egy fikció volt, mivel a kor szinvonalán csak annyira futotta "tudósainknak".

A politikával ellentétben a gazdaságban nem fékek és ellensúlyok kellenek, hanem kiegyensúlyozott gondolkodás, ami felülemelkedik az emberi gyarlóságokon, s az össztársadalom érdekében cselekszik. Mert kellemes dolog, ha nekem sok van, a másiknak kevés az első pillanatban. De ettől kezdve én céltábla vagyok a nyomorgók szemében. Ráadásul a gazdaság is úgy működik jól (s az együttélés is úgy kellemesebb), ha nincsenek vagyontalan emberek, s nem a népesség 1%-a birtokolja a vagyon döntő hányadát. Csak az tud vásárolni, akinek pénze van, vagyis dolgozik. Ha vásárolok, akkor fogy a termék, mi által munkát adok másoknak, akik az én árumat, szolgáltatásomat veszik meg. Persze, a természettől sem szabad elszakadni! Az állatvilágban, ha túlszaporodik egy faj, akkor táplálékhiány lép fel, ami természetes módon csökkenti a szaporulatot, s rövid idő múlva beáll az egyensúly. Beteg gondolkodású embertársaink viszont állandóan táplálékkal segítenék az egyes területek túlszaporodott népességét. Így ott nem hogy csökkenne, de tovább nő a szaporulat. Ami egy idő után kiáramlik, mert már a tér lesz kevés..

Újmagyarok

Néppártosodás - Melyik népé?
A vérbíró dédunokája megreformálja a szefárd zsidók pártját?
Ugye, eddig a legtisztességesebb zsidók a Jobbikban voltak, ahonnét az elnök barátját és bizniszelő társát is kivágták, mert az szégyellte zsidóságát.
Trianonban vastagon benne volt a keze Károlyinak és Hatvany újbárónak. Most akkor ezt a felvonulást vegyük bocsánatkérésnek?!
Drábik: (Tutsek Gusztáv Vazul hírhedt vérbíró, aki halálra ítélte Wittner Máriát is. Tutsek vérbíró közvetlen leszármazottja Toroczkai László, a HVIM tiszteletbeli elnöke, a sokkos gyilkos, idétlenül és nagy “D” betűkkel vihogó pszichopata bűnöző korlátlanul kurucsokkos magyarok egyik fő pártfogója és szintén a sokkos kuruc-sátánizmus reklámembere.)
Egy a tábor: A munkára továbbra is maradunk mi, csendesebb de valódi és dolgozó magyarok. Zazrivecz-Vona Gábor, Tóth-Tutsek-Toroczkai László, Gaudi-Nagy Tamás, Schwarz-Morvai Krisztina és a többiek mindig mindenhol jelen vannak ahol csak kell és hallatják is hangjukat. Nekik ez a dolguk, ők ebből élnek, és higgye el nekem mindenki, ebből nagyon is jól megélnek.
Madarat tolláról: Egyikük a volt fideszes polgármester, másikuk pedig a fejében kicsike fekete lyukat ápolgató Toroczkai László (Jobbik, Hatvannégy Vármegye, Betyársereg, miegymás). Az egykor volt MSZP-s ásotthalmi brigád pedig (amely éppen az utolsó pillanatban lépett át a DK-ba, ugyanis ha egy kicsit halogatja az átlépést, teljesen eltévedt volna a meggörbült térben) felismervén önmaga fejében ugyanazt a fekete lyukat, kinyilvánította, hogy ők bizony ezen a választáson Toroczkai Lászlót fogják támogatni.És támogatják. Gyurcsány és Vona közös jelöltje a Tutsek dédunoka. Mert összenő, ami összetartozik..
Neonnácik - cukisodnak.
A trianoni úton: „A magyar kormány még [1918.] november közepén is oly fegyveres erőt tudott volna sorompóba állítani a szent hazai föld megvédésére, mellyel Nagymagyarország határait teljes biztonsággal meg tudta volna védeni az amúgy is leszerelt román haderő és a cseh légionisták ellen, de a sokat szenvedett és kimerült Szerbiának sem jutott volna eszébe, hogy további harc árán próbáljon területet Magyarország tes-téből is foglalni”.
Mivel azonban Károlyi Mihály a padovai egyezménytől függetlenül, magyar kormányfőként kezdett tárgyalni Belgrádban, Ausztriától elkülönülve, kiszolgáltatta a Magyarországot a győztes hatalmaknak.
Mint ismert, az I. világháborút lezáró egyezmény nem érintette a magyar határok kérdését. Viszont Károlyi leszereltette a magyar hadsereget, s báró Hatvany nemzettársával különtárgyalást kezdett Belgrádban, aminek egyenes következménye lett Magyarország megszállása, kirablása és feldarabolása.
Emlékeztető: 1918 november 7. A Károlyi vezette magyar küldöttség Belgrádban különbékét kötött a francia d'Espèrey antant tábornokkal. 1918 nov.13. A románok behatoltak Erdélybe. Megindult a cseh és a szerb hadsereg is, s 1919 májusáig elfoglalta azokat a védelem nélkül maradt területeket, amelyeket később Trianonban elcsatoltak. Zöld jelek a hadak útján..

Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy BŰNÖS NÉP NINCS ! Benes és elvtársai hazudnak! Károlyi minden nemzettársa NEM FELEL Károlyi és bandája tetteiért, miként a német nép sem felelős a haláltáborokért. Tulajdonképpen gusztustalan dolog lenne kártérítést követelni a szenvedésekért - ártatlanoktól. A bűnösök (és bűntelenek) pedig általában halálra lettek ítélve. Megtorlásként, elrettentésül..

Neoliberális demokrácia
A német oktatásügyi minisztérium egyik regionális szárnya releváns kérdéssé szeretné alakítani a tizenévesek körében a homoszexualitást, a szadomazo szexet és a műpéniszek használatát.
Jó lesz a magyar tanügynek belehúzni, mert lemaradnak! Mindenesetre én az orális szexet is kötelezővé tenném, de csak az anális utáni pillanatokban. s csak neoliberálisoknak!

B'nai Brit-ből az ISIS-be?
Általa populistának tartott politikusokat, leginkább a holland Szabadságpárt (PVV) vezetőjét, Geert Wilderst bírálta az ENSZ emberi jogi főbiztosa Hágában, a béke, a jog és a biztonság érdekében létrehozott alapítvány megnyitóján. Zeid Raad al-Husszein Orbán Viktor miniszterelnököt is Wildershez hasonlította, szerinte ezeknek az embereknek az ideológiája az Iszlám Államéhoz közeli.
Mint ismert, a humanizmusból megbukott ENSZ anno a menekülttáborok ellátmányát harmadára csökkentette, mert az USA erre nem adott pénzt, az kellett a bombázásokra. Az éhező menekültek aztán határokon átgázolva próbáltak maguknak megélhetést teremteni. Az ENSZ nem nagyon tiltakozott, hogy a vezető országok idegen népeket gyilkolnak "segítségnyújtás" címén. Ez a vád természetesen nem vonatkozik a szultánra, aki Asad elnök hallgatólagos jóváhagyásával folytatja a kurd népírtást.

Gyurcsány - Egy ország ért egyet döntésével!
A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselői hétfőtől ... nem vesznek részt a parlament munkájában - jelentette be a párt elnöke Budapesten, sajtótájékoztatón.

New Deal ?

Nyugati demokrácia
Törnek-zúznak az USA-ban azok a demokraták, akik nem szerették volna Trump-ot elnöknek. Ebből is látszik, hogy fogalmuk sincs a demokráciáról a tengeren túliaknak. Olyasmi ez, mint a BREXIT-et nem elfogadók újraszavazási kísérlete: Addig szavazunk, amíg nem mi nyerünk! Mindezt csak a holland népszavazási eredmény semmibevétele múlja felül. S ezek az országok akartak bennünket demokráciából kioktatni! Mint amikor a kölni eseményeket elhallgató német média oktatott ki bennünket a sajtószabadságról.. Demencia.

Trump
Trumpnak sikerült két politikai dinasztiát is tönkretennie: Bushékat és Clintonékat. A dinasztiákat gyászolja Monica Lewinsky és a WTC 3000 halottja is. Szegény ember, aki választási harc közben még ígérni sem tud. Aztán az ígéreteket általában elfelejtik a nyertesek.. Lám, már Hillary sem menne börtönbe..

A világ pénze még mindig módosíthat! Csak néhány embert kell megvenni kilóra! Ha Rotschildék Hillaryt akarják, akkor meg is adják az árat érte. Bár akinél a nagy pénz van, annak mindegy, ki az adminisztráció feje. Kennedy sem sokáig ellenkezhetett...

Trump és a magyar szüzek. Nehéz lenne homoszexualitással megvádolni.. Üzent a farok a kutyának Míg Trump arról beszél, hogy nem védené meg Amerikai szövetségeseit a NATO szabályai ellenére sem, valójában Amerika volt az egyetlen olyan NATO-tagállam, amely valaha segítséget kért az őt ért támadás miatt 2001-ben - írja Stoltenberg, arra is emlékeztetve Trumpot, hogy több mint ezer európai katona halt meg Amerika háborúiban 2001 óta. (Magyarország is besegített Irak lerohanásában egy orvoskülönítménnyel. Cserébe részvételt ígértek Irak újjáépítésében, de csak egy WC tisztító fiút alkalmaztak, azt is lelőtték az ami katonák egy ellenőrzésnél.)

Trump, a közmunkás. Nem kéri az elnöki fizetést, eléldegél kis spórolt pénzéből.

Színes bőrben

Numerus Clausust: Sokak számára nóvum lehet, hogy például Romániában évtizede roma kvótát vezettek be az egyetemeken, aminek a pozitív hozama hogy az itthoninál sokkal számosabb és élénkebb roma értelmiségi és közéleti mozgás tapasztalható.
Ugye, a magyar egyetemekről senki sincs kitiltva, bár minha azt hallottam volna, hogy egy "Jó reggelt szomszéd!" kitételért valakit már elzavartak..
A felvételi tudás alapján történik. Ugye, senki sem szeretné, hogy majdan egy olyan orvos műtse meg, aki származása alapján kapta a diplomát. Azt pedig nem lehet, hogy nemzetiségi orvos csak nemzetiségit műt.

Diszkrimináció
A lányoknak az őrök megerősítették, hogy származásuk miatt kapnak díszkíséretet. Ekkor az őrök felettesét kérték a lányok, hogy beszélhessenek vele. A férfi maga is roma származású, és közölte, hogy sajnálja a dolgot, de utasításba kapta, hogy így járjon el cigány származású emberekkel.
A cigány biztonsági főnök nem engedte át a roma lányokat a szórakozóhely sétálóutcáján kíséret nélkül. Rasszista!

Aktuális

Kíváncsi voltam, hogy a lecsúszó értelmiség miként látja országunk helyzetét, hát megnéztem a Simacska TV-jében a "Szabadfogás" c. műsort. A fő téma a miniszterelnök évértékelőjének értékelése volt. De ami nekem tetszett, s ezt egyedül Bukfenc jegyezte meg: A miniszterelnökön számon kérik, hogy miért nem csinált elszámoltatást 2006 kapcsán. A következő mondatban pedig megvádolják, hogy befolyásolja a bírói kart. Vagyis, ha van sapkája, azért ütjük, ha nincs, akkor meg azért. Mert a bíró a nyomozati anyag alapján ítélkezik (néha borzalmasan!), s nem a miniszterelnök üzen oda, hogy Budaházynak a piromániájáért 13 évet kérek, a szemkilövésért pedig Görgény 1 napi jövedelmének elvonására ítéltessék.
Emlékeztetném honfitársaimat, hogy anno az MSZP ökre egy hatalommal felruházott hivatalt kapott, hogy a FIDESZ törvénytelenségeit tárja fel, s vigye bíróság elé. Mint kiderült, minden törvényes volt akkor is. Hiszen az hozza a törvényt, aki a közösbe nyúl. Ergo, csak politikai elszámoltatás jöhet számításba egy demokratikus jogállamban. Vagyis válasszatok.. melyik ujjatokat..

Itt van Amerika!
Nyugatról minden mocsok és rossz begyűrűzik, csak a magas életszinvonal nem.
Vér folyt a szombathelyi börtönben: megkínzott holttestre bukkantak.
Istennek hála, nálunk nincs demokrácia! Mert ha lenne, akkor a nép már visszaszavazta volna a halálbüntetést, aztán minden kormányváltás után nézhetnénk azt a sok hullát, de helyzetünk akkor sem lenne jobb.

Választások
Az aktuális feldolgozásban a megoldás úgy hangzana, hogy aki nem végzett általános iskolát, attól vonjuk meg a választójogot, és akkor máris okosabb halmazt nyerünk, és a benne lévők majd nem a Fideszre fognak szavazni.
A Jobbik kizárná a butább rétegeket a választásokból. Mert az okosabb ember okosabb döntést hoz. Mondjuk, ezt lehetne fokozni, hogy akkor már csak a diplomások szavazzanak, non plusz ultra csak a doktori fokozattal rendelkezők... Vagy mondja meg a legokosabb ember mindenre, hogyan legyen.. De a kvázi demokráciák lényege éppen az, hogy a döntéshozatal megadja az embereknek a beleszólás érzetét. Mindenki lássa úgy, hogy rajta is múlik a jövő útja. Az agorán sem kérték el az iskolai végzettségről szóló papírt a szavazáskor. De arra voltak a népszónokok, hogy a kellő irányba tereljék a közgondolkodást. Ma ez a média feladata.

Petőfi a politikában: arabok leszünk, vagy szabadok?
Profilból Jasszer Arafatra hasonlító emberek milliószámra telepítenének arabokat Európába. Mert ugye, a nép megválasztotta őket e fontos döntéshozói posztra. 9 millió forintnak megfelelő segélyt osztanának minden bevándorlónak, miközben a bankárok magyar családokat tesznek utcára fizetésképtelenségük miatt.
Macron viziója
Macronnak - jó francia vörösbort kortyolgatva - látomásai lettek. Elég a 2 sebességes EU, nem kell 27 sebesség!
Ez magyarra lefordítva azt jelentené, hogy két táborra szakadva ugyan, de maradnának az egyenlőtlenségek a jövőben is. Vagyis örök rabszolgasors várna a magyarokra az EU-ban.

Kata lányok és a népek önrendelkezési joga
Minden népnek joga van önmaga sorsát irányítani, ha ezt egy világhatalmi erő támogatja. A nyuszika is pofátlankodhat a medvével, ha az oroszlán a barátja. (Nem Ukrajnára céloztam!)

Demokratikus - nekik demokrati
A magyar politikával foglalkozó emberek tiltakoztak Merkelnél, amiért az nem szól bele kellő eréllyel a demokrácia lebontásába. Ha ezek az emberek most így ki vannak akadva, akkor elképzelhetően minden fórumon tiltakoztak a 2006-os rendőrterror idején, vagy a 2002-es kardlapoztatás során. Amikor a demokráciát úgy értelmezték, hogy ha Orbán Viktornak TV kell, akkor vegyen magának egyet! (Kovács).
The open letter to Angela Merkel has been published in Politico Europe in both English and German.

Politico: A Le Soir című belga versenytárs „kávéházi pletyka orgánumként” jellemzi, mások „diákfórumként”. Alaposabb források Amerikából importált kemény tőkét látnak benne, fele arányban a német Axel Springert is. Néhány olyan jellemző is föllelhető volt, amely úgy vélte, a Politico becsempészésével a kontinensen Hollywood szellemiségét akarják meghonosítani.

A hírekben hallom, hogy Soros György fogadta Timmermans Mariskát. Mert Soros ajtaja mindenki előtt nyitva áll. Legfeljebb nem mindenki számára lesz otthon. Tán a luxemburgi pénzmosoda shortolását beszélték meg ?

A diktátor
Macron francia elnök leváltotta magyarországi nagykövetét, mert az barátságosan beszélt a magyar miniszterelnökről. Szólj igazat...

Összeomlott a Simacska média

A gazdi villát cserélt, s a régi cselédséget utcára zavarta. Szegény Bukfenc is mehet vissza molnárlegénynek dolgozni, Wahorn meg szobát festeni, de mi lesz a finnugorász Konokkal?

MSZP siralomház
"Nem gondoltam volna, hogy a szellemi és kulturális életben, a médiában a diktatórikussá váló hatalom további térnyerése ilyen gyors ütemben folytatódik."
Ugye, az agymosott emberek nem vásárolták a Népszabadság újságot, hát megszűnt. Amelyik médiumban még volt némi üzlet, azt az elvtársak roham tempóban eladják. Most épp Simacska menekül.. Akinek media birodalma hetet-havat összehordott haragjában Orbán Viktor miniszterelnökre. Mert rossz volt kiesni a húsosfazék mellől..

Másodhegedűs Burzsoá zsarnokot innen elűz
Azt mondta, a Hír Tv hűlt helyén éppen most jön létre az Echo TV 2.0, előbbit is nyilvánvalóan állami hirdetések útján fogják közpénzekkel kitömni, hogy 0-24 órában kormánypropagandát sugározzon. Szerdán erődemonstráció volt, amikor kvázi karhatalmi eszközökkel foglalták el tévéstúdiót és "zengett a győzedelmi ének Orbán vad népe ajkain".

Kálmán Olga on fire Vissza a Hit-gyülihez?
Kálmán Olga egyértelműen balliberális gondolkodású, ezért nincs helye egy jobbliberális TV stábjában. De el kell ismerni, viszonylag visszafogottan ténykedett riporterként. Nála százszor véresszájúabbak is dolgoztak ott.

Hruscsov búcsúztató Nyergelj Szergej! Nyikitisz iszkirisz! Demoszt elmész.
Késő üzenet "A Lajost meg üsse meg a guta",
Férjhez mennék édesanyám
10-ből 9-en azonnal otthagynák a Hír TV-t. De hogyan tovább ?!

Mária volt
Eddig sem akartuk és ezután sem tervezzük megmondani másoknak, hogyan éljenek, de másoktól sem fogadunk el ez irányú útmutatást. Nem gyarmatosítottunk senkit, nem szipolyoztunk ki más kultúrájú embereket, ezért nincs lelkiismeret-furdalásunk, és nem tartozunk jóvátétellel senkinek. Ha a Nyugat úgy dönt, hogy migránsokkal árasztatja el az országait, legyen az az ő döntése, aminek következményeit is ő viselje.

Választott Svédország.
Jensen szerint az egyik legnagyobb probléma Svédországgal az, hogy a titkos szavazás nem biztosított. A skandináv országban a pártoknak külön-külön szavazóhelyiséget tartanak fenn, tehát gyakorlatilag a szavazófülke magányában senki sem döntheti el, kire szavaz. Ezt mindenki már eldöntötte kvázi azzal, hogy beállt az adott párt szavazóhelyiségébe. A szakértő szerint ez elképesztő mértékben elüt mindenféle európai választási sztenderdtől.

Frank-Walter Steinmeier Majd mi megmondjuk nektek!
Az illiberális demokrácia önellentmondás, mert a demokrácia vagy liberális, vagy nem demokrácia - mondta Frank-Walter Steinmeier német államfő egy hétfői beszédében Münchenben.
Mint megtudhatjuk, nyugaton csak a liberálisok demokraták. Esetleg a royalistá még. De a többi párt diktaturát teremt! Mielőtt elítélnénk a németeket, jusson eszünkbe, hogy egy megszállt ország! Mint 1989 előtt hazánk. A német államfőnek a deimos a demos ugyanaz. Neki demokratik, a népnek meg kus.

Vastag holland bőr
Nem fogadta Magyarország az ide látogató holland parlamenti követséget, írta meg a hvg.hu, ezért lemondták a látogatást. A delegáció saját hatáskörben szeretett volna tájékozódni a jogálamiság, sajtó, demokrácia helyzetéről, ugyanezt tették Lengyelországban is.
Röhej, hogy a holland király népe bennünket akar vizsgáztatni demokráciából, jogállamiságból. Miközben náluk vették semmibe a népszavazás eredményét!

Jogászok Távol Magyarországtól térben és lélekben.
Magyarország már csupán részlegesen szabad államnak számít a Freedom House rangsorában, de Budapest és Varsó ennek ellenére jelenleg is versenyt fut, hogy melyikük bontja le gyorsabban a bírói függetlenség utolsó hadállásait.
Kitől legyen független egy bíró? Akitől a kenyeret kapja? Mellesleg senki sem független. Valamilyen szinten minden ember függ másoktól. Még az USA elnöke is.. Egyedül a vallások istenei függetlenek. Legyen a bíró isten?! A primitív jogásznál a jogállamiság az EU királyságaiban létezik. Meg a médiaszabadságot eltipró németeknél, vagy a népszavazást semmibe vevő hollandoknál.
Azt írják, hogy a közös értékeket a magyar kormány veszélyezteti, amikor nekimegy a tanszabadságnak, a sajtó sokszínűségének.
Vajon mire gondolnak a tanszabadság korlátozása kapcsán? Orbán átírja a professzoroknak Einstein relativítás elméletét? Vagy csak a Soros 5. hadoszlopának -a CEU-nak - csehekhez, szlovákokhoz hasonló eltávolítását fájlalják? Vagy, hogy a kazánkovácsból lett polgármester nem ellenőrizheti az oktatási pénzeket?
A sajtószabadság érthető, hiszen a hírklikktől a Klubrádióig mind Orbán zsebében lehetnek, vagy nem? Mindenesetre a Borkai ügytől visszhangzott a média, miközben Wittinghof kuplerájos sztorija, vagy a 100 milliós korrupcióval dicsekvő balliberális pártkatona esete alig kapott a médiában helyet.


Gyűlöletbeszéd
Kornis Mihály nem véletlenül mondta fatális őszinteségi rohamában a Beszélőben (5. évfolyam, 48. szám), hogy „Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy tudniillik mi még sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket.”.

Független bírák
Ha az igazságszolgáltatás bármely okból nem független, nem az eredeti feladatát végzi, akkor nincs jogbiztonság, bármilyen ítélet és annak az ellenkezője is megszülethet. A megtorlás éveiben ártatlan emberek százait lehetett kivégeztetni, börtönbe záratni, az amnesztia ellenére bent tartani, vagy – mint az amnesztiában részesült egyik esztergomi katonát – „tévedés” indoklással visszavinni a börtönbe, a törvényesség őreként ismert ügyészség aláírásával. A történelem az élet tanítómestere – utódainknak meg kell ismerniük a koncepciós perek, a megtorlás, a következmények történetét.

A demokrácia fellegvára
Mondjuk, az ottani körülmények mellett lehet, hogy én is a tudatmódosító szerekhez folyamodák.

Tulipán királyság Szólj igazat...
"Mark Rutte holland miniszterelnök szombaton menesztette tisztségébol Mona Keijzer gazdasági államtitkárt, aki bírálta a kormány döntését a védettségi igazolvány bevezetésérol a koronavírus ellen beoltottak számára."
Pedig a védettségi igazolvány adataiból lehet tudni, hogy kik nem akarták bevenni, amit beadnának nekik.

Deficit?
"Szijjártó: "Orbán Viktor a legdemokratikusabb vezeto Európában..". Az Alkotmány Bíróságban csak fideszes bírák vannak. A média tanácsban csak fideszesek ülnek. Kövér László kiskirály a Parlamentben. Igaza van. Nincs még egy ilyen "demokrácia" Európában."
Valóban demokratikusabb lenne, ha MINDEN BIROT a nép választhatna meg 5 évente a feladatra jelentkező jogászok közül. De mint ismert, a kormánynak még nyugdijba sincs joga küldeni a kivénhedt itészeket, mert a Rocsild banda mindjárt közbelép. Hasonlóképpen a megfelelő erkölcsös emberek közül választhatná a nép a Média Tanács tagjait.
Orbán demokratasága pedig állja a próbát Merkel s a többi nyugati vezetővel szemben. A magyar ellenzék (népverető, szemkilövető banda) pedig labdába se rughat mellette.
Kövér a parlament elnöke, aki megpróbálta a bohócokat büntetésekkel jó útra terelni. Királyságok pedig csak Nyugat-Európában léteznek - demokratikusan.

Szólásszabadság
"A Google nem támogatja tovább azokat a tartalmakat, amelyek egyértelmu tényként kezelik, hogy a klímaváltozás és a globális felmelegedés csak kitaláció, sem azokat, amelyek tagadják, hogy az emberi tevékenységek hozzájárulnak a klímaváltozáshoz. "
Vagyis, aki ilyesmiröl mer írni, az törölve lesz a demokratikus you tube oldalairól.

Zsanett demokrácia
A bizonyítottan elkövetett buncselekményekben vétkes tiszteknek azonban csupán a harmadát bocsátották el a hatóságoktól. Van másik


Kaszás Paraszt A Dobrev Klára pártból
Simán leukránozza a vélhetöleg elrabolt magyar területekre került honfitársainkat! Inkább az oltás ellen kiabálna, meg a migráncsok ellen! Valamint a magasabb nyugdijért, minimálbérért...

Gyilkosok hatalomban
A lap szerint a demonstrálók köveket, tuzijátékokat dobáltak a rendorökre, és felgyújtottak egy rendorautót is. Több rendor és egy újságíró is megsérült. A rendorök figyelmezteto, majd célzott lövéseket adtak le a tömegben, a Guardian szerint összesen heten sérültek meg.

Hiszek egy kormányban
A legnagyobb vesztes az a Németország, ahol a kormányzatba vetett bizalom indexe hét pontot esve boven kikerült a semleges kategóriából is, a német polgárok immár inkább bizalmatlanok saját vezetésükkel szemben. Nem lehet magára büszke az európai államok közül Spanyolország és az Egyesült Királyság sem.

Fakanál Roberta: Soha nem volt itt demokrácia, hát honnan a francból kellett volna azt nekünk ismerni, tudni?
Miért, volt valahol ?!

A demokrácia csúcsa
Ha a magyar kormány nem ért egyet a többiekkel, akkor pénzbüntetést kap. Csak megtanulja, hogy kinek demokratik és kinek kus a rendszer.



Politika
Nyitólap